Direktlänk till inlägg 21 oktober 2008

Näe, inte nu igen!

Av Persilja - 21 oktober 2008 08:54

Så är barnen lyckligt i skolan efter en fin morgon.

Vi satt hela familjen samlade runt köksbordet med stearinljusen tända. Jag sippade lugnt på min caffelatte och barnen åt sin müsli och hembakade ostmacka med egenodlad paprika. Tonåringen kysste sin ömma moder adjö och gick raskt till skolan. Sen följde jag de tre yngsta till skolan samtidigt som Pommac fick sin morgonpromenad. Solen sken. Vi sjöng hela vägen.

Jag kände en sån frid!



NOT!!!!!!!!!!!!! 

Hade jag hetat Kristin Kaspersen kanske.


Nu heter jag Persilja och min morgon var en sån där jag skaffade en massa minuskonton hos alla.

ÄR tvungen att sätta in på pluskontona en vecka för att komma ikapp.

Fy faen!

Ibland önskar jag att jag inte var mamma.

Jag är helt olämplig.

Har ju inte lyckats alls att få barnen så som de borde vara.

Två av dem är så trötta på morgon att jag får dra dem ur sängarna. Samtidigt har jag så mycket empati (eller vad man nu ska kalla det) att jag låter dem snooza varje morgon. Jag väcker de två trötta om och om igen. Det ingår i rutinerna, är med i tidsberäkningen. Det funkar allt som oftast men vissa morgnar (som denna) är de så trötta att de inte kommer upp när snoozningen är över. När the final call har varit. Då blir jag arg. Då bryter de vår lilla överenskommelse.

De ska ju veta att om det var pappan i huset som väckte dem skulle det inte vara någon pardon. Upp och givakt på första väckningen. Då tycker jag att de ska hålla vår lilla deal. De får snooza och vakna mjukt många gånger mot att de stiger upp när det är dags. De vet precis när.


Sen blev jag arg igen när äldsten ville vara hemma för att han var trött. Men det var inte för att han var uppe för länge igår kväll. Där fanns inget samband.

Arg för tredje gången blev jag för att han sölade så mycket att han missade bussen så jag fick skjutsa honom.

Och så blev jag arg igen när maken var i vägen överallt. I badrummet, i köket, i hallen. Aaaaarrrggh! Ut ur mitt luftrum. Ge mig space.

Jag står inte uuuuuuuuuuut!!!


Så var min morgon.

Hur var er?


(Behöver jag säga det? Att det är pms på gång. Eller redan igång. Full styrka.)


 
 
Jenny

Jenny

21 oktober 2008 09:19

Jag trodde inte mina ögon när jag började läsa - hur gör hon för att få en så idylliska morgon?? Skönt att det blev "vanligt" till slut - annars hade jag börjat undra vad JAG gör för fel! *skratt*
Själv körde jag curlingvarianten för att få lugn och ro. Jag satte båda barnen framför tv:n och serverade frukost i soffan. Lillebror matade jag för att det skulle gå fort.

http://hallongumman.blogsome.com

 
Ingen bild

Persilaj

21 oktober 2008 09:32

Jenny: In my dreams!

 
Anna

Anna

21 oktober 2008 09:43

Hej Persilja!

Det är barnens jobb att förpesta våra liv. Och det är vårt jobb att förpesta deras. I kärlekens namn.

Min dotter (den goa, mjuka, fina rara flickan) har blivit tonåring med allt vad det innebär. Hon bryter mot alla överenskommelsen. Både de sagda och osagda. Jag lägger skulden på mig själv, oftast. Jag önskar jag hade en sådan klok och fin tonåring som jag har sett på olika amerikanska filmer. Visst, de gör också fel men sedan inser de det och till och med erkänner att deras föräldrar vet deras bästa och förklarar sin kärlek för mamma och pappa. Men jag har en svensk tonåring som har bestämt sig för att testa alla möjliga gränser. Och inte rekänner hon att hon har gjort något fel utan är sur.

Jag har svårt att bli arg, jag är mest besviken och trött. Ibland vill jag ge upp men jag vet att jag inte får. Så jag förpestar mina tonåringars liv i hoppet att de blir lyckliga vuxna någon gång.

När de inte stiger upp efter tredje väckningen så är det bara en sak som gäller. Vi häller vatten på dem. Vi har behövt göra det bara några gånger...

Nu har jag skrivit nästan ett inlägg. Men jag menar en enkel sak: dina barn är helt normala, du är en helt normal mamma och du har haft en helt normal morgon. Styrka åt Persilja. Kram.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Annica

Annica

21 oktober 2008 09:53

Hahahaha! "Va? Kan hon SITTA ner och dricka LATTE? Vad FUSKIGT! Och HEMBAKAT bröd! Och INGEN STRESS!" Nä, din morgon var ungefär som min! Prick klockan 8 slängde jag in äldste sonen i hans kapprum på skolan! "Hej då! Ha det så bra idag!" Sen gick jag och de små barnen hem och röjde i köket. Eller: JAG röjde i köket och mellansonen röjde ut alla sina kläder ur garderoben! KUL!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Lotten

Lotten

21 oktober 2008 09:53

Ha,ha... vad kul det där med Kristin Kaspersson ;-) Inte min favorit men det var såå klockrent idylliskt a´la Kaspersson! Min morgon var nåt liknande... stora killen försökte sig på "oj, vad jag känner mig sjuk"-teatern... men den lätten gick jag inte på ;-) Jag skall kompensera i eftermiddag har jag lovat.... med mys!!

Ha en bra dag! Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Ingen bild

Ellen

21 oktober 2008 09:57

Den var faktisk ikke så ille... Maken kjører hardt på å legge frem uteklær, gymtøy, matbokser, innetøy osv kvelden før. Og når vi da står opp sammen med de tre eldste, så går det igrunnen greit. Maken kjørte de to eldste på skolen fordi den nestminste skulle i barnehagen som ligger rett ved. Så her sitter jeg med kaffekoppen - den yngste sover fremdeles... :)

Men hvis jeg påsto at alle morgener liknet denne, da hadde jeg løyet stygt...

 
Ingen bild

Persilaj

21 oktober 2008 10:05

Anna: Nämen om DU, kloka lugna fina stilla Anna använder vattenmetoden då kanske jag också borde.(Jag tycker den är för grym!) Men effektiv...Jo, jag är nog rätt normal med normala barn. ;D De där amreikanske ungdomarna som är så verbala och alltid kloka finns bara i amerikanska filmer tror jag?

Annica: Härligt! :D Att dela skiten med någon.

Lotten: Ojojoj vad sjuka de är på morgonen! Tänk när de verkligen är det. OCh man skickar dem till skolan...

Ellen: Woaw! Impad! Tänkte i morse att jag borde sparat choklad -den hade behövts i morse! :D

 
Anna i den vita soffan

Anna i den vita soffan

21 oktober 2008 10:06

Oj, vad jag fnissade när jag läste det här! Försöker varje morgon få till den där latte-stämningen du beskriver men det är så svårt med en Lillebror som kastar gröt på väggarna och två små tjejer som inte vet hur man sitter still på en stol. Och idag var till och med mjölken till kaffet slut... Hembakat bröd serveras och gissa vad ungarna vill ha - jo limpa från Konsum såklart!! Och varför finns det bara en vante av varje sort när det är dags att åka?! Grrrrr.....

http://vitsoffa.blogspot.com

 
victoria

victoria

21 oktober 2008 10:06

jag hade oxå morgonen från hell..
min dotter vaknade 05,15 och var på uruselt humör och hngrig och till rågs på allt hade vi slut på bordsmargarin så hon fick ha milda på mackan.. inte poppis precis.
kram på dig!! Du har en mysig blogg tycker jag!!

http://viret.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

21 oktober 2008 10:52

vi hoppas att morgondagen blir bättre..
min var helt ok V klev upp själv behövde inte väcka han 10 ggr.. jag hant ta promenaden med dem till bussen... jag ska inte klaga i dag.. oftast kära P är mina mornar som din i dag.. håll ut om en vecka är det nya flagga på skeppet ..kram

http://supermamman.bloggagratis.se

 
maria/frøkenfryd

maria/frøkenfryd

21 oktober 2008 11:07

Øv for en dum morgen !
Jeg kender dem så udmærket, og det endda med kun et barn i huset !
Min morgen idag har faktisk været rigtig god. Jeg hr fri idag, så vi har sovet længe, hygget os med morgentv, og spist morgenmad foran det (fy ja, men det er hyggeligt). Gået op til børnehaven og snakket og kysset farvel. Mig hjem igen, og nu sidder jeg her og slapper af. Eneste minus er at her er koldt, vi mangler olie til tanken, og kan ikke rigtig fyre varme i huset. Så idag skal vi få olie og det blir en ren lykke :-) Jeg er træt, men har bestemt mig for at sådan er det bare idag !

Stort klem til dig,
Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
anna

anna

21 oktober 2008 11:07

Jag konstaterade att det var makens tur, drog täcket tätare kring mig och fortsatte sova utan det minsta dåligt samvete :)

Hörde avlägset hur han påminde om gympapåsar, kontaktböcker och annat medan jag alljämt låg gött nedbäddad i en varm säng, ibland har man det bra :D Men imorgon är det min tur.

Och gud vad jag skrattade åt din Kristin-imitation, hon är bara för mycket :O

http://salhuset.blogg.se

 
SerineX

SerineX

21 oktober 2008 11:35

Hmmm..... Hadde det vært laget færre barn i verden om de hadde blitt fremstilt som de reellt sett er på film???? Ikke vet jeg, men uansett er det ALLTID deilig å høre at man ikke er alene om TERRORmorgener! Og ungdommer med innebygd 20*snooze....

http://www.fliff.weblogg.no

 
Nina

Nina

21 oktober 2008 12:01

Det er så sunt for meg å være her i bloglandia og få en innblikk i hvordan andre egentlig ikke har det - altså ikke sånn idyll man egentlig tror råder i alle andre hjem til en hver tid. (Til tross for at jeg er lærer og egentlig vet og observerer bedre - så jages jeg av det inntrykket). Vi har hatt et valgspråk her i familien - sammen med vennefamilien vår som lyder sånn: "Idyll er oppskrytt" - dessuten varer det så kort når man først en sjelden gang oppnår klimaks ;0). (Galgenhumor heter det vel)

Jeg kjenner jeg er på tynn is nå. Min alltid blide, fornuftlige og fornøyde datter er snart tenåring. Og det merker vi. Søndag kveld fortalte hun at hun hadde tenkt å overse regelen mammaen og hun egentlig har blitt enige om - ikke noe sminke på barneskolen. "Jeg tar med mascara i gymbagen og tar på etter gymtimen". Uansett hva du sier liksom. Sukk. Nå er det i gang. Godt jeg tydeligvis har en del bloggdamer her ute som har erfaring med tenåringer å lene meg inntil ;0).

Jeg bruker å tenke: Hva om jeg ikke fikk oppleve hverdagen, kaoset - det vanlige - hva om jeg hadde en sykdom som gjorde at jeg ikke kunne kjøre sønnen min på trening - om jeg faktisk hadde dødd i en trafikkulykke så jeg ikke fikk vaske sure sokker - da ser man på det med litt andre øyne en stund i hvert fall. Så er det på tide å tenke tanken igjen.

Men Persilja - 4 barn! Det er ikke noe merkelig at logistikken går i stå. Masse kilo barn å være glad i, men masse å holde orden på. Mange muligheter for kaos. Sånn er det bare. Skjønner likevel frustrasjonen din. Just hang in.

http://dilldallsaant.blogspot.com

 
Dockmamman

Dockmamman

21 oktober 2008 14:08

Men kära Persilja, det är väl så här man är som mamma, du är en bra mamma, den uppfattningen har jag fått när jag följt din blogg...

Ha det så gott, PMS:en den får ongan och guben på köpet *Ler*

Kram till dig idag

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
A

A

21 oktober 2008 15:24

Tack för att du alltid delar med dig av BÅDE positiva och negativa saker.
Det känns skönt att man inte är ensam om "morgonstunder from hell".
Här sköter sig storasyster bra, men istället har jag en 2-åring vars favoritreplik just nu är "jag VILL INTE". Det drar ut på tiden då... ;)

http://minsoffa.blogg.se

 
Lisan

Lisan

21 oktober 2008 15:48

Hej, livet känns bra trögt ibland. Hittade nått som skulle uppfylla dina drömmar, hihi.
http://www.blocket.se/vi/18689146.htm?ca=1_7_s

Tänkte skicka det i ett paket på posten åt dig men kanske ändå inte...

http://grisstian.blogspot.com

 
Pia Plupp

Pia Plupp

21 oktober 2008 16:20

Hihi, låter som en fantastiskt härlig morgon! Själv lyckades jag NÄSTAN smita iväg innan de små monstren (f´låt trollungarna) vaknade - så det fördröjde mig lite - men de var på fint humör och satt och glatt slevade i sig fil när jag gick. (Andra mornar hinner de rubba mina cirklar fullständigt.)

Jag börjar oftast först och jag har faktiskt som mål att hinna smita iväg innan kaoset börjar... för det är inte mer än rätt att pappan får ta det kaoset när jag tar em-kaoset ;-)

http://livetmittilivet.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

21 oktober 2008 17:07

Oj, jag trodde dej för ett ögonblick....
Undrar om det finns på riktigt, såna mammor?
Ja, det skulle förstås va Kristin då...

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

21 oktober 2008 17:38

Jo tack, här var det också ett rosa skimmer över morgonen. Hmmm, lite ljug kanske.. Mycket ljug. Men imorgon blir det andra bullar! Kanske inte...

http://itmamman.wordpress.se

 
sofie

sofie

21 oktober 2008 18:38

Åh kära du. :) Alla är vi ju griniga ibland, så är vi människor skapta. Jag har en liten fråga! Vad jobbar du med? =)

http://www.sojf.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

21 oktober 2008 19:50

Jag hann tänka "Åh, vad du ljuger" innan jag hann till Kristin Kapersen Hahahaha!
Så här var MIN morgon:
9.43 ringer telefonen. Jag svarar INTE, ligger kvar i sängen.
Kring 10.15 knackar det på ytterdörren. Jag öppnar INTE, ligger kvar i sängen.
11.00 NU har jag sovit klart! Stiger upp, men drar INTE upp persiennerna förrän 13.00 så att grannen ska få tro att jag sover extra länge. Hehehe! Duschar och äter frukost/lunch framför Oprah. Se det var en fiin morron!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
sofie

sofie

21 oktober 2008 20:06

Åh, vad härligt! Jag tycker det verkar så skönt att kunna vara med och följa barnen till skolan och ha tid att ta med hunden på promenaden osv.
Jag har vuxit upp med en pappa som jobbat halva tiden utomlands och halva tiden hemma så mestadels har det varit mamma och mina systrar. Vi har aldrig haft gemensamma frukostar utan alla har ätit när de velat, det gäller middag också. Det är bara på helgen som det händer att vi äter middag samtidigt.
Mina två systrar skiljer det bara två år mellan medans det skiljer 7 och 5 år mellan mig och dem, det är kanske därför som jag känner att det vore så mysigt med tanken på att kunna vara med mina (framtida) barn och ha tid tillsammans.
Jag älskar verkligen hundar också och ett krav på mitt framtida yrkesval är väl att jag inte behöver vara så länge hemmifrån för hundens skull.

Jag praktiserade på en förskola, samma förskola jag en gång gick på, för några år sedan och det var verkligen jättekul! Jag skulle kunna tänka mig att syssla med mindre barn, för jag tycker om barn. Just nu går jag en International Class - Samhällsinriktning, vilket betyder att jag har Företagsekonomi (Blä, jag förstår ingenting) och samhällskunskap på engelska.
Jag är absolut inte någon person
som skulle passa med ett sifferjobb, jag kan nog vara rätt djup och skulle förmodligen trivas med ett sånt jobb.
Jag var och lyssnade på Barbro Börjesson (kvinnan på Gokväll) och jag blev så inspirerad. Jag skulle kunna se mig i ett arbete med hundar också. Vi får se hur det löser sig för mig, time will tell. Ha det bra! kram

http://www.sojf.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

21 oktober 2008 20:16

Du kommer inte att tro mig, men våra mornar är faktiskt så lugna och sköna. Tro det eller ej!
Lösningen?
Att släppa taget, låta barnen ta ansvar för sina egna prylar och att komma i tid. Släppte de stora barnen när de var 7 och 11, när jag inte orkade kaosmornarna mer. Nu är de 15 och 11 och det funkar fortfarnade finfint. Äldsta dottern kanske kommer försent liiiite för ofta till skolan. Men det är ärligt talat hennes problem. Jag finns med i bakgrunden (då jag tar hand om lilleman och går med honom till förskolan) och kan på min höjd väcka dem om de ber mig kvällen innan.

Tufft och hårt kanske, men det funkar SÅ mycket bättre!

Kramkram

http://anna-panna.bloggagratis.se

 
Stora E

Stora E

21 oktober 2008 21:22

Som det låter på dig har ni bara kaos på morgonen...?! Bra! Här är det kaos på morgonen, vid mellanmålet, middagen och vid nattningen... Fast nu är maken på kurs i två veckor (borde vara förbjudet!) och hittills har allt gått otroligt bra, det är nog för att jag har väntat mig ett smärre världskrig! Ha det gott!

http://www.mammanihuset.blogspot.com

 
Camilla

Camilla

21 oktober 2008 23:44

Ojojoj! Vad underbart härlig din blogg är! Köket var ju bara såååå coolt i rosa, synd att du inte var nöjd med nyansen, men jag tycker den ser superfin ut! Jag försöker övertala min lilla darling att vi ska ha turkosa luckor. Rosa går han nog inte med på ;) Älskar din blogg och verkligen avgudar din smak:) Flamingotapeten var det snyggaste jag sett på länge!

http://rosahemmet.blogspot.com

 
Camilla

Camilla

21 oktober 2008 23:47

Föresten, jag håller på och ska göra ett inredningsreportage i en nättidning och skulle verkligen vilja ha med den flamingotapeten som ett trendtips. Vet du någon återförsäljare eller leverantör som man kan fråga om lov att få använda en bild? Gärna i en miljö som denna? Skulle vara jättetacksam om du kunde hjälpa mig:)

http://rosahemmet.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

22 oktober 2008 08:34

God morgen :)Håper at dagens morgenrituale har gått bedre i dag..Jeg har ikke så mye å bidra med i denne diskusjonen..Jeg reiser nemlig før de andre står opp hver morgen..
Står opp 05.30 og tar bussen som går til Oslo 06.30..For meg som er "Å" menneske er dette vanskelig nok! Jeg sliter med å klare å svinge beina over sengekanten, men heldigvis har jeg bare meg selv å tenke på..Mannen min og datteren vår som er 11 år og greier seg selv nå reiser mye senere..
Måtte smile av din beskrivelse..Selv orker jeg nesten ikke å snakke med folk før klokka er 9 på morgenen hihi!! Ønsker deg en fin dag :)

http://husetvedbekken

 
Jonas

Jonas

22 oktober 2008 09:07

Jag intalar mig stenhårt att barnfrukost i soffan framför SVTB är jättebra!
Då får vi alla en lagom lugn morgon och med lite regelbundet milt påminnande från far får de i sig maten inom dräglig tid...

...men ja ja ja nej man SKA ju sitta tillsammans som Kristin och Hans (har inte de skiljt sig? förmodligen för att barnen inte fick se på tv på morgonen) och sprudlande planera dagen, frekvent avbrutet av spontana kärleksförklaringar till Dagen Livet och Varandra...

http://1man2ex4kottar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards