Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Gäääääääääsp!!!

Av Persilja - 26 november 2008 06:49

När världens mest morgontrötta mamma ska väcka världens mest morgontrötta barn då inser de flesta att det inte är någon lätt uppgift. Först ska mamman övervinna den oemotståndliga lusten att ligga kvar och sova vidare. Sen när mamman äntligen snoozat klart och stigit upp får hon behärska sig för att inte krypa tillbaka ner i sängvärmen varje gång hon går och väcker barnen. Mamman är nu en levande väckarklocka med inbyggd snoozfunktion. Hon förstår hur svårt det är att lämna den goagoa värmen så hon ägnar många minutrar åt mjuk övertalning och  mild väckning.

När barnen äntligen klavrat sig ur sängarna och lagt sig på diverse ställen som soffor och Pommacs madrass går den morgontrötta mamman för att göra frukost till de morgontrötta barnen. 

Då kommer ett ytterst komplicerat moment. Tre av hennes fyra barn dricker nämligen oboy på morgon. Kanske inte så avancerat tänker ni nu, men då ska ni ta i beaktning att det finns tre olika slags mjölk att välja på. En är laktosintolerant och dricker bara laktosfri mellanmjölk, en är lite mindre laktosintolerant och klarar av låglaktosmellanmjölk och den tredje oboydrickaren dricker vanlig mellanmjölk.Ni kanske kan se framför er bilden av den trötta mamman som står där i köket med tre glas mjölk upphällda i djup fundering över vilket glas som var vilket nu. Hon brukar naturligtvis ta olika muggar, men är hon mycket trött så glömmer hon ändå. Samtidigt måste hon koncentera sig eftersom det ger magont hos de drickande om hon gör fel. 

Ja, detta var ett nedslag i en helt normal morgontrött familj i Sverige i november 2008.

 
 
Ingen bild

Annika

26 november 2008 08:21

Haha...ja, jisses! Trött och virrig, det vet jag hur det känns. Som igår kväll när jag var och handlade och står i kassan och ska betala med mitt kort och det tar bara STOPP i huvudet och jag kan för mitt liv inte komma ihåg min kod. Hmm...det måste vara 1473, testar...nähä...1743 då?...testar... och kön ringlar sig lång bakom mig, nån fnissar och nån suckar och jag undrar vart jag har mitt huvud. Kassörskan parkerar inköpet så länge så jag får fundera i lugn o ro... Och jag tänker vidare och JO! NU vet jag, går till banken för att plocka ut pengar och vad händer? Just det, automaten sväljer kortet. Håhåjaja... Skriver mail till dig strax söta du! Kram. Men först kaffe!

 
Mynta

Mynta

26 november 2008 08:25

Godmorgon!

...detta var ju nästan lite kusligt...
Går in på din blogg efter att ha skrivit nytt inlägg på min egen. Kände för att dela med mig av mina morgnar. Och vad ser jag?? Du har precis delat med dig av din!!
Nu verkar det ju dock som om våra morgnar skiljer sig åt lite - mina barn dricker t ex inte varm O´boy... :P

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Losarinas mor

Losarinas mor

26 november 2008 08:25

Stakler...Og så er det også mørkt udenfor...
Håber ingen fik ondt i maven:-)

http://wwwkrlighedsagdelosarinasmor.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

26 november 2008 08:48

Annika: Oj så ofta det händer! VARFÖR ska det vara en dum kod på korten???
Kunde de inte ta fingeravtryck eller nåt som alltid finns med! Jag menar hjärnan lämnar man ju efter sig titt som tätt!

Mynta: Kusligt och kusligt. Det enda kusliga är dina snuskigt mysiga mornar! Blä på dig!

Losarinas mor: De verkar ha klarat sig.
Skulle ge alla laktosfri om den inte vore så dyr. 20 spänn litern...

 
Linda

Linda

26 november 2008 08:53

Inte bara jag som var supertrött idag...

http://liteeljest.blogspot.com

 
Ellasmamma

Ellasmamma

26 november 2008 14:30

Jo, det är skönt att höra att det är fler mammor som är morogn trötta. Vi har inget obojproblem, men föräldrar som kliver upp för sent så att det blir fullständig kris om man måste skotta fram garagedörren (som i månddags). suck...jag gillar vinter, men längtar efter ljusare och piggare tider.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Ingen bild

Carina

26 november 2008 18:42

Problemlösning:
Kan inte barnen hälla upp sin mjölk själva? De är ju stora!!!

 
Ingen bild

Persil,ja

27 november 2008 06:58

Linda: Nä, och jag är det varje morgon.

Ellas mamman: Ja såna saker kan vekrligen skjuta stressraketen i höjden!

Carina: O! ÄR de? Jo, jag vet, men det är så att de är sååå trötta att de avstår ftukost om inte nån gör den åt dem. Det har de räknat ut bra va. De vet att jag vill få i dem något...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se