Direktlänk till inlägg 25 mars 2009

Skåpet har talat.

Av Persilja - 25 mars 2009 19:22

Skåpet tyckte det lät lite kallt att stå på bron...så skåpet fick flytta in till lillebror. Han blev glad och jag tror skåpet blev glatt. Och jag fick frid och kan andas normalt igen. Määärkligt! Hur kan en färg påverka en så! Först tycker jag den är fin men sen får jag inte harmoni i själen ändå. Morrrrr! Är trött på mig själv! Men det är precis så här jag funkar. Jag måste älska det jag har. Annars får det va liksom. Bra är inte bra nog. Vilken jädra snobb jag är!!!

Nåväl, skåpet bor nu här. Se så mycket luft det fick och här fick det liksom ståta i fred. Väggfärgen tycker jag är perfekt till också. Skåpet blev liksom för dominant där i kökets eviga plotter. Det ville ha enmansshow enmöbelsshow. Här är det verkligen stjärnan. Basketmålet grymtar inte heller över dess närvaro.

Nu tycker jag om skåpet igen och harmonin är åter. Var en kort loppisrunda idag och ramlade över tre ramar, tre virkade dukar, en slipad glasljusstake och en knallrosa flaska med kork som jag genast fyllde med diskmedel. Allt för den facila summan av 54 kronor. Det är att fynda det! Fast billigast hade förstås varit att inte köpa nåt skräp alls...

Precis i detta nu kommer dottern med en kopp te som hon gjort i smyg till mig. Det är lyx det! (Vad bra jag har det!) Mmmmm, så gott!

Jag har en underlig vurm för kroppar eller rättare sagt kroppars inre. Det var en av våra matgäster som skämtsamt undrade vad syftet med dem var, att man skulle tappa aptiten eller...? Jag har aldrig tänkt på det så. Jag har aldrig tänkt på att någon kan tycka att det är lite oaptitligt att kika på tarmar och sånt när man äter. Jag tycker bara att de är så...ja...coola. Vet ni vad som står högst på önskelistan över skolplanscher? (Ja, förutom en stoooor karta då för det är det vackraste jag vet.) Jo, jag önskar en plansch med periodiska systemet. Jag vill verkligen ha en sån. Tyvärrhar jagaldrig stött på det. Inte ens en ny. Jag vet att Brio haft såna i sitt affischsortiment men här finns ingen Brio längre. Så om någon händelsevis vet vart jag kan få tag på en sån, här i stan eller på nätet så tveka inte att tipsa mig! Kanske någon rent av har en sån över?

Igår fick jag lyckopost!

En annan bloggare, Lotten, hade sänt mig ett paket. I det fanns det en sån här fin börs som hon syr själv:

Sen hade hon sett detta på loppis och genast tänkt på mig.

Fin va! Strålar 70-tal tycker jag. Jag antar att hon tänkte på min tapet!Så nu har jag flamingotyg (som jag också fick av bloggarvän), flamingotapet och flamingobonad. Jag har en flamingosamling!

 
 
Saerla

Saerla

25 mars 2009 20:47

Plancherna är ju bara så häftiga, är superavundsjuk på dem, hade inte ens sett de två små innan! Vill också haaa!!!

http://glitterandlamour.blogspot.com

 
Maria

Maria

25 mars 2009 21:37

Skabet var fint på køkkenet, men det er MEGET finere på sønnens værelse.
Et lykkeligt skab, en lykkelig Persilja, og en lykkelig søn - kan det så blive bedre, nej det tror jeg ikke.

Tusind tak for din flotte og lange kommentar ang vores valg om ET barn.
Jeg tror på, at om man vælger et eller fit børn, vil der altid være kærlighed til alle. men jeg er også enig med dig i, at har man "bare" et barn som jeg, er der mere tid til det eneklte barn. Mere opmærksomhed måske. Men det er ikke kun godt, og det er en sag vi tænker over. Hun skal ikke få lov at dominere det hele, og hun skal lære at der også er andre i verden end hende. Heldigvis har vi fået hende opdraget til (eller måske er hun bare sådan) at hun er meget empatisk, og tager sig godt af andre børn. Deruden er hendes bedste ven i verden en af hendes fætre, som er e´n ud af tre brødre. Når hun er i deres hjem ved hun godt hvordan det er at være flere, og skulle dele på opmærksomhed og taletid. Vi har også en opgave allerede nu, og specielt i årene fremover i at være åbne og modtagelige for alverdens af hendes venner. Noget af det vigtigste for os, er at hun fungerer godt socialt. For hun har jo ikke andre. Heldigvis ser det ud til at være som det skal være, så vi bekymrer os ikke.
Jeg grinte godt af det billede du tegnede af at drikke en flaske vin og slænge sig på sofaen.. ha ha. Ja så ER der da noget at have dårlig samvittighed over. Vi er eksperter i at have / få dårlig samvittighed, og det gider vi ikke !

Dagen idag er gået med at ordne den afskyelige fryser, og NU er det gjort. Jeg fik ikke brug for pms-hårbåndet, selvom i mandags var det tæt på jeg skreg så højt af arrigskab at selv oppe ved dig ville det kunne høres.

Ha en rigtig flot aften - og også en lille efterlysning.. Laver du påskepynt ? Jeg savner inspiration og tænkte på hvad du gør ?

KLEM Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiilja

25 mars 2009 22:06

Saerla: Ja, visst är de fina. De små är från en gammal bok.

Maria: Jag är liiiite sådär allergisk mot påskpynt. Jag brukar sätta fjädrar i busken utomhus. Det är allt. Och så måla ägg. Tack för lång kommentar! Härlig!!!

 
ida

ida

25 mars 2009 22:21

Jag kommer faktiskt upp till luleå i nästa vecka, om du vill kan jag gå förbi brio här i stockholm och kolla om det finns periodsystemsaffischer där och köpa en som du kan köpa av mig när jag kommer upp?

http://isaksdotter.blogg.se

 
Maria

Maria

25 mars 2009 22:52

ha ha, så er vi ens. Jeg kan ikke finde ud af det med påskepynt. Det skal uanset ikke hænge så længe, så kan være vi nøjes med det Andrea laver i børneaven - det er også rigtig fint :-)

http://marias-sted.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

25 mars 2009 23:09

Her var det sannelig mye nytt siden sist så jeg tror jeg trenger resten av kvelden for å oppdatere meg :) Så herlig skap du har malt da!!! Ser at du har flyttet på det og håper du blir fornøyd nå..
Jeg synes det var flott og personlig uansett jeg..Men jeg vet også at det ikke er nok at andre synes ting er fint. Man må trives med det selv også..Du har lagt ut mange fine inspirasjonsbilder fra andre hjem siden sist, men de fineste er alltid de du legger ut fra eget hjem!!
Stor nattaklem fra Kardemomme :)

http://husetvedbekken

 
sanna

sanna

26 mars 2009 01:27

hej! nu har ja fått in lite färg i köket som ja skrev förut att ja ville....inte klart än men bättre vad tycks??

Och du skåpet gör sej jättebra där! visst är det lustigt...den där känslan att den ska stämma=) vet hur du menar!

kram sanna

http://sannaostefan.bloggagratis.se

 
Jessica

Jessica

26 mars 2009 07:48

Jamen, det är faktiskt inte alltid lätt att veta. Var saker och ting skall stå. Håller med. Kram

http://www.livetsomfamilj.blogspotcom

 
Ingen bild

Persil,ja

26 mars 2009 09:28

Ida: Gud vad gulligt av dig! Nu drabbades jag dock av en idé strax efter mitt inlägg och började göra ett eget periodiskt system. I färger. Så jag ska ge projektet en chans. De där på Brio är rätt trista och högblanka i jämförelse med en gammal skolplansch från 40-talet. Men om jag misslyckas med min idé (eller ger upp den) kanske jag får en ny chans med dig? :D Uppskattar dock omtanken!!!

Maria: Ja, det är nåt med påskpynt...;D Men jag håller med, barnens alster är alltid de bästa!

Kardemomme: Så snälla ord. Så ser ju inte jag det, mitt hem ser alltid rörigt och spretigt ut. Men det är väl så, "grannens gräs är alltid grönare"...

Sanna: Kommer och kikar NU!

Jessica; Nä, det är därför man måste prova och prova! :D

 
sanna

sanna

26 mars 2009 10:36

TACK!!!!

gummidutta är som en massa (ser ut som lera) man tar i sär i småbitar o kan fästa saker med, jättesmart för det förstör inte väggen och kan användas om och om igen...finns i alla mataffärer skulle jag tro. Svårt att förklara =)

jag tror det heter skumpapper, det är ungefär som filt fast mer gummiaktigt, jätte härligt material att jobba med!

kram sanna

http://sannaostefan

 
Ingen bild

Nannas matte

26 mars 2009 10:57

Jag tycker ju att du har gjort skåpet superfint, jag gillar den gröna färgen även om jag nu själv inte är så mycket för färger men jag undrar jag om du inte kommer att släpa in det igen och måla om det?! Jag vet hur jag själv är och kan inte släppa något förrän det är "perfekt" oavsett var "det" bor. OM du nu målar om det igen hoppas jag du målar på schablonen igen, ursnyggt!!

 
sanna

sanna

26 mars 2009 11:08

fick en uppmaning av min sambo! det heter inte gummidutta, det heter egentligen häftmassa ;)

kram sanna

http://sannaostefan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

26 mars 2009 14:37

Nannas matte: Jag vet inte om du planterade en idé hos mig eller om du är synsk. För du hade ju helt rätt!!!!!!! Och schablonen ska gvietvis dit, men i en mildare kontrast! :D

Sanna: Aha! Häftmassa! Det vet jag ju vad det är. Men gummidutta-hahahaha-näe. Varning för häftmassa; det sliter loss tapeten om det suttit ett tag OCH lämnar fettfläckar på tapeten. Men på andra material är det super.

 
Lise-Lotte

Lise-Lotte

26 mars 2009 19:01

Ja, men du kanske bara ville ändra dig med färgen.

http://supermum.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards