Direktlänk till inlägg 24 oktober 2008

Inte lätt att vara gift med mig.

Av Persilja - 24 oktober 2008 13:28

Å, vad jag är glad att jag inte är gift med mig själv. Jag skulle nog bli galen!

Som jag berättade tidigare var jag en dag så missnöjd med min rosa nyans på skåpluckorna att jag blandade om den och misslyckades totalt och fick någon slags ruttet kött lila nyans...

Inte så trevlig att måla med kanske. Associationerna kan ju vara bättre i ett kök. Så jag var tvungen att blanda en ny rosa.

När jag ändå gjorde det ville jag få den mer lik den rosa nyans jag tycker om. Lite blåare, mer cerise än gammelrosa som har mycket gult/brunt i sig.

Köpte pigment med namnet signalröd. Det lät bra. Blandade och fick en annan slags rosa.

Hm.

Tror ni jag är nöjd?

Svar nej. Fortfarande för gul. Väldigt varm rosa. Vill ha en mer kall rosa. Och när jag nu jämför med hur det var så blir jag sur för jag gillar bättre hur det VAR.

Ni förstår va? Att det vore hemskt jobbigt att leva med mig. Suck!

Gillar denna förra nyansen bättre. Morr!

Djup suck. Blir så trött på mig själv.

Maken är dock nöjd. Han diggar det rosa. Så när jag desperat klämde ur mig att jag målar tredje varvet grönt säger han "nej för fan, låt det vara nu. Du vänjer dig".

Det är alltså jag som ska vänja mig med det rosa. Jag som  älskar rosa. Han som enligt egen utsago bara för några veckor sen "inte gillar rosa" är nöjd.

Upp och nervända världen.

Fler som är sura idag är Pommac.Behöva gå ut en timme i regn. Fy faderullan. Bli blöt hör inte till favoritsysselsättningarna. När vi kom in sprang han runt och gnuggade sig på alla mattor. Till slut hjälpte jag honom att frottera sig med några handdukar. Något bättre. "-Men tro inte jag viftar på svansen! Nån måtta får det vara".


Mina försvunna reamattor kom igår förresten. Supernajsa var de!

Har för odammsuget för att lägga ut dem, men jag provade genast den lila bredvid skåpluckorna. Lila och rosa  gillar jag.

Looking good! Fast skåpen är där förra nyansen. Den nya mörkare vet jag inte om jag skulle säga looking good till.

Men nu ska jag inte vara sån! Nu ska jag vänja mig!

Vänja mig.


(Eller måla om! Scch! Säg inget till min man.)


 
 
Kaspara

Kaspara

24 oktober 2008 14:55

Ja, jeg er også definitivt glad for at jeg ikke er gift med meg selv! Har nesten drevet min mann til vanvidd i søken etter den perfekte nyansen. Ja, selv min svigerfar som var interiørarkitekt har jeg drevet til vanvidd. En gang i nettopp en slik farve-nyansediskusjon utbrøt han ; Jeg er glad jeg ikke er gift med deg!!!! Vi har malt om vegger, tapetsert om i det uendelige. Nå er mannen min så utmattet, at jeg nesten ikke tør ta noe valg mer i frykt for at jeg ikke blir fornøyd.
Rosafarven din nå likte jeg!!!! Den første ble litt for baby-aktig for meg.
Ha en glad helg; Persilja!!
Klem fra Kaspara

http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
charlotte

charlotte

24 oktober 2008 15:26

Jag gillar din rosa färg med lila till! En gång ville jag ha en bil som skulle vara rosa med lila prickar, det du! Jag är galen fast i smyg numera... skulle nog vara galnare i mina val om jag bodde i ett enskilt eget hus. Mattorna är underbara. Stackars Pommac, regn och halvpudlar är ingen höjdare. Vår pudel gillade aldrig regn.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

24 oktober 2008 19:03

Jag sitter också och letar färg. Fast fortfarande rosa då. Kommer du i smyg, en dag, måla om skåpen röda? Går väl kanske inte att smyga men...;)

http://arendalirl.blogg.se

 
fru.vims

fru.vims

24 oktober 2008 20:03

huff, det skal ikke være lett.... ;)

Jeg skjønner deg godt jeg, har man en ide om hvordan det skal være så blir det vanskelig å venne seg til det som faktisk blir resultatet.

Jeg synes det ser flott ut da!! :)

god helg!

http://fru-vims.blogspot.com

 
Stora E

Stora E

25 oktober 2008 09:52

Jag är beredd att ge hela din familj nå't sorts pris med tanke på att du säger att torktiden för färgen är 3 dagar... Och nu är det målning omgång 2! Vilket tålamod ni har!

Färgen? Det blir nog rött till slut ändå... Eller?! Kram ifrån mig!

http://www.mammanihuset.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards