Direktlänk till inlägg 25 november 2008

Operation... galenskap.

Av Persilja - 25 november 2008 06:57

Vi började igår med ett jätteprojekt. Ett sånt där som när man väl börjat ångrar att man började med.

Operation flytta bokhyllan. Lever man i ett bibliotek som vi, är flytta hyllan ingen lek. För att göra det hela lite enklare gjorde vi så att istället för att tömma den först, stapla böcker längs väggar och flytta hyllan, så tog jag en massa hyllor från barnens rum och satt ihop i vardagsrummet. Ni vet, klassikerna Billy, som verkar finnas i var mans hem.


Sen får barnen ta den fula lagerhyllan vi haft. Den kan målas i rolig färg när den kommer upp i spridda skurar hos dem. Mycket bättre.

Men så många ringar på vattnet projekt det blir av att flytta en stor möbel. Fy faderullan så mycket jobb det är kvar! Och så mycket disharmoni innan jag får till det. 

Kaos och röra i varje hörn. Den tomma väggen som syns har alltså haft en lång hylla längs hela väggen. (Vi borde ju målat väggarna när vi  nu ändå kör igång såna här projekt!)Grejor ÖVERALLT. Ingen ordning nånstans.Suck suck!

En möbel åkte ut från vardagsrummet. Min älskade gamla skåp.

Den enda som tycker om den är jag. Jag älskar det. Stort, maffigt, nött och gammalt som gatan.

Det har vi knuffat och buffat in i matplatsen och det får bordet att se ut som ett minibord. Det ÄR så stort. Svårplacerat. Det skulle passa uppe i vårt sovrum som garderob, men det är helt omöjligt att baxa det uppför trappen.

Resten av familjen är villiga att humpa det i soporna.

Men det får stå där det står. Ska försöka mig på nåt förminskningstrick...

Affischerna ska förstås inte hänga sådär bakom skåpen. Har bara inte hunnit dit. Det är såååå mycket som jag inte hunnit.

Ångrar verkligen att vi drog igång detta. Och det säger en del om hur mycket jobb det blev, eftersom ommöbleringar annars bara är en slags vilogrej för mig...

 
 
Ingen bild

maria

25 november 2008 07:39

vilket projekt!!
ser ett gult skrivbord/hylla på bild fyra, härlig färg.

 
susanne

susanne

25 november 2008 07:49

ja vilkem grej själv blev jag bara knä svag vet hur mycket böcker ni har! men som vanligt blir det toppen när du kommit i mål..
tänkte på ditt vackra skåp.. det går ta in via balkongen? om du vill ha det på över våningen..
känner ni någon som har traktor så.. tar dom den i skopan :) så flyttar vi upp allt upp..
men då kan man inte flytta runt lika mycket det är nackdelen... för har man väl fåttupp något är det inte lika lätt att ta ned det igen, om man måste anlita traktor var gång..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Rebecca

Rebecca

25 november 2008 08:22

Ojojoj, vilket projekt! Min karl är ledig idag och vi ska gör ett liknande projekt här hemma. Dock inte flytta ton med böcker och dylikt, men ändå. Vårt sovrum här på nedreplan (som vi är fyra att dela, 2 vuxna en 3-åring och en 2-månaders) ska äntligen förflyttas till andra våningen efter ensisådär 6-månaders renovering som äntligen är klar. Klar och klar....har hört att när man har hus blir aldrig något klart, finns att göra hela tiden.....Nåväl, det gamla sovrummet ska bli kontor/pyssel-arbetsrum/lekrum/gästrum/läsrum....hur det nu ska gå ihop! Ska lägga ut före/efter bilder på bloggen. Nu blir det en stor kopp kaffe sedan blir det till att fixa och dona här hemma...... Kram R

http://www.labettan.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

25 november 2008 08:24

Hav tålamod!!
Du/ni kommer att ro iland detta också!
Det blir GARANTERAT hellyckat. Vi har inte så stora möjligheter att möblera om hemma hos oss - vi bor alldeles för litet. Alla möbler är liksom redan dömda att stå där de en gång hamnat - det blir lite "figursytt", om du förstår vad jag menar...
Jag gillar också ditt gamla skåp - tycker det blev fint att ha det ute i köket...
Ivärsta fall hade man kanske kunnat lyfta av dörrarna och liksom ha hyllorna "öppna" - så slipper det bli knökigt så fort man ska ha ut något från skåpet...
Dörrarna kan man ju spara någon annanstans ifall man ångrar sig senare.(?)
Se det positivt; nu får du ju dammat av bokhyllan = värsta julstädningen, ju! Det är sånt jag önskar jag skulle hunnit (gitit) med varje jul...
(men det blir ju faktiskt jul ändå...)

Kramar!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Lotten

Lotten

25 november 2008 08:38

Oj vilket jätteprojekt det ser ut som! Men det fixar ju ni galant ;-) Det gamla skåpet tycker jag är jättefint!

Lycka till! Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

25 november 2008 08:51

Maria: Det gula är ett gammalt sjuksängsbord som någon målat uppkäftigt gult. Det är mitt perfekta symaskinsbord nu.

Susanne: Nä, det får nog stå på nedervåningen, du känner ju mig, vill möblera om då och då. Dessutom kom jag på att vi ju har snedtak överallt däruppe. Så det ryms inte där.

Rebecca: Kul! Ett litet lagom projekt. Kul att få flytta in i ett nyrenoverat rum! Vår minsta är 8 men vi har ändå tre barn i sovrummet innan natten är över. Nåja, det är ingen risk för oönskade småsyskon.:D

Mynta: Jag tänkte så faktiskt att det blir ju väldans rent iallafall... Om jag nu hinner klart innan jul! :(

Lotten: Tack.

 
susanne

susanne

25 november 2008 09:04

när kommer repotaget på webben?? alla ser som kommer åt tidningen...men inte jag suck...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

25 november 2008 09:07

Har hela vår bokhylla med tillhörande böcker undanstuvade i förrådet just nu så jag vet preciiiiis hur mycket böcker det får plats i en bokhylla eller fyra...
Vi har Billy i björk som jag trivts bra med i fyra år men nu har det ju kommit så fina dörrar med frostade glas med blommönster som jag är sugen på. Fattas bara pengarna *suck*. Just nu önskar jag snickarna blir klara så tapeterna kommer upp så möblerna kommer in så jag får pynta o greja!!!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Losarinas mor

Losarinas mor

25 november 2008 09:15

Åh ja , hvor jeg kender det.. Suk ! Glæder mig til at se HVORFOR, der skulle flyttes rundt :-)

http://wwwkrlighedsagdelosarinasmor.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

25 november 2008 09:25

Skitbra kommer det att bli!! Och Billyhyllor är kanon. (Vi har tyvärr bruna..min önskan är ny vita med dörrar...får se när det kan bli!).
Och röran i möblandet är ju tyvärr oundviklig; man känner alltid en viss(!) stress under tiden...men sen...Ojj, vad nöjd man blir!!! Och då är det värt det...

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

25 november 2008 09:39

Avundas dig ej för tillfället, känner kappt att jag kommer hinna städa och julpynta klart innan söndag då vi får gäster som förväntar sig julstämning med hembakt. Vilket vackert gammalt skåp du har. Jag förstår inte för allt i världen hur resten av familjen kan vilja göra sig av med det? Det ser jätte fint ut bakom bordet,d et blir säkert skit bra när allt är klart, det brukar det ju bli :-)

Ha en bra dag
Kram Jenny

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
A

A

25 november 2008 10:00

Vilket jobb! Men tänk vad fint det kommer att bli när det är klart.
Önskar att vi hade en hel vägg där vi kunde smälla upp bara bokhyllor.
Lycka till med projektet! :)

http://minsoffa.blogg.se

 
millersKonst

millersKonst

25 november 2008 10:43

TÄVLING!

Det enda du behöver göra är att

skriva en kort beskrivning på

en snäll/bra handling du gjort i ditt liv

mot en annan människa, PÅ

www.millerskonst.bloggagratis.se

.. för att vinna denna tavla som presenteras!


Länka till tävlingen på din blogg.

Tävlingen pågår under denna vecka.

den som vinner kommer att få den skickad via post

http://www.millerskonst.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

25 november 2008 10:44

Åååå!! Fy fadderullan for en jobb!! Mye bæring og sjauing før alle tråder samles og man blir fornøyd! Vi har også hatt Ivar hjemme i maaange år og jeg har alltid vært så fornøyd med at den kan bygges ut og opp i takt med endrede behov..Og visst blir de fine i en glad farge også! Perfekt på et barnerom! Du kommer sikkert til å være fornøyd med deg selv når prosjektet er ferdig! Og det gamle skapet må du ALDRI kaste ut!!!! Det er så koselig!!!! Jeg elsker slike gamle skap med sjel!!
Skjønner at du er sliten for øyeblikket men tenk på den gode følelsen du får senere når alt er klart :)Opp med humøret :)

http://husetvedbekken

 
Anki

Anki

25 november 2008 13:17

Oj,oj,oj dina projekt tycks aldrig ta slut. Det ena galnare än det andra. Nya varje dag. Puh, tur man inte är gift med dig!
Kram!

http://hundgarden.zoomin.se

 
maria/frøkenfryd

maria/frøkenfryd

25 november 2008 14:14

Uhh Persilja.. HVOR jeg kender det, men har heldigvis ikke gang i et helt så stort projekt som du. Jeg står nu også midt i rod, men det hjælper lidt hele tiden - og pludselig er man færdig :-)

Klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Ansan

25 november 2008 15:11

Jag håller med dej, det är otroligt kul att möblera om men så jobbigt när det blir så rörigt. Jag älskar att ändra om hemma och hitta på nya idéer men sambon tycker inte lika som mej han... han tycker inte om att bära möbler...
Hälsningar Ann

 
Lisan

Lisan

25 november 2008 16:11

Ojojoj, men fint kommer det att bli. Om ni behöver bli av med möbeln så ställer jag självklart upp och tar hand om den;)

http://grisstian.blogspot.com

 
Rikke

Rikke

25 november 2008 18:14

Lykke til videre!!! Det årner seg=)

http://www.fargesirkelen.blogspot.com

 
Frida

Frida

25 november 2008 19:17

Du har fått ett bloggpris av mig! Kolla in min blogg, där står det mer...(Det är f.ö valfritt att följa "reglerna", förstås)

http://www.kulturkoftan.se

 
molle

molle

25 november 2008 19:55

men är det de där som kallas organiserad kaos eller...men det ser ut att bli super bra , synd att du inte hade mig där att hjälpa till..jag är jätte bra på att vara ivägen..kram på dej

http://bobmarleys.wordpress.com

 
Cel'Dara

Cel'Dara

25 november 2008 21:57

Tänkte tipsa dig om detta som jag hittade idag, "din" flamingotapet fast i ett badrum. Med ROSA badkar! Så jäkla häftigt!
http://elisablueday.blogspot.com/2008/11/flamingos.html

http://celdara.blogspot.com

 
Synne

Synne

26 november 2008 06:43

Jag tror det blir bra när det är klart.
Det är inte lätt att flytta tonvis med böcker.
Vi har samma problem kan jag säga.
Tänk då när man ska möblera om med ett akvarium på ca 400 liter....
Det ska tömmas innan, för man orkar inte flytta det med vatten och allt i. Det håller inte heller.
Men som sagt. Det blir fint när det blir klart.
Kramen Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards