Alla inlägg under februari 2009

Av Persilja - 13 februari 2009 13:25

Tog en vända på stadens återvinningsmarknad. Mest av nyfikenhet. Suget efter Fyndet. Att det bara ska stå där och ropa på mig. Förra gången jag kom dit snuvades jag på det mitt framför näsan. Hade jag varit 1 minut tidigare hade det blivit mitt. Nu blev ett medelålders par (till skillnad från mig då eller...som inte alls är medelålders....????) stolta ägare till ett fantastiskt litet vitt bord med de mest bedårande små sniderier på sidorna. Ett bord som blivit perfekt som 14-åringens datorbord. Han har nu ett datorbord från Ikea i plåt som visserligen är funktionellt, men som är hårt och stumt och kallt och charmlöst. Ett vitt snirkligt bord som kanske någon söt dam suttit vid för 70 år sen hade varit betydligt mer passande tycker jag. Nåväl. Gräma sig för sånt är ju ingen idé! Så jag får åka dit ibland och hoppas på nya fynd. Jag gjorde ett mindre idag. Kanske jag är en av få som tycker att det är ett fynd, men likväl är det ett fynd för mig. Ett charmerande fynd. 

Jag är hemskt förtjust i dessa lampor. Har några stycken, men ingen med denna ovanliga form. Färgen var ju inte heller dum. Rejäla plåtlampor från 70-talet. Känner igen mig från när jag var barn.

Sånt här hantverk som slumpas bort har jag svårt att motstå. Tänker på mormor och hennes ständiga flit med händerna.Själv har jag äntligen plockat fram mitt lapptäcke som jag påbörjade i Kiruna. Först nu orkade jag ta tag i det igen. För att det fort ska bli klart ökade jag storleken på lapparna. 

Jag vill ha det klart någon gång. Att laga saker känns bra har jag sagt tidigare. Att färdigställa påbörjade saker känns också bra. Så det är ett rent må bra projekt!Mitt skoskåp som fick sig en dust med tapetlim och tapetbitar har nu hamnat på en bra plats och dessutom fått en bra funktion. I mittersta lådan har vi flingpaketen.

Nedersta facket hyser alla skramliga skrymmande bakformar och i översta facket  har vi pysselsaker såsom tapetlim, papper och annat.

Våra pippifåglar Scottie Pippen och Tutti Frutti är envisare än man kan tro. Jag försöker locka ut dem utanför buren. Har haft den öppen i tre dagar, utan att de ens närmat sig öppningen. Jag har till slut hängt en hirskolv (deras godis) utanför och satt en pinne vid öppningen utanför. Men de envisas med att sitta inne vid gallret (på säkert avstånd från den läskiga öppningen) och äta på hirskolven inifrån. De får pressa näbben ut genomgallerspringan för att nå. Snart når de inte längre och det är massor med gott kvar precis vid öppningen. Det nås BARA från utsidan. Det ska bli spännande att se om/när de vågar sig dit! Värsta fredagsthrillern!


Av Persilja - 13 februari 2009 09:10

Oj, vilken inspiration jag fått!

Det var ju bara det där med att jag inte kan virka.  Fast skam den som ger sig-jag ska lära mig!

Fick en idé att jag ju inte behöver virka runt. Det är ju det som tjorvar för mig när jag ska göra min runda matta som jag började med i höstas, men som antingen blir en singoallakjol eller så en skål. Så kom jag på att jag faktiskt kan virka fyrkantigt!!! DÅ borde det ju inte krulla sig eller krumma sig. Fick inspiration från Frosta Design att göra en stolsdyna. Smart!

Stolen ser ju ut som min egen, men jag kommer ett virka en rak plus att den blir rosa eller turkos. Men idén kommer alltså från denna bild.

Sen om jag bara lär mig virka nån gång-DÅ ska jag virka en sån här matta!

Va???? ÄR den inte FANTASTISK!!!!!!!!

Tills vidare (medan jag inväntar virkkunskapen-hahaha) får jag ODLA en matta. Kolla in dessa små mirakel!

Tänk en hel matta med dessa fantastiska rosa blomster med sina otroliga limegröna blad. Jag älskar ljusgröna blad!

Av Persilja - 12 februari 2009 13:11

I fjol var jag mycket roligare!

Läs i HÄR (För ett år sedan) får ni se.Och bläddra sen framåt två inlägg så kommer ni HIT.

Jag tror jag tappat bort min humor! Det är ju ALLVARLIGT!

Av Persilja - 12 februari 2009 13:07

Tävla hos duktiga Lisa på Pink Fridaybloggen. Du kan vinna finfina posters som hon gjort.

Av Persilja - 12 februari 2009 11:43

(Djup in och utandning!) En lättnadens suck.

Det är öööööööööver!

Så skööööönt. Verkligen en lättnad.

Redan igår hade jag kontroll. Ovanligt nog blev jag klar i tid och var helt lugn innan de kom på förmiddagen.

I vanliga fall inför olika deadlines är jag alltid ute i sista minuten.

Månne bättring på gång?

Det gick jättebra. Var inte ett skvatt nervös. Trodde i och för sig inte att jag skulle vara det heller. Det kändes till och med fint här hemma. Jag menar som jag putsat och fejat och fluffat vore det ju skam om det inte såg bra ut. Så oavsett hur det nu hade gått idag fick jag ju väldigt städat och fixat på köpet. Men det gick jättebra. Det blir säkert ett riktigt bra inslag.

Förutom då att jag är med på diverse iscensatta små rörliga snuttar. De blir fåniga! Jag som väljer kläder, jag som pysslar, jag som tittar på tapeter...(ta bort mig!)

Jag vet inte när det kommer men jag lovar att berätta och länka om det nu kommer på nätet!

Nu när jag ändå städat och piffat mest hela huset ska jag lägga in alla bilder jag tog igår kväll när det var som finast. Jag vet ju hur fort det förfaller så det gäller att skynda sig.

Håll till godo. Här kommer en diger skörd med bilder...

Batiklapptäcket fyndade jag för 20 spänn. Tyckte det var fina färger.




Det här är en möbel som aldrig riktigt finner sin plats. Jag tror den ska få bo i växthuset till sommaren.


Molly har möblerat sitt dockskåp hur fint som helst.

Se så fint hon gjort!


Jag är fortfarande grymt nöjd med den gröna gardinen i hennes rum. Hon också!


Den röda byrån i hallen har fått sällskap av den ljusblåa fransskärmen.

Tapetserade spegeln har flyttat på sig, då den hängde precis där Pommac alltid skakar av sig vattnet när han druckit. Tyget som istället fick flytta dit kan jag ju ta ner och tvätta efter tillräckligt många vattenfläckar.


Körde vårgrönt tema i soffan.

La en grönrandig matta till den gröna hyllan.

Fick upp fler tavlor på väggen bredvid buren.

Bäddade sängar för en gångs skull!

Det händer INTE ofta.

 

Den rosa väggen ser rödorange ut.


Men den är cerise. Riktigt cerise.

Den gamla dörren som någon målat i grönt och vitt. Jag gillar det!



Fotoväggen.


En skåp som grundats och nu funderar jag om den ska vara vit eller få färg...tills dess står den bara och väntar i sin bleka skepnad.

Så är vi nere i köket.

Köskssoffans nya plats.

Städad köksbänk! (Woaw!)

 Matplatsen.


Städad köksbänk! Jag njuuuter!


Senaste loppisfyndet; en turkos pinnstol för 10 kronor. Det kallar jag fynd!

Min nyfärgade spetsduk blev så fin!

Ja, då var rundvandringen i det välstädade hemmet klar. Få se nu hur många dygn timmar det tar att stöka till det.  Nä, visst ja! Vi bestämde ju igår att vi skulle bli nya människor. Alla i familjen tyckte det var så fint med städat att vi talade om att alla skulle bli bättre på att sätta allt där man tog det, att inte sprida saker omkring sig och att ha gemensam veckostädning. (NU IGEN!) Men nu kanske det händer. För plötsligt händer det ju. Ibland. Någon som törs satsa på att vi från och med nu blir en prydlig liten familj?

Av Persilja - 10 februari 2009 21:46

Nu ska ni få titta in i mitt huvud.

Följande samtal utspelar sig:

Hur kunde jag tacka ja till detta? Hur kunde jag ens tänka tanken. Vad har jag för problem? Vet jag inte att det finns ett ord som heter NEJ?


Men hallå! Det är väl inte så farligt! Det är ju bara en kul grej! Det är över om en dag och då har du välstädat och fint. Ta det bara lugnt nu!


Men det är ju så fuuuuuuuuuult här. Folk kommer ju att skratta åt oss! "Varför är DE med" kommer de att säga. Vi bor i ett helt orustat hus som inte ser klokt ut om man ska vara riktigt ärlig.


Men det är ju det som är lite kul. Folk tycker kanske det är roligt att se ett hus som inte är tokrenoverat. Som har det lite som folk har det mest. Fast med mer färg då förstås.


Jamen här SER inte klokt ut. Jag dööööör! Jag vill inte! Jag ringer och säger att jag har fått magsjuka!!!


Det gör jag inte alls! Jag ska bara ta det alldeles lugnt och lita på att de inte vill visa ett hus som inte ser klokt ut. De vill förstås visa det för att de tycker att det är lite speciellt.


Just det! Speciellt fuuuuuuult och löjligt!


Så här håller jag på! Tokångrar mig. Vill inte alls vara med om det här med lokalteve-SAMTIDIGT som jag tänker Äh, det är ju bara en kul grej.


Nu är det som det är. Jag har tackat ja och då får jag fan stå för det. Med eller utan ågren.

Men oj vad jag hunnit kalkylera hur mycket jag skulle hinna måla om och renovera om jag lät bli att sova en vecka...

Nu är det för sent. På torsdag står de här. Jag har imorgon på mig att få det att se MAGISKT ut. Suck!

Jag bjuder på det här. Vill "de" fnysa och skratta åt mig så är det okej.

Jag tål det. Vem "de" är vet jag inte. Någon obestämd skara med kritiska tittare.

Buhuhuhu! Det är inget kul att vara så här som jag är. Självkritisk till förbannelse.

Varför kan jag inte vara cool och sval. Känna att det är väl självklart att lokalteve vill komma och filma här.

Istället tänker jag att jag är den enda idioten som inte kan säga nej. De har total torka och visar precis vad som helst bara någon är dum nog och tackar ja...

Ja, varför är jante på min axel hela tiden?

Kan inte någon knuffa bort honom!!! 




Av Persilja - 10 februari 2009 11:06

Ser ni?

Ser ni inte?

Det där ljusa på bilden!Det där som ger skuggor. Ser ni inte?

Vänta!

Jag tar bort blixten så kanske det syns bättre!

Såja! Nu ser ni!

Solen skiner idag!!!!!!!!!!

Den orkar till och med in i huset!!!!!

Det är helt FANTASTISKT!

Jag har inte sett de där strålarna på så länge att jag inte riktigt minns hur underbart det är.

Halleluja! Solen skiner!!!

Av Persilja - 9 februari 2009 06:51

För att vara en som "inte gillar gult" måste jag säga att jag förundras över att plötsligt fått ett gult behov. Snacka om att bli påverkad ändå!!!

En gul vaxduk till våren!

Åh, vill ha!

Finns på Stoff och Stil.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards