Direktlänk till inlägg 27 juni 2008

A crazy bitch.

Av Persilja - 27 juni 2008 21:16

Om någon idag stött på en misstänkt galen kvinna som med stirrig blick och beslutsamma steg ångat genom stan med spretigt hår och sett allmänt ofräsch ut så var det säkerligen jag.


I förrgår natt vaknade jag med molande värk i underlivet. Jaha, tänkte jag, där kom den äntligen, den befriande blödningen som så effektivt sköljer iväg pmskänslorna. Nix. Inte en droppe. Men en massa kramper. Kramperna fortsatte hela dagen och jag låg mest till sängs med en varmvattenflaska på magen. Hela dagen, hela natten. Och i morse när jag vaknade gjorde det så ont, så ont. Dessutom strålade det upp mot ryggen. Aj då, tänkte jag och ringde vårdcentralen. Jag fick komma dit och då mådde jag tjuvtjockt, frossade, mådde illa (spydde) så det var verkligen inte tal om att det var behövligt att åka dit. (Annars är jag en sån som sällan går till doktorn för att jag alltid blir så plötsligt frisk så fort jag måste dit.)

Läkaren undersökte mig ganska noggrant och kom med diagnosen;

1. Infektion i livmoder.

2. Njursten.

Alltså två totalt helt olika diagnoser och han påstod att jag hade båda. Eller han gissade det.

Han skrev ut medicin för dem båda och jag åkte hem smått förvånad. Ena dagen frisk (om än låg) andra dagen med två akuta sjukdomstillstånd. Märkligt. Men bra att jag fick mediciner.


Äldste sonen fyller snart år och har önskat sig en enda sak. Ett Xbox360 Elit. Han har önskat sig det på sin förra födelsedag, till jul och så nu. Jag kände att det är en önskan som verkligen stått sig och bestämde mig för att äntligen uppfylla den. Varför jag inte gjort det tidigare beror på att jag tycker att det spelas tillräckligt mycket i det pojkrummet...

Nu visste jag att det kan vara svårt att få tag i dessa spel ibland. Man måste beställa i värsta fall. Så jag kände att jag var tvungen att åka in till stan och köpa eller beställa detta. Allra senast idag.

Och ont hade jag. Så förbannat! Nu visste jag dock vad det onda kom sig av och det är som att med den vetskapen kan man pusha sig själv lite mer. Har man oron att det är något farligt är det som att det gör mer ont. Så är det för mig iallafall.

Men jag hade tillräckligt ont ändå så att det antagligen syntes. Jag gick lite krum, skärpte mig och flämtade och såg säkert helt galen ut. Dessutom hade jag inte orkat byta om från min "lantliga klädsel" (läs: gå ut med hunden i sunkigaste möjliga klädsel) som jag springer omkring i här hemma.

Så nu vet ni vem hon är. Den galna bitchen som gjorde stan idag...

Efter Xboxinköpet gick jag på indiska och köpte mig fyra uppiggande ljuslyktor. De var bara tvungna att flytta in i mitt växthus!

Mitt växthus som faktiskt lyckas lagra lite värme trots vårt kalla väder.

11 ynka grader har senaste dagarna bjudit på. Men i växthuset kan det nog bli varmare om bara solen visar sig korta stunder. Så det är en del växtkraft.

Härligt, snart kan jag skörda min första paprika. Undrar när den är mogen? 
 
agata

agata

27 juni 2008 21:48

Ajaja! Det låter som något som skulle kunna knäcka vem som helst. Skönt ändå att du fick diagnoser, för det är verkligen lättare att uthärda när man vet vad det är. Hoppas du mår lite bättre nu. Här kommer lite sajber-omtanke!

http://agata99.blogspot.com

 
Synne

Synne

28 juni 2008 06:38

Jag känner hur ont det gör, Hoppas nu bara att pillren hjälper.
Hoppas du har ett stabilt underlag att ställa Xboxen på. Minsta lilla skakning så får lasern spatt och repar skivan som sitter i....
Inte får man någon ny heller när man klagar...
Kram och go bedring nu då vännen.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Yvonne

Yvonne

28 juni 2008 09:06


För andra betydelser, se Paprika (olika betydelser).
Paprika, Grossum är en sortgrupp inom arten spanskpeppar (Capsicum annuum). I gruppen finns storväxta varianter i olika färger och med starkare och svagare smak. Grön, gul och röd paprika är helt enkelt samma art i olika mognadsgrad. Smaken kännetecknas av att genomgående vara betydligt mildare än hos andra frukter från spanskpepparsläktet. Kärnorna, som ofta rensas bort, har starkare smak än frukten i övrigt.

Som alla frukter ur detta släkte innehåller paprikagruppen ämnet capsaicin, och bristen på styrka hos paprika beror på en recessiv gen som upptäcktes i Ungern. Ungern är fortfarande känt för sina paprikaodlingar och sitt paprikapulver.

Övriga sortgrupper inom arten är chilipeppar, prydnadspaprika och körsbärspaprika.
/ Allt detta om paprikan från Wikipedia

http://trissemojs.bloggagratis.se

 
Sayo

Sayo

28 juni 2008 12:37

aj! det låter inte alls skönt. Bra att du fått hjälp i alla fall och jag hoppas det snart går över!

http://sayo.blogg.se

 
Lisa

Lisa

28 juni 2008 23:39

Nämen fy tusan också att du skulle få båda två! Stackars, stackars dig! Infektion i livmodern låter ju jättehemskt! Och njursten... måste du kissa ut den nu eller gör medicinen att den försvinner?

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Leva som jag

Leva som jag

30 juni 2008 23:13

Hej hopp!!Första gången här!!Så mysig blogg du har!!Snygga väskor också
kraaam Malin

http://www.levasomjag.blogspot.com

 
A

A

1 juli 2008 07:18

Hoppas verkligen att du mår bra nu (även utan smärtstillande medicin).
Hihi! Precis samma fyra ljuslyktor, i samma färger, hänger hemma i mitt vardagsrumsfönster.
Köpte dem för ett par veckor sedan och hade först tänkt sprida ut dem på olika ställen.
Men de är ju finast tillsammans!

Krya på dig nu!

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

7 juli 2008 21:18

Drivhusbilder igjen...sukk!!!! Lyktene ble helt sikkert skapt med tanke på ditt drivhus!!!!! Se bare så godt de passer i farge, størrelse og stil!!!! Du, den inspirasjons-boken..Hvordan går det med den?? Jeg sitter her og venter...og venter ;)

http://husetvedbekken

 
kardemomme

kardemomme

7 juli 2008 21:21

Angående din forestående bok så glemte jeg helt å si at ett stort kapittel bør handle om dine vesker.. ;)

http://husetvedbekken

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se