Alla inlägg under februari 2009

Av Persilja - 19 februari 2009 21:37

Ja, jag måste erkänna att jag inte klarade av att hålla mig! Det blev mer tapetsering...

Jag slank nämligen in på återvinningsmarkaden och hittade en hylla för en tjuga som jag direkt såg hade enorm potential.

En gulnad furuhylla av rätt enkelt snitt men roligt designad. Föll för formen på den och den nätta storleken.

Jag kunde inte hålla mig utan satte igång att pimpa direkt efter middagen. Jag har använt vaxduk och tapeter och bollfrans. 

Jag tycker den blev riktigt bra!

En rödprickig knopp som jag haft på en garderob fick flytta hit.

Inte illa för tjugo kronor!!!

Nu är bara frågan var jag ska ha den. Och till vad.

Ska fundera på det.

Den skulle ju passa ypperligt i dotterns rum som har samma vaxduk på sitt skrivbord. Men den skulle också passa i köket. Eller i vardagsrummet eller i 14-åringens rum eller i lilltoan eller....

Får prova mig fram imorgon när den är torr. 

Av Persilja - 19 februari 2009 09:57

Så har jag hittat föremålet för  mina allra hetaste drömmar! Så HÄR vill jag också ha min kyl!!!!!

Kaaaadooong! Så KÄR blev jag. Jag föll handlöst!

Tack Kardemumman för att du visade mig denna flickr. favorit

Har inte tid att djupdyka i hennes lägenhetsbilder ännu, men ni andra kan njuta. Själv får jag en stund över ikväll. DÅ ska jag förlora mig!!!

Av Persilja - 18 februari 2009 19:32

Såna här loppisfynd gör mig såå glad!

Ett hantverk efter eget huvud. Någon har verkligen gjort något personligt. Sen har jag turen att komma över det för en spottstyver.

Jag föll pladask för den här duken! Jag som knappt använder dukar...

Jag har sytt en prylficka. Tagit ut svängarna lite eftersom det är till en liten kille på två år. 

Mycket färg och mönster och roliga fransar och sånt. 

Hoppas han ska gilla den!

 

Av Persilja - 18 februari 2009 15:40

Fairy har utmanat mig två gånger nu så det är väl bäst att jag gör detta då så att inte Fairy blir ledsen på mig.

Däremot orkar jag inte skicka detta vidare till 8 andra och länka till alla dessa åtta. Vem som vill får anta denna utmaning.

8 sanningar. (Var det ovanliga sanningar eller hur var det nu...?)

1. Jag är väldigt grinig på kvällen när jag blir trött. (Kring 22-tiden på vardagar.)  Det är som att all glädje bara tar slut och tröttheten bara väller över mig. Jag tar liksom slut. Då blir jag grinig och sur och har jättesvårt att ens vara trevlig. Muttrar och fräser. Min man har lärt sig detta och vet att jag bara är trött och om han är på gott humör (oftast) kan han bana vägen för mig så att jag fort får gå och lägga mig. Är han däremot också grinig då blir det lätt riktigt surt här hemma...

2. Jag är lat och ids alltför ofta inte borsta tänderna på kvällen. (Hänger ihop med ovanstående punkt.) Däremot har jag mycket sällan hål i tänderna så det verkar funka ändå.

3. Jag är jättelat och ids sällan fila bort hård hud på fötterna på vintern. Just nu har jag väl ett hekto död hud per häl. De blir torra och hårda och funkar perfekt att klia sig på de vintertorra benen med. 

4. Jag är petnoga med sopsortering, miljövänliga varor, försöker välja miljövänligt i alla lägen och undviker onödig bilkörning osv. MEN jag ÄLSKAR lampor och ljus och vill ha det riktigt ljust och alla mina udda lampor tända omkring mig. Rimmar ju dåååligt med en som säger sig vara miljövän. 

5.Jag är suuuperglömsk och glömmer det mesta. Har höga utgifter för läkar och tandläkarbesök som jag glömmer att gå till och glömmer att avanmäla.

6.Jag verkligen älskar omväxling men har ätit samma frukost på samma sätt i hur många år som helst. 

7. Jag törs inte ha fötterna utanför täcket.

8. Jag vågar inte ta i en daggmask ens med hanskar på. (Men säg inget till mina barn för då skrattar de ihjäl sig och så är jag livrädd att de ska lägga maskar i  min säng eller nåt.)

Av Persilja - 18 februari 2009 09:27

På begäran ska jag nu försöka ge lite tips hur man gör när man tapetserar olika saker och ting.

Det är alltid bra att sandpappra ytan lite lätt för att tapeten ska få riktigt fäste. Jag slarvar dock med det ibland och det verkar funka ändå. Viktigt är iallafall att skura rent ordentligt. Fett kan få limmet att lossna. Då kan man använda målartvätt om man vill men jag har använt diskmedelsvatten och en svamp med grova sidan. Skrubbat och sköljt. Jag tror att ytan ruggas upp lite då, nästan som vid sandpappring. Rent och dammfritt alltså.

Sen ska man använda det lim som är avsett för respektive tapet. Hur vet man det då? (Om man inte har kvar etiketten?) Ja, är det non-vowen syns det liksom på baksidan. Den är ofta alldeles vit och slät. En papperstapet känns mer som papper medan non-vowen tapeten känns seg och svår att riva.

Vet man inte tror jag inte det spelar så jättestor roll. Jag har ibland avnänt vanligt tapetlim till non-vowen tapeter och det verkar sitta uppe. Kanske att papperstapeten tar skada av ett vävlim, det kan jag tänka mig.

Jag har dock alltid både vävlim och tapetlim hemma...

Det viktiga är att aldrig aldrig snåla på limmet. Stryk på flödigt!!!

Och torka alltid bort överblivet lim direkt. Torka torka torka! Viktigt. Det blir fula blanka fläckar annars. 

Bubblor stryker man bort. Tapetserar man små ytor är det jättelätt att släta ut tapeten. Bubblor blir det oftast bara på stora bitar. MEN, de där bubblorna försvinner alltid när limmet torkat. Så syns det små bubblor och ojämnheter när du nyss tapetserat ska du inte få panik. Det syns inte ett spår av det efter ett dygn.

Kahlo undrade om jag tapetserat ett dockskåp och det har jag. Kika här.

Då använde jag mest presentpapper och vanligt tapetlim.

Good Luck! Och mejla hemskt gärna bilder på era tapetserprojekt!!!

Av Persilja - 18 februari 2009 09:08

Pink friday vann ju Sköna Hems tävling i januari (självklart) och HÄR kan man läsa inredarens lovord över hennes inredningsstil.

Av Persilja - 18 februari 2009 08:52

Kylan fortsätter att hålla sitt grepp, -28 i morse och solen skiner. Skiner utan att värma så mycket. Om några veckor når den fram att värma ordentligt. Tänk, om bara några veckor, ja, rätt många, men ändå, veckorna rusar ju fram, då kan jag öppna växthuset. Gå in och börja odla. Jippi!!! Förra våren var inte växthuset i ordning, men i år, då!!!

Än så länge är det insnöat och igenisat. Var sak har sin tjusning! Detta är en tjusning!

Röda sparkar mot en gnistrande vit snö.När det är så här knarrande kallt brukar jag passa på att lägga ut textilier på vädring. Det känns friskt och det luktar vinter när man tar in dem. Särkilt stickade plagg som inte går att tvätta varmt känns som att de får ett reningsbad av den stränga kylan.

Härligt!!!

Nu ska jag förvandla mig till michelingubbe och gå ut med förväntansfull jycke. Det blir dock ingen milrunda idag. Jag tror inte hans trampdynor pallar. 



Av Persilja - 18 februari 2009 07:12

En bild som är klippt kan få igång min fantasi mer än något annat. Som denna bild från flickr.com.

Oj vad jag vill se mer!!!! Älskar denna färgkombination och rosa mosaik är abolut i topp. Den nötta oranga spegeln till är verkligen pricken över i.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards