Direktlänk till inlägg 14 januari 2009

Experiment som blev lite flopp.

Av Persilja - 14 januari 2009 19:11

En av de bästa bieffekterna med att ha barn är att man får inreda barnrum. Det finns nog inget som är så kul. Dotterns rum skulle ha varit mitt eget drömrum om jag varit liten.

Jag skulle ha älskat att få leka i alla dockskåp. Dottern med kompis älskar att möblera. Det är det de leker mest. De bygger upp små rum överallt. Det är roligt att städa i hennes rum eftersom det sällan är riktigt stökigt, bara små rum i rummet vart än man tittar. De möblerar faktiskt mest utanför dockskåpen. Under bord, bakom skåp och så vidare. Idag när dottern kom hem från skolan städade hon fint. 

Hon fyllde nytapetserade hyllan med sina figurer. Väldigt noga uppställt. Arrangerat. Hon leker på samma sätt som jag gjorde. Bygger miljöer. Sen leker hon i dem. Fast byggande tar minst lika länge som leken. Pomsi älskar att ligga på hennes röda matta. Och han vet nog om hur snygg han blir på den!Fick ett ryck för en liten stund sen. En idé som inte blev så bra som jag tänkt. Jag måste ju visa mina misslyckade projekt också!


Visst, det ser lite skoj ut. Det ska få vara kvar ett tag. Idén var bra tycker jag. Jag klädde in överskåpen med vaxduk. Tyvärr funkade det inte på dubbelskåpen. Det blev för tjockt. De bara öppnade sig. Så efter ett tag fick jag ta bort alla häftklamrar från de fyra luckor som det inte funkade på. Men de två singelskåpen får vara kvar tills vidare.

Den "blå" sidan ska renoveras färdigt sen. Vi ska byta kakel eller liknande, höja diskbänken och kakla eller bygga in de fula laminatskivorna. När det blir är en annan femma. Nån gång. Ett projekt som kom av sig för att julen kom emellan.

Det är kul att experimentera!

Tanken bakom dessa vaxduksklädda skåp var att jag ville se hur de gjorde sig med något mönster på. Jag har så småningom tänkt tapetsera luckorna. Jag ville få en känsla av vilken tapet jag vill ha. 

Hur mycket mönster och färger jag kunde kräma på med.

Det blev helt klart lite kul.

Lätt att torka av dessutom.

Vad jag lärt mig av detta experiment är att jag nog ska måla de kvarlämnade skåpen med vitt. Det lyfter och förstorar. De är ändå så ofräscha med fettfläckar och nötning, så det är ingen mening att spara. Jag målar vitt runt om, även stommen. Sen tapetserar jag med en lite mild nyans, typ ljusrosa, ljusblått eller ljusgrönt. Måste hitta lämplig tapet!


Förresten! Lillegrön, Scotty Pippen eller vad undulaten nu ska heta, han har ätit idag! Tjoho!!! 

Nu har han ätit och börjat gunga och klättra om kring. Nu är det bara kvittret som ska komma igång!

 
 
annapettronella

annapettronella

14 januari 2009 19:50

fint barnrummet var, ska också fixa i min lillasyrras rum , tycker det är lite småkul och sy och sånt? hon gillar jättemycket om hellokitty, du har ingen nice ide?

http://annapetronella.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

14 januari 2009 19:59

Visst är det kul att inreda barnrum. Din dotters rum är ju helt underbart! Gillar vaxduksskåpen jätte mycket, praktiskt och roligt :-) Tänk så kul man kan ha med vaxdukar.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Lisan

Lisan

14 januari 2009 20:47

Cool idé, synd att det inte riktigt funkade som tänkt. Jag går också och grublar på köksrenoverings idéer. Inte bara slita ut och köpa nytt utan något slags omvandlande.

Du som är så kreativ kanske vill haka på min utmaning. Lite före och efter bilder på skafferi pimpning, mitt skafferi behövde då det verkligen. Har för mig att det var du som hade sopskåps pimpning för ett tag sen. Sprid gärna budskapet;)

http://www.grisstian.blogspot.com

 
Olyckssyster

Olyckssyster

14 januari 2009 22:32

Jag skulle kunna änka mig att flytta in i den dotterrum, och klappa på alla fina saker i hennes prylhylla. Barnslig? Jag?

http://www.cutethoughts.blogg.se

 
Therese

Therese

14 januari 2009 23:15

Ja visst är det kul med barnrum =)
Håller själv på med inredning av mina flickors gemensamma rum. Tänkte hålla det i vitt med rosa inslag.....men när man ser din färgprakt blir man lite sugen på mera färg........
Underbar prylhylla i dotterns rum!

http://www.tea.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

15 januari 2009 00:03

Gu va härligt linneskåpet är. Funderade på att måla vårat i sovrummet rött, för några år sedan, men har ännu inte kommit till skott.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
elaina som här visar sitt sopskåp...

elaina som här visar sitt sopskåp...

15 januari 2009 00:11

GRATTIS till Lille "Verdi"!
Prova vinyllim till vaxduken+ dubbel-skåpluckorna så behöver dom inte "gå runt kanten" å häftas fast, på så sätt går det nog att stänga igen dom...
=o)
ps! Paloma hälsar: -Kvitt-kvidde-kvitt-kvitt!

http://elaina.bloggagratis.se/2008/02/15/512882-ka

 
Kerstin

Kerstin

15 januari 2009 00:31

Hihi, du är ju helt tokig, jag älskar det! Jag älskar det så mycket att jag delat ut en award till dig. Jag lyckades inte hålla mig till regelverket kring awarden, men iallafall ville jag tillägna dig den och den finns på min blogg!

Kramar!!

Förresten, kan inte pippin heta Smultron? Det är mitt allra bästa förslag på djurnamn!!

Kram igen!

http://ljuvligaliv.blogspot.com

 
Zizzi

Zizzi

15 januari 2009 06:42

Underbart rum din dotter har!
Vad som skulle bli fint, tror jag, är att sätta fast vaxduk bakom de gamla burkarna du har på fläkthyllan. Bakom, under och på sidorna, men inte på ytterkanterna. Det tror jag skulle bli läckert! Jag funderar på att göra något sånt hos mig.
Kram cissi

http://zizzi-zizzi.blogspot.cm

 
Charlotte

Charlotte

15 januari 2009 06:45

Vilken kul idé med vaxduk på luckorna, håller med om att de skulle få ett lyft i vitt. Kanske vaxduken passar bättre då? Hur har du tänkt med tapet? Det blir ju rätt fett i köket om man nu inte städar var dag (det gör inte jag!) för om det funkar ska jag sno idéen. Våra luckor behöver ett lyft.
Tusen tack för tipset på hur man gör linoljefärg. Jag ska prova, har flera möbler som behöver ett lyft minst sagt. Men vet du det blev så blött och halt att jag nog får avstå från mitt lovande att dansa runt byggden på ett ben! Får man bryta löften?

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Camilla

Camilla

15 januari 2009 08:45

Vadå barnrum? Jag hade kunnat flytta in där nu ;) Så mysigt, förstår att hon måste trivas som firren i vattnet där. Du, skulle du vilja ha det där flamingotyget jag köpte på loppis för ett tag sen? Maila din adress så ska jag droppa ner den i din brevlåda när jag åker förbi bensbyn nästa gång :) Ha det fint

http://rosahemmet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

15 januari 2009 08:59

AnnaPetronella: Äsch! ÖS på bara. Tänk inte så mycket! :D Då brukar det bli bra. Sen kan du finjustera...(=ta bort + lägga till).

Tant Grön :Vaxdukar äger!

Lisan; Det är kul att budgetrenovera. Det blir inte så allvarligt då. Att blåsa ut och sätta in nytt kök är ju helallvarligt eftersom det kostar skjortan. Då blir man livrädd att välja fel och väljer fegt. Då är det bättre att få greja fritt med det gamla och skruttiga. För det är ingen katastrof om det blir fel.

Olyckssyster: Jag trivs också där! Det är så mycket fina små figurer att klämma och känna på! :D

Therese: renoveringsplanen för dotterns rum var rött och vitt. Men det gick inte att hålla. För tråkigt. Det finns ju så många andra fina färger! :D

Zizzi: SKITbra idé!!!! Varför jag köpte vaxduken från allra första början var för att klä skåpen inuti med. Men att klä kryddhyllan var ju en strålande idé!!!!!Synd att jag klippt i tyget så mycket. Men det kan räcka ändå! TACK!

Charlotte: Om jag tapetserar lääger jag på ett lager lack överst så att man kan torka. Fast om man aldrig torkar så behöver ju inte tapeten vara så tålig heller...;D
Bara man väljer en mönstrad tapet där fläckarna försvinner.

Camilla: Men gud vad snäll du är! Jag har ju lite av det, men med mer kan jag göra stora kuddar i sonens rum. Du är för söt!


 
...å lilla Vicke vire

...å lilla Vicke vire

15 januari 2009 09:28

Vilken härlig blogg du har! Fina, färgglada och inspirerande bilder från ditt hem och andras! Hit kommer jag komma igen!
Ha det gott!
Victoria

http://alillavickevire.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

15 januari 2009 10:18

Så sött, ser att pets är den nya my little ponny, syrran ungar är TOTAL sålda på de där små djuren :) Krånglade det när du beställde från målaeributiken? aj aj, men vi har beställt och betalt, de skickar väl tillbaka pengar om de inte hade alla prover hoppas jag? hur lång var leveransen? ska försäka hitta färg koden till in på den där turkosa idag ;D

http://pinkfriday.blogg.se

 
susanne

susanne

15 januari 2009 10:20

hennes rum är gudomligt fint.. lycka måste det vara att ha sådant rum.. köks luckorna blev så coola!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Rebecka

Rebecka

15 januari 2009 10:44

Har inte haft tid att blogga under julhelgerna men nu är jag tillbaka igen och så mycket fint jag har missat! Har just spenderat en kvart med att kolla på dina bilder och läsa dina inlägg, så mycket inspiration man får som vanligt!
Först och främst - grattis till den nya familjemedlemmen! :) Min älskade undulat som jag hade i 15 år och som följde med mig hit till Italien hette faktiskt Pippin och var världens underbaraste, tamaste och personliga lilla kompis. Jag hade henne ensam i några år i början och jag blev liksom hennes familj/flock (hon fick flyga fritt som hon ville precis som du skrev att du brukade låta dina göra) och hon gillade aldrig riktigt de andra undulaterna jag skaffade "åt henne". Speciellt Lina som jag har kvar fortfarande bråkade jättemycket med henne. Men det kanske var för att de var två honor? I alla fall tror jag inte ni behöver oroa er för att er lille gröne, de har ju trots allt bara en hjärna stor som en ärta ungefär och minns knappt vad som hände 5 min. tidigare... ;)
Gillar verkligen dina sängbord och allt du gort med tapeterna!
Jag ser fram emot att inreda min blivande dotters rum och på lördag bär det av till IKEA för att köpa de första, nödvändiga möblerna. Ska bli superkul!
Ha en toppendag! :)

http://rebeckaverola.blogspot.com

 
Andie

Andie

15 januari 2009 11:01

Det blev ju jättesnyggt med vaxdukarna. Men det var ju synd att det inte fungerade på alla skåpluckorna. Men om du nu ska tapetsera luckorna tycker jag att du ska försöka hitta en liknande tapet som vaxduken för det var jättefint!

Det är synd att man själv bor i en hyresrätt annars skulle jag också vilja göra något läckert med våra köksskåp.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Catja

Catja

15 januari 2009 14:53

Åååh! Perfekt med bilder från din dotters rum! :) Tack för inspirationen! :) En giraff ska upp på väggen ögonaböj i våran dotters blivande rum! :)

http://catjaa.bloggagratis.se

 
Jessica

Jessica

15 januari 2009 18:33

Vilket fantastiskt fint rum. Superfint.

Gillar också bäst att greja med barnens rum nuförtiden. Förr både jag som i ett barnrum för en vuxen. Ha ha.

http://www.funkisfamiljen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se