Alla inlägg under september 2008

Av Persilja - 13 september 2008 08:54

Jag blev utmanad av Maris fargerike att visa några grejor i mitt hem med en särskild färg. Jag valde turkos.

Så håll till godo. Turkosa prylar i vårt hem:

Kudde i kökssoffan.


Prylhylla i dotterns rum med LPS. (Little Pet Shops.)


Tavla med 12-åringens handavtryck vid omkring två års ålder.


Tapetserad moppebyrå i 9-åringens rum.


Turkos vägg i samme sons rum.


Tygficka som hänger på hans säng.


Mitt viktigaste arbetsredskap efter symaskinen.


9-åringens anslagstavla.


Favorithyllan som inte hittat sin plats i livet.


Praktisk hylla för kokböcker och annat jox.


Plansch i köket.


Anslagstavla i köket.


Turkos ask med rosa lock mot turkosblått poolkakel i köket.


Turkos fat från Mateus. Vill ha många såna och ha som tallrikar. Gärna i olika färger.


Stugbordet som hamnade i vardagsrummet, en loppisskärm och mormors vikrade rosa duk.


Plastmatta i köket. (Från Indiska.)

Japp. Det var en turkos rundvandring á la Persilja.

Och visst ja! 

Det skulle ju utmanas andra: 

Jag tar Kardemumman, Rosa och  Tant Grön!

Av Persilja - 12 september 2008 22:54

Måste bara snygga till min blogg efter den fula lilltoan. Såna här färgkombon gör mig glad.

Härligt!

Mycket roligare än furufesten i förra inlägget! 

Av Persilja - 12 september 2008 22:25

Jag lovade i ett svagt ögonblick att visa efterbilder på lilltoan.

Det blir lite fånigt eftersom de ser mer ut som förebilder. Det är så fult i skrubben däruppe. Det är svårt att göra något utan målarfärg.

Men tillsvidare får det duga.

Dörren är iallafall fin!


Jag skrev att jag satte in mitt snirkliga trädgårsbord där. 

Det gjorde jag, men det åkte ut igen. Eftersom jag plötsligt fick en annan idé. Det hamnade istället som mitt extra lyxiga fina sängbord!

Super!

I "lilltoan" började jag istället göra en slags walk in closet. Jag flyttade alla mina kläder dit efter att ha skruvat upp en gardinstång i snedtaket. 

Så nu är det hyllor med kläder därinne. Vilket jag tycker är mysigt. (Makens kläder får också vara med på ett hörn.) Det ser inte så mycket ut och det beror på att vi har en hel del kläder smutsiga och en hel del kläder som inte hittat fram till sina platser ännu...

Kanske inte så fräscht att blanda kläder och toa, men jag är inte så kinkig.

 

Mitt halvmånebord hamnade därinne också. 


Det är inte så mycket man kan göra då väggar och tak är så gräsliga.

Det är mörkt hur man än gör känns det som.

Det finns bara ett litet fönster vid golvet.

Men det duger. Det är sååå myket bättre än innan och då förstår ni hur fult och skabbigt det var innan.

Nä, lite färg och en snygg tapet skulle inte vara fel!


Jag har färgat en badrumsmatta och två sängklädslar ikväll. Hallonrött eller körsbärsrött hette nog färgen. Det blev kanonfint.

Mattan var vit förut och det var den inte länge eftersom det är en favoritplats för Pommac. Han kommer att bli så mycket snyggare på denna matta!


 Min absoluta favoritsnittblomma är krasse. Den är så slingrig och fin och gör sig så fint i en vas alldeles ensam. Synd att den är en av de första som stryker med av första frosten.

Nu är jag trött.

Tänkte börja morgondagen med att tapetsera köket.

Maken har äntligen lagat det stora hålet så nu är det fritt fram för tapetsering. Jippi!


Av Persilja - 12 september 2008 10:49

Det är så kul när någon man vet vem det är (läs: bloggar) köper något, för då får man se grejorna de köpt på dem och den glädjen är svårmätt!!!

Här får ni se två nöjda kunder (läs: bloggare). Mynta och Lucia två riktigt inspirerande bloggare som skänker mig stor glädje med sina härliga inlägg!

Av Persilja - 12 september 2008 08:33

Igår kväll inredde jag lilltoan. Den var tvungen att byta skepnad från omysig skrubb full med smutsvätt och med äcklig wc till härlig oas med skinande ren toastol.

Jag hängde upp en stor spegel som fick flytta från hallen, satte upp en lampa på sidan som i ett riktigt dressingroom. Jag baxade in trädgårdsbordet från indiska, ett kurvigt vitt järnbord. La in en matta och satte upp en stor klocka. Jag bar upp kärlet med hårborstar och kammar.

Det blev fint, riktigt fint och genast mer lockande att gå upp dit. Min uppfräschnings iver har aldrig hunnit dit upp. Det finns liksom såna utrymmen som är lite styvmoderligt behandlade av mig men som jag nu börjat rikta blicken mot .

"Lilltoan" däruppe är riktigt stor och om jag bara river ner det förfärliga laminatgolvet (föreställande nåt slags trä) som de satt upp på väggarna (!), tapetserar eller målar väggarna och sen målar snedtaket (som nu är mörkt furu) vitt så är det ju ett riktigt guldutrymme! Kanske kan vi med tiden baxa upp tvättmaskin och torktumlare dit upp? Vatten finns ju. Det är dörren som är första problemet, den är för smal. En gammal låg spegeldörr med kammarlås, genom vilken inga tvättmaskiner går in.

Steg 1 är alltså att bredda  ingången. Alla såna projekt som låter små, är ju egentligen stora. Tidskrävande. Och  dörren är ju så söt!


Hur gick det då i morse när vi hade en extra toa att gå till? Ja...stressen var mindre, men tidsbristen lika snäv. När fem minuter återstod tills bussen gick kunde jag inte hålla mig längre. Då satt sonen utan sockar, utan att ha packat ryggsäck, i godan ro vid köksbordet. Jag sa då att han hade en minut på sig att ta sig ut genom dörren om han ville hinna med bussen. Hade jag inte sagt det hade han fortfarande suttit kvar...?

Det är som att han inte kommer ihåg vad han ska göra!

Hopplöst.

Mitt nästa projekt är väl då att släppa taget helt. Att INTE säga till vad klockan är. (Det spelar ingen roll hur många klockor vi har. Han tittar inte på dem.) Att låta honom missa bussen och ta den som går en timme senare. Låta honom bli sen. Men tänk om han inte tycker att det gör nåt? Äh! jag skulle ju släppa det där nu. 

Släppa!

Ibland tänker jag att det vore enklare att bo i ett "vanligt" bostadsområde. Slippa skolbussen. 

Bo nära allt.

Det är en sån tvekan man som infödd stadsunge alltid har. Varför bosätta sig på landet när man kan bo i stan?  Gjorde vi verkligen rätt?

De som alltid bott på landet tänker nog inte ens tanken.


Hur går det med flamingotapeten då?Jo, tack bra! Den ligger fortfarande i sin kartong och väntar. Väntar gör jag också. Jag har rivit all gammal tapet, jag har spacklat, jag har slipat. Men på en vägg har förra ägaren helt rått borrat ett 12 cm stort hål rakt igenom hela timmerväggen. Han hade någon idé om att föra varmluft från kaminen ivardagsrummet in i köket med hjälp av ett stort rör och en fläkt. Experimentet funkade inte men lämnade efter sig två stora hål genom alla års lager av väggar; timmer, masonit, gips, tapetlager, varav en handmålad! Jag önskade att maken skulle såga upp det yttre lagret av väggen för att ta fram en ruta med den fantastiska handmålade tapeten. Som en infälld hylla där man ser konstverket. Men hans inspiration och lust räckte inte för det projektet, så nu väntar jag på att han ska bygga igen det runda hålet så att jag kan tapetsera...

Ja, jag skulle kunna göra det själv, men jag är faktiskt inte så bra på att få till finishen på såna lagningar så i och med att han sagt att han ska göra det så låter jag honom. Så blir det snyggt. Annars skulle det bara bli gjort, fast lite skabbigt sådär...

Jag vill snickra och bygga, men har aldrig fått någon vana i och med att jag alltid haft en pappa eller en man som gjort det åt mig. Jag vet att jag kan, det är alltid jag som kommer med alla förslag och tekniska lösningar, men när det kommer till det praktiska så har jag inte kunskapen. Det blir helt enkelt inte bra och det retar mig ofantligt.

Så jag kommer definitivt att gå en snickarkurs inom en snar framtid. Hatar att vara inkompetent inom ett så intressant område!


Av Persilja - 11 september 2008 11:19

Har lagt ut mitt återvinningsprojekt på Signerat.se nu. En traskudde.

Den gör verkligen skäl för benämningen återvinning! Allt spill från väskor, sacrfsar och annat jag sytt på senaste tiden har tagits tillvara och så har jag klippt små remsor som till slut bidde denna kudde.

Av Persilja - 11 september 2008 10:49

Mitt återvinningsprojekt i Persiljas Verkstad just nu:

Snart klart.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se