Direktlänk till inlägg 17 juli 2008

Jag har gjort det igen...

Av Persilja - 17 juli 2008 23:05

Tog mig i kragen och städade lite på nedervåningen. Det var MYCKET stökigt. Mest städade dock min fantastiske 9-åring. Han är så målmedveten när han sätter igång! Fint blir det! "Fint som snus i bondens hus" som min morfar sa.

När det ändå var så fint passade jag på att möblera om lite. (Ja! Nu igen!) Tror alltid att om bara möblerna står lite annorlunda så ska vi nog klara av att hålla ordning. Sicket självbedrägeri! Men nytt blir det ju.

Sofforna står nu i vinkel. Har haft dem på rad så att det blir en megalång soffa, vilket jag gillar, men eftersom vi har världens minsta teve, en husvagnsteve har något av barnens kompisar konstaterat, så blir det ju att vi sitter tätt tätt ihop i ena hörnet av den långa långa soffan. Nu funkar det alltså lite bättre att se teven. 

När jag möblerar om ingår det att baxa gammelskåpen. Den är byggd av de rejälsaste plank så den väger guld. Men jag knuffar och skuffar tills den hamnar dit jag vill.

Vi har börjat få lite mörkt om kvällarna nu. Det känns mysigt att tända lampor igen! Tänk det slipper vi under minst en månad. 


Jag har  jättemånga knoppar på mina stugpioner som blommar i den allra ljuvaste rosa nyans. Eftersom vi inte hinner vara så mycket i stugan så passade jag på att ta hem tre stora knoppar för att de skulle få slå ut inomhus. Vilken rikedom!!!

Då känner jag mig RIK när jag kan plocka in blommor från trädgården.

Det och att hänga tvätt på lina utomhus, det är den största livskvaliteten enligt mig.

Kanske för att det är något man bara kan göra under begränsad tid.

Även om man bor i lägenhet borde det finnas stora rabatter utanför med perenna växter som man kan plocka buketter av och så tvättlinor överallt så att det räcker åt alla.

Titta utomlands, där hänger det tvättlinor vart än man tittar. Det är så vackert! Och ser så hemtrevligt ut. Jag brukar fota klädstreck när jag reser.

Konstig passion jag har va? 

 
 
Maria

Maria

18 juli 2008 08:12

Vad hemtrevligt och inbjudande det ser ut hemma hos dig. Man vill bara kliva in i datorn, sätta sig i soffan med en kopp te och kolla på husvagnstv ;)

http://galtoroad

 
Herrmoberg

Herrmoberg

18 juli 2008 10:29

Hej rösta gärna på Sveriges bästa kommunslogan på min blogg

http://herrmoberg.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

18 juli 2008 10:47

Så fint! Förändring fröjder, helt klart ;-) Men du, testade du inte potatisarna som jag tipsade om? Du vet, skära tjocka skivor och lägga en under varje ben/hörn på skåp eller annat tungt. Sen är det bara att putta på lite lätt så dansar möbeln i väg över golvet! (i alla fall hala golv, inte att rekommendera på textilmattor, fniss).

Snyggt blev det i alla fall!

Kramis

http://www.baragry.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

18 juli 2008 12:07

Man får ta till de medel man kan för att göra sitt hem så trivsamt som man behagar. Omöblering är ett aldelles ypperligt sätt att förnya det på och få in lite nya energier. Det är billigt och man bör se det som ett träningspass, så ta därför en extra kaka till kaffet i eftermiddag ;-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2008 08:33

GaltroadMaria: Och sitta tätt, täät ihop i ett hörn för att sen nåt! Välkommen!

Gry: Skåpen är så tung att inga potatisar går att få under. Men jag har en gång lyckats få två starka karlar att vicka den så pass att jag fått in tjocka möbeltassar under så det funkar hyfsat. Ska prova potatistricket nån gång!

Tant Grön: Omöblering är ett kanontrick och billigt! Målning som du håller på med ett annat bra trick!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se