Direktlänk till inlägg 4 juli 2008

Flämt flämt!

Av Persilja - 4 juli 2008 09:27

Igår firades äldste sonen med smörgåstårta och jordgubbscheescake och strålande solsken. Att skjuta upp hans släktfirande några dagar visade sig vara ett utmärkt drag. Vi prickade in den bästa dagen hittills.

Fyllde på dagen med bad och trädgårdsarbete. Har insett att det inte är världens bästa att ha basketplan jämte rabatter...

Många brutna kvistar blir det. Men ack vilken rikedom att kunna ha kvistar av pion och ros i vas!

Få se om de orkar i blom. Några pioner skulle jag gärna se i blom ute, därför ska det idag byggas ett tak av hönsnät över rabatten. Det kanske kommer att se konstigt ut, men det har en funktion så man vänjer sig. Kanske blir det coolaste klätterställningen för någon klätterväxt. Kanske en klematis får flytta in här?

Annat som får mig att känna mig riktigt rik är detta. Oj, vad mycket gott det ska bli. Palsternackssoppa, mmmm den mildaste mjukaste soppa som finns, panerade aubergineskivor med parmesan och vitlök, morotssoppa med ingefära, falaflar med sesamfröpanering, linssallad med rödlök och valnötter och så vidare och så vidare. 

Igår hade vi verkligen varmt här. Jag njöt eftersom jag älskar värme. Hela min kropp slappnar av och blir loj och mjuk. Alla spänningar jag bär omkring på bara försvinner. Det är därför jag trivs i växthuset tror jag. Och i bastu.

Fast det har vi ingen.

Någon som är mindre förtjust i denna värme är vår älskade Pommac.

När det är som varmast brukar jag lägga en vit blöt handduk på honom och det tycker han om. Det sänker nog hans temperatur rejält. Han orkade knappt gå till vattenskålen igår. Att jag dessutom satt honom på 24-timmars diet enligt veterinärs ordination gjorde inte saken bättre. För varmt och ingen mat. Allt fel! 

Men idag har han fått kokt ris och hans oroliga mage kanske lugnar sig. Han har inte väckt mig i natt och velat gå ut och bajsa, tack och lov. Så dieten hjälpte förmodligen. 

 
 
carina

carina

4 juli 2008 09:53

Det är ju inte heller helt fel att ha fina kvistar i vasar inomhus. Inget ont som inte har något gott med sig kanske...
Stackals Pommac, mina djur tar inte heller varmen så bra.. Det är jobbigt. =0(

http://badankansblog.blogspot.com

 
susanne

susanne

4 juli 2008 11:24

grattis kramar från oss till K.... hm jag hade inte haft det tålamodet med basket plan på altan.. ler
varför inte göra en på baksidan?en plan?

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

IT-mamman

4 juli 2008 15:04

Basketplan bredvid rabatt är jättebra tycker jag! Så kan barnen se det vackra medan de spelar. Blommorna brukar kanske gå av, men de klarar det mesta om de är tuffa. Har en gått av så kanske man får se den ett annat år istället. Tänk vad tråkigt om man inte vågade ha blommor vid basketplanen för att något kunde hända. :-) Har precis anlagt en rabatt vid sonens basketställe och den ser väl ut så där...

 
Ingen bild

Persilja

4 juli 2008 15:20

Carina: Nä, för dem är värmen tuff. Men det lär ju inte vara långvarigt...

Susanne: På min priolista kommer barnen, barnen, barnen, barnen, Pommac och sen kanske blommorna. Så det är klart basketplanen ska vara i solen på verandan. Däremot kan jag ju skydda blommorna så gott det får med fiffiga lösningar.

 
Ingen bild

Persilja

4 juli 2008 15:22

IT.mamma: Way to go. Det är sant, plantan kommer ju ett annat år. Fast nu får jag båda grejorna, basketplan OCH infängslade blommor. Det kommer nog att se kul ut med hönsinhägnade blommor. Så att inga rovfåglar ska komma åt ?
Det bli ju öppet på sidorna så fjärilar och annat kommer fram.

 
frida

frida

4 juli 2008 16:27

Åh, det där med en blöt handduk ser lockande ut...här är det åskvarmt och fuktigt.

http://ww.kulturkofta.se

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

4 juli 2008 19:45

Uff da, stakkels pommac, men godt han er blevet bedre igen. God ide at give ham et vådt håndklæde på:-)

Og sikke dejligt det ser ud med alle grøntsagerne. Lyder rigtig lækkert det du skal lave af dem. Deler du opskrifter ?

Of som du selv skriver kan du jo få kvister ind, det er ikke så let at få sig til selv at plukke dem. så måske det ikke er så dumt igen med basket ved siden af, hi hi. Men kan nu også sagtens se for mig med hønsenetting noget kan klatre op ad.

Ha en god weekend,
klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Maria

Maria

4 juli 2008 20:03

Vad vackert med några kvistar i olika sorters glasvaser! Spelar eg ingen roll om de slår ut eller inte tycker jag.

http://galtoroad

 
Madde

Madde

4 juli 2008 21:27

jag äääälskar din blogg, så härligt bohemisk och skön stil du har - önskar jag var lite som du :) ha en bra kväll

http://www.madelaines.blogg.se

 
Tant Grön

Tant Grön

5 juli 2008 09:48

Stackars Pommac!!! Vilken härlig matbild, blir säkert många goda grytor av det där. Jordgubbscheescake låter supersmarrigt, har du något recept skulle jag bli jätte glad om la ut det :-) Blommor och vaser kan man inte få för mycket av. Nu har mina små börjat plocka små blommor och kvistar här och där och vi har inga småvaser, 8har inte haft behov för det tidigare har jag tyckt), så nu blir det ut på loppis och fynda minivaser till blomplockande tjejer!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

5 juli 2008 09:50

Hej
Det där grönsaksberge ser så lockande ut. Och rätterna du skulle laga lät så goda. Vill ha matinspiration, jag tror att jag fick det.

http://mariasrum.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards