Alla inlägg under januari 2009

Av Persilja - 23 januari 2009 08:45

Bort med alla förkylningsbaciller och skit. NU ska jag pigga upp mig själv med en TÄVLING!


Ni vet den här boken som hyllas bland inredningsbloggar runt om i världen.

Den här ja! Domino. Baserad på en /amerikansk?) tidskrift med samma namn.

Jag gick på allas entusiasm och klickade hem den i tron att det var något för mig, men till min stora besvikelse tyckte jag inte alls om den.

Nu har ju jag lite speciell läggning och har svårt för såna här böcker som framställer inredning på ett pedagogiskt sätt. Den här boken gör det. Den har delat upp allt i olika rum och så är det tips på möbler och stilar och så vidare. Alldeles för mycket "så gör du" för en fritänkare som mig. (Jag ÄR skadad jag vet!)

Men boken dignar av vackra bilder. Det är ju främst en bilderbok så jag tror definitivt att många tycker om den. Den hyllas till höger och vänster så bara för att den får dåliga rescensioner av mig betyder det inte att den är dålig. Jag tycker den är fin, men retar mig på pekpinnestilen. (Som egentligen inte finns annat än i min skadade hjärna...)

Nu kan DU vinna den!

Det enda du behöver göra är att mejla mig en eller gärna flera bilder från ditt hem. Något du gillar särskilt mycket, eller något du tror jag gillar, eller något du gjort efter inspiration hos mig, eller vad som helst! Stök går också bra! Inredningsbilder helt enkelt.

Minska ner dem till hyfsad storlek så att min mejlbox inte blir övertung.

Skriv om det är okej att jag lånar bilden i min blogg. Om det är något som ger mig inspiration vill jag gärna skriva om det. Jag lovar att inte använda någon bild utan tillstånd från dig som skickat den.

Nå kom igen då! Mejla bilder nu!

Den som skickar den bild som ger mig MEST pirr i magen vinner boken. Det betyder att det inte alls behöver vara nåt tjusigt perfekt hus eller våning. Jag gillar personlighet och färg och egna lösningar men man vet aldrig vad jag faller för. Jag tycker om att vidga mina vyer så tveka inte om du har helt annan stil än jag. En vacker bild på vad som helst kan väcka min inpiration, så allt är välkommet! Glöm inte att skriva ditt namn och din adress. Eller förresten det kan vi ta sen när du vunnit. Den som vinner meddelar jag via mejl och då kan jag ta adressen.

Och det här blev den konstigaste tävling jag sett. Ni får läsa en hel roman för att fatta vad det går ut på. Men sån är jag. Pedagogik och jag har aldrig kommit överens. Omständlig är mitt mellannamn.

Så!

Nu är tävlingen igång!

Mejladressen: persiljekvist@gmail.com

Av Persilja - 23 januari 2009 06:39

Äntligen fredag.

Längtar tills ikväll då jag sitter i soffan (eller vid bordet och tapetserar...) och har en hel helg framför mig. 

Den känslan är skön. Oftast är jag så trött att jag somnar tidigt. Men bara vetskapen att det är sovmorgon dan därpå gör ju det hela så mycket trevligare.

Två av barnen har influensan med hög feber, ont i huvudet och kräkningar. Jag är nu på väg känner jag. Vaknade med en näsborre överfull med snor. Nice!

Värst med förkylningarna nuförtiden är att Pommac kräver sina promenader ändå. Han KRÄVER dem. Det spelar ingen roll att man är sjuk. Jag klarar inte av att se hans tiggande och bedjande blickar och plingande i "gå ut klockan". Han är väldigt envis. Så det är bara att knata sig ut.

Dottern har varje dag med sig en smörgås till skolan eftersom hon inte får i sig någon frukost. Hon är lite dålig på frukt så det blir macka mest. För att slippa använda plast slår jag in den i smörgåspapper. Det känns lite miljövänligare. Bäst vore väl en burk, men det är nästan alltid brist på burkar som passar. De står jämt i kylen med en liten rest ris eller annat. 

Ja, det här var sannerligen ett intressant inlägg. 

Mitt liv är ju så otroligt spännande så jag måste komma med små doser av spänning så att ni inte ska skrämmas av intensiteten i mitt liv.


Av Persilja - 22 januari 2009 20:59

Tapetserandet har blivit en last.

Det känns som att jag måste smyga lite med det. 

Så fort vi dukat undan på bordet efter middagen och alla gått iväg till sitt smyger jag fram limmet och rullarna och plockar fram objekten som ska tapetseras som jag i smyg letat fram och gömt undan innan. 

Sen börjar jag tapetsera och försvinner samtidigt in i en annan värld. Ikväll har jag gjort en ram.

Och så en kryddhylla som jag köpte på Röda Korset för 10 kronor. Se så fin den blev!

Jag har fått dille!

Jag har också tapetserat en låda, men jag glömde fota den. 

Jag kastade lystna blickar på köksskåpen, på toaskåpen, på diskmaskinen. Men jag behärskade mig.

Det var väl duktigt. Jag bröt min trance till slut. Städade undan allt jox lite skamset så där...

Fort innan någon upptäckt att jag åter igen fallit för min last.

Sydde en elefant av gamla tyger som blivit över. 

Den fick olika sidor.

Den är stor som en kudde och 12-åringen har lagt beslag på den.

NU måste jag gå och raka benen. De har blivit på tok för lurviga!


Nä, jag skojade bara.

Det är Pommac som provar vårens skor. Se så fin han är! 

Storlek 21 har han.

Av Persilja - 22 januari 2009 12:08

Jag tror jag smäller av av mallighet!

Så GLAD jag blir.

Jag svimmar av lycka och tillsammans med alla snälla ord från er som läser hos mig blir detta nåt som verkligen kastar Jantefjante in i väggen med en smäll! Det var då en perfekt tajming av Sköna Hem, just idag då jag var sååå kritisk och låg angående min stil.

Vilket beröm! Det här kommer jag att leva LÄNGE på.

Det slår även de 5000 från Colorama!

Sköna Hems inredare har kommenterat mitt hem.


Inredarens kommentar

Hela ditt hem utrstålar glädje! Man kan helt enkelt inte vara sur i en sån här miljö!
Här verkar det som om det ständigt pågår kreativa saker, både ute och inne. Färg och mönster får fritt spelutrymme, ingen trång sektor alls! Färblandningarna får det att vattnas i munnen, en av sängbilderna får oss att fantisera om vattenmelon en het dag.

Blandningen av loppissaker och nyköpt är personlig och funkar bra i en barnfamilj. Vi ser en kärlek till 70-talet, där allt var fritt och tillåtande. Inget att sitta fint i, bara leva.

Kökets ovanliga färgsättning är konsekvent och rolig. Oväntat i ett kök, och desto mer inspirerande. Att det finns ett föräldrasovrum med en lugnare färgskala känns skönt. Är det där alla kreativa infall föds?

Fortsätt i samma härliga stil. Flower Power!

Charlotte Pettersson, inredningschef, Sköna hem

 
Av Persilja - 22 januari 2009 09:32

När jag kommer i såna här svackor som jag gjort nu, inspirationssvackor, med kritiska glasögon på mig, då är det en bra medicin att besöka Apartment Therapy. En sida som vimlar av inspiration. Där finns nåt för alla smaker. Det är lätt att fastna. (Varning utfärdas.)

Jag har lånat några bilder som ger mig inspiration. 

Här har vi en härlig hörna. Vem vill inte slänga sig där i hörnet och bläddra i en tidning? Gud, så mysigt. Älskar Ikeas röda bord med lock. I detta rum är det just den härliga blandningen som ger mig inspiration. Allt är tillåtet känns det som. Bara det är vackert.


Samma gäller för denna bild. Jag ÄLSKAR denna blandning!!! Den gröna skåpen mot den blå tapeten. Skitskönt!!!



