Direktlänk till inlägg 1 februari 2009

Stresshantering.

Av Persilja - 1 februari 2009 16:33

Det är lätt att stressa upp sig. Mycket svårare att stressa av. Eller att aldrig stressa upp sig.

Men det går. Allt är en fråga om inställning.

Jag har verkligen försökt att bli en ny stressfriare människa.

Så förr när jag kom hem och fann den här synen så mulnade mitt humör på en gång.Jag skällde och klagade och stressade upp mig.

Till vilken nytta?

Så idag när jag kom hem efter en heldag på basketevenemang, trött och slut, och möttes av den här synen försökte jag se det hela positivt istället.

Maten hade lagats, alla barn som varit hemma var mätta. Mannen hade handlat och tvättat och hängt maskiner. Jag såg vad han gjort istället för att se vad han inte gjort.

Och det funkade.

Så skönt. Köket ser fortfaranade ut som bilden ovan, men jag har bestämt mig för att ta en paus innan jag ställer mig och tar rätt på alla matlagningsspår. Maten var jättegod, picnicbog i lergryta med lök och morötter, purjosås och sallad. Hur gott och fräscht som helst. Då kan man stå ut med stök i kök.

Visst har jag blivit en klok stressfri liten fyrabarnsmamma?

Något som också hjälper människor överlag att stressa av är husdjur. Det är allmänt känt. Så att bli välkomnad av världens gladaste labrapudel kan ju inte vara fel. Nu har familjen dessutom utökats med ytterligare ett husdjur, nämligen en kompis till Scottie Pippen.

De är sååå söta ihop. Det tog max två minuter innan Scottie Pippen hoppade fram till sin nya sambo och började kurtisera henne. (Scottie till höger.) Från att ha varit en tyst och lite deppig fågel är han nu en glad och sprallig fågel. De kraxar och sjunger och hoppar och pussas och putsar varann. Den nya, som inte fått något namn ännu, är en unge, så hon kan bli en han sen. Men det gör inget. De gillar ju varann, mycket, så kemin är den rätta och det var det viktiga. Jag är sååå glad att jag bestämde mig för att ge Scottie en kompis. Det var rätt beslut. 


 
 
Gry

Gry

1 februari 2009 16:58

Helt rätt! Duktig är du som klarade av det, för det är en utmaning varje dag!

Kram

http://www.baragry.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

1 februari 2009 18:37

Jag blev helt förälskad i min svarta vägg så igår köpte jag en burk tavelfärg till. MÅSTE ju bara ha en på kontoret, hur praktiskt som helst. Då kan jag skriva mina oändliga "att göra listor" på väggen istället och slipper leta efter borttappade papperslappar :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jennyann

1 februari 2009 22:09

åh jag fick psykbryt i kväll för att här ser ut som en katastrof. "vi kan ju inte bo här!!!" skrek jag. jag målar dörrar och lister. vi har varit i slalombacken och på ju-jutsuträning. vi har ätit middag, bastat, gjort blåbärspaj och tittat på mia och klara (eller jag har tittat på det, resten på i survived a japanese gameshow). men jag vill inte ha det så här stökigt! jag blir tokig. men du är ju klok du. och alla kämpar väl på med sina diskbänkar? tack. mvh jennyann

 
Gry

Gry

1 februari 2009 22:18

...och inget nytt i verkstan. Suck...

;-)

http://www.baragry.blogspot.com

 
Linda

Linda

1 februari 2009 22:33

Jag har oxå försökt det där med att inte stressa upp sig. Men jag har tyvärr inte lyckats så bra =(
Men jag jobbar på det =)

http://www.liteeljest.se

 
elaina

elaina

1 februari 2009 22:44

Rätt inställning: -Allways look at the bright side of life, vissel-vissel, vissel-vissel, vissel-vissel,vissel,vissel! Nog hördes MontyPytons ända upp till Dig?

Rart att Scottie får lite sällskap om han varit lite låg. Kul att dom fann varann på en gång. Paloma brukar gräla näbben ur led om fåglar blir för närgånga på loftgången, fast på håll kvittrar hon i kapp med dom...
=o)

http://ww.elaina.bloggagratis.se

 
Anna i den vita soffan

Anna i den vita soffan

1 februari 2009 23:01

Så bra skrivet! Det handlar verkligen om inställning. Och att också kunna välja vad man ser och välja bort det som borde göras och istället göra det man verkligen vill. Åtminstone ibland. Det tycker jag du verkar bra på!

http://vitsoffa.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

2 februari 2009 06:57

Gry; Jo ,vareviga dag.

Tant Grön: Ja, jag måste hitta ett ställe för min kommande svarta vägg. Jag har ju redan burkarna!

jennyann: psykbryt har jag haft många ggr. Leder tyvärr ingen stans. Bättre att inte få dem. Men inte är det lätt!!! Jg vill heller inte ha det stökigt men kan aldrig få till det, det ÄR alltid stökigt har jag insett det och försöker istälelt bara flyta med i det.

Linda: Jag är inte alltid bra på det heller. Men plöstligt händer det likosm...;D

Elaina: Ja, jag hörde. Både Paloma och Monty

Anna: Tack, jag hoppas att jag är bra på det. Eller så är jag bra på att kalla det så , fast jag eg. bara är slö. ;D

 
jessica

jessica

2 februari 2009 10:39

Det ser skönt ut. Jag är dålig på det där. Måste städa som värsta Filifjonkan innan jag kan slappna av.

http://www.livetsomfamilj.blogspot.com

 
trollpackan

trollpackan

2 februari 2009 15:29

Ja, det kan vara svårt att hetsa upp sig, särskilt om man möts av den synen som du gjorde när du kom hem...men man får försöka att låta bli. Ingenting blir ju bättre;)

Vad gulligt att pippijågeln fick en kompis!

http://trollpackan

 
Bagarberta

Bagarberta

2 februari 2009 19:42

Här hemma har barnen diskvecka - vilket innebär att dom ska tömma diskmaskinen och fylla på den med disk. Ibland kan det ta flera dagar och då gäller det att hålla händerna långt bort i från diskmaskinen. Sen, inte just nu, det är inte min vecka är stående kommentarer som kan gör en galen. Men till slut så brukar det hända i allafall. En ren diskbänk är ovanlig men kompisarna till barnen brukar säga att dom trivs i vårt stökiga hem :-) Alltid en tröst.

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Pippi

Pippi

2 februari 2009 20:08

Så mysigt med två undulater hemma... Hör kvittrandet för mitt inre *nostalgi* Du skriver väldigt klokt om detta med stress och val av fokus! Att bli förbannad gör ju inte att stöket/disken/vad-det-nu-är försvinner snabbare.

http://langstrump.wordpress.com

 
lindblomskan

lindblomskan

3 februari 2009 16:30

Gud vad duktig du är, önskar att jag vore lika duktig som dig på "stresshantering" men jag får väl öva. Underhållande och rolig blogg att läsa förövrigt...// Maria

http://lindblomskan

 
Rebecka

Rebecka

4 februari 2009 20:28

Vilken härlig inställning! och vilken söt undulatkompis!! :)

http://rebeckaverola.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards