Direktlänk till inlägg 29 juni 2008

En toppenböna.

Av Persilja - 29 juni 2008 21:32

Den här helgen har gått i smärtans tecken. Fy för den lede, jag önskar inte min värsta ovän ett njurstensanfall. Tänk mensvärk och uppgradera det 10 gånger, typ ett sent missfall, för den som varit med om det. Plussa på illamående och kräkningar och så en skarp punktsmärta på njuren bak. Sen lägger tarmarna av och man blir allmänt uppsvullen och öm i buken.

Medicinerna jag fick hjälpte inte ett skvatt, det var som att äta sockerpiller så igårkväll stod jag inte ut längre och åkte in till jourcentralen. Där skickade han mig vidare direkt till sjukhuset och så fick jag en fullständig undersökning av proffsiga läkare. Både en gynekolog och en kirurg gjorde grundliga undersökningar och man kunde förkasta den första läkarens diagnos med infektion i livmodern. Skönt. Till slut var det bara njurstensanfall kvar att gissa på och jag tror det stämde bra. De ville skicka mig på röntgen i och med att jag hade så ont i njuren, men jag förhandlade mig till ett röntgenbesök imorgon måndag istället. Så slapp jag tre timmars väntetid där på sjukhuset bland en massa gloende människor. Hellre åkte jag hem och hade ont i lugn och ro. Dessutom fick jag dundermedicin som verkligen tog bort smärtan och har gjort så hela dagen idag också. Det är bara illamåendet kvar och det går att leva med.Jag ser det som en hjälp på vägen in i bikiniformen.

Alla sätt är bra...

Idag kom sommaren upp till oss! Eller den kom visst redan igår men då var jag fullt upptagen med att frossa och krampa så jag hade ylletröja och tjocksockar och jeans och en massa sjalar på mig hela dan.

Men idag har jag orkat pyssla lite i växthuset korta stunder. Petade ner några snabbväxande rosenbönor. De är så tacksamma då de skjuter iväg i raketfart och snabbt fyller upp ställningar med härlig grönska. 

Jag kör alltid med de för att jag är så otålig. Krassen tar alldeles för länge på sig, men när den är igång slår den rosenbönan med hästlängder tycker jag. Det ser frodigt ut med rosenböna och det är det jag är ute efter. Snabb och snygg trädgård. Sen kan jag förstås peta i lite långsamväxande saker också. Perenner och sånt som behöver  en massa år på sig för att se vackert ut. Men under tiden fyller ringblommor, rosenbönor, slingerkrasse och annat ut rabatterna. 


 
 
trollpackan

trollpackan

29 juni 2008 21:55

Hoppas att du blir bättre snart!
Aha, rosenböna är det som jag har i krukorna då;) Har fått små plantor av en bekant och hon visste inte vad de hette, men de ser ut som dina. Hon har fått frön av sin franska svärdotter.
Ha det bra!

http://trollpackan

 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

29 juni 2008 22:04

Men stackare....=(

Kram på dig!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
susanne

susanne

29 juni 2008 22:36

ja fy massa bamse kramar till dig! lider med dig hoppas det går över.. hade det när jag väntatde 2an! fy för böveln vicken smärta..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

29 juni 2008 22:43

Åhh, stakkels dig. Sikke en omgang. Føj for den da. Håber det går fint på røntgen i morgen, og de sten passerer.

Og alligevel MÅ du ud i væksthuset, hi hi. Du er stædig er du :-)
Rosenbønner... hmm, dem kender jeg ikke, Må forhøre mig om dem på dansk, de var veldig fine.

Stort klem til dig, god bedring.
Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Synne

Synne

30 juni 2008 06:40

Idag är det måndag. Så nu vill jag att du går och får gjort den där röntgen. Njurstensanfall är så jäkligt.....
Jo, att komma i bikinin är väl bra, men inte på det sättet Persilja.
Hoppas de finner nått på röntgen nu.
Rosenböna ja, den växer fort med andra ord.
Ok, får se om man får tag i en påse frön.
Tack för tipset.
Kram från ett naboland som det regnar i just nu.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Maria

Maria

30 juni 2008 08:54

Tycker synd om dig...har en kompis som har haft samma sak och har sett smärtan på nära håll. Inge kul alls. Fast vill du se nåt kul och skratta lite...kolla in youtube klippet på min blogg!!

Krya på dig!

http://galtoroad

 
/B

/B

30 juni 2008 11:44

Nämen stackars dig! Njursten ska ju vara sååå smärtsamt. Kan man bli av med stenarna på naturligt sätt (kissa ut?), eller måste man opereras?
Hoppas du blir kvitt sådana anfall helt, på ngt vis i alla fall.
/B

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Tant Grön

Tant Grön

30 juni 2008 23:25

Nämen usch och fy vad synd om dig!!! Hoppas att du nu i denna stund har kommit förbi detta och är på bättringsvägen, eller åtminstonne har bra mycke kvar av den där dunder medicinen :-) Fina blommor, ser fram emot fler bilder av din frodande trädgård och ditt vackra växthus.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se