Direktlänk till inlägg 22 juni 2008

Växthuset i bilder-och annat.

Av Persilja - 22 juni 2008 21:05

Vi har inte mer än kring 14 grader här trots att solen skiner. Det är som att värmen inte riktigt vill komma igång!

Imorgon fyller dottern åtta år!

Har gjort två tårtor efter hennes önskemål. Båda har glasyr och inuti är det bara vaniljvisp och lite grapefruktsaft. Imorgon äter vi dem på släktkalaset. Här kan jag även visa mitt trick att hålla tårtfatet rent, ser ni smörpapperena där runt om? De drar jag bort efter garneringen och voilá är tårtfatet alldeles rent.

Barnkalaset har hon själv bestämt ska inträffa senare i sommar och då tillsammans med bästisen som fyller år i början av augusti. (Skönt, tycker jag...) En liten frist. Nästa vecka fyller äldsta sonen år, så det är tätt med kalas här hos oss under våren, sommaren.

Hela den här dagen har varit kravlös och skön. Loj, mysig. Vi har fikat i växthuset. Te och kakor och hårdbrödmackor.

Det är skön stämning där. Alla trivs där och eftersom det är kallt ute är det skönt därinne. Inte ett dugg för varmt ännu.

Jag har inte alltför många växter detta år. Växthuset blev ju klart först sent i maj. Men än finns det ju att köpa plantor så det kan nog bli någon fler.

Det ska bågna av växter tycker jag! Överdådigt helst!

Fast det är ju viktigt att man rymmer möbler också. Jag är väldigt nöjd med hur det blev. Även om det inte alls är klart.  Jag har bara burit dit några möbler och inte alls känt in mig. Men det känns bra redan nu. Kan det nånsin bli fel i ett sånt utrymme???


Jag älskar pelargoner och särskilt såna här som är mönstrade, äggskalsmönstrade kanske det kallas? Den här skönheten hänger på bron. Mörkt mörkt röda är blommorna. Fast nu ser jag att de ljusnat. Hm. Kanske kylan? Våra nätter är MYCKET svala!

Klockan är nu halv tio och solen lyser vackert in genom fönstren. Luften är kall och kylig. Det är krispigt ute. Och myggen håller sig borta. Det är rätt så bra väderlek egentligen! 

 
 
Ingen bild

Stora E

22 juni 2008 21:50

Vi känner inte varandra, men du var min sons Mullefröken och jag arbetade på dina barns skola nå'n termin. Jag minns dig som den trevliga tjejen som vinkade ifrån bilen till mig och sonen när vi promenerade till skolan. Kram!

 
Tant Grön

Tant Grön

22 juni 2008 21:51

Gud så mysigt du! Kan tänka mig att ni har haft det riktigt trevligt därinne idag :-) och vilket härligt porslin, te/kaffe/choklad smakar säkert fantastiskt gott i de muggarna!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Andie

Andie

22 juni 2008 22:02

Grattis till dottern! Och uterummet är väldigt mysigt måste jag ju säga!

http://www.andie.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

22 juni 2008 22:02

Sååå fin kake!!! Hvordan har du fått den sååå rød?? Når datteren min kommer hjem skal jeg vise henne bildet ;)Jentene våre fyller jo år med bare noen dagers mellomrom!! Min H. er 3 år eldre da..Så i rubriken på innlegget at det skulle handle om veksthuset igjen, og jeg fikk helt hjertebank som vanlig!!! Blir aldri lei av å se bilder derfra!!! Pelargoniumen med to farger het "Pelargonium Retro" hos gartnern her på stedet..Siden jeg er veldig Retro for tiden syntes jeg det passet fint..Ser en av vimplene dine i taket der..Du skal vite at jeg, eller DU, har fått mye skryt for vimpelen du sendte meg! Jeg er så glad i den, og redd for den at jeg nesten ikke liker at noen TAR på den hihi!!!
De

http://husetvedbekken

 
Killfröken

Killfröken

22 juni 2008 22:09

Åh, nu vill jag ju också ha växthus! (Fy för att bo i lägenhet mitt i stan.)

Sen är jag inte särskilt bra på växtodlingar men det kanske man inte behöver ha bara för att man har växthus?

http://www.killfroken.se

 
/B

/B

22 juni 2008 22:18

*buhuu* Skrev en lååååååång kommentar som försvann för att jag hann klicka på skicka innan jag fyllt i alla fält ovan. Ville i alla fall gratta dottern och sucka och sukta efter ditt växthus samt instämma i lummig-trädgård-drömmarna. jag jobbar förstås i värsta motvind med min sandplätt till trädgård. men jag SKA ha en trädgård som man vill leka kurragömma i. Basta!

http://lyckligagatans.blogg.se

 
fru vims

fru vims

22 juni 2008 22:34

hei hei

så hyggelig at du likte IKEA krakken min.

jeg har aldri vært innom bloggen din, liker det jeg ser. masse farger og ting som er min stil :)

gratulerer med datteren, 8 år. du må være stolt :)

ha en fin kveld og ei god uke!

http://fru-vims.blogspot.com

 
Ingen bild

Sissen

22 juni 2008 22:54

Mums! Oj vad det ser gott ut ! Hur lyckas man med en sådan häftig glasyr? Du får gärna skriva receptet, när du har tid!
Grattis Molly !

 
maloppa

maloppa

22 juni 2008 23:32

Åååååh, va härligt det ser ut i ditt växthus. Visst ÄR det otroligt mysigt att sitta där med barnen o fika när vädret ute inte tillåter det, vi gör det ofta...
Snyggt med vimplarna i taket, kanske tar efter dig där någon dag framöver. Har två äggskalspellisar som jag fått av en väninna, visar dem i ett inlägg någon vecka bakåt. Den ena är röd o vit o stjärnformad, jätteläcker "White glitter" och den andra rosaspräcklig heter "Sparkler". Väldigt tåliga o tacksamma. Ska ut o resa med killarna i morronbitti så du får klara dig utan mina kommentarer några dagar.

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Kicki

Kicki

22 juni 2008 23:36

GRATTIS till Molly! Tårtan var superläcker.Hur fick du den röda färgen?

Ert växthus är helt fantastiskt! Vad skulle jag göra för att få ett sådant????
Dina mönstrade pelargoner är engelska pelargoner, om de sedan har ett specifikt namn(vilket de säkert har) så vet jag inte det:-) Supersöta är de alla fall.

Idag har jag också spenderat dagen ute i trädgården.Klippt gräs, planterat en pion jag köpt och 2 flox jag fått av grannen, satt rosenskära- och solrosfrön(lite sent kanske, men de står sig ju länge sen) och sen bara gått och påtat och dragit sådär som man bara måste.

Nu är också midsommarledigheten slut och jag jobbar 2 veckor till innan semester!

http://iverashus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

22 juni 2008 23:59

Stora E: Åååå, jag vet precis då vem du är! Och din gulliga son minns jag ju! Han var så go! (Är!) Vad roligt! Jag saknar Kiruna nu som ett knytnävsslag i magen, just känslan av alla människor vars vägar man korsade men som jag (förmodligen) aldrig mer korsar. Det känns tomt att vardagslivet jag levde där bara är borta...du gav mig precis tillbaka känslan av hur det var...vardagslivet.

Tant Grön: Ja, de gillar du! Jag glömde nog svara sist var jag hittat dem och de kommer från en liten yttepyttebutik här istan som heter Fröken April (älskar det namnet) och de såldes två och två, en röd en blå i en mjölkkartong (en snygg en), engelsk stil.

Andie: Tack!

Kardemomme: Jag kan själv hisna i magen över mitt växthus. Det är sådär fint så jag får nypa mig för att inte tro att jag drömmer!
en härlig känsla. Ja, våra döttrar fyller nära varann. Det är bara karamellfärg i florsockret...Hon ville prompt ha röd tårta.

Killfröken: Nä, man behöver inte kunna en massa, se på mig! Jag lär mig och gör en massa misstag som jag lär av (kanske...)

B: Vet du hur jag gör när sånt händer, backar med pilen och vips har jag min försvunna kommentar där igen. Och då får jag chansen att skriva koden rätt igen. Try it! En ny trädgård är nog betydligt tuffare att få ordning på, men du är ju på god väg med gräs och snyggplanken!

Fru Vims: Kul att du kikade in. Jag brukar kika in hos dig, tror jag hittade dig via Flitige Lisorna.

Sissen: Haaha, receptet är köpta tårtbottnar, färdig vaniljvisp, lite pressadblodgrape och så glasyr av florscoker och röd karamellfärg...;D

Maloppa: Ska kika in och spana! Jag samlade på pellisar ett tag, tills de frös ihjäl en vinter i källaren där vi bodde. Sen dess tar jag det lugnt med sorterna. Jag behöver inte ha femtio stycken, det räcker med typ 10-15!

Kicki: Karamellfärg...ja, varje har ju ett eget namn, men jag är ingen sån trädgårdsmänniska som kan namnen på allt, min hjärna är för full tror jag så jag ser namnet och kastar ut det genom andra örat. Svisch och blir inte särskilt olycklig för det...;D
Rosenskkära är härlig, liksom pioner. Skönt att höra att du sått frön, tänkte också göra det efter imorgon. Fast här fryser de väl bort i början av september....men ändå!

 
JB

JB

23 juni 2008 00:23

Hej,
Vilket härligt växthus du har Jag blir väldigt hungrig nu när jag läser om fika och födelsedag. Vädret har ju varit lite hit och dit under helgen, men det blev riktigt fint vid tre -tiden. Vilket stort och fint växthus du har, jag svimmar nästan.

http://johannasdag.blogg.se

 
Ingen bild

Lucia

23 juni 2008 12:07

Grattis grattis till söta Molly! Vilken bra tårtsmak hon har, grapefrukt!! Det var nytt för mig men låter fräscht. Jag är riktigt avis på ditt växthus, vill också kunna sitta och fika med fina koppar och goda kakor i mitt. Mitt växthus är som ett litet råttbo i jämförelse hahaha. I natt hade jag the strangest dream om dig. Jag och min pappa hade åkt till din stad och helt plötsligt befann jag mig i din källare (tror inte du har en men ändå) Där hade du bakat massor av plåtar med bullar som du var på väg ner att hämta. Helt plötsligt kommer du in och både du och jag blir helt förskräckta och jag upprepar hela tiden "bli inte rädd bli inte rädd" det är bara jag. Du var jättelång och hade en stickad tröja på dig. Hahaha vad får man allt ifrån, vet ju att du inte alls är speciellt lång.

 
susanne

susanne

23 juni 2008 14:48

ett jätte grattis så här i efterskott till molly från oss..
växthuset ja makalöst underbart..ÅH så avundsjuk jag blir förstår att du är där all din tid! Ställ in en säng..;) så kan du vila där i din oas...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

23 juni 2008 15:09

Lucia: Haha! Bisarrt! Undrar vad det menas...källare...Lustigt för jag har haft lite "ångest" för att jag inte förmått mig att baka bullar vilket jag hade föresatt mig. Kanske du kände min vånda. Min 13-åring har nyss läst en artikel om att telepati faktiskt finns. Att det är helt bevisat. Så det var nog ditt känsliga sinne som tog upp mina signaler. Jag tror att du är mer mottaglig för signaler än andra. Du lever fullt ut och välkomnar allt. Det krävs en sån människa. Jag försöker vara sån, men är inte lika långt utvecklad. Däremot är mitt födelsedatum gynnsamt för häxerier! (valborgsnatten)

Susanne: Ska hälsa henne. Det är inte i efterskott-det är idag!
Hoppas allt gick bra nu i helgen!

 
Lotten

Lotten

23 juni 2008 18:31

Vilka härliga bilder från ert fina lilla växthus! Här är inte heller så varmt.... men vi hoppas på bättre väder senare i veckan! Ha det bra! Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
kicki

kicki

23 juni 2008 19:55

Grattis till dottern idag som fyller år, vilken god tårta du gjort, man blir sugen....
Vilket underbart växthus du har, stort och rymligt, mitt är pyttelitet men nu väldigt fullt då gurkan är upp till taket och vindruvor och hallon slåss om plats...skall försöka att få gubben och bygga ut växthuset till nästa år, det ser så mysigt ut med bord och bänk inuti...
Ha det så bra min vän, kraftiga penseer du har på trappan förresten, kramen igen...

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
fru Pink

fru Pink

23 juni 2008 21:44

Gratulerer til Molly!! Og takk for herlige, stemningsfulle bilder som vanlig, Persilja!
:)

http://www.flittiglisene.blogspot.com

 
fru Pink

fru Pink

23 juni 2008 22:28

Så smart å ha olje, soya etc i boksene!
St. Hans er norske midtsommarafton:) Vet ikke hvem St. Hans var..., men det spiller ingen rolle!! Vi har bål på stranden, allsang etc, men det er ikke like stor feiring som i Sverige. I år er det inegn feiring på oss i allefall, regnet plasker ned.

http://www.flittiglisene.blogspot.com

 
Synne

Synne

24 juni 2008 08:08

Först å främst Grattis till Molly i efterskott....
Så till ditt växthus.
Ser så skönt ut att sitta där inne med kaffet eller tet en lite småkylig sommarkväll.
Hoppas du kunde somna om sen efter att ha bläddrat i boken hehe...
Du det där köket som grönt skulle jag mycket väl kunna tänka mig alltså.
har en sån där illgrön färg hemma. I två burkar. Skulle kanske använda den innan den torkar bort i burken hehe...
Ha en fin tisdag vännen.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

24 juni 2008 09:48

Grattis i efterskott till Molly!

Vad härliga växthusbilder du visar - det är sådana som gör att jag allvarligt överväger att flytta ut på landet :)

http://langstrump.wordpress.com

 
Från förråd till gästrum - Therre

Från förråd till gästrum - Therre

24 juni 2008 19:51

Förstår att alla tycker om att vara där inne - jättemysigt ju!

http://forradtillgastrum.blogg.se

 
Karin

Karin

24 juni 2008 22:42

Hej!
Vilken härlig blogg du har, och vilket underbart växthus!
Hit kommer jag gärna igen.
Hälsningar
Karin

http://www.karinlindstrom.blogspot.com

 
penzel´n

penzel´n

25 juni 2008 07:59

hälsa henne grattis. Jag har själv en pojk, Kevin, som fyller 8 i augusti.
:-)

http://www.penzel.bloggagratis.se

 
Jennie

Jennie

25 juni 2008 16:13

Åååååh , vilket vackert växthus , blir extremt avundsjuk , jag säger som jag såg någon annan sagt innan , fy för att bo i lägenhet mitt inne i stan :(

http://storslagen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se