Direktlänk till inlägg 21 november 2008

Julgransfunderingar.

Av Persilja - 21 november 2008 07:09

En julgran ska visst in här om en månad.

Redan i fjol var det problem att få plats med en gran och inte är det bättre i år. Men in ska fanskapet!

Jag SKA ha en gran inne.

En ute också.

Jag och mannen ska åka på strapats och hämta hem två från vår stuga. Vi har en liten liten skogplätt där med lite granar. De är inte perfekta, men de är våra. 

Jag får nog se till att ta en liten till innegran.

I fjol låg vår utegran mest hela tiden. Den blåste omkull. Det tinade och vi hade ingen julgransfot som var förankrad i marken. Så varje gång det blev plusgrader och blåste lite låg granen. Inte blev det bättre av att Pommac tyckte det var ett hyvens ställe att lägga bruna korvar på...

Så jag hoppas årets utegran får en  något värdigare miljö.Fjolårets stackare.


 
 
Ingela

Ingela

21 november 2008 07:24

Be din Gubben göra en sån här:
http://crosscreekrapids.blogspot.com/2008/05/julgransfot-fr-utomhusbruk.html

Min Gubbe gjorde en sån ifjol då han var less på hämta utegranen på åkern var och varannan dag.

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
Losarinas mor

Losarinas mor

21 november 2008 08:07

Dit drivhus (växthus) er noget jeg gerne ville eje, det er så fint!
Det må være så dejligt at kunne fælde egne juletræer, så skidt med om de er perfekte!
Og det perfekte er ofte lidt kedeligt :-)

http://wwwkrlighedsagdelosarinasmor.blogspot.com

 
Stora E

Stora E

21 november 2008 08:18

Stackars gran... Hoppas hoppas hoppas att ni får minst en halv meter snö att förankra årets gran i! I övrigt härligt inspirerande bilder. Jag har också röda gardiner i köket nu och det är ju SÅ fint med rött och rosa ihop! Ha det gott!

http://www.mammanihuset.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

21 november 2008 09:11

*hihi* Antar att det inte blir som man tänkt sig alla gånger. Hoppas att ni slipper blidväder till jul i år i alla fall och att granen inte behöver bli bajsad på ;) Tycker också att det är grymt svårt att hitta en _bra_ granplats inne. Har haft en plastgran förut, men nu är jag så sugen på en riktig en. Frågan är om den skulle överleva ett längre tag under luftvärmeväxlaren...

http://langstrump.wordpress.com

 
Lisa Persson

Lisa Persson

21 november 2008 09:32

Ja du är duktig som hunnit så långt i din julplanering. Du har i alla fall börjat och jag blir lite avis. Jag fick mig en spark i rumpan nu. Så jag ska börja i morgon jag också med att hämta granen ute. Tack för detta.
mvh lisa

http://unikajag.se

 
Ingen bild

Persil,ja

21 november 2008 10:12

Ingela: Visade min man som funderat ut nåt liknande, han ska svetsa en till nästa år!

Losarinas mor: Ja, det är sant, skit i om de inte perfekta! :D

StoraE; Viisst är det!

Pippi: Funderade på att ha granen i sovrummet för där har vi plats, men inte så roligt på julafton...attans att det inte finns bra plats! Kan man bygga ut för julgranen??? Julgranslov istället för bygglov.

Lisa Person: ÄRligt talat är det bara i tanken jag ligger långt fram. Än har inget hänt, förutom en julstjärna och en adventsstake då...

 
Andie

Andie

21 november 2008 10:48

Stackars ute gran. Hoppas att ni lyckas förankra årets gran bättre så att den inte ramlar omkull!

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Rebecka

Rebecka

21 november 2008 11:56

Jag resignerade och köpte en "slimmad" plastgran förra året (här i Italien är det lite knepigt at hitta riktiga granar och jag åker ändå till Sverige över julen), inte nåt vidare äkta-utseende på den men vad ska man göra om man bara har en liten hörna att klämma in den i...

http://shehasmicrosoft.devote.se

 
anna

anna

21 november 2008 12:57

Gran inne är ett måste, det håller jag med dig om, man får ju en anledning att möblera om om inte annat ;)

http://salhuset.blogg.se

 
Synne.

Synne.

22 november 2008 04:57

Klart det blir bättre i år. Stackars lilla granen som ligger där. Men den är ju klädd i ljus ialla fall.
Inne ska vi ha en liten gran, blir plast. Allergi i familjen....
Saknar doften av gran, men det går inte.
Får ha en ute i stället.
Kramen synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Annica

Annica

22 november 2008 09:02

Vår hund har varje år tyckt att det har varit jättebra att vi tagit IN skogen till HONOM! Varje år blev han lika glad, sprang fram till granen, lyfte på benet, men hann aldrig uträtta några behov eftersom han förskräckt sprang därifrån pga våra rop och skrik! Förra året tittade han trött på granen vi bar in: "Jaha... Nu kommer de med ett sånt där kissträd IGEN som jag ändå inte får kissa på... Suck..." Han gjorde inte minsta lilla benlyft! Hoppas han inte gör det i år heller!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

22 november 2008 12:00

He, he, he, den där Pomac :-) Men bilden är väldigt fin, så annorlunda med en liggande gran. Dú kankse startar en trend!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se