Direktlänk till inlägg 13 mars 2009

Golvad.

Av Persilja - 13 mars 2009 09:14

Jag vann ju 5000 kronor på Colorama men jag har ännu inte rört vinsten. Det ska jag köpa golv för var tanken. Men eftersom jag är den jag är, aldrig rädd för att ändra mig vill jag vänta i det längsta innan jag köper golvet. Tänk om jag ser nåt ännu snyggare. Dessutom ska tak och väggar målas först och där verkar jag ha stannat av fullständigt. Tråkiga jobb är liksom svårare att starta. Tänk om jag skulle måla tak och väggar i annat än vitt, då kanske det skulle kännas roligare...?

Hursomhelst har jag inte ändrat mig om att ha ett rutigt linoleumgolv. Rutigt ska det vara. Varför hålla sig till en färg när man kan få två? Liksom.

Det jag alltid önskat är vitt och rött, men deras vita är inte vit utan mera gul och den röda är inte riktigt röd utan mera brunröd så jag blir inte nöjd med de färgerna. Det blir för mättat, för dovt, för energilöst. Men det finns ju andra färger.

Svart vitt vill jag dock inte ha, för hårt tycker jag. Snyggt, men hårt. 

Detta är ju betydligt mildare, men är det kanske fööör milt?

Lila var ju coolt, men det sätter inte mitt hjärta i brand. Det är på nåt sätt fel lila nyans.


Gult var ju varmt och fint, men jag och Mannen har alltid nobbat gult. Vi fortsätter nog med det. Annars kanske vi bara blir arga när vi går in genom dörren.


Men HÄR kom hjärtat igång att pumpa fortare. Här händer det nåt. Grönt! Min älsklingälsklingfärg. Fast jag vill inte lägga det på sniskan så där. Nä, raka rutor ska det vara för mig.


Även denna mellanblåa och vita var fin. Men se! Här ser ju den vita riktigt vit ut. Kanske finns det att beställa vit iallafall. Och klarröd. Isåfall...

Ja, då var jag tillbaka till ruta ett.

Rutigt golv-klart.

Färger-inte klart. 

Och sen kan man ju ytterligare krångla till allt genom att plötsligt upptäcka att enfärgat inte alls är särskilt dumt: Tjuuuusigt!!!!! (Utom bården då.)

Och så grööönt igen. Limegulgrönt...

Cooolt! Vilken färg!!!!


Ja, jisses, vilket angenämt problem!!!!!

 
 
Gry

Gry

13 mars 2009 09:45

Jag har också en dröm om rött och vitt rutigt golv. Har också upptäckt att det är svårt att få det i klara färger utan "grums". Ända alternativet hittills är klinkers, vilket inte är något alternativ för oss. Vi vill lägga gummigolv i och med att det är köket vi snackar om. Har tidigare haft plastmatta i vit och blå i en hall i ett tidigare boende. Det var snyggt och vi har alltid velat göra om det, fast med röd/vit kombination.

Vi får väl hjälpas åt att spana helt enkelt! För oss är det inte på tapeten än, men i huvudet ;-)

Ha en fin dag!

KRAM

http://www.baragry.blogspot.com

 
anna

anna

13 mars 2009 10:28

Helt klart ett angenämt problem :)

Min puls gick upp av den fina tavelväggen i första inlägget.

http://salhuset.blogg.se

 
bertil

bertil

13 mars 2009 10:36

åhh bara älskar din kaffebryggare! urläcker! många fina golv du visade, gillade det grönrutiga bäst tror jag =)

ha en skön dag!

http://bertilblogg.blogspot.com

 
jessica

jessica

13 mars 2009 12:34

Fint. Jag röstar på grått och vitt golv. Fint och mjukt - precis som du skriver. :)

http://www.livetsomfamilj.blogspot.com

 
maloppa

maloppa

13 mars 2009 15:35

Bättre sent än aldrig! Nu har jag äntligen fått sett reportaget, har försökt från jobbet men det var ngn spärr där.
Underbart kul att se och höra dig i verkligheten och härligt att man kände igen sig i ditt härliga hem. Va stor pommac var, trodde han var mindre men när jag såg han skugga förbi dig kunde man ju jämföra...
Vi har vitt o grönrutigt klinkergolv inne på toan nere och är jättenöjda med det, snyggt o varmt. Även det blå o vitrutiga är snyggt.

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
fia0411

fia0411

13 mars 2009 16:48

Jag tror på rött och vit rutigt :)

http://fia0411.bloggagratis.se

 
Saerla

Saerla

13 mars 2009 16:51

Det är bara såå fint med rutiga golv! Det ska jag också ha en dag i mitt kök o ev hallen, o badrummet.. Rött och vitt är nog fint men tycker abs mest om det mellanblå här på bilderna iaf, det hade ju passat superbra hos er. Nej förresten kom ju på att det inte är till köket väl? Utan till hallen? Isf rött och vitt eller det gröna du själv gillade, men till köket kan jag verkligen se det mellanblå! Vilket vimsigt inlägg:-)!

http://glitterandlamour.blogspot.com

 
Drops

Drops

13 mars 2009 18:06

Å ja likte såå godt det grønne jeg=)
Lykke til med valget...
Kan skjønne det er litt mer vanskelig å ta enn å tapetsere en greie eller sy noen puter...Det er liksom så mye mer vanskelig å¨gjøre om slikt.
Ha en fin fredag videre=)
Drops=)

http://ninasdrops.blogspot.com

 
/B

/B

14 mars 2009 08:10

NU länkar jag till nya reportgaet från min blogg!
:-)
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

14 mars 2009 21:55

Gry: nu blir jag nyfiken på vilket gummigolv ni är sugen på, det där man har på flygplatser med uppstående pluppar?

anna : Ja, den var fin!

bertil: Jag också gillar både kaffebryggaren och det grönavita golvet.

jessica: ja, det är fint!

maloppa: Ja, det har du nämnt förut, låter så läckert!

fia0411: rödvit är favorit!

saerla: hihi, rörigt...ja fast det ÄR det. Att välja alltså. Tankarna snurrar.

Drops: nä, de tär ju når man får leva med!

B: Kul!

 
Tant Grön

Tant Grön

15 mars 2009 19:50

Spara lite grönt eller eventuellt blått till mig, hi, hi! Det fanns inte i turkost? Det vill jag nog allra helst ha. Fast jag hoppas förstås att golvet mitt går att måla, så vi slipper köpa nytt den dagen vi tar tag i det.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se