Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

Sprutlackerare, härlig titel!

Av Persilja - 27 augusti 2008 21:35

Ringde sprutlackeraren idag och fick veta att det inte fanns några garantier för att färgen skulle hålla. Han sa att alla kylskåpar är emaljerade och att det är så hårt att det är svårt att slipa och därför tvivlade han att färgen skulle fästa. Nu är jag ju gift med en tvivlare så jag vet att ett nej inte alltid behöver vara ett nej. Jag har lång erfarenhet av att det som till synes inte går går hur bra som helst!

Så jag gav mig inte utan frågade om de tog sig an det och isåfall vad det skulle kunna tänkas kosta. 2000 per styck. Alltså 4000 för båda...

Så min budgetrenoveringstanke sprack ju på en gång. Det är för dyrt för en så onödig sak. När det sen inte fanns några garantier och firman heller inte hade gjort det förr blev jag tveksam. Men, det finns ett men,  jag har inte ringt till en billackerare ännu. DE tror jag kanske har erfarenhet av detta. För jag kan väl ändå inte vara den enda människan i Luleå som kommit på denna idé??? Så imorgon ska jag ringa runt till de två-tre billackerare vi har och se om de säger något annat.


Om man tänker att vi köper vanliga kyl/frys skåp exempelsvis Electrolux för säg 10 000 för två och så kostar lackeringen 3000 då är det ju ändå hyfsat billigt om man jämför med ett SMEG skåp. Eller hur?! Allt beror ju på vad man jämför med. Men å andra sidan är detta verkligen en budgetrenovering och ska så vara så alla såna här utsvävningar måste jag (nog) glömma. Vår ett halvår gamla diskmaskin pajade ikväll. Vi var utan diskmaskin vid jul senast. Då såg det ut så här mest hela tiden.

Någon gång efter nyår investerade vi i en ny som nu alltså verkar ha pajat. Morr!!! Det finns så mycket annat jag vill/behöver lägga pengar på!

Värst av allt är att slarverna (obs pluralis) inte hittar kvitto och garantisedel. Man håller sig för skratt!


 
 
Moster mjölgumpa

Moster mjölgumpa

27 augusti 2008 21:59

Visst är det konstigt det här med kvitton. Jag har en speciell pärm för sådant, men inte finns de där när de behövs.

http://mjolgumpa.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

27 augusti 2008 23:11

Jag läste i ett hemma hos reportage för många år sedan, där en tjej hade målat sitt kylskåp i "rostfritt". Hon hade använt en färg som hade någonting med hammare att göra. Det funkade jätte bra. Om du frågar på en färgaffär eller liknande efter en färg som används till hammare, så kanske de vet vad det är??? Lycka till iaf. Själv ska jag spraymåla luckan på diskmaskinen med min gröna sprayfärg som jag har kvar från sommarens eskapader :-) det får bära eller brista!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

27 augusti 2008 23:13

Åh, jag kom på en anna sak som jag funderat på när det gäller våra uråldriga vitvaror. Plastfilm, typ som kakeldekor, fast stora ark. Det har jag sett på typ Äntligen hemma. Det måste ju funka. Och det är ju betydligt billigare, dock kanske ett lite pilligt experiment.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
T H E R R E fotoblogg

T H E R R E fotoblogg

28 augusti 2008 05:39

Uschdå, hoppas ni hittar garanti-sedeln! :(

http://www.therre.se

 
synne

synne

28 augusti 2008 06:00

Godmorgon.
Jag såg på Elkjöp Elgiganten) att man kan köpa någon typ av väggtapet och sätta på kylskåpet. Det är en plastfilm i olika mönster och färger.
Har du tittat där. Det är inte det samma som att måla hela kyl och frysen då, men kankse en del 1000 lappar billigare.
Vart köpte du diskmaskinen? Idag går allt på data så det borde inte vara så svårt för butiken att finna fram till dig och kunna hjälpa dig.
Ta kontakt med dom och hör. Kostar bara ett telefonsamtal.
Lycka till vännen.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

28 augusti 2008 07:28

Moster Mjölgumpa kom ju med en riktigt god idé!
S k Hammarlack eller Hammerite, som det egentligen heter kan ju kanske vara lösningen?? Det heter kallas hammarlack eftersom ytan som blir när man målat ser ut som om man "naggat" den med en hammare...
Jag gick emellertid in på Hammerites hemsida och noterade att de fått in lite nya varianter!! Det finns tydligen lite nya varianter nu; en slätlack t ex. Enda nackdelen är att urvalet av färger är så begränsat...
Kolla in denna länk:
http://www.hammerite.com/sverige/slatlack.pdf

Lycka till!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

28 augusti 2008 07:32

kollat blocket om begangnade smeg?
och alt köpa en smeg och en box att ställa tex i garaget... typ som vi gjort?
kan få en begangnad stor box för några hundra... om det med lackningen inte går? kollat om vanliga kylar finns i andra färger att beställa?

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tinis

28 augusti 2008 07:34

En billackerare fixar det galant, iaf gjorde min billackerare till far det. Snyggt och gratis blev det också. Heja!

 
Mynta

Mynta

28 augusti 2008 08:08

Åh, herregud vad man kan vara virrig då!!
Intelligent intryck man gör...
Det var ju Jenny (Tant Grön!) som kom med hammarlacksidén!! Sorry, Jenny!
Mitt inlägg var ju fullt med konstiga upprepningar o dyl också...
Jag i ett nötskal, alltså. Tankar som surrar huller om buller i skallen medan man försöker uttrycka sig i skrift. Till råga på allt var barnen på väg ut genom dörren för att ta sig till skolan - höll igång en konversation med dem samtidigt som jag skrev.
Om man nu ska försvara sig, alltså...

Kramar från en virrig skånska.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiljan

28 augusti 2008 08:48

Moster Mjölgumpa: Joru, även jag har pärmar och mappar och alla förutsättnigar för ordning men det är bara det att vi har så många mellanstationer i detta hus! Hm.

Tant Grön: Haha, härligt tantgrönig kommentar. Jag ser mig stå där på färgaffären (där jag många gånger förr kommit med obegripliga frågor) och säga att jag vill ha hammar färg...hahaha!
Har du sett den gröna diskmaskinen de gör reklam för " att den är grön" i ordets bemärkelse att den är miljövänlig. Så snygg! Men tror du den sälj i grön! Nej! Det är bara en photoshoppad bild. Hmpf! Så bra att du provar måla diskmaskinen. Berätta hur det blev!!!
Ska leta hammarfärg! ;D Och jag dekor med plastfilm är ju kul!

Therre: Tror inte vi gör det...

Synne: Hoppas då att vi får med en bra säljare att göra som inte hårddrar reglerna!

Mynta: Hammerite! Ja! Det har vi målat traktorgrävarn i stugan med. Traktorgul hammerite! Att jag inte tänkte på det! Det var den hon menade den kära Gröna tanten.

Susanne: Jag är faktiskt inte så sugen på ett begagnat kylskåp. Jag gillar gamla återvunna saker utom sånt som kylskåpar, wc-lock och tandborstar. Hihihi! Sen överlever jag faktiskt att ha vita kyl/frysar. Det är liksom bara en nyck jag fått. Alternativet att ha stor kyl i förrådet tilltalar inte oss. Vi är för oplanerade för sånt. Då ska man ha koll på vad man har och planera maten i god tid osv. Vi passar att ha en frys inomhus som vi kan rota genom sekunderna innan vi ska laga mat. Tyvärr. Önskar jag vore mer organiserad! ;D
Dessutom har vi ju plats. Det finns perfekt utrymme för kyl och frys så det blir nog bäst!

Tinis: Åååå, lyllo! Varför har inte jag en billackerande far???

Virrhönan Mynta; Dessutom var din länk ett dokument. Så jag förstår att du pussade barn samtidigt. Hahaha! Hoppas de fick de rätta svaren iallafall och att du sa hejdå sonen och inte hejdå Persilja eller nåt! ;D

 
Ingen bild

kardemomme

28 augusti 2008 10:05

God morge..Hverdagen er tilbake og livet er helt hurlumhei for tiden, men veldig raskt her:Sannsynligvis vet du om det allerede, men du får kjøpt Selina Lake på adlibris.se..På norsk heter denne nettbokhandelen capris.no og bøkene der er alltid et par hundrelapper billigere enn andre steder..Og så til prosjekt "kjøleskap"..Kanskje du kunne lakkere det selv? Hvis du er grundig med grunnarbeidet så går det meste an..Jeg ser at mange håndtverkere anbefalerat man IKKE maler fliser f.eks, men det går jo så bra som helst!!! jeg malte våre fliser i Oslo med Bengalack og de holdt seg blanke og fine i de nesten 10 årene vi bodde der..
Lykke til! Du får det til..tommelen opp!
Klem fra Kardemomme

 
Ellasmamma

Ellasmamma

28 augusti 2008 11:26

Skönt att du är tillbaka, bloggvärlden har varit tom ett tag. Ska bli spännande att se resultatet av er köksrenovering. Själv surfar jag på material till badrum och rum till vårt nybygge...svårt och spännande.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
lena

lena

28 augusti 2008 11:57

Känner igen mig själv :) lycka till med köket.

http://lenahellstrom.blogg.se

 
Charlotte

Charlotte

28 augusti 2008 12:36

Det finns visst sådana som lackar motorcykelhjälmpar i häftiga mönster de kanske även gör kylskåp vem vet. Har ingen aning om var man kan hitta en sådan. Men jag tänkte på en sak kan man inte klä kykskåpen med självhäftande plast i en häftig färg tills du får råd med smeg-kylskåp? Fick nästan lust att prova själva, frågan är i vilken färg. Det blir fint hemma hos er, alltid så bra lösningar. Jag kör alltid fast och så slutar det med att inget blir gjort alls.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

29 augusti 2008 08:33

Hej
Det där med garantisedeln behöver inte nödvändigtvis bli ett problem. Fast lite beroende vart du köpt den. Men jag tror att både elgiganten och onoff har kvar kunduppgifter/produktuppgifter och de kan hjälpa dig genom att söka på personnummer. Lycka till!
Kram kram E

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
Kicki

Kicki

30 augusti 2008 20:59

Billackerare gör kylskåp d är jag ganska säker på, men jag vet inte om det är så billigt däremot.Jag skulle nog köra på plastfilm i den färg du vill ha.Är man noggrann blir d bra och verkligen budget.
Vad fint d blir! Poolkaklet, hyllorna och bänkskivan! Gillar alla dina fina godisfärgade prylar & möbler:-))

Kram

http://iverashus.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards