Direktlänk till inlägg 18 september 2008

Nödvändigt ont.

Av Persilja - 18 september 2008 08:59

I förrgår köpte vi ny kyl och frys. Den gamla kylen med frysskåp var för litet och för dåligt. Det läckte vatten och klimatet inuti med fukt och elände var så äckligt att jag drömde mardrömmar. Dessutom funkade inte lampan. Fuktigt mörker. HU!

Vi har en nisch som inte är särskilt stor som de nya precis skulle rymmas i. Dessutom är golvet väldigt lutande (som överallt i gamla hus; sneda väggar, sneda golv). Nischen de står i är exakt på millimetern så bred att det inte går att ha en buktande dörr för då går det inte att öppna frysen helt som står tryckt mot väggen i nischen.Vårt uppdrag var alltså i förrgår att hitta en kyl och frys med ickebuktande dörr och gärna så hög som möjligt, samt med låg energiförbrukning och lågt decibeltal och sist men inte minst så snäll som möjligt med vår plånbok. 

Vi kom efter fyra timmar hem med märket Bosch. Enkla, platta dörrar. 180 cm höga och med låg energiförbrukning och lågt buller. Bäst var ett för mig helt okänt märke från Danmark, GRAM som mest levererar till restauranger. De hade en skitsnygg kyl och frys, 2 meter höga med infällda handtag längs med hela kanten och enkel platt design. Men leveranstiden var över en månad, och vi orkade inte vänta. Så vi fick nöja oss med Boscharna.

Maken fick bygga en sockel för dem med lutande bräda för att de ska stå i vattring. Även väggen till höger fick en specialsågad list för att frysen skulle stå rakt. (Vägg och golv lutar åt olika håll.)

Från arbetsbänken sett.

De tar mycket plats. Det är verkligen ett nödvändigt ont. Lyxigt när man saknat det. Men ack så stor yta de sväljer!

Ingången till dotterns rum mellan kyl och svarta bänken känns inträngd nu. Men jag funderar på att lösa det med belysning på något sätt.

Furukanten som syns ska målas vit och den svarta nederkanten också.


 
 
Andie

Andie

18 september 2008 10:48

Er bugetrenoveringen är verkligen snygg. Och du funderade förut på att sprutlackera kylen och frysen jag kom på att IKEA har skitsnygga blommrankor som man klistrar upp på veckar,skåp osv de borde funka på kylen. Det var bara ett tips som du kanske kan kolla upp.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Synne

Synne

18 september 2008 11:26

Grattis till nya vitvaror. Bosch är inte nått dåligt märke det.
Gram fungerar oxå bra. Det säljs mycket här med.
Ditt kök med den svarta bänken blev så fint. Har du bestämt vilka färger du ha ska på luckorna än?
Jag tyckte det såg fint ut på bilden.
Den söta modellen under var fin. En sommardag i regn när man står och väntar på att få åka på dans....
Ha nu en fin torsdag vännen.
Kram synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilaj

18 september 2008 11:56

Andie!!! Ja! Tack!!! Har ju helt glömt den varianten!!! Enkel läcker och utbytbar! Heja dig!!!!! Åhléns har också Wallisar. Jippie! Hur kunde jag glömma det?

Synne: Tack det samma!

 
susanne

susanne

18 september 2008 12:56

Det blev ju kanon ju!! ja onödigt ont men så skönt när det är grejer som funkar! sätt garantin på bra ställe nu :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
ugglan

ugglan

18 september 2008 13:26

Sköööönt och praktiskt med ny kyl och frys. Det blir nog jättebra när du fixat med belysning in till dotterns rum. Själv så tycker jag det är fint som det är.
En liten fråga bara... Varför har du tre vattenkannor??? SJälv köpte jag en sådan igår på IKEA......
Kram Ugglan

http://ugglan.bloggagratis.se

 
rosalucia

rosalucia

18 september 2008 14:21

Himmel vad mysigt ni har!! Superfint!!
Man blir nästan lite avis...

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Lucia

Lucia

18 september 2008 15:08

Ååååå lyllos er som fått lyxigt stor kyl och frys!!! Ja du kommer väl ihåg att jag skrev ett inlägg om vårt puttefjuttiga tidigare. Är såååå avundsjuk nu! Vad gäller stajling av kyl och frys så är det väl bara att lägga in en beställning hos Mynta. Hon är ju totalt tokgrym på att göra mönster i självhäftande material till både bilar och datorer. Dessutom vet hon ju vilken stil du vill ha på ditt pynt. How about that!

http://www.lucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilaj

18 september 2008 16:37

Susanne: Haha! Där sa du ett sant ord. Vart fan har jag satt garantin nudå?

Ugglan: Jag har fått frågan förr...det är nog en defekt jag har! Hahaha! Mycket av tre...kanske är jag lite scizo. Har tre personligheter eller nåt?

Rosalucia: Bli inte det. Kameran ljuger. Runt hörnet ser det förjäkligt ut!!!

Lucia: Smart!!! Har också fundererat på att skära ut själv...sen någon tipsade mig om Wallisar. Ibland jobbar hjärnan långsamt...
Förstår att du är avis på vårt HAAAAV av kyl och frysutrymme!!!!

 
Ingen bild

Stora E

18 september 2008 17:09

Fantastiskt fint, och så himla hemtrevligt!!!Hur gick det med lokalblaskebesöket? Vilken dag ska man köpa tidningen?

Ha det gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards