Direktlänk till inlägg 15 juli 2008

Halleluja vad jag är nöjd! IGEN!

Av Persilja - 15 juli 2008 20:48

Fyfan vad jag har det bra! (Och ja, jag måste svära, det är min blogg och jag känner för att svära just nu! Fans fan vad bra jag har det!)

Jag ska strax se Morden i Midsomer med min 14-årige son. Det är en högtidsstund för oss två. Min 12-åring har under mycket hysch-hysch i köket bakat en sockerkakskanelkaka OCH plockat in och ut disk i/ur diskmaskinen. Min dotter och min yngste son spelar basket på verandan. Min man sitter inte och häckar vid datorn som han annars brukar göra den här tiden på dygnet, nej han är ute och bygger en balkong! Vi har balkongdörr men aldrig haft någon balkong att gå ut på eftersom förra ägarna som fasadrenoverade kom av sig och aldrig fick upp balkongen. Så när vi tog över fanns det en sönderruttnad balkong på marken. Nu har vi snart en enkel balkong i design á la persiljemannen. Han håller sig till faluröda plankor precis som till basketställningen och annat han byggt på sista tiden. Det blir fint. Inget krusidull-bara en balkong rakt upp och ner. Funktion i första hand, enkelhet som ledord. Me like! (Fotar sen!)

Jag har tagit en tupplur i växthuset. Blev så trött vid sextiden att jag satte mig att meditera i korgstolen och vips satt jag med hakan på bröstet och sov några minuter. Skönt. (Sånt händer inte ofta!) 

Jag har fått ett litet återfall med ont i njurtrakten. Som tur är ska jag på röntgen på fredag och får väl veta vad det är som spökar.

Jag sa ju att jag blivit gammal i ett svep: tupplurar och krämpor, kan det bli tydligare?

Fast det stämmer inte. Igår badade jag från stugbryggan. Dök i det 17gradiga vattnet, simmade runt, flöt och guppade på en badring och kände mig som 20 år. Verkligen kände mig som 20 år. Smidig och vacker som en nyutsprungen ros. Såna känslor är härliga. Inga speglar, bara solsken och barn som älskar ens kropp i all dess prakt, med eller utan celluliter, med eller utan bullmage. För de är man bara Mamma och skön som en älva i alla lägen. 

Halleluja igen! 

 
 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

15 juli 2008 21:25

Herlig læsning igen :-)

Hyg du dig i spfaen med kage, tv, og børn. Og manden også når han kommer ind fra balkonbyggeriet.

Når du kommer retur hertil, kan du tage dig et kig ind til mig om du har lyst. Jeg har en lille anmærkning til dig, og også en ros fra Skagen, hi hi.

Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

15 juli 2008 21:28

Helt kort: FANTASTISKT!!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
MJ

MJ

15 juli 2008 21:40

Gillar dina Halleluja moments :)

http://mj.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Stora E

15 juli 2008 21:44

Du är härlig du! Upp och ner, precis så som livet är! Glad sommar ifrån mig som också upplever världen som en berg-o-dalbana!

 
Ingen bild

Persilja

15 juli 2008 23:44

Maria: Tack snälla! Blir så glad!

Tant Grön: Ja, visst, idag är ALLT fantastiskt och ... precis som vanligt! ÄR inte det fantastiskt!?

MJ: Kul att du också gillar dem. Jag önskar jag hade dem alltid, men då skulle det ju inte vara halleluja moments!

Stora E: Pecis så är ju livet. Berg och dalar! Glad sommar du också!!!

 
Synne

Synne

16 juli 2008 06:20

Sköna härliga människa.
Sånna här dagar vill man ha många av. LÅNGA sånna dagar.
Så härligt att du fick en sån idag.
Den är du värd.
Kramen vännen i norr.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Maria

Maria

16 juli 2008 08:13

Åh, vilket härligt inlägg. Tänker på att Madicken citat "såna här dagar känner jag livet i mig" så känns ditt inlägg. O du...länka till detta de där tunga jobbiga pms dagarna o tänk att sådär har jag det ju egentligen!

http://galtoroad

 
Bagarberta

Bagarberta

15 juli 2009 08:41

Jag sitter och funderar över motsatsen till suger...livet suger heter det ju, när det är åt det hållet men om det då är precis åt andra hållet ... så livet...?

Ja, du förstår nog vad jag vill säga. Halleluja!

Ser just att jag är ett år bakåt i tiden men va 17...

http://blogg.passagen.se/sonbjo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards