Direktlänk till inlägg 26 september 2008

Uppläxning!

Av Persilja - 26 september 2008 22:34

Vad håller jag på med???

I garaget har jag en hel låda med vitt standardkakel. Hur kan jag då ens tänka tanken att köpa nytt?

Va?

Vad är det för miljötänk???

Vad är det för ekologiskt i det? 

Det är tur att jag har ett samvete som vaknar till liv ibland! Mitt miljösamvete plågar mig ständigt.

Bosatt på landet använder jag bilen mer än någonsin. Ibland känns det som att jag inte gör annat än kör bil.

Så därför är det ju EXTRA viktigt att jag på alla områden jag kan inte tär på jordens resurser. 

Vi har vitt kakel.

Så då använder vi det. Hur kan jag ens överväga annat?

Nä. Nu jädrar är det rättelse i ledet. Uppsträckning. Vi kan få det hur fint och snyggt och personligt som helst ÄNDÅ!

Jag är glad att jag bloggar så att jag kan läsa mina tankar. Så att jag kan se när jag svävar iväg från planen.

Min plan med vår renovering är i allra första hand att allt ska vara miljövänligt och resurssnålt. Det ska inte shoppas i onödan. Allt som går att använda ska återanvändas. Allt ska genomgå en hård granskning innan det släpps in. 

Det är planen och den ska följas. Sen må ju rosa kakel vara hur vackert och lockande som helst. Inte blir vi lyckligare för att vi använder det än om vi använder det som redan finns i förråden!

TUR att jag såg vad som höll på att hända! Jag höll på att lockas iväg!

Iväg i rustningsivern!

Jag tappade huvudet!


 
 
Tant Grön

Tant Grön

26 september 2008 22:49

Det är rätta takter det!!! All credit till dig. Vitt kakel är ju det bästa ändå enligt mig, för inte byter man kakel hur som helst, det sitter där det sitter, alltså bäst då med vitt kakel. Rosa kan du ju ha på annat som är lättare att ändra när du tröttnat.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persila

26 september 2008 22:54

Tant Grön: Japp! Visst är det så!? Jag kan bli galen på mig själv ibland!

 
Tant Grön

Tant Grön

26 september 2008 23:14

Äsch, man är ju bara människa :-) ligger ju i våran natur att samla på oss saker inför vintern, vi har bara bytt ut det matsamlandet mot annat eftersom vi har mat så att det räcker och blir över. Det är inte så lätt att gå emot det vi liksom är programmerade till. Tur att vi har hjärnor som tänker lite längre ibland, he, he.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Andie

Andie

26 september 2008 23:18

Vitt kakel kan bli snyggt det också.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Cel'Dara

Cel'Dara

26 september 2008 23:20

Håller med Tant Grön angående vitt kakel. Men om utifall att du inte kan hejda dig själv angående rosa så kan du ju annars ta hälften-hälften. Eller hur? Varannan vitt och varannan rosa. Kan nog bli snyggt det också!

http://celdara.blogspot.com

 
T H E R R E fotoblogg

T H E R R E fotoblogg

27 september 2008 07:49

Ett tips kan ju vara att använda kakeldekor eller göra egen kakeldekor med sån där plast?

http://www.therre.blogg.se

 
rosalucia

rosalucia

27 september 2008 09:07

Jamenvisst är det ju så. man ska ta det man har!! (men nog hade det varit jädrans snyggt med rosa..)
Själva har vi så fult kakel att jag inte ens tänker visa det. Vår renovering (som också garanterat blir budget)har inte ens börjat än..vart ska man börja? När man bara ska snygga till lite, men det egentligen behövs överallt..hm.

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persila

27 september 2008 09:15

TantGrön: Ja, det kanske är så. Men samlandet blir också tillfredsställt av lingonplockning, blåbärsplocklning, brödbakning osv. Fylla frysen grejor, så det är liksom nödvändigt att lära om sig. Vänja av sig. Om man nu är ute efter att shoppa mindre nytt. Ibland är man ju bara så sugen på att KÖPA något! Kicken.

Andie: Jodå!!!

Cel´dara: Ja, det är en tanke jag tänkt. Fast vitt blir det nog nu när jag tänkt till. Då får jag ju nöjet att göra nån snygg kakeldekor när jag vill piffa senare...Det kan inte bli sämre än det är iallafall, vitt kakel med flammor av rosa stråk och så en fransk lilja i nån slags gammelrosa nyans. Blä!

Therre: Ja, det är alltid kul. Men ska man klä varje kakelplatta är det inte någon budget! Det blir ganska dyrt. Kostar 98 för 6 st. OCh så behöver man kanske 60. Det får man nytt kakel för! Fast göra egna blir ju billigare.

Rosalucia: Det är det som är problemet, när man börjar så sprider det sig. Plötsligt ser det som var hyfsat skitfult ut bredvid det man renoverat.

 
Synne

Synne

27 september 2008 12:26

Ibland rusar man bara iväg utan att tänka efter vad man har hemma som kan användas.
Vit kakel är fint det med. Du gör helt rätt i att ta det som redan finns på plats.
Det blir bra.
Kramen från mig i ett soligt naboland.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

27 september 2008 12:31

You go girl! Rätt tänkt!
Gör några snygga rosa kakeldekorer själv i stället. Skär ut i rosa självhäftande plast och smacka upp. De behöver ju inte vara på alla och behöver ju inte täcka hela plattan. Du kan ju göra såna fina fåglar du gjorde till trädet. Dom gillade jag.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
susanne

susanne

27 september 2008 13:26

haloj hm klokt har man redan så.. men på öjeby reprisen brukar dom ha massa olika kakel gammalt och nytt.. kanske har dom rosa så kan du kanske blanda så kom du halvvägs i din tanke..
men vitt är alltid snyggt!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

frida

27 september 2008 17:41

Heja! Det är svårt att hålla sig på den rätta stigen ibland, när så mycket lockar på andra vägar...jag shoppade t.ex kläder idag, kläder som var fina men som jag lika gärna hade kunnat vara utan.

 
Lucia

Lucia

27 september 2008 21:16

Halloj, du vet väl att man kan måla kakel? Vi målade vårt knallblått för en herrans massa år sedan innan vi kostade på oss mosaik. Så det finns inget som stoppar dig nu!! Lite färg kostar inte så mycket och är mer miljövänligt än att köpa nytt och MYCKET snyggare än vitt!!!Lördagskram från Lucia

http://www.lucia.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

28 september 2008 17:56

Det är därför Gud har skapat loppisen! ;-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilje

28 september 2008 18:11

Synne :Rusa iväg är jag bra på! ;D

Lisa; Ja! fåglar. Bra idé.

Susanne: Hm, ja, fast jag har som sagt kakel så det blir nog att använda det. Glömde det bara.

Lucia: Jag skulle kunna måla det INNAN vi smackar upp det! Så är det skönare målningsställning om inte annat! Bra tips! Det kakel som sitter nu kommer att gå sönder när vi höjer diskbänken en halv decimeter. Så vi msåte riva ner det. Fast det är bra, eftersom det är fult. Men vitt som ligger i garaget går ju att måla!

Tant grön: Precis!!! ;D Först adam sen eva och så loppisen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se