Direktlänk till inlägg 24 juni 2008

8 år och livet framför sig!

Av Persilja - 24 juni 2008 10:05

Så har då dottern fyllt år. Hon föddes för 8 år sen, en dimmig midsommaraftonsnatt. Precis när jag försvann in i dimman, (födslovåndorna/lustgasångorna) lättade dimman ute och när jag tittade ut genom fönstret efter att hon kommit ut och fridfullt låg på min mage spred ljuset sig och midnattsolen sken. Det var en magisk natt, inte bara på grund av hennes ankomst. En riktigt trolsk natt då man nästan kunde se älvor dansa.

Nu är hon åtta år och jag minns precis hur jag var när jag var åtta år. Det var kompisen som gällde framför allt annat. Jag hade en bästa vän som hette Anette som jag alltid var med. Vi fnittrade och lekte och spenderade dygnets vakna timmar ihop. Samma gör min dotter nu med sin allra bästaste vän. Det är en fröjd att se dem ihop, det är äkta kärlek och de ser inget annat än att vänskapen ska hålla livet ut. Deras älsklingsdröm är att de ska bo ihop som vuxna. De ska ha två hus. Ett på kanarieöarna.

Tänk att hon fann en vän här i Luleå som blev så betydelsefull för henne! Vilken lycka!

Igår började dagen med att vi sjöng för henne.

Hon fick öppna alla sina paket och Pommac stod och studerade varje öppning noga. Han älskar paket och dess innehåll. Vi hade ett paket till honom med men hade inte kunnat hålla oss, han hade fått sitt dagen innan.

På dagen var hon på basketskola med sin bror och senare på kvällen var det dags för kalas med tårta. Före det hade hon fått bestämma mat och det blev köpespizza. (Skönt för mig att slippa matlagningen!)


Det blev två tårtor, en röd och en brun. Den bruna med kaffesmak. Det blev kokostoppar, kakor och maränger. Och läsk. Egentligen skulle kalaset varit utomhus.

Men molnen såg regntunga ut så jag dukade inne och precis när gästerna anlände klockan sex kom första regndropparna.


På kvällen, efter kalaset satt vi tillsammans och såg Jönssonligan och precis när hon trodde att dagen var över, sent på kvällen, knackade det på dörren och hennes bästis kom med ett paket. Hon ville prompt lämna det på rätt dag och hade fått sin pappa att köra milen som skiljer dem åt. Lycka!

Idag kommer bästisen hit och då ska de leka med alla nya saker och sen ska hon sova över här så idag blir det också en gulddag för min stora 8-åring. 
 
Kardemomme

Kardemomme

24 juni 2008 14:00

Æsj! Kjedelig med det våte været..Vi rakk akkurat middagen ute,før regnet kom på min datters burdag, men kaffen måtte vi ta innendørs..

http://husetvedbekken

 
anna

anna

24 juni 2008 14:57

Vad fint du gjort härinne.

Mysig dag hon fick på sin födelsedag.

http://salhuset.blogg.se

 
sofie

sofie

24 juni 2008 16:20

Hej! Måste säga att du är en stor inspirationskälla till mig! =) Jag hoppas att det var okej att jag länkade dig i min blogg? kram /sofie

http://www.sojf.bloggagratis.se

 
Ingen bild

therre

24 juni 2008 18:04

Det är så sött med vänskap mellan två små! :) Jag blir så lycklig när dottern leker med sina vänner! :)

 
Ingen bild

sofie

24 juni 2008 19:08

Ibland funderar jag faktiskt om jag vågar åka iväg. Just nu är jag inne i en period där jag känner mig lite fundersam över om jag fattat rätt beslut. Men jag försöker bara tänka "NU eller aldrig". Nu måste jag gå och ge katta mat, han står och skriker i köket :) tjing!

 
kardemomme

kardemomme

24 juni 2008 19:13

Glemte forresten å gratulerer med ny prikkete velkomstside!!! Noe skjer med meg når jeg ser prikker...Humøret stiger så og si..haha!!!

http://husetvedbekken

 
Anki

Anki

24 juni 2008 19:34

Kommer ihåg min bästis när jag var 8 år. Åh, vad man hade roligt då.
Grattis Molly på 8-års dan!
Anki

http://hundgarden.zoomin.se

 
Storeflittig

Storeflittig

24 juni 2008 21:14

HEI!

Nå har jeg vært inne på sidene dine flere dager uten å legge igjen liv etter meg... sorry:)

Så mye som har skjedd den siste uken: jeg bare elsker taverne agancy bildene du har vist, tusen takk for tipset, der kommer jeg helt sikkert til å finne meg tilrette. Geniale bilder:)

Gratulerer med 8-årsdagen, midsommar er sankthans forresten, må være litt ekstra stas å ha bursdag da, dere er jo egentlig enda flinkere enn oss nordmenn til å feire den dagen.

Bildene fra veksthuset likte jeg kjempegodt, særlig det trappebildet, vimplene og kurvstilen. Det kommer til å bli så vakkert med "overflodshagen" som du planlegger.
Håper armen er bedre, du må være forsiktig vettu, selv om det har en egen sjarm å ligge våken på natten med en bok eller noen ideer, og kjenne stilheten..

http://flittiglisene.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

24 juni 2008 21:31

Mmmmm kaffesmak! Recept tack!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiilja

24 juni 2008 23:09

Kardemomme: JA, jag love prickar! Detta är en tapet från tapetorama! Kommer nog att köpa den!!!!

Anna: Tack!

Sofie: Det gläder mig ofantligt du modiga unga kvinna!!!

Therre: Det är stort!

Anki:Molly tackar!

Storeflittig: Haha! PRECIS, att vakna mitt i natten då alla sover och läsa trädgårdsböcker-det kan vara små guldstunder! Ibland behöver man uppleva friden! Även om det är mitt i natten! Där slog du huvet på spiken!

Lisa: Äh, inget märkvärdigt, bara kaffe som vätska i florsockret...

 
Ingela

Ingela

24 juni 2008 23:17

Och min midsommartjej har fyllt sex. Sistongen.

http://www.kuoksik.blogspot.com

 
Ingen bild

Anne

24 juni 2008 23:50

Det verkar ha varit en fin födelsedag, Va' sött av vännen att uppvakta på riktiga dagen!!!

 
cake

cake

25 juni 2008 01:56

Åh nu längtar ja tillbaka till när jag var så liten. Önskar henne grattis i efterskott ^^.

http://cakesniffer.bloggagratis.se

 
Ulle

Ulle

25 juni 2008 08:45

SÅ mycigt det låter! Grattis i efterskott till lilltjejen!!!

http://lillaunika.blogg.se

 
Synne

Synne

25 juni 2008 09:11

Vilken lycka att fylla år hemma hos dig.
Att ha en bästis som kommer trots långa avstånd.
En go jycke som gillar paket lika mycket som en själv.
Säger bara grattis till dottern och grattis till dig.
Samt ett tack för att jag, med lite gråt i halsen fick vara med på hennes dag.
Tack Persilja.
Kram mig......

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se