Alla inlägg under februari 2009

Av Persilja - 17 februari 2009 21:51

Hm...jag vet att jag lovade...men det här hade jag gjort innan och glömt bort, så jag räknar inte det.

Det är dotterns säng som råkat ut för tapetserardillet. En gammal bäddsoffa från den tiden då Coop hette Obs och hade Interiör. Alltså Obs Interiör.

Soffan kallades Bassoffa. Jag VET att den är snyggare innan piffningen, men betänk att vi haft den i vår ägo i 20 år, vi behövde omväxling. Så visst blev den i allafall annorlunda! Så här såg den ut före.

Andra sidan ser annorlunda ut men det glömde jag fota. 

Så! Nu har jag visat allt som jag tapetserat, NU kommer inget mer sånt på ett tag-jag lovar!




Av Persilja - 17 februari 2009 13:25

Nu lovar jag, dyrt och heligt, att detta är sista gången på länge som jag visar något tapetserat! Jag lovar!

Tummis!

Sista grejen på länge.

Nu får det vara bra!

Jag har hur länge som helst haft en tapetrulle liggande som hela tiden varit min favorit. Tyvärr har Mannen bestämt uttalat att han INTE gillar den.

Nu är jag en hänsynsfull liten fru och därför undvikit att sätta upp den.

Men den har bränt i sin låda. Skrikigt på mig och velat ut. Så bara för att ta hänsyn till tapetens känslor fick den ett uppdrag. Den fick täcka en tråkig och ful dörr till vårt sovrum som helst borde bytas ut, men nu kastas här inte ut någonting bara för att det är fult utan jag piffar istället.

Tyst! (Jag vill inte höra att det är fult!)

Sccch!!!!

Sonen vars rum dörren stängs emot, sa ytterst diplomatiskt, "det blev i allafall bättre än det var, du behöver inte göra om, sååå fult blev det inte..." Host...harkel...var det kritik eller beröm???

Själv är jag så barnsligt förtjust i just den där tapeten att jag inte kan annat vara än nöjd.

Men helst hade jag ju tapetserat den på ÄNNU mer synligt ställe!

Ute är så fantastiskt vackert. Kylan håller oss i sitt grepp och jag bara älskar det! Det blir aldrig så krispigt och härligt ute som när det är ner mot -20 och under.  Det knarrar på ett alldeles särskilt sätt i snön och det blåser sällan. När man går på långa kylslagna promenader får man klä sig som en michelingubbe och rörligheten blir lätt förminskad. Man stöltar fram. Men ack så härligt det är! När man gått ett litet tag och fått upp andan står det säkert en rökpelare rakt upp från ens kropp av förångad värme. Håret färgas vitt och rimfrosten klär in allt i kylans väg. Lägg sol på detta och allt gnistrar som diamanter. Det är en ynnest att få bo där man får uppleva detta vita paradis!

Nu blev jag väl nostalgisk! Jag känner faktiskt en sann glädje varje dag för snön och dess skönhet.

Knepet är att ta sig ut. Uppleva kylan och njuta av den.

Pommac älskar också snö! Här sitter han och hoppas på en promenad inom en snar framtid! Han är lika svart som snön är vit och ja, jag älskar honom också!!!


Av Persilja - 17 februari 2009 06:37

En synnerligen märklig dröm hade jag i natt.

Jag drömde om att jag hade bloggträff, en spontan sådan. Ett gäng bloggare dök upp hemma hos mig och jag ställde till med fest. Fast jag hade knappt något att äta hemma. Fick den lysande idén att ta fram hembränd nittioprocentig sprit. (Som att jag har det hemma...) Bjöd alla och sen drömmer jag vidare att jag vaknar i min säng, morgonen efter, jag har slocknat av spriten. Alla bloggäster ligger och sover på golvet under ryamattor. Jag har ångest för att jag slocknat och de är sura. Vi har femton stycken sängar men de har inte vågat lägga sig där utan ligger martyriskt under ryamattor. Jag försöker ställa allt till rätta genom att ordna en festlig frukost men har absolut ingenting hemma. Kan inte ens bjuda på hårdbröd och vatten. Det finns ingenting. Bloggarna blir upprörda och sura och sen vaknar jag gudskelov.

Vad vill denna dröm säga mig?

Träffa aldrig bloggare irl? 

Du motsvarar verkligen inte deras förväntingar?

Drick inte nittioprocentig sprit så fixar sig allt?

Sluta aldrig ha ryamattor, man vet aldrig när de kommer till användning?

Handla oftare?

Skaffa nödproviant?

Av Persilja - 16 februari 2009 19:08

Ja, mitt tapetserardille har hållt i sig.

Nu tror jag att jag måste behärska mig eftersom det annars blir för mycket. Det är bara så himla kuuuul!!!

Min kära sekretär som jag tyckte om redan innan blev höjd ett snäpp på favoritlistan efter mitt dille.

Kolla så glad och pigg den blev!

Det funkar bra när det finns många lådor, att ge dem olika uttryck.Tycker jag ialla fall.


Jag vet inte om jag någon gång visat golvet som ligger mellan kök och vardagsrum. I den trånga gången. Det är alltså uppsågat vid något vattenläckage för några år sedan och det är bara rå spånskiva på vissa ställen.

Det är här jag tänker lägga rutigt linoleumgolv. Plus i hallen till vänster. Som synes behövs det verkligen nytt golv. I vanliga fall ligger det en röd och vit randig matta där men den har Pommac kräkts på.


Världens bästa pappa (min) har fyllt år och han fick världens snyggaste present!

En hacka trodde jag att det var, men han upplyste mig om att det kallas KORP. Jag tycker väldigt mycket om att lära mig nya ord. Då känner jag mig rik! Berikad! Varsågod, jag delar med mig; korp-en slags hacka att bända upp sten med till exempel.

Jag hittade den på återvinningsmarknaden och tyckte att det var en utmärkt present. Jag tror att han blev glad...


Den var TUNG!

Av Persilja - 16 februari 2009 11:54

Söker den där lustkänslan som jag gärna vill ha inför ett projekt. LUSTEN att göra en sak är viktigare än viljan. För mig.

Så jag söker inspirationen.

Googlade på trappor och provade alla möjliga sökkombinationer men det fanns mest vita trappor. Eller träfärgade eller nyrenoverade av ek. Tråååkigt tycker jag.

Vår trappa är härligt sliten. Det tycker jag om. Jag gillar att man ser trampet av fötter. Att det trampats så mycket att det syns på träet. Det är en sån där detalj som inte går att köpa för pengar. Därför ska jag inte slipa så hårt utan bara lite lätt så att de partier där man får stickor blir mjukare. Målar man sen med oljefärg så binder färgen liksom ihop träet. Den lagar det sköra. Utan att täcka över de härliga nötningarna. Så måla ska jag. Men måste jag vara tråkig och måla vitt som alla andra?

Nä tänk för att jag inte måste det!

Jag har bestämt mig för att måla själva trappan som man går på i en färg. Grön eller röd kanske. Väggarna ska bli vita tror jag för att få maximalt med ljus. Men sen är jag lite sugen på att tapetsera de där sparkbrädorna som sitter under varje trappsteg. Mellanrummen. Som man inte går på. Hittade en sån bild.

Jag skulle dock välja en gladare färg. Och kanske inte nödvändigtvis samma på alla...Det finns ju oanade möjligheter. Vår trapp syns bara när man går in genom ytterdörren och bara när man går uppför och nerför. Därför skulle ju en färgstark trapp inte störa så mycket. Det ger ett glatt intryck när man kommer in men syns aldrig annars...

Den här trappen visades i Family Living för en tid sen. Härligt glad trapp!

Den här hittade jag också. Kul idé!!!

Och här ser man den gröna nyansen jag funderar på. Fast nernött och härlig...

Jo, jag ska definitivt ha färg i min trapp!!!!


Av Persilja - 15 februari 2009 21:00

Jag laddar inför ett STORprojekt. Att måla trappen.

Först ska den tvättas med målartvätt, sen kvistlackas, sen målas med linoljefärg. Problemet är att väggarna är på vissa ställen svåråtkomliga. Så för att nå att måla får vi bygga ställningar och tjorva. Jag laddar som sagt.

men det kommer att bli ett sånt extremt lyft att jag verkligen längtar efter att ha gjort det.

Därför ligger det högt på listan "att göra".

Och först när det är gjort kan jag få mitt schackrutiga golv i hallen. Tak och väggar först-golv sen. Ni ser ju vilken dyster syn man möts av. Mörkt och eländigt.

Tänkte på det här med vad som gör en glad. Det är ju enormt olika för alla människor. En del bryr sig inte ett skvatt i det estetiska, medan andra får en kick av det. Jag hör till de senare. Därför försöker jag ha det så vackert och trevligt omkring mig i vardagen. Att till exempel fylla diskmaskinen med smutsigt porslin kan bli roligare om jag har porslin som jag tycker om. Vardagslycka kan alltså vara att fylla diskmaskinen med färgglatt porslin!


Av Persilja - 15 februari 2009 09:53

Ibland leker jag en lek där jag låtsas att jag har obegränsat med pengar och vad jag i så fall skulle KÖPA. Jag har skalat bort alla moment där jag funderar på vad jag egentligen skulle göra med alla pengar om det var på riktigt, så leken gå bara ut på att få konsumera hejdlöst, utan samvete åt nåååågot håll. Tämligen oskyldigt eftersom det bara är på låtsas.

Jag har inte sååå många drömmar om prylar.

Men om jag var snuskigt rik skulle jag fylla huset med vackra skåp från Raja.Gärna med vitrindörrar. Gärna gröna eller turkosa och alla skulle vara så där härligt nötta. Fast det här skulle också få flytta in fast det inte är grönt eller turkost.

Ett av skåpen skulle vara utrustat med klädstång och vitrindörrar och därinne skulle alla tunikor, koftor och klänningar från Odd Molly hänga. Jag skulle köpa de flesta kläder därifrån.

I ett skåp skulle det stå en härlig färgkompott med travar av mateusporslin.

Jag skulle renovera badrummet med mosaik i ljuvlig pastellfärg. Typ nåt sånt här.

Sen skulle Scottie Pippen och Tutti Frutti få en sån här lyxkåk.

Pommac skulle få en sån här.

Fast så här stor

Han skulle bli så glad tror jag!

Prova denna lek! Det är skoj!

Sen kan jag känna att jag på nåt sätt fått det där när jag lekt lite och känner mig nöjd och glad. För jag ÄR rik. På idéer, lust och energi och det är jag tacksam för. Pengar kan många gånger ta bort den där lusten och idéerna.

Att inte ha råd föder kreativitet.



Av Persilja - 14 februari 2009 22:35

Otaliga av mina singelvänner har på senare tid löst sina singelproblem och träffat Partnern i sina liv på nätet. På dejtsidor, på chattsidor, på bloggar. De flesta har verkligen träffat The Ultimate Date of their lifes. Fort har det utvecklats från Date till Blodigt allvar och STOR kärlek.

Det är så härligt.

OM jag nu skulle vara singel och inte hade min man som (för mig) förmodligen är the UTLIMATE MAN, om jag var på jakt efter min stora passion, tror ni inte då att namnet på min blogg är liiiite dåligt valt. Jag menar VEM vid sina sinnens fulla bruk söker en partner som ska befria dem från det ofrivilliga singellivet klickar in sig på Fyrabarnsmamman????

Näe, någon sexig singelkilles drömblogg är det inte. 

Jag skulle tro att de flesta av mina läsare är medelålders KÄRingar precis som jag, eller käringwannabes...? Misstolka mig rätt, jag älskar käringar. Det är verkligen nåt befriat över att vara medelålders käring. 

Sinnet är fortfarande en ung, nyfiken flickas, men skalet är definitivt käringens. Fyrabarnsmamman är verkligen ingen missvisande titel.

Jag ÄR en fyrabarnsmamma först och främst. Det är jag ända ut i fingerspetsarna. Sen kommer inredningsintresset, skaparlusten och allt det andra. Men först av allt kommer kallet som fyrabarnsmamma. inget annat tar jag så allvarligt. Så nog har jag rätt bloggnamn egentligen.

Fast inte om jag vill vara en killmagnet förstås. Och det vill jag ju inte. 

(Eller det vill jag alltid, men det är väl ingen mening att lura sig själv eller någon annan.)

Näe, mitt bloggnamn lockar nog precis rätt klientel. En fyrabarnsmamma är jag, med ett brinnande inredningsintresse, en stor lust att skriva och en sjujädra kreativ lust.

Men funderingarna här ovan kommer sig av att jag faktiskt funderar på att flytta min blogg.

Det är nämligen så att det kostar pengar att ha bilder på Bloggagratis. Inga stora summor, men med min blogghastighet och alla mina bildvisningar känns det faktiskt lite onödigt att hålla på att betala för sin blogg. 

Och ska jag ändå flytta kanske jag borde byta namn?

Jag har ju min säljblogg som egentligen heter Ett eget rum och så har jag en vilande blogg som heter Rött hus med vita knutar.

Men jag skulle vilja starta en HELT ny blogg som har nåt bra namn, gärna internationellt...

Synd att superduperbraiga Pink friday är upptaget. Finns det nåt bättre än rosa och fredagar? Skulle vara grönt och lördagar då, men det låter ju inte klokt vare sig på svenska eller engelska. Grön Lördag (vad får ni för vibbar?) eller ännu sämre Green Saturday. Båda låter som en terroristgrupp från 70-talet eller en trädgårdförening eller nåt. 

Nä, ska jag byta blogg och namn ska det definitivt vara bättre och mer internationellt och mer positivt vibbande än Grön Lördag och fyrabarnsmamman...

Sen får det ju inte vara upptaget heller...

Så jag fundererar!

Colourful Mummy?

Creative Caos?

Chicklit Girl?

Raskolnikov?

In between my colourful...walls?  (vad trodde du?)

The homosapien zoo?

Colour, love and happiness?

Children, dogs and budgies?

The Man with the Golden Wife?

The Simpsons irl?

Sexy, singel and hot-NOOOT!!! (Den var braaaaa!)

My Way. (Ska vi satsa en mille på att det är taget!)

In the brain on a redhead.

The world of a lefthanded redheaded.

The nice girl lady next door. (Den är väl fin!)

Neighbour to God. (Den var överpretentiös!!!)

Mrs Flower Power


Kan knappt sluta.

Får hur många idéer som helst.


Jag har funderat på att flytta förr.

Men aldrig kommit till skott. 

Så jag funderar nog ett tag till.

Ids kanske inte ens eftersom det är jobbigt att flytta och lära sig nytt.


 



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards