Direktlänk till inlägg 17 juli 2008

Trädgårdsvandring.

Av Persilja - 17 juli 2008 18:51

Å så skönt! En riktigt solig dag. Härligt. Har pysslat i trädgården stora delar av den. När jag inte suttit i bilen och skjutsat barn förstås. En sysselsättning det är svårt att komma ifrån när man bosatt sig i en byhåla. Gick ut med kameran och fotade blommor som ska växa mycket mer. Men de är på gång!

I hinken där bak växer det rosenbönor som ska slinga sig upp på den där faluröda ställningen. Men de når bara någon decimeter ännu. Rosorna som omger brunnen vill inte blomma, men de kommer kanske. De har varit fulla med löss men jag har såpasprejat dem i flera omgångar och det brukar hjälpa. Den limefärgade tobaken har stått i växthuset och växt till sig. Idag har den fått komma ut.


Fler rosenbönor som jag hoppas mycket på. De brukar växa så att det knakar så stannar värmen några dagar så ska de nog växa sig runt grenarna jag bundit ihop. Grisen är den enda trädgårdsprydnad av det slaget i denna trädgård. Jag är ingen älskare av tomtar, keramiksniglar och runda klot i färger som en del älskar. Här finns inget sånt, förutom grisen då. Hon fick dispens.


Zinkbaljan hittade jag i bodan.


Härbret i all sin prakt. En byggnad med många år på nacken. Vårt bostadshus är från år 1800. Härbret är äldre. Hur mycket äldre vet vi inte. Men inuti är det handbilade breda golvtiljor och väldigt åldersstigna väggar och dörren med sitt lås ser riktigt gammalt ut. Vi har målat det med falurödfärg och tjärat dörren. Trappen är ny, den var rutten den som fanns.

 Uteplatsen sett från härbret. Til vänster ur bild ligger huset.


Växthuset från ena gavelns utsida. Det behöver målas!


De här rosorna satte jag i fjol. De blommar hur mycket som helst, fast de är så små. Jag hoppas förstås att de ska bli riktigt höga och liksom växa ihop med åren.


Här ligger jag gärna och lyssnar på vindens sus i grenarna. Härifrån har man en hänförande utsikt över blommande ängar.


Det är sååå lätt att leva på sommaren. Stöket i huset vänder man ryggen och så går man ut och känner friden omsvepa sig.

Stöket växer i omfång därinne, men blir man stessad över det är det bara att gå ut igen.

Perfekt!

 
 
maloppa

maloppa

17 juli 2008 19:49

Vilken underbar trädgård med massor av härliga platser att njuta på och av. En hängmatta har jag liggandes men inga stora träd att hänga den i - ännu... Va lyxigt att ha ett eget härbrä, sååå mysigt. Här kan man snacka om rikedom - eller hur!!!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Agneta

Agneta

17 juli 2008 20:25

Vilken underbar trädgård du har! Vilken lycka och livskvalitet du får uppleva varje dag! *Din mocklis* :-)

http://agneta.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

17 juli 2008 20:57

Var det Edens lustgård ni bodde i, eller var var det nu ni bodde någonstans? Helt underbart!

http://www.annicapannicka.bloggagratis.se

 
helen

helen

17 juli 2008 21:34

Mmmm det är som terapi att bara titta på bilderna.
Det gör nog gott för själen att bo i en sån oas.

http://gussilago

 
Tant Grön

Tant Grön

17 juli 2008 22:33

Förstår din "ångest" över vädret och att dina växter inte vill växa, men för mig som ser alla dina vackra bilder, ser det verkligen ut som om du har en helt fantastiskt prunkande oas. Kanske känns det lite lättare att du åtminstonne har en frodig trädgård på din blogg, även om den inte är så som du vill att den ska vara, i verkligheten :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2008 08:40

Maloppa: Ja verkligen!!!

Agneta: Mocklis? Det lät lokalt, men jag förstår nog innebörden. :D

Annica: Haha, jamen det kanske det var, bara vädret som inte är så paradisistk.

Helen: Ja, det är härligt.

Tant Grön: En fotograf kan ju välja sina objekt...men det börjar bli lummigt nu. Det har börjat röra på sig och då går det fort! Så jag tror otåligheten är borta nu.

 
kardemomme

kardemomme

19 juli 2008 12:03

Jeg er MISUNNELIG på den vakre store hagen din!!!!!! Så full av stemning!!!!!

http://husetvedbekken

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se