Direktlänk till inlägg 27 december 2008

Tipsa mig om en bra kamera!

Av Persilja - 27 december 2008 19:22

Jag har bestämt mig.

Jag SKA  investera i en liten kamera med förmåga att ta bra närbilder och som är ljuskänslig så att man slipper ta med blixt i onödan.

Jag har en stor och klumpig kamera som visserligen, när den har lust, tar bra bilder, men den är så otymplig och HELT omöjlig att hålla still om det är lång slutartid. 

Så nu är suget efter en liten behändig sak stor. 

Tänkte att det kanske går att fynda lite i de dåliga tiderna efter jul. Men hjälp så många kameror det finns på marknaden! VILKEN ska jag välja???

Någon som har något bra tips? Den får gärna vara hyfsat billig. Jag menar det går säkert att hitta en superbra kamera om man har obegränsat med slantar, men om man nu inte har det men ändå vill ha en prisvärd kamera kanske någon av er har ett bra förslag.

Så kom igen, har du sett, hört eller läst om någon liten fickkamera med goda egenskaper så lämna gärna en kommentar. Kanske har du den bästa i din ägo. Tipsa mig! 

Jag har själv haft en "Canon Power Shot" som försvann i stora flytten för ett och ett halvt år sen. Den var kanon bra (kanonCanon!) men jag vill gärna uppdatera mig. Den var ju flera år gammal och att springa och fråga efter den verkar lite patetiskt eftersom marknaden utvecklas hela tiden.

Tipsa mig nu då!

 
 
Cel'Dara

Cel'Dara

27 december 2008 20:03

En bra kamera som jag sålt en hel del av på jobbet är Fujifilm Finepix F50fd. En sån kan du hitta för ca 1500:- nu, eftersom F60fd kom nyligen. Men f50fd räcker gott och väl. Verkligen bra och prisvärd kamera. Funderar på att köpa en sån själv faktiskt, men jag köpte nyss ny systemkamera så jag får hålla mig ett slag till. F50fd har ISO upp till 6400, och det är minsann inte fy skam om man vill kunna fota utan blixt.
Lycka till med kameraköpet! :-)

http://celdara.blogspot.com

 
Cel'Dara

Cel'Dara

27 december 2008 20:04

Här står förresten lite info om kameran: http://www.fujifilm.se/templates/ProductInfo.aspx?id=12745&epslanguage=EN

http://celdara.blogspot.com

 
Ingela

Ingela

27 december 2008 20:57

Det finns en modern variant av din kamera Canon, fortfarande helt suverän. Har en själv :)

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
MissC

MissC

27 december 2008 21:23

Canons kameror tycker jag absolut du ska satsa på!!! Jag har en 7,1 megapixel med några år på nacken från dem. Och den är super bra!! Nu finns det ju med 10 megapixel för under 2000kr!!

http://missc.bloggagratis.se

 
Lotten

Lotten

27 december 2008 22:08

Jag haren Canon Ixus 70 som jag är helnöjd med.... liten smidig coh tar jättebra bilder både i mörker och nära. Mycket prisvärd!

http://ornnastet.blogspot.com

 
susanne

susanne

28 december 2008 07:30

hej och god fortsättning... den kameran jag köpte är super..
canon powershot A2000 is, heter den

http://supermamman.bloggagratis.se

 
T H E R R E fotoblogg

T H E R R E fotoblogg

28 december 2008 08:58

Minns jag rätt hade du väl en systemkamera nu? Jag tycker att du istället köper dig ett stativ för typ 200:- (billig modell) så kan du ha dina långa slutartider, samt en extern blixt (en billig kan gå på en tusing) så har du redan en helt ok utrustning :)

http://www.therre.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

28 december 2008 10:24

Cel´dara: Tack för bra tips!!! Ska testa den. Jag har också en stor systemkamera som jag är nöjd med men den tar jag aldrig med på promenader eller stan och så. Alldeles för otymplig och känslig.

Ingela: Jag såg det, hm...kanske måste överväga den...

Miss C: Woaw! Låter bra.

Lotten: Fler röster på Canon... ;D

Susanne: Och mer Canon. Jo, min gamla Canon Power Shot var jag skitnöjd med...

Therre Fotoblogg: Jag har två stativ till och med men många bilder är ju "oj nu ser jag ljuset faller perfekt och barnen sitter och leker" såna gånger är stativbökandet så bängligt. Extern blixt har jag också. Men storleken på paketet blir för bökigt om jag vill ta bilder på stan eller hos kompis eller ute på promenad. Så jag behöver en liten rackare. Har ju haft en och saknar den väldigt. Den stora kameran kommer absolut inte att bli övergiven. Men den kommer jag då att använda hemma och mer planerat.
Ingela

 
Tant Grön

Tant Grön

1 maj 2009 18:32

Såg på Kardemommes blogg att det idag var ett år sedan hon började och min egen ettårsdag är analkande så jag gick in här av nyfikenhet, för att se vd du gjort på dina årsdagar, men jag ser att du bara uppmärksammat den första. Glömde du den andra elelr kände du inte att det var något du ville göra något åt?

Kram från en nyfiken Tant Grön

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards