Alla inlägg under juni 2008

Av Persilja - 15 juni 2008 23:22

Ibland undrar jag vad jag lider av! Vad är det för åkomma jag har? Vad kallas defekten? Är det en brist? Finns det en diagnos? Och i så fall vad är medicinen???

Jag har ett perfekt möblerat kök. Alldeles bra möblerat. Allt nästan funkade. ÄNDÅ sätter jag igång operation ommöblering. Operation STOR ommöblering.

Jag kan liksom inte låta bli! Finns det ett nytt sätt att ställa möblerna på, ja då måste jag prova. Och säger någon "ja, det här rummet går ju bara att möbera på ett enda sätt",  då kommer fan i mig och jag ska genast bevisa motsatsen. Jag är ommöblerarnas mästare. Den omöblering jag inte kan genomföra den finns inte.

Varje gång jag startar en ommöblering känns det liksom oroligt och obehagligt innan jag fått till det. Allt måste stämma innan jag avslutar. Oftast gör jag en hel rockad. Flyttar bord och taklampor och tavlor och bokhyllor och köksskåpar. Ja, är möbeln det minsta flyttbar så flyttar jag den. Eftersom jag känner mig själv har jag alltid införskaffat flexibla möbler. Jag köper aldrig en möbel som är tänkt att stå på ett visst ställe. Jag köper en möbel som passar in i mitt leverne. Mitt ommöbleringsleverne. Skulle jag ha flyttbara väggar skulle jag absolut ha flyttat dem också. För att inte säga om huset varit flyttbart på tomten. Oj, vad det hade fått byta plats ofta.

Därför gillar jag inte permanenta lösningar. Typ väggfasta bänkar eller väggfasta bänkar. Nej, mobilt ska det vara! Ikväll har jag lagt en osannolik energi på att möblera om ett oommöblerbart kök. Ha! Trodde vem? Det är totally ommöblerat!

Bättre? Njae. Inte alls. Men annorlunda. Nytt. Skojigt.

Det är det som är grejen med en ommöblering, att det blir en ny känsla, att det känns nytt att det får ny energi! Så här blev det.

Skåpen har fått flytta till ny vägg. Fönstret har blivit befriat från soffan.

Kökssoffan står mot pärlspontsväggen. Anslagstavlan har inte fått komma upp ännu-hann inte det.

Ja, så här blev det. Till höger syns nya datorplatsen. Plåtbyrån som man ser vid ingången ska nog inte stå där. Den får flytta in i något av barnrummen.

Lamporna hänger i 90 graders ändrad vinkel. ALLT har bytt plats.

JAg är nu ganska trött. En stor ommöblering motsvarar nog ett ordentligt pass på gymmet. Ska nu sova, och får komma upp imorgon bitti och äta frukost på ett nytt ställe. Omväxling förnöjer! Omväxling förhöjer.

Som sagt, någon som vet vad sjukan heter???


Av Persilja - 15 juni 2008 11:08

Sitter och väntar på att åka iväg till järnvägsstationen för att plocka upp en kompis till tolvåringen som kommer hit från Kiruna för en veckas vistelse. Ute är mulet och grått och ganska kallt. Men igår hade vi en fin dag här. Full av utelek. Och tvätttorkarväder.

Dottern med kompis lekte spökhus och klädde ut sig själva och mjukisfigurer till monster. Tomtar i trädgården brukar ju en del ha, så också vi:

Den åkte fram under deras spöklekar. Haloweentomten. Ser uppkäftigt ut i torpidyllen!

På kvällen igår hittade jag en ouppackad flyttkartong. Spänningen var olidlig! Den innehöll en massa tidskriftsamlare med skolpapper, kartor, urklipp, foton och så vidare som jag hade totalglömt bort. 

Nu bor de i köket i en hylla som nyss flyttat dit som ska målas om så snart jag får ork och kraft och inspiration.

Den rymmer också mina kokböcker nu.

 

Nu kan jag börja knyta på mig skorna... 

Av Persilja - 15 juni 2008 10:38

Linda med fyra barn ville att jag skulle pusha för en tävling inne hos henne och det är väl klart jag kan. Så gå in HÄR och tävla! Om jag hade behövt en potta (vilket jag inte behöver längre tack och lov...;D) hade jag kunnat delta med den här historien som både är ohyggligt pinsam och innehåller en potta.

Läs gärna för jag tror att jag slår all pinsamhet med hästlängder här.  

Av Persilja - 14 juni 2008 10:59

Håller med alla talare; för det första att jag borde medicinera, astma är inte att leka med. För det andra att det kan bero på att Pommac är obadad, vilket han verkligen är!

För det tredje, det kan ju vara pollen. Visserligen har jag aldrig reagerat på det förr men jag ska ju inte gå omkring och skylla på oskyldiga varelser i onödan!

Så jag ska bada Pommac, ta allergimedicin (ska bara skaffa) och sluta skylla på Pommac!

Haha!

Och JUST IDAG är det Pommacs födelsedag! 1 år idag!

Idag ska han få GOD mat och han ska få paket, en pipleksak, lite hundgodis som är inslaget och ett tuggben. Allt i paket som han ska få slita upp.

Vi väntar bara på att alla sjusovare ska vakna. Eller jag kanske borde säga 12sovare.

Så här såg den lille vännen ut när han kom till oss åtta veckor gammal. Det absolut största lyftet denna fyrabarnsfamilj varit med om!


Av Persilja - 13 juni 2008 12:58

Så har det då hänt! Jag har fått ett astmaanfall av min kära hund! Attans!

Ska nu iväg och låta tre barn bada av sig på Aronsbadet och under tiden ska jag andas frisk hundallergenfri luft.

Sen får jag hoppas att det känns bättre när jag kommer hem.

Jag kände att han luktade väldigt mycket hund i gårkväll när vi lade oss. Han sover vid min säng, men jag ska flytta hans madrass långt bort för det är ju inte så bra att ligga och andas in hans doft när jag reagerar på den.

Attans attans attans!!! 

Nåväl, fortsätter besvären får jag söka läkarhjälp och käka allergitabletter. Dessutom kanske jag borde förnya min astmainhalator som gått ut för flera år sen.

Jag anade att detta skulle komma. Men det är ingen panik, det går säkert att medicinera och jag hade med detta i beräkningen när vi skaffade honom. Han ska bo kvar om jag så får bosätta mig i garaget!

Men nu måste jag ut och ANDAS!  


Av Persilja - 12 juni 2008 23:17

Det är detta jag älskar med bloggandet att jag får sån respons på mina djupare tankar. Alla kanske inte tänker precis som jag men samtalet fortskrider och det blir nästan som att ha tjejfest med vinflaskan och samtalet bara rullar på och plötsligt når man de riktigt stora tankarna och uppnår en slags klarhet. En klarsyn. Våra diskussioner på kommentarspåret är så intressanta! Era tankar kring detta ämne att älska sig själv är ju mycket inne på samma spår som jag. Att vi ställer höga krav på oss själva, att vi strävar, men trots det känner oss lyckliga och kanske är det precis som Mynta skrev att vi är DÄR. Vi strävar och i och med vår strävan uppnår vi "karma" eller harmoni eller lycka eller vad vi vill kalla det. Jag brukar faktiskt innan jag somnar varje kväll känna ett förväntansfullt pirr inför morgondagen. Ibland när allt inte känns så lätt så kan jag frammana det där pirret. Som gör att jag vill somna och vakna till en ny dag. Jag är livrädd att bli av med den känslan. Känslan av förväntan, hopp, lust.

Det pirret innehåller så mycket viktigt för mig. Ibland har jag förstås inte alls känt det där och då har det varit tungt. Då har jag inte somnat utan legat och grubblat och skapat stora svarta orosmoln över min säng och mitt sinne.

Men allt som oftast lyckas jag skapa det där rummet av frid och förnöjsamhet med hjälp av den där känslan av att jag har något att se fram emot. Fast jag egentligen inte har det. Inget särskilt alls. Men jag skapar en illusion att nästa dag är ny och skön och full av möjligheter. Jag antar att det är en gåva att kunna ha det tänket. 

Att jag eller någon av mina kära skulle bli svårt sjuka eller råka ut för något annat gud förbjude skulle ju naturligvis riva allt och skapa nya förutsättningar. Men idag, som det är nu, lyckas jag frammana dessa positiva känslor av att jag längtar efter att få sträva vidare en dag till.  

Livet är fantastiskt och jag ser det. Trots att allt inte är perfekt. Trots att jag har problem och sorger precis som alla andra. Men jag lyckas ändå se ljuset som finns. 

Ni som kommenterar är så starka kvinnor. Fulla av liv. Det är en fröjd  att läsa era tankar. Att känna att vi är flera därute. Alla olika men ändå lika.

Det är en vacker tanke att vi förenas av våra brister och att vi alla kan försonas med dem.

Vi är så bra! Vi är så älskvärda! Vilken tur att vi finns i världen! 


Av Persilja - 12 juni 2008 23:15

Nu har jag lagt ut två nya väskor på Persiljas Verkstad.


Av Persilja - 12 juni 2008 17:26

Dottern har varit hemma en sväng för att äta brorsans plättar och leka lite. 12-åringen stekte plättar och stack sen till skejtparken. Eller stack, hans mamma dvs jag skjutsade honom. Dottern ska sova en natt till. Det är lika bra att passa på medan hon är stärkt av mod och inte rädd för vad det nu varit hon är rädd för. Jag saknar henne! Det känns konstigt, men jag biter ihop.

Min 12-åring satt vid kökksbordet och filosoferade när jag ropade "Sitt kvar där! Ljuset faller så fint. Sitt stilll medan jag hämtar kameran".

Ser ni hans hår. Precis hans nyans vill jag också ha. Men numera är mitt hår mer åt det grådaskiga hållet...och förr var det mera mörkrött.

Bara en av mina fyra barn fick rött hår och fräknar som jag.

Här sitter han och ska spana in youtube filmer med skejtare. Han finns själv med där, skejtande. Båda mina yngsta grabbar använder datorn på samma sätt. De sitter och tittar på coola filmer med skejtare respektive basketspelare och så blir de inspirerade och går och skejtar/spelar basket.

Jag kanske borde titta mer på joggare än på inredningnsbloggar. Jag vill nämligen komma igång och jogga, men jag har noll inspiration. Orkar inte. Hinner inte. Vill inte. Men borde...


Jag gillar udda inredning. Lite roliga idéer. Det gör mig glad. Oväntade saker. Jag har själv gjort den mest knasiga och konstiga, MEN roliga klämspotlight.

Kolla bara:

En sån tror jag ingen sett förr.

Idag har jag piffat upp skafferidörren. Hade tänkt måla den med svart griffeltavelfärg, men när jag upptäckte att min gamla porslinsskåp var utmärkt som "svart tavla" så kom jag av mig.

Så idag gjorde jag en liten minipiff efter att ha sorterat papper i köket. Hittade en broschyr, en sån där matbroschyr som man får gratis och rev ut sidorna och piffade med.

Synd att kasta så fina bilder. Lite Ricekänsla över dem. Och apropå Rice: jag fick nya Family Living i lådan idag. Den var kanon bra! Man hälsade på hemma hos grundarna till Rice som bor i ett hus på 600 kvadratmeter.

600 kvadratmeter god smak...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se