Direktlänk till inlägg 18 juli 2008

Stugbesök.

Av Persilja - 18 juli 2008 23:26

En gulddag att lägga till sommarminnena!

Vi passade på att åka med båten till stugan då himlen var blå med moln som vispade gräddklickar. Där badade vi från bryggan i ett ljuvligt ljumt vatten. (19.5 grader.) 

Jag som brukar vara en storbadare, fjollade mig och doppade tån och blötte mig med vatten och bänglade och gruvade mig hur länge som helst innan jag vågade mig på att hoppa i. Det är ytterligare ett ålderstecken! Vad är det med mig! Det är ju bara att hoppa i juh!!! Typiskt tantbeteende. Men det är så det är. När jag väl var i simmade jag runt som en säl i säkert tjugo minuter. Om jag väl vågar mig i är jag alltid den som sist kliver upp. 

Vi fiskade en stund och fick både en mört och en abborre. De fick åka tillbaka i som vanligt. Pommac badade inte. Han yyyyyylade när vi andra hoppade i. Stod och grät och tjöt hela tiden. Efter vi badat klart var han lycklig som få och kutade runt och njöt av den frihet han får därute på ön. 

Han flyger fram! 

På ön hade nästan rosorna blommat färdigt. Syrenerna också. Tyvärr. För några dagar sen stod allt i full blom och det var sååå vackert. Men då hade jag inte kameran med. Men det är vackert ändå!

Rosorna sprider sig själva och jag låter dem. Jag ber maken köra runt dem om de kommit upp i gräsmattan. De är ju så vackra och livskraftiga! 

Runt stugan växer gräset meterhögt, men vad gör väl det när prästkragar och andra vilda blommor sticker upp mitt i alltihop.

En annan vild men ack så vacker skönhet, och jag kan namnet! Kvanne!


Inuti stugan är vi knappt en sån här solig dag.

 Ärligt talat blir man bara stressad av att gå in där. Målningen som inte färdigställdes i fjol lär nog inte klaras av i år heller. När ska jag hinna måla pärlsponten sitt andra varv???

Det är linoljefärg som ska strykas tunt, tunt och det tar sån tid. Måste nog ladda lite och se om jag inte kan klämma in det så att vi blir klar nån gång.

Mental laddning alltså!!!

Jag siktar på det.

De här hästarna har stått där under vintern... 


Titta riktigt noga på bilden så ser ni kanske att manarna är väldigt korta på en del och svansarna lite tillfufsade. Det är mössen som gnagtpå dem.

De svarta prickarna är...just det...råttskit. Eller ja, musskit. Den har jag inte hunnit städa undan heller...

Hela stugan blir varje vinter full av musskit. Eller om det är sorkar. De intar stugan någon gång efter att vi bommat igen den. Trots att vi aldrig lämnar någon mat. Men de gnager sönder kläder och filtar och annat som de väl antagligen bygger bo av. Usch. Det är inte kul att varje vår behöva sanera stugan. Hur blir man av med dessa vintergäster?


 
 
maloppa

maloppa

19 juli 2008 05:04

VILKET PARADIS! Där skulle jag bo hela somrarna om jag kunde. Påminner om stugan som min fd svärfar hade, ute på en udde. Ingen el, utedass o vatten i brunnen. Jag o barnen tillbringade mycket tid där ute på somrarna när jag var mammaledig *suckar o minns*. Tyvärr finns den idyllen inte kvar för mig längre men mina barn får ibland vara där med farfar när de fiskar... Musskit o söndergnagna textilier fanns även där, har inget bra recept.
Vilket underbart kort på Pommac, med örona i vädret och på språng....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2008 08:35

Maloppa: Under kirunaåren har vi bott där i många veckor i streck. Nu räcker inte tiden och kanske mest orken att få dit alla trilskande ungar. Du vet, det är föööör omodernt. Små barn älskar det. Inte stora.

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

19 juli 2008 09:59

åhh, sikke en dejlig dag i har haft.
Hvor må det være fantastisk at have et hus på en ø. Rigtig eventyr synes jeg.

Ang musene... Uhh, det aner jeg ikke hvordan i skal komme af med dem.

Solhat er en smuk blomst, og med mange lægende egenskaber.

Ha en god dag,
klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Cel'Dara

Cel'Dara

19 juli 2008 10:28

Jag har hört att enriskvistar ska vara mycket effektivt mot möss. Jag känner en som har stuga som lägger ett par såna kvistar på golvet, och sen hon började med det får hon inte in några möss. Kan vara värt att testa kanske! :-)

http://celdara.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2008 10:35

Maria: Ja, undrar om man själv kan lära sig använda den som läkemedel! Måste läsa på lite!

Cel´Dara: Bra tips!!! Tack!!! Ska definitivt testa!!!

 
kardemomme

kardemomme

19 juli 2008 12:02

Så herlige sommerbilder!!!! Det er sånne bilder som man kan hente fram når vinteren føles lang og mørk og man bare lengter etter lysere og varmere tider!! Sommerhuset er jo en perle!!!!! Ser at Pommac liker seg der han bykser fram så ørene flakser!!! Hihi!!!

http://husetvedbekken

 
Andie

Andie

20 juli 2008 12:06

Vilka härliga sommarbilder det var. Jag gillar speciellt bilde av Pommac som springer i friheten!

http://www.andie.bloggagratis.se

 
agata

agata

22 juli 2008 10:57

Det ser ljuvligt ut! Jag har också tillbringat några dagar i en mus-belägrad sommarstuga, men har dessvärre inget knep att komma med. Men min mamma har spänt upp kraftig järntråd på vindan, och där hänger hon mattor och textilier över vintern som hon vill hålla mössen borta från. Tror inte de riktigt klarar av att balansera på den blanka tråden.

http://agata99.blogspot.com

 
Ingen bild

Inger

22 juli 2008 21:30

Visst är det underbart att simma i havet, jag har en stuga i Sundom, på en udde. i Söndags 20/7 var det hur underbart som helst.
SOL, sol och havets kluckande, det är sommar det. som lever länge i mitt minne. kram // ia

 
*P*

*P*

2 augusti 2008 10:50

"Labradooodle" - jag reagerade inte förrän jag såg bilden på hunden. Underbar!

Hittade hit via Anna i Sälhuset.

Önskar dig en fortsatt skön sommar!

http://pbloggen.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se