Direktlänk till inlägg 13 november 2008

I´m back-I think!

Av Persilja - 13 november 2008 16:28

Jag tror att det kan vara över, för jag har fått skaparlust och de där trista glasögonen som bara ser fula saker är väck.

Nu ser jag på samma saker men blir glad och tycker om det jag ser. Så märkligt det är!

(Kanske har jag inte pms utan är schizofren-ni kanske möter min andra person då och då...hm. Vad vet man?)

Hursomhelst.

Nu idag är jag glad och ser till exempel med öm blick på våra samlingar av tidningar och böcker överallt.

Det ligger högar lite varstans. 

Det är bara att plocka en tidning eller bok och bläddra.

Jag är en riktig bok och tidningsnörd. Älskar till och med doften av böcker. Det har jag gjort sen jag var liten. Bibliotek är ett av de mest härliga ställen jag vet. Sen kommer bokhandlar. Fast idag är inte bokhandlarna lika mysiga som förr. Inte på långt när.


Igår tyckte jag att min röra på sybordet var helt vansinnigt irriterande.

Nu tycker jag nästan röran är vacker. Igår längtade jag efter rena ytor. Utan lådor,korgar, burkar, tidningar, böcker och pryttlar.

Nu tycker jag att det är som små installationer.Här tycker jag om att sätta mig, okej, jag erkänner, jag lägger mig, stundtals och så bläddrar jag i en bok eller tidning. Varmt och mjukt och gott. Det är allt som  är kvar av vår läshörna...sen symaskinen och syhörnan flyttade in.


På kvällen är just det här hörnet av tevesoffan min plats på jorden. Där, precis där den grönblommiga kudden ligger. Där på den spoten sitter jag och ser på teve och dricker en kopp te. Oftast samlas alla runt ikring mig, men det är nästan en oskriven regel att den där hörnan är min plats...(tycker jag iallafall.)

Igår, då gick jag argt och lade mig vid niosnåret och struntade i allt. Både i te och mysstund och alla vanliga små rutiner.

I vanliga fall är jag sist i säng, efter att ha släckt överallt och plockat till lite och nattat alla och sett till att Pommac är kissad.

Sist i säng-först ur säng. Duktiga lilla fyrabarnsmorsan. Det är tur att pms-monstret ser till att jag någon gång BARA tänker på mig själv. Man behöver det ibland. Så det så!


 
 
rosalucia

rosalucia

13 november 2008 18:57

Jag tycker eran röra är Vansinnigt mysig, det gör hemmet harmoniskt! Tycker jag. Jag skulle känna mej grymt obekväm iett renplockat vitt hem.(Kanske för att man inte är uppvuxen så...). Mysröran känns inbodd och personlig, och trygg liksom; här bor det nån...det är ingen möbelbutik.
Måste erkänna att den här "duktiga" fyrbarnsmamman är först isäng i det här huset...hm...somnar oftast med vår lilla skrutt!!!! Jag kan eventuellet vakna till liv igen, OM det vankas film och choklad!!!!!
Skönt att din varulvstid är över; för den här gången!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
mellan

mellan

13 november 2008 19:24

Tack! Nu fick jag det att funka....har ju gjort det förr men vet inte varför jag drabbades av hjärnsläpp..Tack :-)
Jag ser att du har Sturehofs krukor, åhhh gillar dom skarpt, har bara ensjälv, vill ha fler. Såg i Allt i hemmet vita såna....vill ha vill ha..
Må så gott
M

http://mellan.bloggagratis.se

 
Cel'Dara

Cel'Dara

13 november 2008 19:44

Kolla här vilken häftig kakeldekor jag har hittat, jag tänkte direkt på dig! http://www.carlssoninterior.se/visa_produkt.asp?id=730&t=Kakeldekor+Marrak%2E+Lila+8%2Dpack

http://celdara.blogspot.com

 
Cel'Dara

Cel'Dara

13 november 2008 19:47

Och förresten så köpte jag mina Rice-mått från www.snirkla.se
Dom har rea på en del grejer nu, så kika in där vetja! :-)

http://celdara.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilaj

13 november 2008 19:58

Rosalucia: Tack, vad skönt att det ser mysigt ut! När min senaste skrutt skulle sövas så somnade jag också. Myyyys!

Mellan: Så bra! Sturehofs krukor? Vilken är det? Tror inte det är nåt sånt.

Cel´dara: ÅÅÅÅ vad spännande! Rusar dit! Kram! Och snirklar mig till Snirkla!

 
Andie

Andie

13 november 2008 20:54

Det så mysigt ut hemma hos er!

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
maria/frøkenfryd

maria/frøkenfryd

13 november 2008 21:48

Sikke fantastiske dejlige stemningsbilleder. Jeg bliver helt forelsket, endnu engang, i alle de ting du viser :-)

Herligt, og utrolig dejligt du er tilbage - monstret er vist på retur, men måske det ville være en god ide at holde lidt fast i det med at tænke lidt på dig selv også :-)

Klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiilja

13 november 2008 22:07

MariaFryd: En sak är klar; "monstret" kommer tillbaka... iallfall i några år till. ;D

 
Annica

Annica

14 november 2008 14:08

HEJ!
Visst är det härligt med böcker! Håller med om att böcker doftar gott. :D Här ligger också böcker och tidningar överallt.
Härliga bilder också, så stämmningsfullt det ser ut.
Ha en bra helg!
Kramis

http://min-stora-familj.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

15 november 2008 07:45

Ni har det så sjukt mysigt och det är faktiskt vackert när det är lite rörigt! Och har man barn så ska det inte va pedant städat tycker jag ;)

http://pinkfriday.blogg.se

 
Therese

Therese

17 november 2008 15:52

kom in i min blogg och va med i utlottningen av en bok :)

http://eiraheidemo.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se