Alla inlägg under januari 2009

Av Persilja - 20 januari 2009 19:48

Sitter med en kopp te och njuter. Ett av mina favoritteer är Friggs Ingefära och citron. Det är lent och fräscht.

Sitter och njuter av friden. Elden i spisen har slocknat men det är en behaglig värme i rummet. Alla är hemma utom 12-årige sonen som är i backen och åker snowboard.

Det har snöat hela dagen så fin mjuk snö bäddar in nejden så att alla ljud dämpas och blir mjuka. Blir det en gnutta sol i morgon kommer det att vara en fröjd att gå ut. Nysnö och sol är oslagbart.

Jag har sytt två väskor och ett flaggspel.

Känner mig nöjd och glad.

Livet kan verkligen bjuda på goda stunder.

Att leva, vara frisk, ha värme och te. Kan det bli bättre egentligen?

Det behövs inte så mycket mer för att känna frid.

Snart ska jag vika tvätt. Tvätthögarna är enorma. Men det är ren tvätt så det enda som behövs är att bära det på plats.

Pommac stirrar inte längre. Bara om vi ägnar oss åt Pippen. DÅ kommer han rusande och glor. Det ska nog gå bra.

Pippen har inte börjat sjunga ännu, men han är inte rädd för oss. Tvärtom är han nyfiken och tittar på oss när vi pratar med honom. Han äter, putsar sig och verkar trivas. Sången kommer nog.

En bonus på denna fridfulla kväll är att Bygglov kört igång igen. Mysiga skånska Mija som inredare. Jag gillar henne och hennes projekt.

Så nu ska jag slå på TV4.

Av Persilja - 20 januari 2009 07:03

Shit!

Vi har ett problem.

Nämligen detta:

En vrålstirrande hund.

En hund som till synes saknat jaktinstinkt ägnar nu helst dagarna till detta:Han sitter och stirrar på Scottie Pippen.

Scottie Pippen har fått flytta till vardagsrummet eftersom vi alltid är där mest. Han såg så ensam ut där i köket. Men vardagsrummet är även Pommacs domän och sen dess (igår) blev det ett problem.

Hans stirrande känns inte sunt.

Det känns som att det är fara å färde.

Så jag försöker befalla honom att ligga eller gå iväg, men fort är han på plats igen.

Här har vi ett problem att bita i. Något att jobba med.

Men först måste säkerhetsåtgärder vidtas. Nämligen att hänga Scottie på väggen med konsoller, så att frestelsen är utom räckhåll. 

Återstår att se om Labradoodle och Undulat går att få till kompisar. Jag satsar på att det ska gå. Jäpp. (Wish me luck!)

Av Persilja - 18 januari 2009 21:33

Tro´t om ni vill men jag hamnade med den där jädrans saxen ikväll igen. Det är som ett gift. Sax, tapeter, tapetklister. Det är min last just nu.

Idag var det 12-åringen som möblerade om sitt rum och ville ha silvespegeln vi haft i hallen för att den passade så bra till hans guldbyrå. Den lite småfula loppisfyndade ljusgula spegeln som han haft i sitt rum skulle då hänga i vår inre hall och det såg inte snyggt ut. Jag såg då direkt min chans att piffa den. Jippi!Nu använde jag lapptäcksteknik, dvs flera olika tapeter som jag klistrade på.

 

Jag försökte hålla färgskalan något behärskad. Rosa, rött och blått.

Jag trodde inte riktigt på min idé efter att jag klistrat de första remsorna, men jag fortsatte ändå. Jag vet att jag kan tveka halvvägs och jag vet också (av erfarenhet) att det gäller att fortsätta och se hur slutresultatet blir. Jag är nöjd. Den blev MYCKET snyggare så här. Den blev mycket roligare och MYCKET mer personlig.


Jag blev till slut helnöjd med kvällens projekt! Egentligen ännu ett återbruksprojekt!

Av Persilja - 18 januari 2009 17:58

Jag älskar återbruksidéer. Här kommer en skojig variant!

En piedestal av gamla tidningar. Så utomordentligt fiffigt och kreativt!!!

Kanske inte världens vackraste sak, men just för att det syns hur den är gjord och för att den är så genialisk så gör det ingenting att den inte är direkt snygg. Den är bara så...rolig att den vinner mitt hjärta!

(Bild lånad från hemsida jag inte kommer ihåg namnet på.)

Av Persilja - 18 januari 2009 10:34

Dotterns tröja tycker jag är så fin. En sån borde många ha.

Eller en tröja med text som säger Jag är BRA eller Jag DUGER precis som jag är.

Snart ska vi heja fram sonens basketlag till vinst. Eller till stordåd oavsett vinst. Det är bland det roligaste jag vet att se sonen spela basket. Dels gillar jag basket, (nästan den enda sport som intresserar mig) dels ger det en alldeles särskild känsla att se sin son spela. Här sitter han med kompisen bredvid och bara är. I bakgrunden sitter dottern i färgkaoset och ritar. Herregud vad det ser maxat ut. Inget less is more där inte...

Av Persilja - 17 januari 2009 23:51

I vår stad har vi varje år ett isdjur. Ett stort flera ton maffigt isdjur. Det är helt fantastiskt varje år. Han som skapar dessa isdjur är helt fantastisk. Det är alltid så otroligt proffsigt utfört. I år blev det en utter.

Vill ni läsa om detta eller se fler bilder kan ni klicka HÄR.

Av Persilja - 17 januari 2009 22:05

Så har jag återigen spenderat kvällen med min sax. Resten av gänget, eller spridda delar av gänget, har suttit och sett Wallace och Gromit på DVD. Jag har sett den många varv och kreativiteten slog klorna i mig så jag tyckte jag hade en ursäkt att vara lite asocial med min sax.

Nå, vad bidde det idag då med saxen?

Jo jag satt och klippte en massa små blommor av självhäftande plast. Jag klöste bort de röda stjärnorna som jag förut klistrat upp på (det fula) kökskaklet och ersatte med blommorna.

Så här blev det.

Turkos, cerise och lila blommor.

Alla blommor är klippta på fri hand så ingen är den andra lik. Eller lika är de väl men de är inte identiska med varann.

Ja, ursäkta röran. Den gick liksom inte att trolla bort och min kvalitetsstund med saxen ersatte min kvalitetsstund med diskborsten så därav snusket.På andra sidan har det pågått legobygge på arbetsbänken.

Jag kan tänka mig att en del inte tycker jag är klok. Som kanske skrattar åt mina projekt. Mina budgetrenoveringar. Men jag bjuder på det! Jag har ju bestämt mig för att våga göra såna här saker och stå för det. Det behöver inte vara så himla seriöst och allvarligt hela tiden. Ett hus KAN vara inrett med humor och fantasi. De som kommer hit och fnyser kan få göra det. De kan gå hem till sina seriöst inredda hem och skratta i smyg åt vårt clownaktiga hem. Vet ni, det gör mig inget! Det är helt okej. Jag VILL inte vara seriös! Jag VILL ha roligt och kunna få infall och skapa med mer fantasi än pengar. Jag vill att barnen ska kunna vara med och känna att de också haft ett finger med i spelet. 

Det är kul med det jag kallar seriöst inredda hem också! Jag älskar att kika in på inredningsbloggar och i hus som ser färdiga och perfekta ut. Det är också kul. Jag drömmer om det sättet ibland. Men vi har inte ekonomi för det och därför har jag hittat mitt sätt att piffa. Sen har vi "Been there done that" liksom. Vårt första hus var vi såååå seriösa med. Slet som galningar med renoveringar innan vi flyttade in. Allt skulle vara tiptop. Vi bytte golv, tapeter, målade tak, sprutlackerade alla dörrar och skåpluckor, bytte kakel och så vidare. Det var enormt kul och jag älskade det, men det är historia och nu gör vi annorlunda. Nu vill vi smyga fram renoveringen. Verkligen känna in hur vi vill ha det och på vägen, medan vi känner in, upptäcker vi ofta att det vi tyckte att vi absolut var tvungna att byta ut innan vi flyttade in, nu känns helt okej. Det är något bra att ha det skruttigt. Det gör det lätt att leva. Vi kan få tokiga infall. Hitta på egna roliga lösningar. Vi behöver inte få ångest över att täcka ett nytt dyrt specialbeställt kakel med fula plastblommor. Om ni fattar. 

Men jag respekterar och kan glädjas åt alla de som faktiskt satsar massor på att få sitt hem precis som de drömmer om.

Jag har nog fått det jag drömmer om. Ett hus som väcker min kreativitet till liv. Som väcker min lust. Som är lika skruttigt som jag. Jag har hittat huset som matchar mig och min familj. I love my house!

Måste bara visa Pommac som sover på "sin soffa" på en kudde. Är det inte sött! I love my dog too!

Av Persilja - 17 januari 2009 13:00

Äntligen kan man få någon annan färg än svart och vit på spisar, ugnar och andra köksmaskiner som till och med fått smeknamnet "vitvaror" på grund av den vita färgens monopol. Men NU kan man få en grön inbyggnadsugn på Ikea.

Tyvärr har jag själv ingen plats för en inbyggnadsugn, men alla andra som renoverar kök kan ju passa på att få lite färg på "vitvarorna"...

Har man MULTUM med pengar (och plats) kan man ju  köpa en AGA-spis. Den går att få i vilken färg som helst. Nästan.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards