Direktlänk till inlägg 24 augusti 2008

I´m back!

Av Persilja - 24 augusti 2008 08:02

Eller It´s back. Datorn alltså.

Fredagens samtal från datorbutiken utlöste ett djungelvrål av lycka. Aaaaaiaaaiiiaaaaa!!!

Jag var verkligen glad. Jubelglad.

Nästan så att jag skämdes. Det varsom att någon jag älskar som varit svårt sjuk fått en friskförklaring och jag älskar väl inte min dator så, som en kär människa? Jag som trodde att jag stod över materiell kärlek...

Det är bara att erkänna, jag är datorberoende, precis som en hel hoper massa andra människor.

På fredagkväll var den alltså äntligen hemma och inpluggad.

Det var inte bara jag som längtat. De tre barn som inte har egen dator (som deras äldste bror har) skrek i kör "etta på datorn"eller "tvåa efter morsan" och det utbröt nästan ett slagsmål innan de kommit överens om turordningen.

Men för mig har glädjen snabbt förbytts i en lätt irritation.

Allt var visserligen kvar, sägs det, hårddisken gick att rädda, men jag hittar det inte!

Allt är inte där jag är van att det är.

Och jag är helt okunnig på att söka och installera och återställa. Helt värdelös.

Mina bilder hittar jag inte, fast de ska finnas kvar. Jag laddade även in alla 370 nya bilder som tagits under datorkraschen i hopp om att då kunna spåra de andra men de hamnade på fel ställe så jag kan inte behandla dem, vrida dem rätt, förminska dem osv.  Och jag kan inte flytta dem dit jag vill eftersom programmet där jag gjorde det verkar vara borta.

Det enda jag lyckats göra är att ladda hem Firefox (som också försvunnit).

Så jag kunde gå på bloggrunda i går iallafall. 

Men som det verkar nu, tar det ett tag innan jag är igång med inlägg med bilder och då förtas glädjen rätt snabbt. Jag vill förstås ha bilder!


Maken som bygger i köket har inte tid att hjälpa mig.

Han har fullt upp med att hyvla virket som ska utgöra arbetsbänken.

Jag funderar på att måla den mattsvart. Visst vore det väl läckert?

Först tänkte jag vitt, men sen jag fick svart i huvudet känns vitt tråkigt.

Allt hänger på om min burk med kimrökspulver förmår ge svart färg. Blir det bara grått när jag blandar, då får det nog bli vitt iallafall.

Vår budgetrenovering har verkligen levt sitt eget liv. Planen vi hade från början har hela tiden ändrats under vägen. Det är som att huset själv är med och bestämmer.

Snyggt blir det iallafall. Huset har god smak! Köksbänkens spånskivestomme är nu inklädd med spontat virke. Så även laminatbänkskivan. Hyllorna är nästan på plats. De ska vitmålas.

Golvet har bett om ommålning. Funderar starkt på att måla det rutigt. Vitt och ljustgrått, eller vitt och ljust blått.

Tänk, det har alltid varit jag som varit den modiga när det gäller inredning i denna familj. Nu frågade maken igår om jag inte skulle designa ett eget mönster för golvet.

-Varför ska du måla ett så vanligt mönster? undrade han. -Kan du inte måla cirklar, eller blommor eller nåt?

Jag blev alldeles paff och fattade ingenting. Han som inte ens velat måla golven förr.

Haha! Jag har smittat ner honom med inredningsmod!

Men jag gillar starkt schackrutigt golv, så jag tror det blir det. Kanske. Vi får väl se vad huset säger. Dottern önskade sig grönt golv! Och jag själv har sett ett knallrött golv en gång som jag tycker var ascoolt!

Så ingen vet hur golvhistorien slutar ännu.

Vårt kök blir iallafall inte som någon annans. Alla lösningar har kommit fram efter vad vi ramlat på för problem eller för material. Vi har försökt tänka återbruk så långt det gått. Det är färg och brädor som är nytt och kostat.

Och så min tapet. Min kära flamingotapet. Den kom i fredags med posten från Tapetorama. Så snygg. Så himla snygg! Jag har hållt upp den mot väggen och kan knappt vänta med att få upp den. Utan att jag visste det är bottenfärgen i tapeten exakt i samma ton som min favoritmöbel, min gamla köksskåp.

 Det var inte tanken, men det var skoj att upptäcka.

Idag måste jag få ordning på en massa saker inför skolstarten imorgon.

Och så måla hyllor!

Sen måste jag få maken att ordna så att jag kan hitta allt i datorn. Fy, jag som bara brukar ha stökigt utanför datorn. Inne i den har det alltid funnits  struktur och ordning. Nu är det kaos i mina båda världar. 




 
 
Eva

Eva

24 augusti 2008 08:58

Så roligt att se att du är tillbaka igen.
De har varit så tomt utan dej på min morgonrunda.

Allt väl med Pomsi? Tass undrar.

HA de riktigt gott på dej.
Eva.

http://evaihalmstad.blogspot.com

 
/B

/B

24 augusti 2008 09:25

Jippie, säger jag också om den tillfrisknande datorn! Jag kan knappt bärga mig innan jag får se resultaet av renoveringsivern ...
:-)
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Tant Grön

Tant Grön

24 augusti 2008 09:43

ÄNTLIGEN!!! Ska iväg på meandi-träff nu, men läser och kommenterar mer ikväll. Gu va kul att du är tillbaka, och bildbevis på renovering tack :-) Jag är otroligt nyfiken på kaklet. Fästmannens kompis jobbar med kakel och de har en stor container på gården där de slänger trasigt och överblivet kakel och sten. Rena himmelriket för mig. Min plan är att jag ska samla på mig "nytt" kakel till köket genom att systematiskt rensa den där containern. Det kan ju ta ett tag innan jag har allt jag vill ha och så mycket som jag behöver, men jag ska se det som ett litet äventyr ;-) Annars är det ju så tråkigt att vänta!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

24 augusti 2008 09:49

Som sagt har faktiskt saknat dig ;). Gissa om jag är nyfiken på ditt el jag menar ert kök!!

Låter härligt o som en befrielse till allt perfekt o välordnat. vi kan inte göra nån budgetrenov av köket. Stommarna är gamla o lågt så man får hänga över disken. Planeringen är också katastrofal, finns ingen arbetsyta över huvudtaget.

Trodde också att vi bara skulle få ett vanl trkigt standardkök. Men så måtta jag upp hela käket o gick iväg till butiken o fick ett förslag uppritat. Vilket drömkök!! Vilka ytor o vilken förvaring, utan ett enda överskåp. Trodde inte det var möjligt. Så nu har köket hamnat i prio direkt efter badrummet o faktiskt före bastun *skrattar*.

Ritningen är upptejpad på väggen så jag kan njuta o drömma...

Väntar på bilderna...

Kramar o välkommen tillbaka

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Anitha

Anitha

24 augusti 2008 10:08

Du har varit saknad! Till trots för en intensiv sommar, så har det varit en påtaglig Persilja-abstinens i palatset på sistone ;-)

Hoppas du får ordning och reda i datorn också :-)

http://femman.bloggagratis.se

 
Rosa

Rosa

24 augusti 2008 10:50

Koselig at du er tilbake : ) Skjønner virkelig din frustrasjon over pcen, data skal virke!!!fort!! ellers blir det bare et stressfenomen til... Men det blir spennende å se golvprosjektet ditt, jeg digger også sjakkrutete golv : )Og det er rart med menn, de må bare få litt tid på seg, så blir de mer medgjørlige, he he

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiilja

24 augusti 2008 11:45

Eva: Tack, det är så bra med Pommac. Tre hundar löper i byn så han är i sitt esse på promenaderna. Gnäller rent av till (av lycka?) ibland...Tonårsfasoner så det skriker.

B: Ja, det är skönt att den är tillbaka, bara jag får ordning på bilderna nu!

Tant Grön: Det kommer att bli så coolt att samla på sig! Vilken skön blandning! Helt rätt! Och väldigt tant Grönigt!

DubbelÖ: Ooo, ja, visst finns det snygga nya lösningar också! Woaw!!! Skulle jag ha lite mera resurser att lägga skulle det förstås varit kul att göra om ALLT och få välja fritt ur alla fantastiska saker som finns idag! Det kommer att bli så läckert hos er. Smart att sätta upp en bild- det är visst bra ur fengshui synpunkt också. Slår in fortare.

Anitha: Tack det är alltid trevligt att vara saknad!

Rosa: Ja, män är en konstig sort! Haha! Men rätt lättmanipulerad...hihihi!

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

24 augusti 2008 12:05

Lovely Persilja att ha dig tillbaka...
Jag har skateliga börjat blogga igen, mest blivit bilder då jag inte är riktigt redo att skriva och dela med mig ännu...
Finns lite bilder från mitt nya boende nu.
Kram och välkommen tillbaka. //Emma

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

24 augusti 2008 15:20

ja om du är saknad !!åhh vad man ska vänta nu då på se resultatet,, ska bli mycket spännande... längtar..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

K

24 augusti 2008 15:23

Ordning återställd! Har saknat din blogg!

 
Ingen bild

Lotti

24 augusti 2008 16:02

Hej Pernilla!
Nu har jag hittat din blogg också! Vilken härlig blogg du har med mycket färg och tankar!! Sommaren har ju gått (skolstarten känns som slutet på sommaren) men jag får väl komma förbi under hösten i stället!!

Lycka till med allt kring skolstarten!

 
agata

agata

24 augusti 2008 16:31

Välkommen åter! Kan tänka mig att dator-löshet påverkar en mer än man tror. Ska bli trevligt att läsa din blogg igen. Och det ska bli spännande att se köket!

http://agata99.blogspot.com

 
maloppa

maloppa

24 augusti 2008 16:58

Hallå Gullet - vad jag saknat dig, kände mig nästan lite deppig utan dina härliga och inspirerande inlägg. Kan inte bärga mig tills jag få se bilder från ditt kök, låter helt underbart. Vill oxå göra om i köket men det ligger långt ner på listan. Blir nog budgetfix för oss oxå.
Ha det så gott till vi hörs igen o hoppas du får ordning på bilderna.

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
kardemomme

kardemomme

24 augusti 2008 17:13

Hei..titter inn for å se om det er kjøkkennytt hos deg :)Skal bli så gøy! Har en tilleggskommentar ang. å vise fram loppisfunn på nettet..Vi er definitivt i mindretall vi som trives med sprut og farger og loppisfunn..
Har surfet en del rundt på andre blogger i sommer og det er hvitt og shabby chic som gjelder i 9 av 10 blogger..Vi var 10 bloggere som var invitert på Ikeas lanseringsfest og seminar for et par uker siden og jeg følte meg som DEN ousideren..Kommer til å fortsette å dyrke min stil uansett..Det er MEG!! Viktig å finne sin nisje i denne jungelen av blogger..Håper ikke du tenker at du vil slutte å vise fram dine loppefunn i form av 70 tallstoffer som blir til fantastiske puter, vesker og barneklær..Det er jo DEN inspirasjonen jeg leter etter når jeg surfer rundt..Det er også selve grunnen til at jeg gidder å blogge.Når jeg er på loppis er halve moroa å sitte der med vaffelen og se hva andre finner for rare ting..Tenker ofte at jeg gjerne skulle vært flue på veggen når funnene skal pusses opp :) Håper at flere blir oppmerksom på gjenbruk slik at det blir enda mer inspirasjon å hente fra medbloggere rundt omkring..Synd med alle bildene dine..Krysser fingrene for at det ordner seg..Kan tenke meg at du tapetserer i dette øyeblikk og lister meg ut igjen..Klem fra Kardemomme :)

http://katterkitschogkrydder

 
Malou

Malou

24 augusti 2008 18:08

Välkommen hem (höll jag på att säga)Kul att du är tillbaka, och lycka till med att få ordning på allt inne i PC`n! Kram!

http://www.enjoydiary.net/no/malou

 
kardemomme

kardemomme

24 augusti 2008 18:51

Titter som snarest innom igjen på min surferunde..Jeg døøør av nysjerrighet på flamingotapeten skjønner du ;)
Det er stille her i bloggland i dag...Synd, for det er NÅ jeg har tid :D

http://katterkitschogkrydder

 
Ingen bild

Killfröken

24 augusti 2008 19:02

Phew! Äntligen. Välkommen tillbaks!

 
Maria

Maria

24 augusti 2008 19:03

Å, va roligt att datorn är tillbaka, men vad är det för datadoktor som har förlagt alla prylar som ska vara i den??!! Hmmm...hoppas du får ordning på fotona snart för jag spricker av nyfikenhet! Vill se nytt kök nuuuuu!

Förresten har jag varit på stan idag och shoppat. Köpte bl a en superfin typ palestinasjal med blommigt tyg på och...hör och häpna rosa bollfrans! Tänkte på dig när jag köpte den...hahahaha...bloggandet är aldrig långt borta!

http://galtoroad

 
Ingen bild

Persiljan

24 augusti 2008 19:30

Emma: Å jag är så glad att DU är tillbaka!

Susanne: Du är välkommen anytime, men jag är ju den som är på väg till dig, fast jag sitter visst fast i Lule!!!

K: Tack fför den snälla kommentaren!

Lotti: Vad roligt att du hittat hit! Och ännu roligare att du kommenterade! Kom när du vill, men ring först som sagt, annars vet man aldrig om du behöver en plog! Hahaha!

Agata: Kul att du tycker det!

Maloppa: Budgetfix är skojm fast tidsödande. Och kanske inte alltid så billigt som man tror, färg och plank är dyrt. Bara skruv är dyrt. Men i jämförelse med ett nytt kök så...

Malou: Tack!

Kardemomme: Snälla, dö inte. Ska snart få ordning på bilderna!

Killfröken: Tack!!!

Maria: Den lät snygg! Vill ha! Visst är det skoj när man tänker på sina bloggkompisar också i vanliga livet! Ni finns juh! Å jag också!

Kardemome igen: Du ska veta att jag skojade lite, det är bRA att du visar dina loppisfynd!
Men du har rätt, vita bloggar vimlar det av. Jag är döless på vita hem och skulle förtvina i ett lantligt, vitt/natur färgat hem. Får man röra sig och spilla där? Ja, kanske kaffe, som matchar...NÄ, nu var jag elak. Alla är vi olika och har så rätt att vara. Men jag håller med dig om att färgglada bloggar inspirerar mig sååå mycket mer! Som din då t ex!

 
kardemomme

kardemomme

24 augusti 2008 20:05

Ååå! Jeg blir så hoppende glad over at du er her igjen :))
Jeg vet AKKURAT hva du mente med å vise ENKELTE loppisfunn..Jeg skrev meg bort uten å få forklart tror jeg..Skriftlig kommunikasjon kan være vanskelig..Man får ikke alltid med nyanser humor og ironi, men jeg har også tenkt på at man i verste fall skaper en trend hvor det til slutt blir umulig å få tak i visse ting..Var det det du mente tro? Mange av oss digger jo nettopp 70 tallet og 50 tallet også og jeg ser jo på markedene at mange går etter nettopp disse tingene..Har funnet ut at loppisene på landet her vi bor ikke helt har fått med seg disse trendene på samme måten som de største loppisene midt i Oslo. Men guuud for en boblende følelse det er å gjøre kupp altså..Håper jeg misforsto deg og at du vil vise fram ALLE morsomme loppisfunn i fremtiden ;)Og hva du velger å gjøre med dem altså! Husker den røde hylla med alle winxene i..som du pusset opp i fjor vinter..Mer av det takk ;)

http://husetvedbekken

 
Pippi

Pippi

24 augusti 2008 20:36

Men vad roligt att se att du är tillbaka! Kanonkul! Låter spännande med köksrenoveringen - skulle vara värt ett reportage i en inredningstidning - budgetrenovering av ett kök...

http://langstrump.wordpress.com

 
kicki

kicki

24 augusti 2008 20:52

Välkommen tillbaka, du har verkligen varit saknad...har varje dag varit in och kollat, nej ingen persilja där idag heller...nu skall det bli kul att följa dej varje dag igen...kramen på dej

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Gry

Gry

24 augusti 2008 22:09

Hej, och välkommen tillbaka! Jag har själv varit på avvägar i sommar, och det är väl inte helt fel med ett litet avbrott- men jag förstår mycket väl att det inte är kul när det är ofrivilligt. Du verkar i alla fall få mycket gjort! Ska bli askul att få se köket ;-)

Må så gott! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
carina

carina

24 augusti 2008 22:10

välkommen tillbaka. =0)

http://badankansblog.blogspot.com

 
Ingen bild

anna

24 augusti 2008 22:47

Jag har svart & vitt rutigt golv i mitt kök som jag älskar men det är mycket opraktiskt för allt syns på det svarta o vita, nu är grått kanske inte lika smutskänsligt men det är bara när det är nyskutat som det är riktigt fräscht

 
Mari

Mari

24 augusti 2008 23:06

Guri så spennende! Gleder meg til å se kjøkkenbilder altså! Jeg vet hvordan den Flamingotapeten ser ut, og den er intet mindre enn råkul! Jeg er veldig glad i den fargekombinasjonen også :)

Takk og lov for at du er tilbake, vet ikke hvor mange ganger jeg har vært innom her uten at datan din har vært friskmeldt :)

Klem M

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

25 augusti 2008 07:25

Hej, vad kul att se att du och datorn är tillbaka. Hoppas du får ordning på dina bilder och annat, aldrig roligt när det blir oordning i burken. Spännande med dit kök! Låter som en renovering jag kunde ha behov av.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
A

A

25 augusti 2008 09:42

Vad kul att du är tillbaka! Har tittat in så många gånger under sommaren (även om jag inte bloggat så mycket själv då) och varje gång hoppats på nya inlägg. Nu ser jag fram emot en höst fylld av dina inlägg och fina bilder på ditt fantastiska hem. Kram!

http://minsoffa.blogg.se

 
Ingen bild

anki

25 augusti 2008 13:01

Jippiiiii!

 
Annica

Annica

26 augusti 2008 21:19

Välkommen tillbaka! Du är efterlängtad!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards