Direktlänk till inlägg 23 mars 2009

Mia och Klara.

Av Persilja - 23 mars 2009 09:17

Humorserien Mia och Klara har bara blivit bättre och bättre. Det är så mycket allvar med och de säger sååå mycket klokt. Det är inte bara komedi, det är lika mycket tragedi och våra fördomar skildras med sådan enorm kärlek. Man ser människorna och ens fördomar bara trillar av. Ta hon hårfrisörskan som är nyskild och som kämpar med sina känslor efter att ha blivit lämnad. Hennes desperata försök att se det positiva och hålla sig på benen. Det är med en klump i halsen man ler åt hennes hysteriska försök att få veckan med barnen att vara ett evigt kalas fast hon gråter inuti.

Bäst av allt är ändå Tabita. 

Här har man verkligen samlat alla fördomar i en och samma person. Tabita har tre barn med olika män. Hon är tatuerare, jobbar på ålderdomshem, kedjeröker, pratar ovårdat och är allmänt obelevad. 

Men hon är sig själv.

Hon är helt underbar. Kärleksfull. Älskar sina barn, sina män, sina vänner och sina medmänniskor. Men är inte självuppoffrande på något sätt. Hon känns så stark och äkta. Hon lever och skiter fullständigt i vad andra kan tycka. Se bara på hennes uppsyn med sitt halvblonderade hår, sin behå som syns och stringtrosan som sticker upp ovanför jeansen och muffinsmidjan som väller över. Men hon skäms inte, hon strålar ut skönhet-trots att hon är ordentligt "förfulad" i rollen.

Igår i sista avsnittet fick hon ärva efter en man som bott på hemmet. Hon trodde det var en kolonilott men huset var ett sånt där drömhus, stort, fräscht, tjusigt. Men Tabita lät sig inte förföras. I slutscenen sitter hon och kedjeröker och pratar i telefon precis som vanligt fast i nya huset och har inte ändrats ett dugg. Hon lever redan ett fullvärdigt liv och ett flådigt hus ändrar inget för henne. Det är ju annars en kliché som man gärna tror på att det fattiga vårdbiträdet ärver ett hus och lever lycklig ever after.

Jag hoppas innerligt att Mia och Klara kommer tillbaka. Mia Skäringer är i övrigt en mycket klok person med många kloka tankar. Det lyser verkligen igenom i skämtserien Mia och Klara. En mycket kärleksfull skämtserie som med enorm ömhet skildlar olika kvinnor som många ser ner på. Men här är de starka hjältinnor. Jag älskar det!!!!


 
 
krickelin-krickelin

krickelin-krickelin

23 mars 2009 09:57

Mia och Klara är grymt bra tycker jag.

http://krickelin-krickelin.blogspot.com

 
Synne.

Synne.

23 mars 2009 09:57

Mia och Klara ja....
Kan inte med dessa två hysteriska kvinnor. Jag känner mig pinsamt berörd av dom. Vet inte varför. Jag tror det har nått med deras radioprogram att göra. De som gick för nått år sen eller längre tillbaka. Tyckte det var pinsamt med.
Kramen Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

23 mars 2009 10:24

Me too! Vi såg sista avsnittet med andakt igår, jag och mannen. Han berättade i morse att de jobbar på en uppföljning men vet inte när den blir klar. Det var goda nyheter det.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
A

A

23 mars 2009 14:48

Mia och Klara är bland det bästa som finns!
Älskade när de hade radioprogrammet Roll-on, med bla Roll-on-mannen (som Rolle kallades då).
Viveka Andebratt och just Rolle är nog mina favoriter...och Tabita...och Gulletussan.
Nä, det går inte att plocka ut en bara. De är alla underbara på sitt sätt.
Dottern brukar gå runt och säga "Nu är det dags för dagens första bratwurst!", med en riktig Rolle-röst, och jag asgarvar varje gång. Ibland kan jag be henne säga det, bara för att få mig ett skratt.
Längtar redan till nästa säsong! :)

http://minsoffa.blogg.se

 
Lotten

Lotten

23 mars 2009 18:40

Jag bara älskar dom två - helt underbara! Jag hörde dem för första gången på radio på väg hem från fjällen och de förgyllde verkligen den bilresan ;-)

Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
lycke

lycke

24 mars 2009 09:34

Den här serien är något som jag missat alldeles totalt! Verkar intressant - berätta gärna när den börjar om. Tycker som du att det är så härligt och imponerande när människor kan vara stolta över sig själva trots att man aldrig är perfekt...att strunta i vad alla andra tycker och bara vara sig själv - det är fint!

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara

 
kicki

kicki

24 mars 2009 19:44

Ja Mia och Klara är bland det bättre humorprogrammet man sett, iblan kan man skratta hysteriskt åt dessa kvinnor i deras olika shepnader...(felstavat)
Ha det gott, kramen

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
frida

frida

27 mars 2009 15:18

De är bäst. Hörde du deras sommarprogram i P1 i somras? Mycket bra och intressant! Finns att ladda hem som poddradio, tror jag.

http://www.kulturkoftan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards