Direktlänk till inlägg 10 mars 2009

En forskares upptäckt.

Av Persilja - 10 mars 2009 07:10

En intressant artikel!

En forskare har kommit fram till något som kanske inte förvånar men förklarar. Sen tvistas det om forskningen verkligen har tolkats rätt.

När män ser en kvinna som är sexig på något sätt (som tänder vissa signaler hos mannen) så släcks området där empatin finns ner och området i hjärnan som "hanterar verktyg" slås igång. Man tolkar det som att kvinnan blir ett objekt, precis som en hammare eller en svarv. Något som finns till för mannen att använda. Om man ska tolka det hela.

Det är så lustigt.

Mannen har nämligen sagt detta till mig och jag har inte accepterat det utan blivit förbannad på honom och sagt att han alltid ska spetsa till saker.

Han säger att när jag (eller andra kvinnor) har urringade tröjor så att man ser delar av behagen gör det att han har svårare att lyssna och blir okoncentrerad. Han har också sagt att det gäller män i allmänhet.

Detta har fått mig irriterad och jag har svarat att det är ju mannens fel i så fall, och att då får väl han skärpa sig i så fall. Vilket Mannen sagt att han gör men att det bara är ett faktum.  

Så om jag vill bli tagen mer seriöst ska jag ha polotröja typ.

Stenålderstänk har jag tänkt!!!

Men samtidigt har jag tänkt, om det nu ÄR så, vilket jag väl många gånger märkt också, så är det ju bara att utnyttja det stenhårt. Vill man kollra bort männen så på med urringat. Vill man verkligen att de ska lyssna, ta en mindre urringad.

Samtidigt är ju forskningen lite skrämmande. Det förklarar ju en del hur män kan våldta till exempel.

Som tur är verkar ju denna "störning" eller vad man ska kalla det inte allt för stark hos männen i allmänhet, de flesta män alltså.

De flesta kan nog koppla bort detta. Men det är intressant att forskare sett detta fenomen på en apparat som studerar hjärnverksamhet.

Som jag sa häromdagen, vi kvinnor ÄR nog det starkare könet.

Men OM nu denna forskning stämmer, då kan man ju verkligen förstå varför det kan vara så svårt för kvinnor att ta sig fram, särksilt om vi INTE klär oss som mannen, i powersuit. Det är svåra krafter att kämpa mot. Inte bara mot fördomar och gamla ordningar, utan dessutom mot rent biologiska aspekter...

Sen ska man förstås vara skeptisk mot forskningen också. Allt tolkas. Även den som kallar sig forskare kan ta fel och lägga in sina värderingar så att forskningen visar det forskaren vill att den ska visa. 

Skeptisk ska man alltid vara, men man kan ju reflektera. Det är intressant!

Läs artikeln!

 
 
Tant Grön

Tant Grön

10 mars 2009 07:49

Men gud! Det är ju fruktansvärt isf. Det första jag tänkte på precis våldtäcksmän. Om detta verkligen blir bevisat då ställs ju våldtäcksoffrets kläder i ett helt nytt perspektiv. Frågan: vad hade du på dig när du blev våldtagen har ju helt plötsligt en betydelse, sedan kan vi ju diskutera ansvar och fri vilja. Ska kvinnor inte få klä sig som de vill om det bevisats att männen inte kan kontrollera sig? Är det kvinnans ansvar att inte utsätta sig för den risken? Hjälp, jag blir tamefan mörkrädd! Att låsa in min familj i ett madrasserat hus med galler för fönstren låter helt plötsligt väldigt lockande.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

10 mars 2009 08:23

tant Grön: Ja, när jag läste artikeln i tidningen tänkte jag samma, hjälp vilka monster som går omkring därute. Så fort en tjej råkar vara sexig så slås automatiken igång. Fast sen bestämde jag mig för att vara skeptisk och tänka att det inte kan vara så fullt ut. Men det kanske är så att vissa män har mindre empati så att den lättare utplånas och därför kan begå övergrepp. Det forskningen visar är kanske vad som sker men att det i verkliga livet är något som männen definitivt kan styra. Som min man som ju sagt detta men jag har itne trott honom, för han kan ju uppenbarligen tygla det! ;D
Nej, man vill inte släppa ut barnen i den farliga världen!!!

 
Ingen bild

maria

10 mars 2009 10:52

huuu så hemskt!!skulle kunna bli långt om jag satte igång om det här ämnet så jag stoppar här.
måste bara än en gång såga att jag tycker du/din blogg är
så bra.
mycket av det viktiga i vardagen/livet är med och då
menar jag allt från inredning, politik,känslor,barn,genus,feminism,miljö, mm mm
du e så bäst ju!!
kram

 
Helena_v

Helena_v

10 mars 2009 21:48

Jo det är nog verkligen så att det finns forskare som påstår både det ena och det andra. T.ex att kvinnor med stora bröst inte skulle kunna ha en fallenhet för matematiskt logiskt tänkande :S

Fortsätt klä dig i u-ringat och kräv att bli tagen på allvar för den fenomenala person du är, inte för din u-ringning.

http://blogg.passagen.se/fettbramat

 
Ingen bild

Persilja

11 mars 2009 17:55

maria: Tack! De orden värmde gött!!!!

Helena v: Va?????? Skojaru? Låter bisarrt. när det gäller min klädsel kommer jag att klä mig som JAG har lust och finns det då män som blir distraherade/paralyserade/förringande så är det ju DERAS problem. Det är det jag sagt åt mannen hela tiden och han har visserligen inte sagt att jag ska klä mig annorlunda (han skulle bara våååga) men han har envist hävdat att det funkar så och att det är bra att veta.

 
ida

ida

11 mars 2009 18:32

Jag har också läst denna artikel, och visst kan den tolkas oroande. Men att kalla något en forskning när man bara haft trettiotalet män att undersöka tycker inte jag riktigt är rätt. Sen uppmärksammar artikeln i dn att män även kan koppla bort empatibiten i hjärnan av andra anledningar, att man tycker att det är jobbigt till exempel... Hur som helst så tror jag inte att det är något genetiskt utan kulturellt...

http://isaksdotter.blogg.se

 
Ingen bild

Chris

12 mars 2009 02:22

Jag är ledsen att säga det men efter att studerat män på min arbetsplats (som är stor) stämmer det där ganska bra tom så bra att djupa urringningar är en skaderisk då vi har massa maskiner som inte är helt ofarliga. Ibland har de (män)betett sig som ett hunddrev, gläfsande o totalt tomma i huvudet när någon "lättklädd" donna passerat. Har försökt genomdriva en dresskod men naturligtvis vill inte männen (cheferna) ha det! Endast skyddsskor gäller.

 
Ingen bild

Johan

13 mars 2009 16:23

Jag vill bara peta in kommentaren att bilden som de testade med är riggad för att förföra eventuella män som ser den. De har inte bara ställt en tjej i bikini rätt upp och ner, för i så fall har hon skolios och underlivssvamp.

Självklart reagerar vi män ungefär som "Kaka!" (eller "Cirkelsåg!") på något sådant, om det är rätt riggat. Men experimentet säger inte vad mannen sedan *gör*, bara vad den initiala reaktionen blev.

Angående våldtäkt, är det ofta litet mer komplicerat än att man ser en kaka och vill ha den, men jag är inte rätt person att lägga ut texten om sådant.

Hur som helst, att dra på er burka kommer bara att göra oss ännu värre, om jag förstått situationen i Libyen o.d rätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards