Alla inlägg under januari 2009

Av Persilja - 17 januari 2009 10:51

Så är en fredag till ände och en lördag tar vid. Detta rullande schema med dagar som staplas efter varann. Varje dag är ny. Varje dag kan fyllas med nya upplevelser. Så ska man se det. Ibland lyckas jag.

Dagen idag ska fyllas med lång promenad med Pommac och make, alldeles strax. Det är vår stund. Då talar vi utan att bli avbrutna. Det finns inget som stör, bara skornas knarrande i snön, vindens kyla i ansiktet. Vi går på avfolkade ställen över is och genom skog. Det är balsam för själen och säkerligen bra för kroppen. Framför allt är det bra för oss som par. Att hinna med varann. Lyssna, prata, diskutera, gräla, drömma, planera. Vi går så långt så om vi har något att gräla om hinner vi bli vänner innan vi är hemma.

Ett bra grältips. Man går på långpromenad åt samma håll, ett samtal urartar till ett regelrätt gräl. Man är arga på varann. Man argumenterar, höjer rösten. Men fortsätter att gå. Helst vill man ju gå iväg bort när man grälar. Smälla i dörrar. Be den andre fara till pepparns land, men när man går så kan man inte det och man slutar gräla, tystnar, går, ältar, går, lugnar sig, går, glömmer, och så är det över. Man fortsätter prata efter ett tag. Perfekt sätt att gräla på. Grälet avslutas mycket bättre. Eller avtar. Ilskan avtar. Ibland skrattar vi åt det helt bisarra vi grälat om strax innan.

Nu är det faktiskt så att vi mest bara pratar. Så promenderna är något vi båda längtar efter. Vi har funnit ett forum där vi kan prata.

Pommac, han ser fram emot dessa promenader så mycket att han sitter i hallen och gråter och ylar när vi börjar klä på oss. Precis som draghundarna ylar av upphetsning innan de får börja springa. Så gör Pommac också. Ylar ut sin anspänning. Dagens bästa stund ska snart inträffa och det blir alldeles för mycket för honom. När vi öppnar dörren och går och säger Varsågod till honom, då FLYGER han ut och över trappen och skuttar i trädgården och tjurrusar i den riktning vi går. Han är så otroligt lycklig.

Resten av lördagen ska jag öppna skatehallen, fara hem och städa lite, äta något gott som mannen lagat, tapetsera en hylla, måla andra varvet på hyllorna jag målade igår och så gärna något helt oförutsett besök eller något liknande. Det räcker för att uppfattas som en mycket bra dag för mig.

Av Persilja - 16 januari 2009 20:28

Det bidde ingen tallrikshylla målad. Det saknades en bit som jag inte hittade trots att jag letat. Så går det när man väntar för länge! Sakerna förfaller av sig själva...

Listen som saknas, den som håller tallrikarna på plats är förmodligen i härbret. Kan inte let förrän dagsljuset återvänder. Men måla ville jag så jag målade några vanliga tavelhyllor från ikea. De blev ljusgröna.En kanonhärlig färg särskilt i sonens turkosa rum. Jag är ytterst svag för ljusgrönt ihop med turkos.

Jag har efter att ha haft min systemkamera i min ägo i snart tre år äntligen hittat var man ställer om ISO-talet och plötsligt öppnade sig nya möjligheter! Bilden ovan är tagen utan blixt och det blir ändå en hyfsat ljus bild. Denna funktion har jag letat länge. Det är ju inte klokt egentligen att jag inte orkat söka i menyn och läsa manualen ordentligt! Men desto gladare blev jag ju nu efter tre år!!! Plötsligt fattade jag bara!

Kunde fota nyaste familjemedlemmen också. Han heter nu officiellt Scottie Pippen. (Få se om någon av er vet vem han är namngiven efter! UTAN att googla-inget fusk!)

Till och med Pommac i eget majestät gick att fota utan blixt!


Sen måste jag visa en "misslyckad" bild. Som egentligen blev perfekt. Att bara få med halva ansiktet gjorde bilden levande på nåt sätt. Man ser tandkräm och annat jox i förgrunden.

NU ska sonen hämtas från skatehallen!

Av Persilja - 16 januari 2009 19:01

Måste bara visa hur en läsares moppebyrå blev sen hon fått inspiration av min tapetserarmani.

Supersnygg eller hur! (Tack för lånet av bild Maria!)

 Gillar särskilt det gula, men det är helheten som gör hela byrån. Tokfint komponerat!

Jag blir så himla glad för bilder så om ni vill visa mig något ni gjort eller bilder från ert hem eller annat som ni tror intresserar mig så tveka inte att mejla. (persiljekvist@gmail.com) Det är som julafton att få bilder! Jag lovar att inte lägga ut något på bloggen utan att fråga om lov först. 


Av Persilja - 16 januari 2009 17:47

Ikväll ska jag måla. Jag ska måla en tallrikshylla som stått hur länge som helst på vänt. Jag har haft den uppe i alla mina boenden förut, men den har aldrig åkt upp här. Jag har inväntat att jag ska måla den.  Nu ska det ske. Jag har dock lite beslutsångest ovanligt nog. Ska den vara turkos?

Eller ska den vara vit?


Kanske rosa?


Blir den vit är det långsamttorkande linoljefärg som måste påföras flera varv. Det talar mot det hela eftersom jag är sugen på snabbt resultat. Det blir nog snabbtorkande rosa eller turkos istället. Jag har förresten en burk limegrönt också...

Just nu lutar det åt...rosa!


Fransk inredningsstil är inte riktigt min grej. Men den här sängen skulle verkligen gärna få flytta in här! Så rackarns snygg!!!! Skulle kanske inte skada med lite fransk glamour i sovrummet.

Alla bilder lånade från nätet!

Av Persilja - 16 januari 2009 09:36

Inredning ska vara praktisk, rolig och spontan. Den ska fylla de boendes behov och drömmar. Därför borde ju varje hem se helt olika ut. Varför ser då de flesta hem likadana ut? Går man in på hemnet.se och kikar på hem (som inte är stajlade) så är konceptet nästan alltid detsamma. Inga utsvävningar. Inga avvikelser. Det är som att det finns en ängslighet att avvika. En "så kan man väl inte göra" känsla verkar prägla många hem. Hur kommer det sig att en del (många) inte vågar blomma ut och vara sig själva ens i sitt eget hem???? 

Jag kan bli förvånad över det. Och ändå inte. De här känslorna att vilja höra till och inte avvika för mycket är starka känslor. De styr väldigt mycket i vårt samhälle. Alla ska göra samma sak, se ut på samma sätt och tycka om samma saker.

Typ.

Är inte det hemskt?

Gudskelov finns det naturligtvis undantag! Men istället för att misstänksamt dissa dem som vågar avvika borde vi istället höja dem till skyarna.

Vi hade en man här i stan var väldigt färgstark och älskade att klä sig i färgsprakande kläder. Han hade blommiga kostymer och då menar jag STORBLOMMIG kostym. Han hade lila och gult och grönt och orange och rött på sina kläder. Han var en extrem färgklick. Vilket mod!!! Han var en hjälte som vågade bryta från alla normer och visa vem han var.

Han gjorde mig glad bara genom att visa sig på stan.

Nu lever han inte längre, men han är en sån som man inte glömmer. Han gjorde ett avtryck i den gråa massan.

Tänk att det ska vara så svårt att våga ha en egen stil. Många som ser ut att ha en egen stil har ändå en slags grupptillhörighet. De som verkligen har en HELT egen stil är mycket få. De är unika.

Men hemma hos oss själva skulle vi väl kunna våga lite mer. Det är ju vårt alldeles eget hem. Där borde vi ju kunna ta egna beslut och inte följa alla normer om soffa och tv i vardagsrummet, säng i sovrummet och skrivbord i arbetsrummet. Hallå! Jag vill bada framför brasan, sova i hallen och hänga tavlorna i taket. Jag vill ha en rutsckana istället för trapp och jag vill kunna klättra ut genom fönstret på en repstege bara för att få omväxling. Jag vill ha julgran på midsommar och påskpynt på jul och midsommarstång på min födelsedag. Men jag är låst av konventioner.

Jag ska försöka tänka ännu mer fritt än förut. Tvätta bort alla tankar på "så kan man ju inte göra". Bara för att frigöra mig. Hänger du med?

Kanske vill just du tryggt omslutas av en hamburgare! Du kan!!!

Observera! Jag dissar inte de som inte vågar! Jag påstår inte heller att jag vågar! Jag är precis lika rädd som de flesta för att tänja på gränserna. Fast jag har blivit mycket modigare än förr. Särskilt här hemma. För att jag upptäckt att jag mår bra av det. Jag vill gärna lära barnen också att det är bra att tänka själv. Att inte hela tiden göra det gruppen vill. Att lyssna på sin egen röst. Detta är SVÅRT! Ohyggligt svårt. Särskilt för barnen idag. Internet har inte gjort saken bättre alla gånger heller. En trend sprider sig ännu fortare än förr. Och en trend är väl egentligen bara en form av masshysteri...eller?


Av Persilja - 15 januari 2009 12:08

Idag damp en avi på ett rekommenderat brev ner i brevlådan. Presentkortet på 5000 kronor från Colorama. Jippi! Tjoho! Hurra! (Men det saknades fanfarer och flaggviftningar!)

Det hämtar jag ut i kväll. Ska jag kanske ta med en röd matta och rulla ut?

Det känns så stort och roligt! Jag kanske kan be personalen på macken applådera lite och stå i parad?

Så mycket kul jag ska ha för de pengarna.

Jag såg att de tyvärr sänkt vinstsumman nu. Från och med nu vinner man "bara" 1500 kronor. Okej, det är pengar det också, men det är DYRT med färg och tapeter och annat. 5000 går åt i ett nafs.

Nu går jag bara och väntar på "Inredarens kommentar". För den kommer väl? Det är ju det roligaste av allt. Att få ett proffs som uttalar sig. Fast pirrigt är det förstås. Tänk om hon/han säger: "Obegripligt att folk röstade fram detta virrvarr av färger och mönster. Jag måste ta en påse och kräkas när jag ser det." Eller nåt.

Av Persilja - 15 januari 2009 10:49

Tack vare en kommentar, (Tack ålillavickevire!), fann jag en hemsida som verkligen hade mycket kul!

Vet inte om det är solen som lockar fram längtan efter pasteller eller om det är tröttheten på julens mer murriga färgskala som nu gör att jag exploderar i kärlek och längtan efter glada vårliga färger.

Turkos, rosa, ljusgrönt, gult, lila. Det är ju inget nytt hos mig, men de lockar extra mycket nu när vår och sommar är i antågande. (Här snackar en optimist, vi här uppe får vänta minst tre månader innan det är det minsta vårligt!)

 

De här blåa möblerna får mitt hjärta att klappa lite fortare. Rumsavdelaren där skulle verkligen lösa sybordsstöket på några sekunder. Pling plong på dörren, svisch, fram med rumsavdelaren och så kan jag öppna dörren utan att skämmas...Undrar hur många jag behöver...en för diskbänken, en för tvätthögen, en för skohallskaoset, en för matbordsröran, en för sybordet, en för varje obäddad, knölig säng, en för soffan med inte bara ofluffade kuddar utan kuddar på golvet och sockar och brickor med fika och...Nej, rumsavdelare löser nog inget för mig. Jo, om jag tar rumsavdelaren och bär framför gästen hela tiden...

De här snygga kvastarna skulle däremot lösa mina kaosproblem. Sopa ut skiten bara!


Släck i taket och tänd ljus...är en annan lösning på stök...(Ser ni vad färgen på ljusen kan bestämma karaktären på ljushållaren. (Med vita ljus upplves den mer som rustik och stilren.)


Lila...mmmm...lovelylila. Stolen med prickar är inte heller fel. Härliga färgkominationer!


  Snygg kökshylla!!!

Härligt! Kul att sängen inte står MITT framför fönstret. Me like! Lite busigt sådär. 

  Den här sängen hade karaktär. Både tuff och romatisk i ett.

Lille Pippen (det blir nog det?) behöver konsoller till sin bur för att komma högre upp undan blodtörstige (not!) Pommac. Måste ju se livsfarligt ut när Pommac nosar på buren med en nos som är lika stor som hela Pippen själv nästan.

Jag älskar när utemöblerna är lika färgglada som blommorna i rabatten.

Eller själva krukorna.

  De HÄR vinner priset för det jag mest vill ha på den hemsidan! De tog mig med storm. Tänk så välkomnande att ställa ett led med blompinnar så här på parad. Så välkomnande! VILL HA!

Besök Car möbel om du vill se mer!

Av Persilja - 14 januari 2009 19:11

En av de bästa bieffekterna med att ha barn är att man får inreda barnrum. Det finns nog inget som är så kul. Dotterns rum skulle ha varit mitt eget drömrum om jag varit liten.

Jag skulle ha älskat att få leka i alla dockskåp. Dottern med kompis älskar att möblera. Det är det de leker mest. De bygger upp små rum överallt. Det är roligt att städa i hennes rum eftersom det sällan är riktigt stökigt, bara små rum i rummet vart än man tittar. De möblerar faktiskt mest utanför dockskåpen. Under bord, bakom skåp och så vidare. Idag när dottern kom hem från skolan städade hon fint. 

Hon fyllde nytapetserade hyllan med sina figurer. Väldigt noga uppställt. Arrangerat. Hon leker på samma sätt som jag gjorde. Bygger miljöer. Sen leker hon i dem. Fast byggande tar minst lika länge som leken. Pomsi älskar att ligga på hennes röda matta. Och han vet nog om hur snygg han blir på den!



Fick ett ryck för en liten stund sen. En idé som inte blev så bra som jag tänkt. Jag måste ju visa mina misslyckade projekt också!


Visst, det ser lite skoj ut. Det ska få vara kvar ett tag. Idén var bra tycker jag. Jag klädde in överskåpen med vaxduk. Tyvärr funkade det inte på dubbelskåpen. Det blev för tjockt. De bara öppnade sig. Så efter ett tag fick jag ta bort alla häftklamrar från de fyra luckor som det inte funkade på. Men de två singelskåpen får vara kvar tills vidare.

Den "blå" sidan ska renoveras färdigt sen. Vi ska byta kakel eller liknande, höja diskbänken och kakla eller bygga in de fula laminatskivorna. När det blir är en annan femma. Nån gång. Ett projekt som kom av sig för att julen kom emellan.

Det är kul att experimentera!

Tanken bakom dessa vaxduksklädda skåp var att jag ville se hur de gjorde sig med något mönster på. Jag har så småningom tänkt tapetsera luckorna. Jag ville få en känsla av vilken tapet jag vill ha. 

Hur mycket mönster och färger jag kunde kräma på med.

Det blev helt klart lite kul.

Lätt att torka av dessutom.

Vad jag lärt mig av detta experiment är att jag nog ska måla de kvarlämnade skåpen med vitt. Det lyfter och förstorar. De är ändå så ofräscha med fettfläckar och nötning, så det är ingen mening att spara. Jag målar vitt runt om, även stommen. Sen tapetserar jag med en lite mild nyans, typ ljusrosa, ljusblått eller ljusgrönt. Måste hitta lämplig tapet!


Förresten! Lillegrön, Scotty Pippen eller vad undulaten nu ska heta, han har ätit idag! Tjoho!!! 

Nu har han ätit och börjat gunga och klättra om kring. Nu är det bara kvittret som ska komma igång!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards