Direktlänk till inlägg 27 september 2008

Bloggkris.

Av Persilja - 27 september 2008 09:55

Jag är lite less på mitt bloggande.

På den form det tagit.

Förr eller senare kommer vi alla hit.

Jag tycker om att skriva, men i takt med att läsarsiffrorna stigit, har ämnesvalen blivit snävare. Det är inte så kul att skriva om hysteriska familjesituationer som säkerligen skulle vara både roligt och skönt att skriva om, när jag kanske har läsare som känner mina barn eller min make. Det begränsar. Det känns inte okej att skriva personligt längre. Och därför känner jag mig vingklippt. Att skriva om inredning är kul, men känns tomt efter ett tag. 

Det är för långt från vem jag är. Jag är så mycket mer än inredning.

Så jag har en svacka.

En del har låsta bloggar för att kunna skriva privat, men det är inte min grej. Det känns trist att begränsa vem som får läsa. Hur ska jag då få dessa härliga spontana mötena som jag fått när ni hittat mig av slump.

Nä, bloggandet är nu lite inne i en kris.

Inte så att jag funderar på att sluta, men jag våndas över hur jag ska komma vidare utan att lessna.

Men som sagt, hit kommer vi alla förr eller senare...

Det går över.

 
 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

27 september 2008 10:09

Du sa preciiiis det jag åxå känner.........
Instämmer i ALLT!!!!!!!!!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Ingen bild

Stora E

27 september 2008 10:11

Som allt i livet gäller det att hitta balansen när det gäller ens eget bloggande... Jag trivs med mitt bloggande så som det är nu. När jag startade min blogg trodde jag att släkten söderut skulle vara intresserad, men så är icke fallet. Däremot har jag fått härliga kontakter med helt nya bloggisar och DET är häftigt. Några här på orten (trångt tänkande... du vet!) frågar om det inte känns FARLIGT att blogga...? GISSA om jag provocerar dem när jag säger att jag det jag är rädd för är farliga solstrålar, droger och vintriga landsvägar?

Jag kan bara tala för mig själv men ditt bloggande ger mycket för läsaren oavsett vad du skriver om. Lämna inte ut mer av din familj än vad du känner är rätt. Din blandning av inredning, hemmaliv, kläder, pms och annat känns spontan och verklig. Planera inte för mycket utan var bara du. Vi som återkommer gillar ju just DIG! Kram!

 
Louise

Louise

27 september 2008 10:34

Förstår vad du menar...
Har lagt in några härliga höstbilder som jag tog häromdagen på min blogg, de kanske piggar upp... Gillar speciellt den med äpplet på lyktstolpen som någon helt spontant lagt där.
Kram

http://solros.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persila

27 september 2008 10:57

Mariakoden: Få se nu...hur många ggr har vi varit här...det börjar bli några ggr...OCh ändå fortsätter vi? :D

Stora E: Ja herregud, alla dessa som skeptiskt fnyser åt bloggare, vi är som en skara idioter som inte vet bättre. Men kom ihåg sen vem som var först! Ha! När det är lika vanligt att blogga som att betala räkningar via internet, eller mejla. Tack för uppmuntran! Fast det är just det att jag skriver FÖR spontant och för mycket jag som känns tvivelaktigt emellanåt. Jag har svårt att hålla mig ickeprivat. Bjuder kanske lite för mycket. När jag sökte ett jobb där det hade passat att visa delar av bloggens innehåll, som en del i prestentationen, insåg jag att en blivande arbetsgivare kanske drar åt sig öronen när de läser om mina pms-dagar t ex. Så det är inte alltid som mitt bloggande känns bra. Men FARLIGT är det ju inte! ;D

Louise: Ska kika in.

 
Ingen bild

vickan

27 september 2008 12:03

It’s not the quantity it’s the quality! Ge inte up, vi är många där ute some tycker om din blog. Kram Vickan, England som är dag går i shorts vi har 20c varmt, skönt.

 
Lisa

Lisa

27 september 2008 12:34

Det är ju därför jag har en hemlig blogg också, men det löser inte allt för jag vill inte ha två bloggar, jag vill egentligen bara ha en, men kan inte vara mig själv fullt ut på min offentliga. Ja, du vet.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Andie

Andie

27 september 2008 14:11

Jag förstår vad du menar.
Jag har gjort så att vissa inlägg på min blogg är låsta men det är väldigt få. Och jag tycker att det är en självklarhet att du ska kunna skriva om vad du vill i din blogg. Det är ju mest för eget bruk man skriver, för att sortera sina tankar. Jag brukar inte bry mig om hur många läsare jag har, jag använder min blogg mest som ett arkiv över mina egna tankar. Och jag hoppas verkligen inte att du slutar blogga för din blogg är så härlig och färgsprakande och man blir så glad när du skrivit ett nytt inlägg! Hoppas du får en fin helg.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
A

A

27 september 2008 14:33

Mitt lilla "tips" är att bara skriva utan att tänka på hur många som läser. Om det är 1 eller 100 spelar ju egentligen ingen roll.
Skriv det du känner för, tänk inte på läsarna. Vi gillar det du skriver!

http://minsoffa.blogg.se

 
Fröken Fräken

Fröken Fräken

27 september 2008 14:46

Jag bloggar ju hyfsat anonymt, och skriver inte om för personliga saker sådant som gör att man kan "identifiera" mig. Jag gillar att vara anonym! Av samma anledning säger jag nej till de som vill göra hemma-hos-reportage hos mig, då skulle jag förlora anonymiteten, bli tvungen att tänka över vad jag skrev och om någon som känner mig läser.

Och nu till något helt annat: har du koll på några second hand butiker i Kiruna? Eller vanliga affärer som jag borde besöka? Åker dit i veckan och vill ha lite tips...

http://tusenideer.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

27 september 2008 17:22

Det var dom tankarna jag hade redan nu i början...hur kan man skriva om "allt" som rör sig i huvudet, utan att lämna ut familjen helt...? Framförallt tonårsbarnen är ju känsligt. Inte för att dom(tror jag?) eller deras vänner läser, men det skulle ju inte vara kul om de fick kommentarer av andra. För även om man så att säga bloggar under pseudonym, så kan man ju bli "hittad" av nån i grannskapet/bekantskapskretsen..å då blir man ju igenkänd bums!!!
Men snälla Persilja, du får inte sluta!!!!!
kram

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

27 september 2008 18:42

Gummansson! Jag vet vad du menar. Jo, faktiskt så tror jag det. Fast jag har inget bra svar på hur du ska göra. Jag vändas själv om hur jag ska skriva och vara på bloggen. Det blir en annan männsika där av mig än den riktiga, fast en spegling av hur jag är ändå. Det måste kanske vara så.

Men nu till en annan sak: Vill du ha lite dåndimp och läsa om en viss Ledin, så kan du hälsa på hos mig. ;-) Iaiaiaiahhhhhh!!!

http://www.itmamman.se

 
Ingen bild

Persilaj

27 september 2008 19:34

Vickan: Vad härligt med 20 grader!!! Det är femton mer än här. Tack för peppningen!

Lisa: Hoppas din länk nu går till din låsta för jag har inte hittat tillbaka dit! Annars mejlar du mig den adressen bums!

Andie: Det spelar ingen roll hur MÅNGA läsare jag har, men sannolikheten att det är någon jag känner ökar ju i och med att mängden ökar. Eller i allafall "oron" ökar att det är grannen som läser fast han inte säger nåt.

A: Nä, det spelar ingen roll hur många det är men känslan av att flera man känner "smygläser" ökar! Vem ÄR alla dessa hundratals människor. Om jag har 500 läsare en dag så kanske 10 kommenterat. Vem är de 490 andra??? Såna tankar är lite läskiga.

Fröken Fräken: Jag anar att KurirenB varit på dig!? ;D
Kiruna: Deras Röda Korset som ligger nära badhuset är en skattkammare ibland och en lumpbod ibland. Den enda secondhand jag minns. De har öppnat en ny inredningsbutik bredvid kinarestaurangen Nan King som jag inte hunnit se men som såg lovande ut (öppnades dagen efter min flytt) och så finns en finfin butik (men dyr) som heter 24 kvadrat som har fina märkessaker från olika inredningskedjor på Kupoltorget och sen på Meschplan 5 (adressen) i vilket gröna hus jag bodde ett tag har en fin barnaffär med fina barnkläder och liknande. På HjalmarLundbohmvägen mittemot den stora lekparken som kallas Järnvägsparken finns en toppen fin inredningsaffär med fina tyger och utvalda möbler och mattor KerstinElmquist heter den.
Bästa kaféet är nog Folkets hus.
Och NU minns jag en loppis som var riktigt skoj, den ligger bakom en stor väg som heter Adolf Hedins vägen, Reenstiernagatan tror jag den heter. I källaren har en missionskyrka loppis på eftermiddagarna där man kan hitta rikitga godbitar med lite tur...
Lycka till. Skaffa en karta och gå runt. Allt finns inom gångavstånd.

Rosalucia: Man blir hittad! Förr eller senare. Och man får se till att skriva så att man har ryggen fri. Privat kan man absolut vara, annars blir det ju bara en fasad och det har vi ju tillräckligt av i denna världen, men man får raljera med sig själv istället för med barn och man...
Sen låter jag bli att blogga om känsliga ämnen fast det tycker kanske inte andra att jag gör. Men jag har en tröskel, andra har högre, andra lägre. Men min har blivit högre på sista tiden. Vill inte längre skriva om barnen för någon därute känner oss och så länge de inte kommenterar känns det läskigt. Så jag vill passa på att tacka alla Ni som faktiskt kommenterar och ger er till känna! TACK!

IT-mamma: Jag har varit och dånat hos dig!

 
sofie

sofie

27 september 2008 19:34

Hej! Greppa tag i kameran och ge dig ut i det fina höstvädret på äventyr! Jag tog en äventyrspromenad idag och jag hittade massa fina saker att knäppa kort på! =) Kanske kan du använda det du hittar ute i naturen som lite färg till din blogg? Jag har lagt upp några av mina bilder, kika gärna in! Stor kram!

http://sojf.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

27 september 2008 20:20

Precis så går mina tankar oxå just nu. Har bloggat i 2,5 år och det känns som om jag skrivit om allt som händer i min trädgård minst två gånger, lite tjatigt. Håller på och läser mkt om att ta tillvara både tid och resurser och det är mycket tid som går till bloggandet som jag känner att jag behöver lägga på annat. En annan aspekt är att ibland kan jag känna att folk (som jag känner) läser i bloggen för att få se hur jag har det och låter bli att höra av sig, det var ju inte riktigt tanken från början. Har haft en down period hela sommaren mer eller mindre men nu får jag oxå värdera hur jag ska göra.
Älskar din blogg och skulle nog få grava abstinensproblem om du slutade. Även om jag inte bloggar själv läser jag alltid din blogg, ändra inget utan fortsätt som du gör -OM du själv känner för det såklart. Just nu vill jag bara fixa i huset för det har legat i träda hela sommaren, kanske det blir ett inlägg eller två om det framöver.
Hur du än gör så är du bäst - kramar!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
strikkelise

strikkelise

27 september 2008 20:20

Jeg vet. Man blogger i vei, og så plutselig føles det som for mye. Man kan noen ganger føle at det er for mye informasjon, og for mange som ser den.
Min blogg ligger litt i dvale, men det er av andre grunner.
Jeg har ikke lest bloggen din så lenge, men har veldig glede av den. Både betraktninger om familiehverdagen og dine kreative krumspring.
:)

http://strikkelise.blogspot.com

 
Ingen bild

Persila

27 september 2008 21:43

Sofie:Jag har kikat in!

Maloppa: TAck snällis!!! Jag har nog hittat en bra balans nu. ÄR inte för personlig, men inte för opersolnlig heller. Men jag är trött på mig själv och mina inlägg!!!

Strikkelise: Tack snälla för de orden!

 
susanne

susanne

28 september 2008 07:55

förstår din oro på så sätt..men alla vet att du är inte bloggen det är en del av vad du reflekterar om....
alla mäniskor har miljoner problem , mysterier, oro.. tankar, våndor... tror du inte du behöver ha en prestations ångest för detta.... därimot blir det naturligtvis ett dilemma vad ska man dra gränsen... känner du att du vill ha ett djup skaffa en extra stängd blogg för det.. om inte annat för att få skriva av sig...
hoppas krisen snart går över kram

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Losarinas mor

Losarinas mor

28 september 2008 09:19

Forstår dig 100 %
Har selv valgt at ændre min blog til en lukket blog.

http://www.losarinasmor.blogspot.com

 
Annica

Annica

28 september 2008 12:07

Det är faktiskt väldigt skönt att bara blogga ett par tre gånger i veckan!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Synne.

Synne.

28 september 2008 20:25

Du får inte sluta skriva vännen.
Ta dig en paus och gör nått annat en stund. Det brukar bli bra det.
Håller tummarna för att du återkommer med ny energi.
Kramen synne.

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se