 HÄR har verkligen barnen fått vara med. Så underbart tillåtande! Så otroligt stolt barnet som målat detta måste vara! Helt underbart!


Ett franskt kök. Härliga material, skön stil. Oprententöst på något sätt och mycket hemtrevligt. (Men säkert väldigt stajlat ändå.)


Här exempel på något helt annat. The stylish bohemic style liksom. Här bor säkert några unga trendiga mäniskor som tjänar mycket pengar. Coolt.

Så mycket space!!! Inte särskilt mysigt, men roligt och fritänkande. Eller?

Det är konstigt det där med inspiration. Bilden ovan ger mig noll inspiration, fast jag tycker att tavlan är ascool, och schäslongerna läckra och sittpastillerna tuffa.

Massor av inspiration ger istället denna groda mig.

Och det här är ju bara så vansinnigt galet roligt! Kolla bara:

Vad är det? Det kan man läsa mer om här.

Såja, nu har jag knuffat iväg den där stroppen Jante med hjälp av lite inspirerande bilder och era peppande kommentarer. Återigen är jag glad för mitt bloggande. 

Av Persilja - 22 januari 2009 07:00

Jag har efter en viss tvekan tackat ja till att ställa upp på lokalteve som ska komma hit och filma vårt hus. Det har varit med i tidningen två gånger förut och varje gång känner jag bara "Hjälp, varför ställde jag upp?"

Jag måste lära mig att säga nej!

Aldrig känns mitt hus så skruttigt och fult som inför hotet att det ska visas upp. Jag jämför direkt med alla FINA hem som varit med. Topprenoverade eller nybyggda hus med allt i perfekt ordning. Inget lämnat åt slumpen, inget oklart. Här är allt oklart, allt lämnat åt slumpen och bara kaos och hysteriskt. Alla kommer bara att tänka "Men varför visas detta upp? Har de sån brist på fina hem."

Nu går jag omkring med mina kritiska glasögon och ångrar mig bittert. Funderar och kalkylerar om jag hinner leja ett gäng målare att komma hit och måla om allt och fräscha upp. 

Det kommer jag förstås inte att göra. Det blir säkert bra ändå. Jag försöker tänka att det kan vara bra att visa ett skrutthus också. Rikta in reportaget på återbruk. Att man KAN göra fint utan att slita ut allt och in med nytt. Kanske kan jag inspirera någon att renovera varsamt och sparsamt. 

Såja nu känns det lite bättre.

Allt beror på vilken infallsvinkel man ser allt i från. Sen är det ju så att de som älskar nyrenoverad ny stil är ju ändå inga som gillar mitt hem. Det kanske behövs något för oss skruttiga typer också. 

Men nog ångrar jag mig!!!


Av Persilja - 21 januari 2009 21:04

Ibland drömmer jag om en walk in closet.

En klädkammare. Woaw! Tänk att ha det utrymmet!!!

Nån gång. När alla barn flyttat hemifrån, då kan jag ta ett rum och göra till dressingroom...eller påklädningsrum.

Fast vid det laget har jag nog blivit så bohemisk och lantis och byfånig (och klok) att jag inte bryr  mig om kläder och än mindre om gåinigarderober. Jag är redan på god väg mot byfånestilen och det är rätt skönt!

Men just nu när mina tankar sysslar med klädförvaring är en walk in closet en sån där ouppnåelig dröm.

Nånting som man kan drömma om utan att kunna förverkliga. Såna drömmar är också viktiga!

Ni som följt mig en tid kanske minns att jag gjorde en slags walk in closet fast det var mer walk in closet/WC. En klädkammare i övre toan. Hm, inte alltför mysigt. Särskilt som det är "killtoan" och ständigt stinker urin däruppe. Jag är inte nöjd med min WCwalkincloset. Känns som om mina kläder får en slags bidoft. En odör. Sen görs det ju annat än pinkas däruppe också. Så jag kan ana en svag annan otrevlig doft också...hahaha!!!!

Så jag drömmer mig bort...Ack...suck...stööön!Fast HÄR skulle jag vilja busa till det lite. Men oj vad vacker grund att busa till!!!!! Tänk att gå in där och välja outfit för dagen.

Jag kan riktigt se mig själv:

-Hm, ska jag ta graningekängorna eller gummistövlarna idag?

(Alla bilder lånade från nätet.)

Av Persilja - 20 januari 2009 22:46

Färg, humor, personlighet i alla ära, men det viktigaste i en inredning är ändå för mig funktion. 

En grej som funkar dåligt hos oss är tvätten. Allt kring tvätten.

Eftersom det är ett gammalt hus finns inga såna utrymmen som tvättstuga och klädförvaring. Knappt några garderober i hela huset. Vanliga standardgarderober är jag inte så förtjust i heller, dels är de rätt fula, tar enorm plats och sen är de för djupa också. Förutom till sänglinne, då är djupet okej. 

Vi tvättar i badrummet som är på nedervåningen.

Hänger på övervåningen på olika ställen, dels på en hemmabyggd tvättställning över trappräcket uppe, dels på en sån där utfällbar tvättställning sm finns i var mans hem.

Viker på övervåningen bredvid tvättställningarna. 

Bär ner på nedervåningen för att sortera högarna. 

Bär upp och ner till alla sex respektive utspridda förvaringsplatser. 

Ni hör!

Som gjort för att det ska växa berg av vikt tvätt däruppe. Det är för tidsödande med allt spring i trappen.

För stort projekt. Så man skiter i det. I det längsta. Tills berget rasar eller nåt.

Så detta är ett problem jag vill lösa. 

Vardagsarbeten som tar mycket tid är högsta prioritet tycker jag. Hos oss kör vi två maskiner om dagen, ibland fler. (Usch vilka miljöbovar vi är, men vi fyller maskinen full, kör på 40 grader och använder sparsamt med tvättmedel och det är svanenmärkt-såja nu dövade jag mitt samvete lite.)

Idag kom jag på en idé hur jag ska lösa det!

Vi ska förmodligen köpa rutigt linoleumgolv för vinsten på Colorama och då tycker maken att det ska göras ordentligt, så de platsbyggda garderoberna ska tas bort. (Ifall vi vill göra det senare och då inte har golv under- vore ju dumt.)

Först var planen att återanvända garderoberna, men så kom jag på min nya idé. Där garderoberna står idag, fyller man väggen med köksöverskåp, såna där mindre djupa, så att det åtminstone blir sex rader med skåp. Gärna i två lager på varann. Kanske tre? Där får man en grund förvaring med en massa luckor.

Det är helt nära badrummet med tvättmaskinen.

Det är allt samlat på ett ställe.

Där ska alltså HELA familjen förvara sina kläder. 

Det blir busenkelt att vika tvätt och bära på sina platser. 

För att inte tala om hur enkelt det blir att ta nya kläder innan man går in i duschen.

Detta MÅSTE jag genomföra.

Jag riktigt känner hur bra idén är!

Det vore ju helt sanslöst praktiskt!

Ytterkläder får vi hänga under trappen. 

Det blir kanske trångt, men man slipper se alla jackor det första man ser. Istället kommer man att mötas av denna grunda vägg med förvaring. Jag tänkte att jag kunde tapetsera skåpluckorna också. SÅ får jag mitt lystmäte för det stillat...

Jag googlade på skåpvägg och fick bland annat fram denna bild som jag helt fräckt lånade. 
Typ denna idén. Fast inte genomskinligt, men lika många luckor.

Tänkte kanske vanliga vita standardköksluckor. 

Kanske går det att hitta stommar på återvinningen så blir det inte så dyrt och dessutom sparar vi på miljön. Jag gillar ju återbruk som bekant. Det känns alltid bättre i magen då.

Jag tycker min idé är gyllene.
Nu måste jag skissa den för min mer skeptiske man. Han måste övertalas och övertygas och peppas. Men när väl det är gjort får jag honom säkert att tycka att det är en lysande idé.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards