Alla inlägg under september 2008

Av Persilja - 4 september 2008 10:18

Om man läser i kolumnen bredvid "För ett år sen" så kan man lägga kalkerpapper på starten på dagen. Det är lingonplockning idag i år igen och morgonen var HYSTERISK! När barnen gått till skolan med ryggsäckar fyllda med varm choklad, köttbullsmackor, bullar (köpes) och hink till bären så står jag kvar i hallen med ett sus i öronen och ett dunkande hjärta. Stressnivån är på topp. Äldste sonen skulle dessutom komma ihåg att han hade gympa 1 sekund innan bussen gick. Man blir jäkligt snabb vid stressattackerna och det är BRA. Men efteråt känns det att det nog inte är så bra. Att man aldrig lär sig!!!

Av Persilja - 4 september 2008 09:04

Nu är lite klart i vår köksbudgetrenovering. Det började med att jag skulle måla pärlsponten som var furugul och ful. Då rev jag ner överskåpen och sen var det igång. Jag målade taket också och så blev maken engagerad och plötsligt hade vi ett gemensamt projekt igen. Precis som med växthuset tidigare i sommar. Det ena har gett det andra och renoveringen har svällt åt alla håll. Det som bara skulle vara en upputsning blev en total uppfräschning. Så här ser hela hyllan ut färdig och klar.

Kaklet är svärföräldrarnas avlagda poolkakel som jag suttit och knipsat av gammal fog med en hovtång. (Tidskrävande!) Under den svarta bänskivan ligger den gamla laminatbjörkmönstrade, nu överbyggd med råspont som maken hyvlat och slipat. Jag har sen målat den svart med egenblandad linoljefärg och torrpigment. 

Vi köpte trepack inbyggnads spotlights på Biltema för en billig penning som maken byggt hållare till. De ger ett milt och fint ljus. Maken är väldigt noga med slutfinishen. Och det blir väldigt snyggt. Det är annars såna här detaljer som tar ner intrycket om de är slarvigt utförda.

Snygga lister som döljer skarvar mellan kakel och bänkskiva.


Nu ska ni få en helhetsbild efter att jag fyllt upp hyllan. Tadaaaaaa!
Visst blev det fint! Vi är jättenöjda. Plötsligt känns samma bänk mycket roligare att använda än den som var. Konstigt det där!Min 9-åring som snart växt ikapp mig hjälper till med tomaterna.

Bänkskivan är ett experiment. Jag har aldrig hört någon annan som haft en målad arbetsbänk. Men jag tror att det ska funka! Vi är testfamilj!

Jag är så nöjd med den matta svarta färgen. Det lyfte hela köket. Tuuur att jag inte målade vitt!

Ser ni att det behövs nåt tungt och gediget bland det vita?!

Jag ska också måla luckorna, funderar på kulör bara, och så ska det bli en snyggare kant nedtill vid golvet och sen ska golvet målas. Det känns som ett stort projekt! Måste gruva mig lite...


 Nu när jag kunnat fylla hyllan med glas och annat som stått i köksskåpen på motsatta sidan, har jag kunnat tömma garderoben som funkat (dåligt) som skafferi.

Dåligt, eftersom det aldrig gick att hitta nåt längst in i ett så djupt skåp. Den är nu utkastad för att bli ersatt med en frys.


Jag tror att det ska funka bättre att hitta och hålla ordning i de mindre djupa skåpen som nu ska vara skafferi.Ordning på torpet!


Få, se hur länge det håller...haha!


Ja, det var allt från "Budgetrenovera ditt kök" för den här gången. Nästa avsnitt kommer om typ en vecka. Då ska vi sätta upp en tapet och installera kyl och frys och om vi hinner byta diskbänk...


Av Persilja - 2 september 2008 21:04

 Nu ska jag sluta göra reklam för Verkstan och skriva nåt vettigt! Som till exempel att jag harhaft ett praktgräl med min 14-åring i morse. Nu måste jag se till att vårt morgonmöte inte blir likadant i morgon.

Fy bubblan vad det är jobbigt att bråka med en 14-åring jämfört med en 10-åring!!! Det märks att argumenten är starkare, att viljan att "vinna" är starkare och att motståndet är mer kompakt. Försoningsviljan är noll precis vid bråktillfället och ilskan har en stubin på typ 1 millimeter. 

Det värsta är att JAG som inte kan skylla på tonåren, kan haka på och nappa på alla lågvattenmärken som passerar under bråket. Jag är lika låg och ilsken som tonåringen. Jag som borde vara vis och klok och lugn. Närå, jag tänder på alla cylindrar precis som han och så är gapandet igång. Däremot är ingen av oss långsint, båda har lätt att säga förlåt och (hittills) har vi inte sagt oförlåtliga saker, vad det nu skulle kunna vara.


Jag har någonstans läst i en bok att en tonåring behöver motstånd. Ger man inte motstånd så sviker man. De behöver få tänja på regler och öva sin argumentationsförmåga och dessutom lära sig att det går att vara i konflikt och ändå bli vänner igen.  Jag köper det rakt av. Hade det stått att en tonårsförälder måste hålla sig lugn  och vara ett praktföredöme, ja då hade jag fått säga upp mig. Totalt misslyckad hade jag varit i såfall. Tack vare den kloka boken är jag nu en ansvarsfull och klok och förståndig förälder som gör min plikt! Ha! Det gäller att läsa rätt böcker! 


NU ska jag ta en tidig kväll. Kanske kan jag då lättare vara en klok och lugn mamma i morgon bitti när jag ska se till att 14-åringen hinner med skolbussen trots att han inte har en gnutta förmåga att skynda sig. Inte en gnutta. Han KAN inte skynda sig. Det är sant. Han vet inte hur man gör. Och ju mindre han skyndar sig desto mer stressad blir jag...

Dags att släppa curlandet? Se vad som händer om han missar bussen en vecka i streck och inte skjutsa honom. Då kanske han lär sig ordet skynda...?Av Persilja - 2 september 2008 16:35

En baggig väska finns nu att köpa på Verkstan.

Av Persilja - 2 september 2008 16:31

Nu finns det såna här på Verkstan.

Av Persilja - 2 september 2008 10:43

Ja, då har jag börjat fylla på i Versktan. Ni ska veta att hålla på att fota grejorna och lägga upp dem på bloggen är nästan det mest tidskrävande. Jag är inte så kompis med blogspot så jag tycker det är svårt och krångligt. Det har tagit mig hela gårdagen att fota och nu hela förmiddagen att lägga upp på bloggen. Tid jag hellre ägnat åt att sy förstås nu när jag brinner av skaparlust. Men, men det är bara att göra det tråkiga jobbet också. Har en hel del kvar så kika in då och då, det fylls på hela tiden!

Här kommer lite smakprov!

En vändbar väska som är lika snygg på både in och utsidan. Ena sidan.


Andra sidan.

Jag har sytt några scarfsar nu när kylan är på väg.

Här en lilaröd variant.

Med bollfrans såklart!

Och så en retroinspirerad av två gamla 70-tals tyger.

Sen har jag sytt något så mossigt och pensionärsaktigt som en grytlapp.

Ja  inte bara en. Flera. Men dessa är så bra. Funkar perfekt särskilt när barnen vill hjälpa till i köket. Sonen som bakar så mycket använder alltid denna sort. 

Perfekt för små och stora händer som inte vill bränna sig.

Kika nu in på Verkstan så får ni se mer!

Försök överse med att jag inte har så många modeller att tillgå. Egentligen bara en som visar väskor och scarfsar. Man blir jätteless att se den nunan-jag vet!

Men grytlappsmodellen är iallafall ung och söt. Där hade jag råd med Top Model!

Vill du se allt jag gjort så klicka på "older posts" eftersom jag lagt upp så mycket nytt att man måste bläddra bakåt för att se allt. 

Av Persilja - 1 september 2008 16:05

Jag har fått tillbaka skaparlustan. Tygerna kastas huller om buller. Grej efter grej blir klar. Jag känner mig som en nisse i tomtarnas verkstad. Jippi!

Snart finns det nya grejor i Persiljas Verkstad. Det är sannerligen på  tiden!

Av Persilja - 1 september 2008 12:46

Konstigt med Pommac. Han väljer alltid att lägga sig mitt framför badrumsdörren. Alltid. Vill man in måste man puffa på honom så kanske han lyfter huvudet och är man redan inne i badrummet och ska gå ut så är det stor risk att man bonkar honom i huvudet. Ändå väljer han detta ställe. Jag vet varför. Därifrån kan han bevaka ytterdörren samtidigt som han inte missar nåt viktigt ljud som prassel med brödpåsen eller öppnandet av någon matförpackning. Hur hårt han än sover står han plötsligt bredvid en om man tar fram något ätbart.Hans sjätte sinne?

På bilden ligger han framför badrumsdörren när den är öppen. Det är nästan det mest besvärliga. Vill man stänga dörren om sig när man kissar (och det vill man eftersom ytterdörren ligger mittemot) får man puffa och knuffa honom ända tills han bemödar sig om att orka resa på sig och suckande byta plats någon decimeter. 

 

Men han är väldigt tjusig där mot den rödvita mattan!Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se