Direktlänk till inlägg 4 september 2008

Etapp 1 i köksrenoveringen är klar.

Av Persilja - 4 september 2008 09:04

Nu är lite klart i vår köksbudgetrenovering. Det började med att jag skulle måla pärlsponten som var furugul och ful. Då rev jag ner överskåpen och sen var det igång. Jag målade taket också och så blev maken engagerad och plötsligt hade vi ett gemensamt projekt igen. Precis som med växthuset tidigare i sommar. Det ena har gett det andra och renoveringen har svällt åt alla håll. Det som bara skulle vara en upputsning blev en total uppfräschning. Så här ser hela hyllan ut färdig och klar.

Kaklet är svärföräldrarnas avlagda poolkakel som jag suttit och knipsat av gammal fog med en hovtång. (Tidskrävande!) Under den svarta bänskivan ligger den gamla laminatbjörkmönstrade, nu överbyggd med råspont som maken hyvlat och slipat. Jag har sen målat den svart med egenblandad linoljefärg och torrpigment. 

Vi köpte trepack inbyggnads spotlights på Biltema för en billig penning som maken byggt hållare till. De ger ett milt och fint ljus. Maken är väldigt noga med slutfinishen. Och det blir väldigt snyggt. Det är annars såna här detaljer som tar ner intrycket om de är slarvigt utförda.

Snygga lister som döljer skarvar mellan kakel och bänkskiva.


Nu ska ni få en helhetsbild efter att jag fyllt upp hyllan. Tadaaaaaa!




Visst blev det fint! Vi är jättenöjda. Plötsligt känns samma bänk mycket roligare att använda än den som var. Konstigt det där!Min 9-åring som snart växt ikapp mig hjälper till med tomaterna.

Bänkskivan är ett experiment. Jag har aldrig hört någon annan som haft en målad arbetsbänk. Men jag tror att det ska funka! Vi är testfamilj!

Jag är så nöjd med den matta svarta färgen. Det lyfte hela köket. Tuuur att jag inte målade vitt!

Ser ni att det behövs nåt tungt och gediget bland det vita?!

Jag ska också måla luckorna, funderar på kulör bara, och så ska det bli en snyggare kant nedtill vid golvet och sen ska golvet målas. Det känns som ett stort projekt! Måste gruva mig lite...


 Nu när jag kunnat fylla hyllan med glas och annat som stått i köksskåpen på motsatta sidan, har jag kunnat tömma garderoben som funkat (dåligt) som skafferi.

Dåligt, eftersom det aldrig gick att hitta nåt längst in i ett så djupt skåp. Den är nu utkastad för att bli ersatt med en frys.


Jag tror att det ska funka bättre att hitta och hålla ordning i de mindre djupa skåpen som nu ska vara skafferi.Ordning på torpet!


Få, se hur länge det håller...haha!


Ja, det var allt från "Budgetrenovera ditt kök" för den här gången. Nästa avsnitt kommer om typ en vecka. Då ska vi sätta upp en tapet och installera kyl och frys och om vi hinner byta diskbänk...


 
 
Noashine

Noashine

4 september 2008 09:36

Väldigt väldigt fint blev det, stilrent och behagligt att vila ögonen på!!

http://noashine.blogg.se

 
Johanna

Johanna

4 september 2008 09:45

Det blev ju jätte fint, och härligt med den svarta bänkskivan. Speciellt eftersom ni har så mycket färg på era attiraljer att det är skönt med något som balanser ut det men inte tar över. Annars älskar jag ert färgglada kök och hoppas du satsar på någon rolig färg till luckorna, nu när du har en bänkskiva som tål färg :D

http://www.bassetbob.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiilja

4 september 2008 09:51

Noashine: Tack snälla!

Johanna: Jo, jag lovar! Det ska bli färg på luckorna, annan än vit alltså! Funderar!!!

 
Noashine

Noashine

4 september 2008 09:53

Tack så oerhört för de fina orden om min mormor!! Blev riktigt rörd över att någon annan tog henne till sig så!!

http://noashine.blogg.se

 
kardemomme

kardemomme

4 september 2008 09:55

Sååååå fint!!!!!! Nå har jeg scrollet meg ned og opp og ned og o..osv.i flere minutter!
Helt topp ble det!! Kan tenke meg at du koser deg fælt der inne nå..Du har jo så mange fine ting å sette på hyllene og det er alle småting som setter prikken over i'en! Gratulerer så mye med alle vellykkede gjennomtenkte løsninger og nytt fresht kjøkken!!! Jeg elsker slike bilder :))
Nå må jeg scrolle litt opp og ned igjen ;)
klem fra Kardemomme :)

http://husetvedbekken

 
Dilldall-Nina

Dilldall-Nina

4 september 2008 09:56

Ser jo så hjemmekoselig ut.... man må finne sin stil, noe man kan leve med ut i fra de tingene som er viktig for en. Du har jo nå en kjøkkenkrok med en lavbudsjettprofil, miljøvennlig profil (gjenvinning) og ikke minst herlig Persilja-fargerikt-småkaos. Bevisst - og til de grader vellykket vil jeg si ;0).
Jeg gleder meg fortsatt til flamingotapetet....

http://dilldallsaant.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiilja

4 september 2008 10:03

Noashine: Jag sitter fortfarande med en klump i halsen och en mormorlängtan. Din mormors vita hår och rosa fleecetröja sitter på min näthinna-det var fantastiskt fina bilder! Dessutom har du gjort mig sugen på gråa gojjor också!!! ;D

Kardemomme: Haha, du är så söt! Scrolla på sötnos!

Dilldall-Nina: Tack för fantastiska ord.Jag längtar också till tapeten. Den blir nog pricken över i?!! Hoppas jag!

 
Louise

Louise

4 september 2008 10:05

Vad fint det blev!!! Var har du köpt de underbara termosarna? Själv har jag fått ordning i mitt kinainspirerade sovrum. Mamma o syrran köpte en (kitchig) kinalampa i plast i Chinatown åt mig... pricken över i:et med min kinesiska drake på väggen. Kram

http://solros.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilaj

4 september 2008 10:11

Den prickiga termosen är från Narvik (Norge) och de blommiga från Järnia i Kiruna. Kirunaborna förstod sig inte på dem och det såldes inga. Så de sålde dem för 19 kronor styck. Jag köpte tre (en röd också som jag har i stugan). Fick behärska mig för att inte köpa upp lagret! Skulle kanske gjort det och sålt vidare...För de är ju så fina!!!!

 
essko (heminnerlig)

essko (heminnerlig)

4 september 2008 10:28

Oj oj vad fint det blev! Och proffsigt ser det ut!

http://heminnerlig.blogspot.com

 
Johanna

Johanna

4 september 2008 10:54

Ja, jag ser ju nu att jag gjorde rätt i att ändra mig angående poolkaklet. Verkligen hur fint som helst. Gillar effekten som blir med spotsen oxå!

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
anna

anna

4 september 2008 10:58

Jisses vad fint det blev, alldeles alldeles underbart fint faktiskt!

http://salhuset.blogg.se

 
T H E R R E fotoblogg

T H E R R E fotoblogg

4 september 2008 11:17

Vilken skillnad! Skoj att se!

http://www.therre.blogg.se

 
Ellasmamma

Ellasmamma

4 september 2008 11:31

Vad fint det blåa kaklet är, jag blir jättesugen på en mildblå färg på kakel någostans. Det är skönt att se när du (ni)renoverar, känns äkta och gediget.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Lucia

Lucia

4 september 2008 11:34

Ihhhhh jag skriker nästan rätt ut här där jag smygbloggar på arbetstid!!! Satans va snyggt det blev hörru! Så himla fint med kaklet och det svarta ihop och så alla dina färgglada burkar och pryttlar till. Kanon!! Vilken känsla du har! Det vore väl coolt med rosa köksluckor till! Eller hur?

http://www.lucia.bloggagratis.se

 
Mari

Mari

4 september 2008 11:58

Fyyy flate pannekake så nydelig det ble!!! Den blåfargen er helt herlig som bakgrunn til dine fargerike ting og tang :) - og den sorte benkeplaten gjorde seg virkelig! Gled deg til gulvet er malt, det har SÅ mye å si. Vi har malt gulvet på stur/spisestue, og det ble altså riktig fint :) Nå mangler vi bare møbler der inne, litt el, og lister, så kan jeg hekle i stua mi istede for på en kontorstol..hihi..

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilaj

4 september 2008 12:06

Essko: Tack du!!!

Johanna: Kul att få nån att ändra sig! Du var inte ensam om att vara skeptisk! De var fler! Och de har oxå ändrat sig!

Anna: Stack nälla! Eller jag menar Tack snälla! :D

Therre: Kul att du gillar det!

Ellasmamma: Var aldrig rädd för färg!!!

Lucia: Hahaha! Du läser mig som en öppen bok. Jag lobbar just nu för cerise! Men jag är smart, jag har börjat på rött för att gå neråt till cerise. hehe. Han "gillar inte rött" (bah! Det gör han visst!) Men man måste ju vara smart! Om jag lyckas få igenom rosa så kommer det att bli sååå snyggt. Men säg inget ännu. "Jag funderar på RÖTT!" (Vilket jag absolut skulle kunna tänka mig också.) Och 12_åringen har föresalgit lila vilket jag tycker är ett HELT ypperligt förslag. Så bangar maken på rosa blir det nog lila!

Mari: Fyy flate pannekake vad roligt uttryck! Jag ska genast börja ladda för målning av golv!!!


 
Mynta

Mynta

4 september 2008 12:10

Mycket, mycket snyggt!!
Personligt och unikt. Älskar era alldeles egna lösningar & färgval! Styrt & inspirerat av er själva, liksom! Ingen plankning från något inredningsreportage - häärligt!!
Satt och funderade på skåpluckefärg...
Första tanken var ULTRAMARIN (fniss!)...men sedan skrollade jag lite upp och ner, kollade in färger runtikring, letade upp bilden på flamingotapeten...hmmm...vad sägs om "cyan"(?)? Alltså, den där färgen du har på brödkorgen i plast på en av dina nya hyllor; den finns också i bladverket på den främsta brickan som du ställt upp mot kaklet...blir liksom en lite mittemellanfärg som binder ihop lite (tänkte lila ett tag, men det hade blivit too much...). Cyan (eller vad den nu kan kallas) finns liksom lite i flamingosarnas ben...eller? Hade gått ihop snyggt med färgerna i dotterns rum, som också harmonierar så fint där genom dörröppningen...hmmm...sånt här är KUUUL!!
Du inspirerar sååå!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
agata

agata

4 september 2008 12:17

Vilken särdeles bra inspiration för andra budget-köks-renoverare = jag själv.
Snyggt och trivsamt! Du är så modig och färgglad! Mycket fint!

http://agata99.blogspot.com

 
Ingen bild

Mynta

4 september 2008 12:21

Idiot, idiot, idiot!!
(Men du är väl van vid det här laget...)
Cyan? Det är ju en BLÅ färgton!!
Pucko.
Jag satt och tänkte på grundfärgerna...jag menade nog magenta...eller?
Jaja, kom fram till "fuchsia", eller liksom en slags djupare och mer mättad cerise.
Det var liksom en sådan färg jag menade.

Så, nu har jag rört till det igen. As usual.

Är det NÅGON som förstår vad jag vill ha sagt??

Nu ska jag vila upp mig lite, och försöka arkivera tankarna...
*drar ner rullgardinen*

 
Ingen bild

Mynta - IGEN!!

4 september 2008 12:26

Ovidkommande parentes (men ändå):

Lade precis till adjektivet "virrig" i min presentationstext på Bloggagratis.

För säkerhets skull.
Vill ju inte bli fälld för falsk varudeklaration eller vilseledande marknadsföring...

Punkt.

 
Ingen bild

Persiilja

4 september 2008 12:33

Mynta: Min kära lilla virrhöna! Jag älskar verkligen dina avtryck i min blogg! De passar in som om jag skrivit de själv. När du skrev cyan ascocierade jag till cyklamenrött, konstigt va! För det är nog den färgen du menar. En mer mättad cerise. Om du läser kommentaren ovan,svaret till Lucia så ser du att jag är inne på nåt sånt! Perfekt färgtips alltså! Nu måste jag få maken med på´t. Eller så målar jag nu när han är borta...mouhahaha! Men HUUUR blandar jag en sån kulör själv??? För färgen har jag redan (vit linolje) och sen vill jag ju blanda själv, mycket mer tillfredsställande. Rött och blått men i vilka proportioner blir mycket svårt! Men roligt! Om det nu blir cerise...fuchsia.

Agata: Kul att kunna inspirera!

 
A

A

4 september 2008 13:19

Kan bara utbrista i ett "men guuud, va fint det är"!
Jag blir så inspirerad av dig. Tyvärr så stannar inspirationen oftast bara på planerastadiet, och jag har svårt att få något gjort. I alla fall så mycket som du lyckas med. :)

http://minsoffa.blogg.se

 
Annica

Annica

4 september 2008 14:06

Superduperfint! Ordning är bra också! Det har vi inte så mycket av här hemma hos mig... Sambon röjer i skåpen och "gör plats" och jag förstör allt...;)

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
pjöller maja

pjöller maja

4 september 2008 14:38

kanon fint! baby blott är verkligen stiligt och med alla färger till...jag gillar!!1 =)

http://pjollermaja.blogspot.com

 
susanne

susanne

4 september 2008 16:24

vad underbart fint ...det blev kanon.. jag är nu nyfiken hur skivan med den blandningen håller ska måla skivor till badrummet sen...får höra hur det går med din.. otroligt snyggt!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

4 september 2008 19:29

Gud så vackert, så inspirerande. Det är nästan så att jag går ner till köket och börjar slita ner alla skåpsluckor för målning, ha, ha! Men, nej, det får bli en annan dag. Nu ska jag till min frisör och testa bröllopsfrisyr.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Pippi

Pippi

4 september 2008 19:38

Fantastiskt snyggt!

http://langstrump.wordpress.com

 
Maria

Maria

4 september 2008 20:48

Så jäkla snyggt det blev alltså. Jag är fullkomligt förälskad i poolkaklet. Nu när du ser resultatet måste du bara vara sååå nöjd med att du tog dig tid att knipsa bort all gammal fog!

http://galtoroad

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

4 september 2008 21:31

Jag måste bara säga att köket blir helt underbart!!! Jag gillar din galenskap. Köket är helläckert! Man blir glad av att kika in hos dig :).

Här hemma har vi också gemensamma projekt nästan för jämnan. Men ibland så ifrågasätts min kompetens som sedan ändå visar sig vara den enda riktiga... Som i dagens inlägg om absolut "Ingenting" *gapskrattar*

Kram

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Andie

Andie

4 september 2008 22:08

Wow! Jag är grymt imponerad. Det är sjukt snyggt! Det ser så rent och fräsht ut och det är roligt att hyllorna är öppna så att du kan visa upp alla dina vackra och snygga köks saker!
Och jag älskar placeringen av termosarna! De är så grymt snygga att jag faktiskt köpte mig den rosa modellen i sommras när jag var på västkusten. Du är verkligen en insperation!

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
synne

synne

5 september 2008 08:27

Vilket kök du fått....
Den bilden på bänkskivan som är belyst, där du har termosarna den föll jag för. Vilket ljus....
Varför hyr vi, jag vill oxå fixa till hemma....
Urläckert Persilja....
Grattis till ditt egendesignade kök.
Kramen mig.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards