Direktlänk till inlägg 10 januari 2009

Växthuslängtan.

Av Persilja - 10 januari 2009 11:22

Underligt! Jag blev räddad av slumpen. Kommer någon ihåg att jag beställde en kamera på nätet. Nå, det blev nåt strul och den skickades inte. Sen annullerade de ordern utan att tala om det. Så när jag väntat och väntat och längtat efter min investering som jag egentligen inte har råd med så mejlade jag till slut och fick alltså veta att ordern var borttagen. De var faktiskt inte alls särskilt trevliga att ha att göra med. Jag tänker dock inte hänga ut något namn på firman här, eftersom jag inte vet vad som gick fel. MEN jag får en ny chans att undersöka marknaden och priserna innan jag slår till. Dessutom har jag precis upptäckt en ytterst viktig detalj. Formatet på bilderna. En del kameror har JPEGformat vilket denna blogg inte stödjer. Det vore ju en liten miss om jag inte kunde använda bilderna i bloggen!

Så nu har jag en till grej som jag vill ha på min kamera. Bra macro, jpg eller gif format, hyfsad ljuskänslighet och litet format och helst 10 megapixlar...


Lila är en färg som ska lugna. Att inreda ett rum i lila toner skulle alltså ge ett lugnt intryck.Ja, det kanske är så...

Ser ni den mättade lila på fönsterluckorna. Härlig! (Bild lånad från Living.uk.)

Jag har fortfarande inte särskilt mycket lila hemma fast jag älskar det. Det har inte blivit. Varför målade jag inte sängborden lila? Äsch, jag glömmer och är så oplanerad. När jag kommer på att jag ska måla eller göra något så ska grejorna finnas hemma. Så jag måste köpa en lila färgburk för att vara beredd. Någon som har tips på ett bra färgnr? Jag ger mig inte på att blanda lila själv.


Solen skiner vackert och lusten till trädgård håller på att vakna. Ännu vill jag inte börja med några plantor, men bläddra i kataloger och spana in hemsidor kan jag göra. Mit växthus ska verkligen användas i år. I fjol blev det klart först efter midsommar så odlingarna blev inte många. Men i år! Vi ska bli självförsörjande på tomater bland annat. Och paprika och chili och väldigt gärna vindruvor förstås, men den drömmen får jag nog lägga på is ett tag...

Ska bli kul att se om min vindruvsplanta har överlevt.

Här en inspirationsbild från någon annans växthus.

Jag måste nog införa lite mera färg. Åååå vad jag blir inspirerad.

Mitt eget växthus ser ut så här:

Vinrankan blev riktigt lång.




Ååå vad jag längtar!


Snart (jaja om tre månader) kanske dörren tinat fram...DÅ ska vi sätta lite värmeelement och en frostvakt och börja odla. LÄNGTAR!!!

Tänk, förr då längtade jag efter att HA ett växthus. Nu längtar jag efter att få VARA i mitt växthus. Min längtan har blivit uppgraderad!

 
 
T H E R R E fotoblogg

T H E R R E fotoblogg

10 januari 2009 12:30

Men... alla dina bilder i bloggen är ju i .jpg format, nu hajar jag inte? :)

http://www.therre.blogg.se

 
Ingen bild

maria

10 januari 2009 13:30

å vilket fint växthus du har,även det som var nån annans
var fint.
bilden på dig sittandes i korgstolen med blommor framför dig är såå fin,jag hör nästan lite lugn klassisk musik i bakrunden,vackert helt enkelt.

 
Andie

Andie

10 januari 2009 13:42

När jag hade min bloggagratis blogg så använde jag mig uteslutande av jpeg bilder och det funkade utmärkt. Det kanske är någon inställning, vad vet jag.

Låter i alla fall härligt att kunna vara självförsörjande och då passar jag på att ge dig ett härligt boktips It´s not easy being green finns dock bara på engelska än så länge. Och om du har tid och lust kan du även googla deras egen hemsida där finns massor av tips om hur man blir mer miljövänlig osv.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Mita

Mita

10 januari 2009 14:53

Jag håller med dig, toklänktar till att våren ska glänta på dörren.
Det är så underbart att se hur naturen och trädgåren förvandlas varje dag.
Snart är den här..

http://rocotopeppers.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

10 januari 2009 16:24

Therre: Just precis och därför vill jag ju inte köpa en kamera som har JPEG.

Maria: Det är magisk stämning i växthuset. Eller i alla växthus. Något med ljuset kanske.Jag äslakr att sitta därinne och ja det skulle passa bra att spisa lite klassiskt därinne!

Andie: Konstigt, ibland svarar min blogg "det måste vara jpg eller gif format när jag försöker ladda in någon bild från nätet.

Mita: Inte så snart hos oss, men den som väntar på nåt gott....

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

10 januari 2009 16:41

Ditt växthus ser så där underbart romantiskt ut och lantligt charmigt på samma gång! Det är så roligt att kika in till dig, jag får så mycket inspiration, även om din stil på heminredning inte liknar min. Det är de små detaljerna som gör det, samt glädjen förstås!
Jag ska verkligen ta ett krafttag med både växthus och trädgårdsland den här säsongen!
Tallskogsdoftande kramar!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
fia0411

fia0411

10 januari 2009 20:09

Lila är verkligen en underbar färg...

http://fia0411.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

10 januari 2009 21:48

Nej...lila är inte lugnande, det måste du ha fått om bakfoten;)för det har en oroande inverkan, hetsande och står för ambitioner bland annat.
Däremot så är grönt och blått lugnande...
Men lila är snyggt! Jag gillar lila;)

http://trollpackan

 
Tyra Tok

Tyra Tok

10 januari 2009 22:50

Men vad fint du har det i växthuset då, min dröm!
Jag fullkomligt älskar lila, har gjort i hela mitt liv.
Väldigt fin blogg det här, ha det så bra!

http://tyratok.blogg.se

 
ANNAANNA

ANNAANNA

11 januari 2009 00:15

Jag fick en Canon G9 i somras och är jättenöjd med min lilla kamera, jag sälpar runt på den och fotograferar jämt. Jag kan fotografera i RAW med den (om jag skulle vilja det) samt i jpg också. Kameran har 12.1 megapixlar och räknas till den där mittemellanklassen "Långzoomare". Den har helt utan något tillägg 6xzoom vilket räcker väldigt bra till vardags. Det finns både zoom och vidvinkel"objektiv" (de heter inte objektiv) att köpa till samt undervattenshus och externa blixtar. Extrautrustningen är i en helt annan mycket lägre prisklass än för stora systemare och själva kameran kan du nog få för 4000kr nu när efterföljande modell G10 kommit ut på marknaden.
Kameran har fått jättebra betyg, både av amatörer och proffs. Jag fick den rekommenderas av en vän som är yrkesfotograf och han menar att det är en helt perfekt "släpa med en liten och ändå få bra bilder-kamera" å så berättade han att massor av pressfotografer har den som backup till sin stora.

Jo, det är riktga uppladdningsbara kamerabatterier också, inte dumma vanliga.

http://wonderings.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

11 januari 2009 00:56

Skogshuldran: Kul att kunna bjuda på inspiration!

Fia0411: Visst!

Trollpackan: Jag var ju tvungen och googla lite på lila och vi har rätt båda två. Det är en färg för andlighet (präster har ofta lila) men också för trygghet och harmoni. Men så fanns det också ställen där det stod att det var svekets färg och annat så det verkar finnas många bud!!!

TyraTok: Tack för snälla ord!

Annaannna: TACK för tipset. Det var riktigt lockande. Låter skitbra allt! Ska kika närmare på den!!!

 
jessica

jessica

11 januari 2009 13:01

åh, men jag tyckte att ert växthus var supernice. det ser härligt ut. åh nu längtar jag också till våren, massor.

http://www.funkisfamiljen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards