Direktlänk till inlägg 15 februari 2009

Vardagslycka!

Av Persilja - 15 februari 2009 21:00

Jag laddar inför ett STORprojekt. Att måla trappen.

Först ska den tvättas med målartvätt, sen kvistlackas, sen målas med linoljefärg. Problemet är att väggarna är på vissa ställen svåråtkomliga. Så för att nå att måla får vi bygga ställningar och tjorva. Jag laddar som sagt.

men det kommer att bli ett sånt extremt lyft att jag verkligen längtar efter att ha gjort det.

Därför ligger det högt på listan "att göra".

Och först när det är gjort kan jag få mitt schackrutiga golv i hallen. Tak och väggar först-golv sen. Ni ser ju vilken dyster syn man möts av. Mörkt och eländigt.

Tänkte på det här med vad som gör en glad. Det är ju enormt olika för alla människor. En del bryr sig inte ett skvatt i det estetiska, medan andra får en kick av det. Jag hör till de senare. Därför försöker jag ha det så vackert och trevligt omkring mig i vardagen. Att till exempel fylla diskmaskinen med smutsigt porslin kan bli roligare om jag har porslin som jag tycker om. Vardagslycka kan alltså vara att fylla diskmaskinen med färgglatt porslin!


 
 
Ingen bild

Lisa

15 februari 2009 21:33

Ååå, jag ser ett Ingegärd Råman-glas i diskmaskinen. Jag har bara ett efter en jobbig separation.... vet du om det går att få tag på fler?

Kram

 
Gry

Gry

15 februari 2009 22:00

Ladda med mig;-) Jag ska fortsätta mitt målningsprojekt på tisdag, så jag laddar också nu.

Kram

http://www.baragry.blogspot.com

 
agata

agata

15 februari 2009 22:49

Spännande! Det finns få saker som gör ett rum mörkt som trären panel. Vad blir det för nyans?

http://agata99.blogspot.com

 
Helena

Helena

15 februari 2009 23:12

Herregud vad du är positiv! Så har jag nog aldrig tänkt på saken -även om jag är vansinnigt förtjust i allt mitt udda porslin! Ska ta med mig den tanken nästa gång jag laddar mr Elektrohelios! Kram

http://www.svenserud.blogspot.com

 
Losarinas mor

Losarinas mor

16 februari 2009 07:49

Hatten af for at orker at male den gang !
Er helt enig med dig, det gælder om at omgive sig med ting man holder af og synes er smukke :-)

http://wwwkrlighedsagdelosarinasmor.blogspot.com

 
Storeflittig

Storeflittig

16 februari 2009 11:56

heisann! OH! jeg må bare erte deg litt og si: jeg er akkurat FERDIG med min trapp. hihi. det gikk mye lettere og fortere enn jeg trodde - så dette går bra! du er i siget!

jeg lurer som de andre på: hvilke farger tenker du på?

jeg bor i det som hittil var verdens styggeste studentleilighet, men vi har fått lov å male, men selvfølgelig går det kun i hvitt. noe som viser seg å være svært herlig. estetikeren i meg må innrømme at det er vakkert med hvitt, sålenge en kan kose seg med farger ellers:):)

herlig oppvask! jeg har verdens kjedeligste oppvaskmaskin, vi kjøpte kremhvitt servise fordi vi tenkte det ville holde seg gjennom trendene, men tallerknene er for store, for kjedelige og for --- dårlige i kvaliteten. ble veldig inspirert av din oppvask!!

jeg har forresten pusset opp et skatoll i det siste, mye basert på inspirasjon fra ditt kjøkken. lyseblå/grått vettu. kommer bilder etterhvert:)

http://flittiglisene.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

16 februari 2009 12:12

Lisa: Jag tror inte jag har något Ingegerd Råman glas? De glas som syns är från Konsum, Indiska och så från Ittala (det blå).

Gry: Vi laddar !!!!

Agata: Jag lurar på vitt men halva min hjärna vill ha äppelgrönt! ;D

Helena: Gör det! :D

Losarinas Mor: Ja, för oss som SER är det viktigt!

Storeflittig: Ska bli spännande att se dina bilder sen! Lät fint med ljusblått/grått!

 
Catarina

Catarina

16 februari 2009 13:03

Vita väggar o äppelgröna räcken? Tror de skulle lyfta varann :) Gillar helt klart tapeterna på sparkbrädan o då inte samma på varje :)

Vilken tur du har som har ett hus där du kan göra verklighet av dina ideér, sitter man i en hyresfyra är man begränsad som tusan. Såvida man inte har en massa pengar o kan göra allt beige igen när man flyttar :/

http://batmamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lisa

16 februari 2009 16:47

Jodå, det har du..! Ingegärd Råman gjorde en specialserie för konsum när de fyllde 100(???) år..(det är glaset i klarglas) 
Ingen bild

Persilja

16 februari 2009 17:09

Lisa: Ååååå,plötsligt verkar glaset finare! ;D
När du säger det så kommer jag ihåg nåt sånt, fast det var lääängesen. Hon var inte lika känd då. Jag har bara två kvar fast jag har haft 8 eller 10...Kul att du friskade upp mitt minne!

 
Bagarberta

Bagarberta

16 februari 2009 20:10

Man kan ju måla varannat trappsteg så kan man fortfarande gå i trappan fast man målat - har jag hört. Jag ska också måla men jag väntar till sommaren tror jag. Jag har linoleummatta som är verkligt fulsnygg så jag har lite svårt att bestämma mig.

http://blogg.passagen.se/sonbjo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se