Direktlänk till inlägg 12 juni 2008

Att älska sig själv (del 2).

Av Persilja - 12 juni 2008 23:17

Det är detta jag älskar med bloggandet att jag får sån respons på mina djupare tankar. Alla kanske inte tänker precis som jag men samtalet fortskrider och det blir nästan som att ha tjejfest med vinflaskan och samtalet bara rullar på och plötsligt når man de riktigt stora tankarna och uppnår en slags klarhet. En klarsyn. Våra diskussioner på kommentarspåret är så intressanta! Era tankar kring detta ämne att älska sig själv är ju mycket inne på samma spår som jag. Att vi ställer höga krav på oss själva, att vi strävar, men trots det känner oss lyckliga och kanske är det precis som Mynta skrev att vi är DÄR. Vi strävar och i och med vår strävan uppnår vi "karma" eller harmoni eller lycka eller vad vi vill kalla det. Jag brukar faktiskt innan jag somnar varje kväll känna ett förväntansfullt pirr inför morgondagen. Ibland när allt inte känns så lätt så kan jag frammana det där pirret. Som gör att jag vill somna och vakna till en ny dag. Jag är livrädd att bli av med den känslan. Känslan av förväntan, hopp, lust.

Det pirret innehåller så mycket viktigt för mig. Ibland har jag förstås inte alls känt det där och då har det varit tungt. Då har jag inte somnat utan legat och grubblat och skapat stora svarta orosmoln över min säng och mitt sinne.

Men allt som oftast lyckas jag skapa det där rummet av frid och förnöjsamhet med hjälp av den där känslan av att jag har något att se fram emot. Fast jag egentligen inte har det. Inget särskilt alls. Men jag skapar en illusion att nästa dag är ny och skön och full av möjligheter. Jag antar att det är en gåva att kunna ha det tänket. 

Att jag eller någon av mina kära skulle bli svårt sjuka eller råka ut för något annat gud förbjude skulle ju naturligvis riva allt och skapa nya förutsättningar. Men idag, som det är nu, lyckas jag frammana dessa positiva känslor av att jag längtar efter att få sträva vidare en dag till.  

Livet är fantastiskt och jag ser det. Trots att allt inte är perfekt. Trots att jag har problem och sorger precis som alla andra. Men jag lyckas ändå se ljuset som finns. 

Ni som kommenterar är så starka kvinnor. Fulla av liv. Det är en fröjd  att läsa era tankar. Att känna att vi är flera därute. Alla olika men ändå lika.

Det är en vacker tanke att vi förenas av våra brister och att vi alla kan försonas med dem.

Vi är så bra! Vi är så älskvärda! Vilken tur att vi finns i världen! 


 
 
Gry

Gry

12 juni 2008 23:50

Hm...det finns mycket att tänka kring detta och närliggande teman. Just det där att sträva och att ha en drivkraft. Det är ju själva essensen i livet. Vi måste vilja någonting och vi måste varje dag göra en massa val, medvetna eller omedvetna. Allt vi gör rör sig om vilja. Eller? Man måste vilja ta sig upp på morgonen, måste vilja möta en ny dag, måste vilja ha en meningsfull dag en meningsfull tillvaro. Vilja dela sitt liv med någon eller inte, vilja andas och leva. På så sätt är vi många som är lika och vi är DÄR. Sen kan strävandet och viljan delas upp i en mängd olika grenar. Och skäl. Att lägga nivån för strävandet samt riktningen - däri ligger svårigheten för många.

Som du skriver, livet är fantastiskt och jag ser det. Det är en viktig egenskap och någonting värt att sträva efter- i mina ögon!

Må så gott! Kramis

http://www.baragry.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

13 juni 2008 00:05

Känner som du - detta meningsutbyte ger positiva vibbar. Ger en mening och framtidstro. Tänk, att detta överför vi nog (förhoppningsvis) på våra barn - känslan av att vi är många där(här-?) ute som vill gott och har en "schysst" syn på livet & mänskligheten. (Humanister?)
Vet egentligen inte riktigt vad jag vill ha sagt nu (jo, det gör jag - men hittar inte orden); men vill bara säga att detta känns bara så bra & positivt.
Leve livet.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
/B

/B

13 juni 2008 08:51

Jomen det är ju så det är. "Det är inte hur man har det, utan hur man tar det."
Man kan, som Kay pollack skriver i sin bragiga bok, välja glädjen.
Eller; som min fina, nya väggdekoration förkunnar: "If life gives you lemons, make lemonade!"
Alla de där uttrycken (som en del säkert tycker är floskler) skriver jag under på till 100%. Faktum är att med rätt inställning i huvudet så övervinner man de flesta motgångar.
/B - som ska iväg och titta på sötipöta kattungar i dag.
:-)

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

13 juni 2008 09:33

Gry: Ja, det kanske är något bra ändå.

Mynta: Exakt; bra och positivt. Kan det bli bättre?

B: Någon har ju kommit på de där uttrycken och sagt dem och blivit hyllade tills de blivit floskler. Vem fanken kom på epitetet floskler???
Det är bara ett sätt att avfärda.
Jag gillar det där med lemon och lemonade.
Visa på bloggen tack!
Och sist; SKAAA du??? Ska du verkligen. Vet du vi (jag och barnen då) funderar på katt också. Det finns bara ett aber och det är att 9åringen reagerade på katt på ett pricktest. Men jag tror inte riktigt på det. Tror att de överdoserar och att han mycket väl skulle kunna leva med en katt. Och Pommac kan säkert leva med en katt han älskar ALLA- så här övervägs starkt katt, men säg det inte till maken...
Var ska ni titta på katt och inte tittar man på en kattunge utan att komma hem med en!!! Det går ju inte. Så det blir katt idag! Hahaha!

 
Lisa

Lisa

13 juni 2008 11:43

Jaa, så försöker jag också att tänka, och är jag inne i ett skaparrus så har jag pirr i magen hela dagen inför vad som ska komma det närmsta timmarna. Bra att skriv ner och komma ihåg de dagar då allt känns mindre glatt! Ta med dig pöjken hit och låt han gosa med Bosse så får vi se vad som händer. Jag har nära till akuten!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Kamilla

Kamilla

13 juni 2008 21:06

Jag håller med dig om rädslan av att man skulle mista känslan av sin förvänt, hopp och lust somman har. Det sägs att hoppet e det sista som lämnar människan så är jag en sån somlever på det. Jag kan inte se livet fullt ut lika vackert somjag skulle vilja, men jag ärpå god väg iaf. Det är det som räknas.Mvh Kamilla *kram*

http://finnsanglar.bloggagratis.se

 
penzel´n

penzel´n

14 juni 2008 08:11

ja, jag kan känna likadant som du beskriver. och att det är så skönt att få vara mej, liksom. Även om jag just nu är sjukskriven för utmattningstillstånd så känner jag endå att det finns de som har det värre och jag har det ganska så bra och är endå ganska nöjd och glad över att jag är JAG. jag trivs oxå med min blogg och de som besöker mig där och jag är glad över att jag började blogga, det har gett mig så mycket.
Tack för en fin blogg
o ha en bra dag.
kram

http://www.penzel.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

14 juni 2008 22:51

Det låter verkligen jätte härligt det där med pirret innan du somnar. Jag har aldrig tänkt så trots att jag alltid säger till barnen innan de går och lägger sig, att om man inte sover så kan det inte bli en ny dag och då kan ni inte leka och inte gå till dagis, eller vad det nu är vi ska göra den kommande dagen. Jag läste det i någon av Anna Wahlgrens böcker tror jag. Mina barn vill gärna inte gå å lägga sig, de är väl rädda för att missa något, kan själv känna den känslan. Men jag kanske ska testa det där pirret och säga orden jag säger till barnen, till mig själv.

http://inredningpagar.bloggagratis.se

 
Carpe Diem

Carpe Diem

15 juni 2008 23:32

Vilken fantastisk blogg du har. Den här tiden borde man sova för länge sedan men tiden räcker knappast till med det man vill och måste. Jag är ny bloggare och befinner mig på träningsstadiet. Jag är förvånad varje gång jag får texten att fastna...
Ha det bra!

http://johannasdag.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards