Direktlänk till inlägg 11 juli 2008

Trädgård där det står stilla...

Av Persilja - 11 juli 2008 11:12

Den här kylan vi haft gör ju att trädgården står stilla. Det händer inte mycket. Knoppar är just bara knoppar hur länge som helst. Jag går och tittar till mina knoppar och försöker locka dem att slå ut, men de är smartare än så. De vet att det straffar sig. Nä, de väntar på värmen. Idag kanske det händer lite då vi har otroliga 17 grader!

I min stenrabatt som jag anlade i fjol och planterade lupiner och stormhattar och lammöron, där ser det bara grönt ut och allt ser jättelångt bort ut. Rabatten ligger i väldigt blåsigt läge så det är nog flera växtzoner under det normala...Ett lammöra har överlevt och är ynka fem centimeter högt...

Lupinerna är några dm och knopparna är som små miniatyrer. Hos grannar som har skyddade trädgårdar är lupinerna i blom sen länge och meterhöga.

Det enda som blommat och växt (för) frodigt är förgätmigejen som pappa varnade mig för eftersom den vill ta över. Och han hade ju rätt, men jag vill så gärna göra mina egna misstag.

I min trädgård blommar ogräsen hela tiden frodigt. Så jag har låtit de stanna i rabatten. Tycker egentligen inte om att vissa bestämt vad som är ogräs och inte. Så smörblommor, rödblära och rallarrosor välkomnar jag i mina rabatter!

Nånstans här och var blommar det lite ynkligt sådär.

Den här söta jordgubbsliknande växten älskar jag.

Överallt i år har gula små vallmos blommat.

Det ger ju i allafall färg till allt det gröna, även om gult inte hör till mina favoriter.

Helst skulle jag vilja att alla rabatter gick i blått, lila, rosa, rött, orange och vitt...

Det vita och det blå har jag planterat. Det gula fanns redan och de liljorna är sååå ståtliga och finns lite överallt. (Jag har för mig att de kallades afrikansk lilja?)

Den blå blomman anser många vara ett ogräs, "byaskvaller" dock ej jag. Jag älskar dess frodighet!!! Fast jag förstår att den kanske tar över! Men i min trädgård får man vara glad för det som vill växa. Det gäller att ta vara på det!

De här älskar jag i all sin enkelhet. De är fantastiska att ha i buketter. Står hur länge som helst!

Krassen, ringblommorna, luktärtorna, fingerbrgsblommorna och alla slingerväxter jag har är långt bort. Inte en knopp, bara grönt och tanigt. Dumma kyla!!!

 
 
Ingen bild

Annika

11 juli 2008 12:00

Dem du älskar...på bilden längst ner...är Stjärnflocka (Astrantia major)...en av mina absoluta favoriter också :-)

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

11 juli 2008 13:47

Se, det blomstrer trods alt lidt ved dig også. Der ER farver, og der ER blomster og forskellige af dem. Det er dejligt. Men jeg forstår godt du længes efter "rigtig" sommer. Med varme og den vedvarende slags af varmen vel at mærke. Vi må håbe og tro på at det kommer op til dig også min ven.

Så vil jeg sige dig tusind hjertelig tak for din flotte kommentar ved mig. Den blev jeg UTROLIG glad for. Det vrmer ig at det er sådan min blog, og dermed jeg, fremstår. For jeg er "virkelig" og vider gerne både pæne og grimme sider frem. Jeg er ikke så modig som dig, at jeg har åben blog, men jeg holder utrolig meget af at kunne kigee med ved dig også. Du selv er jo et fantastisk menneske, og du viser også (både billedigt, og tekstmæssigt) både de fine og de knap så fine sider frem. Det er det der tæller, og det er ægte.

Tusind tak for dine ord, jeg er meget glad for at du findes og er DIG !

Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Maria

Maria

11 juli 2008 15:32

Åh, va mkt härliga blommor du har i din trädgård även om värmen inte har visats sig så mycket.

http://galtoroad

 
carina

carina

11 juli 2008 17:36

Vilken fin trädgård du har... Och förresten, ogräs är en växt som "växer på fel ställe" sedan får man själv välja vad som är ogräs eller inte. Ofast tycker jag att ogräset är vackrast. =0)

http://badankansblog.blogspot.com

 
Ingen bild

IT-mamman

11 juli 2008 18:58

Så fina romantiska rabatter! Klart du ska välkomna det som ibland kallas ogräs! Det blir poetiskt och stämningsfullt. Jag kan till och med tycka att kirskål är vackert, fast bara på vissa ställen. Bestämmer det sig för självsvåldigt för en viss plats som jag inte håller med om rycker jag upp det. Och förgätmigäj... finns det något vackrare? Lätt att rycka upp om det skulle hamna totalt fel. Och så vackert ihop med tulpaner! Fast hur klarar sig tulpaner där uppe?

 
Synne

Synne

12 juli 2008 06:24

Härlig grönska i din trädgård. "Ögräset" är fint i alla sina skepnader. Så jag håller med dig, låt det växa.
Har gråväder och 13 grader, om det kan vara till någon tröst hehe.
Kram i kylan.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
kirsti

kirsti

12 juli 2008 10:39

Vad skönt att läsa att der går sakta med blomningen hos någon annan än mig också! Den här sommaren är trögare än trög p.g.a kylan.. och liksom du, gläds jag åt allt vackert ogräs som trots allt blommar! Fast jag tycker du ser ut att ha många andra fina blommor också som slagit ut! Här njöt vi av prästkragarna som slog ut, och dagen efter såg det sedan ut som ett slagfält efter hårt regn och stormvindar. Blommorna låg ner i en stor hög. Och slingerväxterna jag sått ser ut som du beskriver.. taniga och utan knopp. En del totalt döda. Blir inget högt slingrande i våra altanlådor denna sommar, inte..:(
Ha en nu en fin sommarfortsättning, med fleectröjan inom räckhåll! ;)
/Kirsti

http://kirsti.tradgardsblogg.se

 
Gry

Gry

12 juli 2008 12:09

Ack, denna kyla.... vad göra? Det är bara att njuta av det lilla, och det verkar du ju ändå göra- i och med din kärlek till andras ovälkomna växter ;-)

Själv har jag lite bekymmer med mina tomater. Jag har planterat i en stor balja på balkongen, men återigen är det kylan som hejdar mognaden. Det finns jättemånga tomater, men bara gröna än så länge. I ett växthus hade de säkerligen varit ätbara för länge sen....Men som du vet, den som väntar på nåt gott och så vidare! Vi får hålla till tåls ;-)

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
susanne

susanne

12 juli 2008 14:15

sakta ja hm men då får man njuta av det länge se somlöjtnants hjärtat borde ha blommat över nu ;) blommar länge.. men det syns att det har varit kallt i år.. vissa rosor som nu brukar remotera har just börjat blomma.. menar du dag lijan? den gula?

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Stora E

12 juli 2008 17:48

Jag har verkligen accepterat att mitt hus ligger norr om odlingsgränsen och jag bara älskar allt ogräs: allt som är grönt är vackert! Om några år när barnen är större - just nu är de 9 år, 4 år & 8 månader - ska jag försöka utmana Kirunas jord med allt vackert som man kan så och plantera. Kram på dig härliga inspirationskälla!

 
Pysselmamman Ulrica

Pysselmamman Ulrica

12 juli 2008 19:48

mysiga rabatter, här är för övrigt vallmo ogräs ungefär i samma klass som maskrosor om itne värre men jag tycker dom är vackra och vem har sagt att det är fel med ogräs, de växer ju ger färgklickar och av färg mår man bra. jag har aldrig gillat rabatter just för att man förväntas rensa bort alla dessa fina färgklickar och en gul gräsmatta är en glad gräsmatta i min knasiga värld och här i Lyon blir jag så lycklig över varje liten röd vallmo som vågar sig upp ur våran nästan obefintliga sk gräsmatta, jag är ingen trädgårdsmänniska som du kanske hör men jag älskar växter och växtlighet så länge någon annan gör grovjobbet. däremot har jag alltid sett till att vi haft mycket ätbart i våra rabatter för hemmajordgubbar är de godaste gubbarna man kan äta.

http://virrhonan.blogspot.com/

 
Ingen bild

Fia

13 juli 2008 18:40

Det är minsann kallt i Skåneland nu oxå!!! Vart tar sommaren vägen??? Det står ju högsommar att läsa i almanackan nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards