Alla inlägg under november 2008

Av Persilja - 4 november 2008 09:15

Detta får mig att känna mig rik som ett troll.

Vi staplade ved i går eftermiddag efter att maken åkt båt till stugan för att hämta stugans ved. Vi har inte hunnit (?) fixa någon ved och så här i sista sekunden innan isen lagt sig överallt kom vi på att vi kunde ta av den vi klyvit, sågat och staplat i stugan.

Nu blir stugan utan men vi slipper frysa och framför allt KÖPA ved.

Så vad är lite äventyrlig båtfärd på ett hav med is lite här och där mot att fylla huset med denna rikedom?


Maken sjösätter båten, kör över havet, hämtar veden i stugans vedbod, bär ner den till båten, fyller båten så mycket han törs, kör båten till land, drar upp båten på båtsläpet, kör hem med båten, backar den utanför vardagsrumsfönstret, plockar famnen full med ved, går fram till fönstret, klättrar upp på en liten stege, överlämnar veden till lilla frun (alltså jag)  -jag droppar veden på golvet och staplar in den i fina staplar bakom spisen där vi har en stor nisch. Och ja, vi struntade i alla råd om att inte ha veden där för efter att ha vråleldat i spisen och konstaterat att svalaste stället i rummet är just bakom spisen. Brandrisken är minimal. Det är betydligt farligare att ha veden framför, dit det lätt kan sprätta iväg en gnista.

Idag kommer han att göra en tur till så att vi fyller upp hela nischen.

Detta är TYPISKT för oss.

Vi hade lätt kunnat fixa ved under sommaren och staplat i vår vedbod här. Och hade vi inte gjort det hade vi lätt kunnat hämta stugveden medan det var varmt ute och ingen is i sikte. Men jag tror att vi gillar umbäranden. Det ska vara lite sport över det hela.

(Det låter bättre än att vi är så förbaskat lata eller oföretagsamma.)

Av Persilja - 3 november 2008 19:34

Jag har lagt upp lite bilder på Sköna Hem. (På deras hemsida med läsarhem.) Jag skulle nämligen så hemskt gärna vinna 5000 kronor på Colorama. Det skulle kunna bli många fina tapeter!

Men jag tror inte jag har någon chans, det är alldeles för spretigt och stilkrockigt hos oss. Och orustat och skruttigt.

Deras inredare gillar lite röda trådar och genomtänkthet och stil. Inte mitt misch masch av allt.

Men hoppas kan jag ju ändå få göra!

Av Persilja - 3 november 2008 14:27

Syhörnan är under åsterskapande. Så det blir inte mycket skapande idag. Skyndar skyndar så att jag får sätta mig att stöka sy.

För att slippa slänga ut möbler fick jag göra en viss ommöblering av övriga vardagsrummet. Soffan fick för första gången stå mitt i rummet. Det är en smart soffa som kan vara lång när man tar bort ett armstöd och ställer ihop två. Den kan stå som två fristående soffor och man kan ta bort valfritt armstöd och ha den som schäslong. Dessutom kan man kroka ihop den som en hörnsoffa. Vilket jag gjort nu.

Som om det inte räckte kan man dessutom fälla ryggstöden och förlånga sofforna och lägga bäddmadrasser på och vips har man två sköna sängar.

Mysinge heter denna fiffiga soffa som säljs på Ikea. I foten där man fäster ryggstöden kan man dessutom sätta ner ett enbent bord. Fast just nu passar inte det så de är i härbret.

Jag gillar verkligen möbler som är funktionella!

Måste visa närbild på mitt loppisfynd. Eller mina två loppisfynd. Skärmen fyndade jag på myrorna för 25 spänn. Älskade de två grönblåa nyanserna. Och foten hade en annan skärm som jag försökt (morr*Fslx;;***) klä om men misslyckats. Den ska spraymålats efter "norsk" inspiration. :D

Av Persilja - 3 november 2008 12:06

Under helgen har vi bland annat:

Och:Två ytterligheter.Men lika viktiga för alla som gjorde det. 

Av Persilja - 3 november 2008 11:21

Lite nya produkter på Persiljas Verkstad.

Girlanger att dekorera med.Kika gärna in på Verkstan om du vill titta närmare.

Har använt både papper och tyg. 

Av Persilja - 2 november 2008 09:25

Lisa på bloggen Pink Friday  gjorde ett collage av mina bilder och så lyckades hon pricka in precis en bild från min syhörna i vardagsrummet. Det gjorde att hon tog bort min ångest. Det såg ju fint ut! (Fast det var ju städat på bilden förstås.) Så nu känns det bara bra att flytta in i vardagsrummet igen.
Men eftersom jag har extremt svårt att göra mig av med möbler jag gillar kommer det antagligen att bli lätt övermöblerat...

Av Persilja - 1 november 2008 23:19

Ni som följt mig en tid vet nog att jag fått flytta runt en del med min syhörna. Jag har suttit i vardagrummet, i "vildrosrummet" och i yngste sonens rum.

Nu har jag insett att jag måste flytta igen.

Sonen blir utträngd ur sitt rum. Han vill inte ta hem kompisar på grund av att jag ockuperat hans rum. Så kan vi inte ha det!

Så jag måste flytta.

Det blir nog vardagsrummet igen. Jag inser att barnens rum inte är idealiska trots att de säger att jag gärna får vara där. Men jag är och förblir en sån som sprider ut mig. Stökar. Det är inte rättvist mot dem att sprida ut mig hos dem.

Jag och maken har suttit och diskuterat vad vi prioriterar i renoveringen. Vad som känns viktigast. Han är inne på isolering (för att få ner uppvärmingskostnaderna) och jag är inne på att lösa alla dåliga lösningar. "Tvättstugan" i badrummet, syhörnan i sonens rum osv. Hitta bra lösningar. Vi är helt enkelt ett rum kort. Så antingen får vi försöka bygga om nåt rum  så att det blir två, eller så får jag klämma in mig i vardagsrummet igen.

Tyvärr måste isåfall min kära (men lyxiga) läsgrupp försvinna då.  Det är bara att se det praktiskt. Huset måste fungera och de praktiska behoven komma först...

Läsa kan man ju göra i en fåtölj eller i tevesoffan eller i sängen. 

Vårt vardagsrum är stort och det har känts lyxigt att kunna ha två soffgrupper, en modernare och en i äldre stil, men nu får nog lyxen ge vika för det mer praktiska!

Av Persilja - 1 november 2008 11:46

När man varit ett par i så många år som vi kan man inte komma ifrån det faktum att man typ 97 procent av tillfällena vet vad den andre ska säga.

Som idag, vi pratade om balndrashundar och konstaterade att av 20 valpar blev kanske 10 perfekta och 10 mindre perfekta. Jag går inte in på vad vi menade med perfekta här, men jag sa nånting med "hur många människor är perfekta?" och innan maken säger det VET jag att han kommer att säga "Ja iallafall en, jag".

Det är särskilt skämten som börjar bli gamla!

Kanske borde jag skaffa ett smsabbonemang till honom med ett skämt om dagen. Det finns visst sånt. Så jag får lite förnyelse!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards