Direktlänk till inlägg 30 augusti 2008

En spännande lördag i fyrabarnsmammans liv!

Av Persilja - 30 augusti 2008 23:39

Vad roar sig världens tråkigaste människa med en vanlig lördag? Hon sitter några timmar vid symaskinen och försöker skapa något coolt men lyckas bara halvdant och kastar irriterat ifrån sig sakerna och börjar med ett nytt projekt. Syr en grej ssom hon kommit på under natten. Länge har fönstren i några rum i det gamla skrutthuset immat så fort det blivit lite kyligt ute. Det har inte sett särskilt skojigt ut.


Den tråkiga människan har så tråkigt så att fundera ut en lösning på detta problem ter sig spännande. Under natten har hon grunnat fram en plan och skrider så till verket. Se bara så fiffigt hon löser ett problem som hennes make ansåg olösligt.

Små tarmar sydda av ett tunt bomullstyg fyllda med ris som ska dra åt sig fukten. Så fiffig hon ändå är, tråkmamman! Hon har återigen sparat tusentals kronor. Maken har sagt att det enda som hjälper är att byta till nya fönster.

Men idén funkar! Fönstrena immar inte längre. Inte ett enda skvatt. Tråkmamman känner ett uns av glädje i bröstet.

Vad mer har då den tråkiga männsikan gjort denna lördag?

Inte mycket. Försökt köpa ett "slakta zoombier" spel till sin 14-åring. (Sån tur att det var slut i alla butiker). Men hon fick ju känna sig lite ung och frän när hon frågade efter spelet. Tyvärr förstod de nog alltför väl på buitkerna att det var en vanlig tråkig morsa som ville köpa spelet åt sitt barn.

Efter att ha lagat en näringsriktig måltid men festat till det hela med en skvätt grädde, har denna zoombie till människa satt sig framför dumburken. Till filmen "Masjävlar" har hon snyftat högljutt och allra allra värsta snyftningen kom från henne när den präktiga systern får höra att "hon är så tråkig att klockorna stannar". Då gråter fyrabarnsmamman frustande och ljudligt. Då når hon antiklimax för att hon känner igen sig så väl.

Så har hon sett till att barnen borstat sina tänder. Sett till att hunden fått sin sista  kissrunda och så har hon släppt sig lös för en sekund för att blogga loss.

Snart hägrar sängen, eftersom hon är trött och sugen på att sova. Riktigt sugen.

Det var dagens rapport från mrs Boring!


 
 
Cel'Dara

Cel'Dara

31 augusti 2008 00:44

Vilken fiffig lösning till fönstrena!
Fast jag är nästan lite förvånad att du inte gjorde dom små tarmarna i spralliga färger med bolltofsar på. Kanske kunde vart nåt att fundera på? ;-)

http://celdara.blogspot.com

 
Kerstin

Kerstin

31 augusti 2008 02:36

Hej Persilja!
Ville bara säga att jag tycker att du är en underbar bloggare, och att jag blev glad att du är tillbaka, för jag gillar verkligen dina inlägg. Du verkar vara en sådan person som alltid har något nytt, ett nytt lager, en ny dimension. Sicken kärleksförklaring va? Fniss, nu lägger jag till dig som favorit på min blogg iallafall!

Må så gott, kram Kerstin

http://ljuvligaliv.blogspot.com

 
Maria

Maria

31 augusti 2008 07:27

Å, va härligt att höra att fler än jag gråter till Masjävlar!! Jag har sett filmen två ggr och lipat lika mkt varje gång. Även jag identifierar mig med äldsta systern som tar allt ansvar för familjen! Sån kommer jag bli (tänker jag) när mamma o pappa är gamla. Båda mina syskon bor långt ifrån oss så de kommer av geografiska skäl inte vara så inblandade misstänker jag. Vilka moraliska skäl de kommer välja för att inte hjälpa till har jag inte en aning om...men just nu känner jag mig som en spådam och nog börjar dalmålet att äntra talet....

http://galtoroad

 
Annica

Annica

31 augusti 2008 07:48

Du är ju en riktig Uppfinnar-Jocke! Jättesmart!

http://annicapannicka

 
Ingen bild

Persiljan

31 augusti 2008 08:57

Cel´Dara: Haha! Tänk jag slogs också av tanken, måste ha fått nåt slags hjärnsläpp tillfälligtvis!

Kerstin: Men TACK det var en kommentar som hette duga!

Maria: Jag har också sett den förr och nu blir det svårt redan i början av filmen. Snyftningarna kommer fram tidigt. Det är enstark film. Hon den andra systern som varit på BAAALI är också en karaktär som är så stark och sorglig och yngsta systern som känns lite hård har ju sina problem också. Han den där Jan Olof växer varje gång jag ser filmen. Han är en goding i sin western skjorta.

Annica: Tack!

 
helen

helen

31 augusti 2008 09:06

Men du är väl allt annat än tråkig :-)du har ju värsta bästa fantasin ju och alltid massa projekt på g som du desstom fixar alldeles själv.
Är du tråkig????? Då vill jag också va det :-)
kram

http://gussilago

 
Ingen bild

Persiilja

31 augusti 2008 09:11

Helen: Jo jag är tråkig. Så tråkig att klockorna stannar! Aldrig händer det nåt partajigt i mitt liv! Jag får alltid partaja till det själv liksom...;D

 
Pia Plupp

Pia Plupp

31 augusti 2008 09:14

Du är ju bara för finurlig! Det var den bästa fiffiga lösningen jag hört om på länge! Jag säger bara det, vilken tur att det inte bara finns ingenjörer i världen, det skulle blivit dyrt!!

Här snyftades det också hejvilt till Masjävlar - både här och där... Och märkligt nog så känner jag igen mig i både effektiva o tråkiga präktiga-mamman OCH lillasystern... Härlig kombination, haha!

Ha en skön dag, här i Kiruna skiner solen, härligt, härligt!!

http://livetmittilivet.blogspot.com

 
anna

anna

31 augusti 2008 09:55

Sällar mig till tråkiga mammors skara, fast jag ska erkänna att jag trivs rätt bra med min tråkighet *s*

Fiffigt med "tarmarna"

http://salhuset.blogg.se

 
Ingen bild

Persiljan

31 augusti 2008 12:03

Pia Plupp: Kul kommentar ifrån en ingenjör! Det är nog tur att det finns både tekniker och andra kreatörer i världen. När det kommer till fiffiga lösningar och kreativa lösningar så är jag betydligt mer fri i tanken än min man som är väldigt praktisk och fiffig han också, men det fastnar lätt vid att om inte gängse sätt funkar (tätning med gummilister t ex) så ger han upp och köper färdig (=dyr) lösning. Jag är mer sån att om ett problem uppstår så grunnar jag tills jag funnit en lösning och den är ofta rätt nytänkande. Ja, ja skryteliskryt, men det är rätt tillfredsställande att komma på lösningar som inte funnits. Jag förstår också alla tre systrar. De är alla sorgliga figurer men levande och äkta. Filmen är full av kärlek men också full av sorg. Jag är mellanbarn och känner igen mig i dem alla, men mest i systerduktig som ler på utsidan men gråter i garderoben.

 
Ingen bild

Persiilja

31 augusti 2008 12:05

Anna: Jo, nog trivs jag också. Även om jag längtar efter "snygg, sexig och singel" livet ibland. Fast det är ju borta för alltid. Men jag vill ju inte byta även om jag fick.

 
Ingen bild

Ellen

31 augusti 2008 13:07

Oi! Hvilken fantastisk ide!! Kunne du tenke deg og sy og selge noen sånne etter mål? Jeg har ikke engang symaskin... Men jeg har en masse gamle vinduer med samme problem.Og huseieren har neppe tenkt å gjøre noe med problemet...

 
Lucia

Lucia

31 augusti 2008 13:16

Tråkig?? Bah! Det var det värsta jag hört. Men alla har vi väl den känslan någon gång när allt liksom står still. Deppa inte, snart händer det något spännande för dig. Tills vidare kan du väl sy några fler snygga väskor, skulle behöva en ny nu i höst. Gärna med bollfrans och blommor : )) Kram!

http://www.lucia.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

31 augusti 2008 13:26

Hur smart är inte du egentligen. Du är ingen tråkig fyrabarnasmamma, utan en kreativ energisk person. Du ger ialla fall mig massor av nya idèer. Här ska jag sy rispåsar. För köksfönstren immar igen på nolltid när man håller på med mat.
Kram på dig.
synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
trollpackan

trollpackan

31 augusti 2008 14:30

Smart!
Förr hade de ju någon slags bomull mellan fönstren men det tror jag för för att de ville täta lite på vintern, inte just för att det immade igen. Kanske räcker med det? Lägga i "ull-korvar"och kanske sätta små figurer i, små tomtar till jul? Hmmm...kanske gjorda i cernit-lera?

Ha en skön söndag!

http://trollpackan

 
Zun

Zun

31 augusti 2008 15:30

Så clever av dig! Det är ju så trist att lägga ut pengar på fönster och dylika renoveringsprojekt....

Vet du vad den "svarta" vallmon som du visar på inlägget nedan har för namn? Den är verkligen jättefin, precis en sådan jag letat efter!

http://zunderbar.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiljan

31 augusti 2008 17:34

Ellen: Det kunde jag tänka mig, men kanske borde du fylla dem själv med riset för fraktens skull. Fast du hade ingen symaskin...Om du vill kan jag ju väga en och se vad den väger och så räknar du hur många du behöver så kan vi se om frakten blir överkomlig. Bor du i Norge? Du kan ju mejla mig om du vill gå vidare och så fortsätter vi diskussionen där.

Lucia: Det är inte såå farligt, jag raljerade lite, men visst får man stunder då det känns som att livet gått i stå!

Synne: Vad bra att du fick ett tips som var till nytta! Det funkar verkligen!

Trollpackan: Jo, när jag sätter in innerfönstren brukar jag sätta vitmossa mellan eller fetvadd. Det gör nog sitt åt fukten också, men det känns lite skräpigt och lite för juligt under somrarna.

Zun: Vet inte vad den heter, men om du mejlar mig kan jag posta en frökapsel åt dig!!!

 
charlotte

charlotte

31 augusti 2008 19:02

Vilken smart idé. Undrar om de kan hjälpa mot drag också? Vi har sådana där "vakuumfönster" bara två sidor att tvätta (hurra)men det drar trots tätningslister. Det är det jag säger, du borde skriva en bok om alla dina smarta idéer. En riktig Persiljabok!! Go for it!!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Rosa

Rosa

31 augusti 2008 19:19

Noen ganger kan det kanskje føles som om man gjør det samme om og om igjen, dag ut og dag inn. Jeg kjenner meg så igjen i innlegget ditt, men det gjør jeg jo ofte, så det er ikke noe nytt ; ) Tror det er sånn jeg, at når man ofrer både seg selv og livet på barna sine, så kan man virke kjedelig i dagens samfunn. Men du verden hvor mye det gir tilbake!!! Jeg har begynt å jobbe fullt, av økonomiske grunner så klart, og jeg savner hver dag å være mer til stede for barna. Bare det å være der når det passer dem å snakke feks. Ikke sitte på kvelden og dra ut av dem om det har skjedd ting som er greit å vite om. For da husker de jo plutselig ingenting.
Nei, nå blir dette langt...
Du er super tror jeg. Fortsett å vær kjedelig du : ) for kreativ er du hvertfall i tillegg...Supersmart løsning på de vinduene. Har ett vindu jeg må prøve det på. De andre har vi brukt din manns løsning på...nemlig byttet ; ) Ha en fin kveld. Klem

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiilja

31 augusti 2008 20:20

Charlotte: Tack gulliga du för din peppning. Jag skulle allt ha lust och jag har en del att skriva om, men hallå! FÖRLAG! Tjohoo!!! Finns det nån som vill ge ut den? Se hit, kontakta mig isåfall! ;D

Rosa: Ja, det är faktiskt guld värt att vara en tråkig morsa ibland!!! Det ger som du säger sååå mycket tillbaka. Jag måste nog också snart ge upp detta livet och skaffa ett utanförhemmet jobb. Suck. Drar ut på´t allt jag kan!!!

 
kardemomme

kardemomme

31 augusti 2008 20:34

Endelig ble det tid til kaffekopp og litt blogging..Du er da kreativ som kom på løsningen med bomullspøller i karmen!
Veldig smart! Svindyrt å skifte ut vinduene..Vi har også et par rom som trenger kreative løsninger i vinduene ;)
Skal snart hoppe til køys! Vårt besøk her ble plutselig syk så vi måtte kjøre henne til sykehuset..Vi er litt slitne alle sammen nå men jeg trengte en kaffekopp og et par minutter på datoren..
Ha en fortsatt fin kveld :)

http://katterkitschogkrydder.blogspot.com

 
Ingen bild

Stora E

31 augusti 2008 21:27

Här kommer några ord ifrån en annan tråkmorsa: Efter att jag blev uppsagd ifrån kommunen har jag valt att vara hemma med barnen. MEN jag arbetar några timmar/kväll några kvällar/vecka och FAKTISKT ger det mer energi till huset (och pyttelite mer pengar...). Jag hinner längta efter barnen och ofta kommer jag på att jag surar och gnäller över onödiga saker, vilket leder till en gladare mamma = BRA!

Idag däremot har jag mest varit sur och högljudd... Blä. Jag ska skärpa mig och vara världens bästa imorgon. Kram på dig!

 
kicki

kicki

31 augusti 2008 21:46

Jag tycker du är allt annat än tråkig, för mej är du spännande, skriver helt sagolika berättelser som kan fängsla vem som helst.
Det ges reportage om dej i tidningar, inte är du tråkig...men jag kan förstå hur du menar, när ungarna är "små" så är man inlåst i sitt eget hem. Man kommer aldrig ut...förresten har du varit på Abba filmen, ta med dej någon och gå på den om du inte sett den, den satt jag och skrattade och grinade till...helt underbar film....
Jätte kramar till dej min vän...

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persilaj

31 augusti 2008 22:26

Kardemomme: Men ojdå! Hoppas att det inte är nåt allvarligt. Vilken dramatik!

Stora E: Jag tror verkligen att det skulle vara bra för mig att jobba utifrån hemmet nån gång efter så många års arbete hemifrån. Träffa arbetskamrater bara! Sån lyx! Men när ska jag få tiden känns det som. :D Jag VET; undanflykter!
Vad bra att höra att även andra är suuura och gnälliga. Känns skönt att veta att man inte är den enda gnällmorsan!

Kicki: Jo, den har jag tänkt se! Du har rätt, jag ska ta med mig någon och "ta ledigt"!

 
Mari

Mari

31 augusti 2008 23:54

Smart idè!

Nydelig benkeplate, herlig blandingshund g blomster til å dø for. Mine har tatt bolig i søppelkassa (blomstene altså) etter en sommer med tilfeldig vanning og lite omsorg. Jeg kommer sterkere tilbake neste sommer kjære blomster!

Ha en super uke, du er så dyktig, så dyktig :)

Klem M

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
maloppa

maloppa

1 september 2008 00:10

Livet består av vardagar och jag måste säga att din dag inte alls låter så pjåkig. Själv har jag så fullt upp jämnt att jag sällan hinner sätta mig och sy. Så olika det kan bli. Smart fönsterlösning, har sett liknande från England där de lägger stora korvar längs med dörrarna för att slippa golvdrag...
Scenen i Masjävlar där lillasystern står vid vägkanten o blickar ut över siljan, 150 meter därifrån har jag bott i 10 år, med den utsikten - det du. Känner även igen en del som var statister i filmen, lite roligt. Jag är nog tyvärr oxå den präktiga storasystern men har även drag av lillasystern. Man får sig en rejäl tankeställare när man ser hur det gick för henne. Jag är ju storasyster i verkligheten oxå med två mindre systrar...
PS. nu är ansökan skickad, håll tummarna!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
susanne

susanne

1 september 2008 08:00

På A s gammla dagis var vi och lyssnade på en föreläsninga om barn han sa något mycket klokt " för att ha roligt och kunna skapa måste man ha råkigt" "då föds kreativiteten "

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

kardemomme

1 september 2008 09:06

God morgen..Nå er det morgenkaffe på kontoret igjen..Vil bare tipse deg om at under mitt innlegg om den "hemmelige vennen" skriver L. veldig pent om deg..Gode ord som jeg synes du må få med deg! Hvis du ikke allerede har sett det da :)Kanskje vi til og med kan få lokket henne med på bloggbølgen..Ha en fin dag søte deg :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards