Direktlänk till inlägg 16 juni 2008

Jag är shoppingless!

Av Persilja - 16 juni 2008 14:04

Lagerhaus var ingen höjdare! 

Har varit dit för första gången idag. Dottern köpte en liten bordspapperskorg, men det var nog en av få saker som jag föll för. Vet inte om det är jag som blivit antishoppoholic, eller om det var en oinspirerad affär? Svårt att avgöra. (Hundsparbössa från Lagerhaus.) Jag blir mer och mer kritisk. Det är sällan jag blir sugen på att KÖPA något när jag går in på butiker. Däremot blir jag sugen på olika prylar när jag ser dem i tidningar och i bloggar eller i någons hem. Ögonshopping räcker.

Mitt värsta jobb skulle nog vara i en butik. Det är som att meningslösheten drabbar mig när jag går in i affärer. Tjäna pengar, handla upp pengarna-vilket ekorrhjul! Ungefär så tänker jag och drabbas av akut shoppingleda.

Men tjäna pengar och äta för pengarna och köpa växter för pengarna och resa för pengarna och gå på bio för pengarna-DET är mera meningsfullt.

Kanske är det så att jag har allt jag behöver och är mätt på prylar liksom. Medan upplevelser är mer bristvara...

Hallå upplevelser! Resor! Anfall mig! Jag är redo!

(Måste bara tjäna lite mycket pengar först!)


 
 
Ingen bild

Lucia

16 juni 2008 14:23

Ja men ska ni inte åka ner till brorsan i Älvkarleby i sommar? I så fall är ni sååååå varmt välkomna till Lucias residence. Lovar att bjuda på både härlig mat och trevligt sällskap! Se där! Ett semesterförslag som anföll ; ))
kram från Lucia

 
Ingen bild

Persilja

16 juni 2008 15:16

Lucia: Hahaha! Då kommer vi och river residenset, fyra ungar, två vuxna och en hund! Mouhahaha! (Mitt tips: Lås dörrarna och fäll ner persiennerna!!!)

 
/B

/B

16 juni 2008 16:53

Lagerhaus var ingen hit enligt mig heller. Jag har varit där en gång. På öppningsdagen, och stressshoppat hejdå-presenter till Gottis dagispersonal. Men jag såg INGET jag fick habegär av.

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Andie

Andie

16 juni 2008 16:54

Jag brukar verkligen inte heller shoppa när jag går i butiker. Däremot fyndar jag hellre udda prylar på loppisar. På det sättet har de en historia och betydelse.

http://www.andie.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

16 juni 2008 17:00

Kan bara hålla med! Och är man mycket på nätet dessutom och tittar, så känns det som man blir ganska mätt på prylar. Däremot blir jag också mer och mer inspirerad att hitta på egna lösningar. Shopping är definitivt överreklamerat!

 
Gry

Gry

16 juni 2008 17:20

Sådär känner jag också.... Visst blir jag sugen på en massa fint, men snålar ur när jag väl står i affären. Tidigare var jag inte så kritisk, utan shoppade loss när tillfället kom (läs: pengarna fanns) men nu är jag mera försiktig och....mätt, tror jag. Jag omsätter också pengar i upplevelser; den här kudden kostar som två dygn på campingen, den lampan ger en flygbiljett till Pragh och så vidare... Eller omsätter det i saker till barna...ofta!

MEN jag är däremot jättenöjd när jag väl köpt någonting! Idag har jag fyndat två fina muggar och en härlig skål på ICA, av alla ställen ;-)

Kram

http://www.baragry.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

16 juni 2008 17:46

Nä Lagerhaus är ingen höjdare det håller jag med om.Jag har bara köpt ljus där, hittar aldrig något jag gillar till 100%.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

16 juni 2008 18:52

Int gör de nåt. Nästan alla våra vänner har fyra ungar och hund. De kommer hit och river titt som tätt. Du kanske också minns att jag aaaavskyr nerfällda persienner "fniss".

 
Synne

Synne

17 juni 2008 07:55

Hmm får en bekant känsla i kroppen.
Vi var nyss i Tallinn. Där finns det massor av fina prylar att köpa. Men jag handlade inte ett dugg. Jo, 7 vykort varav jag postade 3.
Ville inte ha mera samla-på-damm-grejor hemma.
Resor och mat och upplevelser är bättre....
Helt enig med dig.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

17 juni 2008 10:33

B: Nej, URTRÅKIG affär!!!!! Överreklamerad!

Andie: Ja, loppisar äger!

Gry: Barnen får ALLT, varje krona går till dem. Nu är det så bra att jag kan ärva både skor och byxor av killarna.

Charlotte: Nä, blä!

Lucia: Haha, jo jag minns att du inte gillar det! Jaså ALLA dina vänner har fyra ungar och hund. Jag som trodde jag var unik! Hmpff!
Tack för inbjudan! Jag skulle jättegärna komma men allvarligt skulle jag aldrig få med mig familjen. Spridda skurar bara. Har en man som är i det närmaste ascoial, en son som är nybliven arg tonåring, en hund som hoppar och dreglar och hatar att åka bil, men jag ORKAR inte få med de överallt dit jag önskar. Men jag kanske slinker iväg alldeles av mig själv (ja, dottern hänger alltid med mig) och dricker te och insuper den underbara atmosfären i din trädgård. Om jag törs, jag är ju blyg som attan, lite iallafall...)

Synne: Tallinn är bättre shopping!

 
agata

agata

17 juni 2008 10:43

Känner igen mig! I dyra inredningsaffärer är sakerna jag vill ha oftast för dyra. Och jag har slutat komma hem med någon liten, billig ljuskopp som ändå inte kommer synas hemma.
Det är roligare med fina loppisfynd. Billigare, mer kreativt och bättre för miljön.

http://agata99.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards