Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

Min färgpiffning i ett ljust och fräscht hus.

Av Persilja - 14 mars 2009 08:31

Idag kan man se min färgpiffning av ett vitt hem i Norrbottens Kuriren. Här finns några bilder och en film. I filmen ser man bättre hur det blev. Mina egna bilder kommer här.

Vardagsrummet före med matchande svart Pommac.

Och med efter med färg.


En fin sittbänk före:

Och med ett färgtillskott: Det fina köket före:

 Och med lite färgvitamin.

Klädde de frostade skåpluckorna med presentpapper.

Med tejp bara, superlätt att sätta dit och att ta bort.

Kökssoffan fick nytt tyg och glada kuddar och ett tyg på väggen. Mitt favorittyg fick äran.

En annan vinkel av vardagsrummet.

Jag gjorde en liten barnhörna i pigga färger. 

Som synes har jag använt mina egna grejor så det mesta känns väl igen. Det var skoj att se allt på plats i en annan miljö än vårt skrutthus som är orenoverat till största delar istället för detta fräscha nyrenoverade hus. Att färgpiffa var kul eftersom det syntes så bra mot det tidigare väldigt färglösa. Det blev verkligen stor skillnad trots rätt liten insats. Allt går ju att ta bort på några minuter.  Så med en vit bas kan man trolla efter humör.

Ni som gillar vitt och diskret behöver inte tala om att ni gillar före bättre. Det förstår jag ändå. Det var fräscht och fint redan innan. Allt beror ju på om man gillar färg eller inte. Men ni som trott att ni gillar vitt och diskret och sen märker att ni gillar det färgstaka bättre får gärna berätta det! Det vore kul att höra om man lyckats övertyga någon icke övertygad om färgernas betydelse.

Jag är färgberoende och kan inte leva utan glada färger.

Blir liksom låg i färglösa miljöer...

Mina amatörbilder blir rätt mörka ser jag, så klicka in er till de proffsigare bilderna så syns det bättre. 

 
 
rosalucia

rosalucia

14 mars 2009 09:16

Bra reportage. Du lyckades verkligen att få hemmet personligt å färgglatt!!! va nöjda de måste ha blivit...(speciellt om de fått behålla dina grejer..fniss!)
Ha en skön helg!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
/B

/B

14 mars 2009 09:21

Visst har du sett att man också kan bläddra i helgmagasinet på nätet?
http://issuu.com/kuriren/docs/cbilaganv11?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fdark%2Flayout.xml
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

maria

14 mars 2009 11:27

gud vad bra du e på att få till det!!!
mattan under bordet,så smart att sätta i hop
fler små
.prickiga tyget på stolarna(visst är det prickigt?)sååå fint.
ja allt är jätte fint.
nu har jag inte hunnit kolla filmen å dom andra bilderna
men ska göras under dagen.
kram

 
Chatarina

Chatarina

14 mars 2009 15:19

Du är så cool!

http://gardet.blogg.se

 
pillepalle

pillepalle

14 mars 2009 15:25

Hei Persilja!
For en deilig forvandling! Så utrolig fin det ble! Jeg er veldig glad in fargene inne hos deg! Du er så kreativ og alltid inspirerende!
Ha en fortsatt fargerik koselig helg! Hilsen fra Pillepalle

http://www.pillepalles-verden.blogspot.com

 
Sullandullandei

Sullandullandei

14 mars 2009 20:33

Så utrolig flott du har det!
Jeg blir GLAD av å se på hjemmet ditt, og veldig-veldig inspirert!

God helg! :)

http://www.sullandullandei.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

14 mars 2009 21:51

rosalucia: Tack!!!!Fast de fick inte behålla nåt. ;D

B: Tack!

maria: Tack kul att du gillade det!

Chatarina: Tack! (fniss)

pillepalle: Kul! Tack!

sullandullandei: Tack! Vad skoj!

 
Camilla

Camilla

14 mars 2009 22:54

Hej! Ååååh vad du gör fint. Du gör så rätt med färgerna, när jag gör blir det inte lika fint. Din blogg är min nya favoritblogg!
Kram

http://www.hattematte.blogspot.com

 
Glede

Glede

15 mars 2009 10:43

Hei! Jeg er nyfrelst på farger og likte dette kjempegodt, selv om jeg ikke hadde turt å ha riktig så mange farger og mønstre! Har alltid vært glad i å kle meg fargerikt, men har vært mindre modig med interiør. Da har det gått mest i en farge. Men etter å ha surfet rundt her i blogglandia, er jeg i gang med å freshe opp med farger her hjemme... Å, så gøy det er! Ha en fin dag!

http://gledelig-glede.blogspot.com

 
Anna

Anna

15 mars 2009 13:53

Man blir så glad när du piggar upp med färger.
Vi som just målat över alla barbapappor och rosa väggar och gjort det till vitt!

http://husprojektet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

15 mars 2009 15:26

Camilla: Mäh! det bir det säkert visst det!!!! Lika fint alltså!!!

Glede: Visst är det KUUUL! Och efter ett tag kräver man mer och mer och mer. det går aldrig att få nog av färg tror jag!!!!

Anna: hihi, jo, fast det är ju nu du kan börja med färgfesten om du vill. Vitt som bas är ju utrmärkt!!!!

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

15 mars 2009 15:44

Jag väljer det färglada helt klart...go färglatt! jag flyttar lätt in direkt efter att Pippinilla vart framme med sina kloka inslag...kram på dig. PS: Nästa helg blir min renovering klar då kommer bilder.

http://www.emmavardag.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

15 mars 2009 19:49

Oj, vilken skillnad det blev med lite
färg:-) Den delen med kökssoffan, tyget på väggen gillar jag allra bäst! Jätte mysigt, jag vill krypa upp där med en rykande het latte och en riktigt bra bok :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anki

Anki

16 mars 2009 18:54

Finfina luckor i köket. Smart med papper och tejp! Bara att byta när man ledsnar. Fråga: Hur fick du till tidningsstället på sidan om luckorna?

http://hundgarden.zoomin.se

 
Pippi

Pippi

18 mars 2009 08:44

Det blev jättefint!

http://langstrump.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se