Alla inlägg under september 2008

Av Persilja - 7 september 2008 16:04

Vi ska eventuellt kakla en bänkskiva och jag vill ha ett kakel som får mitt hjärta att slå lite extra. Det är en så liten yta att man kanske kan sväva ut lite. Kanske. Funderar bara nu, spånar.

Men detta får mitt hjärta att slå små volter.Så vackert!!!!!!!!!

Av Persilja - 6 september 2008 22:33

Jag undrar om detta  är ett sånt där tillfälle då man kan använda devisen "snålheten bedrar visheten". Antagligen. Ramlade över en hemsida som sålde inredning och hittade där en matta jag föll pladask för.  En lila plastmatta.

Jag tyckte den var sååå snygg men kände mig lite för fattig för att köpa en matta för en massa hundralappar. Jag är inte mattlös precis.

Jag shoppar sällan nytt, så jag borde faktiskt unnat mig, men så råkade jag se att de sålde strandmattor på rea. De kostade bara en tiondel av den stora mattan och var lika snygga.

Huxflux har jag klickat hem fem stycken såna. Tror att jag ska kunna foga dem samman på nåt sätt. Kom på efteråt att det inte kommer att gå att använda symaskinen, men kanske kan jag sy ihop dem för hand?

Alltså! Snålheten bedrar verkligen visheten ibland. Det kommer att bli helt galet svårt att få detta projekt i hamn. Kanske.

Hm! Ibland undrar jag hur jag tänker!!!Av Persilja - 6 september 2008 21:15

Nej ingen miljon (tyvärr!), ingen kissare av manligt kön som börjat fälla ner brinkan heller, inte ens ett nystädat hus när jag kom hem från basketmatchen Plannja-Tromsö. Närå, inga högvinster inte.

Men däremot hittade jag äntligen rätt gardiner till dotterns rum. Jag har verkligen provat allt. Precis allt. Mest har vi varit helt utan och det har varit finast, men för att vara en tygsamlare och tygälskare kändes det ju helt vansinnigt att jag inte skulle kunna hitta ett par gardiner som jag blev nöjd med.Det har varit rosa kappor med vita moln, det har varit marimekkotyget Ananas med bollfrans, det har varit längder av alla de slag, vita med röda prickar, härligt oranga sarityger som sytts till gardin från indiska. Allt möjligt har hängt där någon dag bara för att åka ner igen. Disharmoni.

Jag brukar verkligen inte drabbas av gardinångest. Tvärtom jag brukar kasta upp ett par och bli nöjd på en gång och sen blir de hängande i flera år. Men i hennes rum har det inte funkat.

Hon har inte heller gillat de alternativ jag satt upp. Jo, alltid på idéstadiet men inte när de väl komimt upp.

Men NU är både hon och jag nöjda.

Jippi!

Hon har lämnat sitt rosa stadium och älskar numera grönt. Klok tös!

Dessa gardiner råkade komma hem då jag köpte en fyndpåse på Röda korset. Skulle sy annat av dem men såg direkt att nu hade det hänt! Gardinen hittade oss.

Den blir kvar-det känns i magen!


Vår Pommac får inte ligga i sängen. Det vet han. Han vet också att det finns undantag. Han är en smart hund. Han vet precis hur han ska se ut också för att bli uppbjuden i sängen.

Han står och tittar ömsom på sängen och ömsom på oss, samtidigt som han ser bedjande och vääääldigt söt ut. Sen väntar han på det magiska ordet Varsågod och då hoppar han upp. Han gör det aldrig annars.

Här är han uppbjuden av dottern.

När jag ser dessa bilder kan jag häpna. Aldrig trodde jag att jag skulle lita så mycket på en så stor best som han är. Att han ligger där med sitt gigantiska gap strax bredvid dotterns lilla ansikte. Vilket förtroende jag känner! Det förvånar mig verkligen. Att jag inte tvivlar en sekund på att han är alltigenom god och snäll!


Av Persilja - 6 september 2008 06:49

Här kommer mer förslag. Kom nu ihåg, jag ska bara måla ett kök. Eller ett par köksluckor. Det behöver inte vara så himla ALLVARLIGT Jag ska inte ta ett beslut som är livsavgörande. Det är ett lätt och skojigt beslut. Jag behöver inte alls tänka i ord som matcha, inte ledsna, överrösta, diskret. Allt sånt går bort! Här är det magkänsla, lust och glädje som gäller. Och framför allt LEK. Det är vårt hus. Vi ska göra det för vår egen skull. Inte för våra gäster, eller för en eventuell värdestegring på huset. Vi behöver inte tänka ett smack på dem som eventuellt ska komma efter oss. Och vi behöver inte bekymra oss ett smack om vad andra ska tycka. Så det är jättelätt. Om det nu inte var så att jag tycker ALLT är så snyggt och roligt och lustfyllt!

Här kommer några förslag som gör det ytterligare lite svårare:


Babyrosa:


Godisbutik:

 Knallfärger:

 Orange:

Rosa skåp lila lådor:

 Rosa+blått+rött:

 Rosa+lila+svart:

 Silver:Termoskannor:Turkos+blått+rött+rosa:


Knalligt ljusgrönt:

Ja, jisses!!!

Det här är bara för kul. Kombinationerna är oändliga.

Tack snällaste Mynta för allt jobb och all inspiration!!! Jag undrar om du inte har en ny karriär under uppsegling. Köksdesigner!

Av Persilja - 5 september 2008 12:31

Min färgleverantör Kaospaletten AB (som hon kallar sig själv) har bönhört min önskan om fler gröna nyanser. Plus en riktigt gul. Kaospaletten har nu levererat serien Klorofyll och jag säger bara: NU börjar det likna nåt! Nu får jag det där typiska dunkelidunket i hjärtat som säger mig att jag är på rätt spår.

Men det kommer mera. Jag har bett om orange, silver och så mixade färger, dvs olika på lådor skåp, riktig färgfest alltså. Det kommer senare.

Men klorofyllserien plus gult kommer HÄR:

Grönt 1:

Grönt 2:


Grönt 3:


Grönt 4:


Grönt 5:


Grönt6:

Grönt 7:


Grönt 8:


Och så hermelinen i det hela:

Gult:Now we´re talking!!!

Fortsättning följer!

Av Persilja - 5 september 2008 09:17

Jag har fått ett förslag från Therre också!

Pastellrosa:

Av Persilja - 5 september 2008 08:49

Nu får alla ursäkta om jag är lite (mycket) fixerad. Av lovely incredible Mynta har jag fått MÅNGA färgprov att ta ställning till och jag vill ju gärna dela med mig av denna fantastiska färgglädje. Helst skulle jag vilja ha en roterande färg så att jag varje gång jag slog på ljusknappen om morgonen möttes av en ny kulör. "Jaha, idag är vi lime..." skulle jag tänka och vakna till på ett helt annat sätt.

Det skulle bli roligare att tassa upp och tända lampan!

Men nu har ju ingen uppfunnit den formen av interaktiv skåplucka så jag får nöja mig med att få se dem skifta färg här och nu. Varsågoda!

Vi börjar med Vattenkannegrön:


Ultramarin:


Turkosblått:


Svart:


Rött: 


Rosa vattenkanna:


Milt ljusblått:


Mellanblått:


Ljust turkos:


Ljuslila:


Lime:


Lila:


Lavendel:


Knalligt ljusblått:


Gammelrosa:


Visst är det hääääärligt!

Ser ni vad färg kan göra med människor.

Tänk vad många vita kök det finns därute. Och visst, vitt är alltid fint, men ALLA kan väl inte gilla vitt?

Varför finns det inte fler knallfärgade kök än det finns?


Jag bara MÅSTE vara färgglad. Jag mår så mycket bättre om jag får se lite färg. En del blir stressade, men alla i vår familj verkar må bra av färg. Brunt, kaffelatte, gult och vitt gör mig lite deprimerad. Inte enstaka fläckar av dessa färger men hela miljöer som bara går i milda toner kan göra att jag vill skriiiiiika.

Jag vet inte vad jag har för fel.

Antagligen är jag bara färgblind-hahahahahaha!


Av Persilja - 4 september 2008 17:53

Blev så sugen på att måla att jag bara tog en färg och målade!

Kolla bara!Vad tycker ni???

Nä, jag skojade bara. Det är underbara fantastiska virrhönan och vännen Mynta som är så gullig och photoshoppat detta och mejlat mig för att jag skulle få se hur coolt det kunde bli med hennes färgförslag. Och jag håller så med!!! Eller hur Lucia som också tyckte rosa!

Nu är det bara make att övertala. Jag kan tänka mig att gå åt lite mildare och mindre blå ton för hans skull. Det finns en färg som heter Bubbelgum (eller var det sockervadd) tror jag som jag nog skulle kunna tänka mig. Peace, vad hette den??? Din lilltoafärg?

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se