Direktlänk till inlägg 12 juni 2008

Piff!

Av Persilja - 12 juni 2008 17:26

Dottern har varit hemma en sväng för att äta brorsans plättar och leka lite. 12-åringen stekte plättar och stack sen till skejtparken. Eller stack, hans mamma dvs jag skjutsade honom. Dottern ska sova en natt till. Det är lika bra att passa på medan hon är stärkt av mod och inte rädd för vad det nu varit hon är rädd för. Jag saknar henne! Det känns konstigt, men jag biter ihop.

Min 12-åring satt vid kökksbordet och filosoferade när jag ropade "Sitt kvar där! Ljuset faller så fint. Sitt stilll medan jag hämtar kameran".

Ser ni hans hår. Precis hans nyans vill jag också ha. Men numera är mitt hår mer åt det grådaskiga hållet...och förr var det mera mörkrött.

Bara en av mina fyra barn fick rött hår och fräknar som jag.

Här sitter han och ska spana in youtube filmer med skejtare. Han finns själv med där, skejtande. Båda mina yngsta grabbar använder datorn på samma sätt. De sitter och tittar på coola filmer med skejtare respektive basketspelare och så blir de inspirerade och går och skejtar/spelar basket.

Jag kanske borde titta mer på joggare än på inredningnsbloggar. Jag vill nämligen komma igång och jogga, men jag har noll inspiration. Orkar inte. Hinner inte. Vill inte. Men borde...


Jag gillar udda inredning. Lite roliga idéer. Det gör mig glad. Oväntade saker. Jag har själv gjort den mest knasiga och konstiga, MEN roliga klämspotlight.

Kolla bara:

En sån tror jag ingen sett förr.

Idag har jag piffat upp skafferidörren. Hade tänkt måla den med svart griffeltavelfärg, men när jag upptäckte att min gamla porslinsskåp var utmärkt som "svart tavla" så kom jag av mig.

Så idag gjorde jag en liten minipiff efter att ha sorterat papper i köket. Hittade en broschyr, en sån där matbroschyr som man får gratis och rev ut sidorna och piffade med.

Synd att kasta så fina bilder. Lite Ricekänsla över dem. Och apropå Rice: jag fick nya Family Living i lådan idag. Den var kanon bra! Man hälsade på hemma hos grundarna till Rice som bor i ett hus på 600 kvadratmeter.

600 kvadratmeter god smak...

 
 
Gry

Gry

12 juni 2008 18:51

Men vilken snygging. Jag är kär!! Snyggt kort du tagit. Kolla in på extrafilm, där kan du göra muggar, bordsunderlägg, föra över på kanvasduk mm. Haha, dyrkning av den vakra sonen ;-)

Precis så använder vår äldsteman datorn också. Fast han kollar in hockey- och fotbollsklipp på YouTube. Sen är det ut och dribbla och skjuta, antingen med klubba och boll på gatan eller med fotboll i trädgården.

Har faktiskt tänkt fråga dig ett tag. De där nya skejtboarden, med två hjul- en vriden konstruktion som kräver mera balans och som du surfar mera med ( om jag fattat rätt...). Såg sånna på västkusten för en dryg månad sen, och har nu sett flera i stan. Ser skitkul ut! Blir sugen att prova själv! Har sonen och dottern provat sånna, och i sånna fall- är det nåt att ha? Kul att få lite rekommendationer av proffsen!

Roligt att dottern vill fortsätta sova över. Ska se det inte finns någon hejd nu när hon fått smaka på det roliga i att klara av det!

Kulig grej att klistra upp bilder från tidningar på skåpet! Du är otrolig att hitta på, måste jag säga. Får mina egna idéer att kännas beiga.... Fniss! Fast nu är det mera färg på gång in i det gryska hem!

Måste också börja prenumerera på Family living. Är så tråkigt att få det så sent,alltså när det kommer ut i affärerna, haha.. Kollade så sent som idag om det kommit ut nytt nummer och det har det ju inte förstår jag. Hihi. Vet att det går att kolla längst bak i tidningen när nästa nummer kommer ut, så den glädjen ska du inte få (att mobba mig för att jag inte kollat alltså, fniss).

Ja, nu har maken fixat klart maten (som jag föreslog att vi skulle börja med....) så nu ligger jag kanske risigt till med tanke på disken!

Ha en fin kväll! Kram Gry

http://www.baragry.blogpspot.com

 
Ingen bild

Lucia

12 juni 2008 19:49

Vilken goding han är 12-åringen! Sååå fint med bruna ögon till rött hår. Det betyder att han har bra pigment också eller? Ser så ut i alla fall. Beundransvärt om du kommer igång med joggingen. Det är det absolut värsta jag vet. Försökte hänga på maken som skulle jogga 5 km härom veckan. Jag joggade typ 200 meter innan lungorna började värka och jag gav upp. Då brukar jag ändå träna friskis, yoga och afrodans varje vecka så helt otränad är jag inte. Det måste vara något psykiskt, tristessen träder in. Jag gick en rask promenad istället.

 
Ingen bild

Persilja

12 juni 2008 20:08

Ja, han blir liksom fint gyllene brun. Inte som jag, blek och rosaaktig i hyn, nästan transparent tyvärr, jag med mina gröna ögon. Du däremot ser ju ut att ha sån där underbar olivhy trots gröna ögon!

 
Ingen bild

Persilja

12 juni 2008 20:11

Gry: Sonen vet inte vad du menar riktigt. Du får nog fota! Han säger att det funnits jättelänge nåt som kallas snakeboard men det är nåt gammalt. Det nya som du pratar om kanske inte dykt upp här ännu? Vi är ju lite bakom här vättu!

 
Fröken Fräken

Fröken Fräken

12 juni 2008 21:12

Jag skulle gilla Family Living mer om det var en annan ton på det skrivna materialet.. för bilderna är oftast riktiga höjdare!

En rapport från systerstolarna i turkos, numera väldigt flammiga. Jag försökte ju ta bort färg med värmepistol, men det gick tröööögt. Pappa tog med bestämd hand över och påstod att det där var väl ingen konst. Nu har han försökt med och det går bara inte att ta bort den färgen på det sättet. Nu väntar slipning. Det ser ut som att det inte går att få dem trärena så de kommer nog att vitmålas... vilket projekt. Tur att de är så fina!

http://tusenideer.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

12 juni 2008 22:05

Fröken Fräken: Haha! Jag har nog aldrig LÄSt Family Living! Vad hemskt! Jag brukar läsa texten (haha!)(i andra tidningar) men i FL har det inte blivit för att bilderna är så starka och inspirerande. Måste nog ta och LÄSA nu och se om det stämmer det du säger.
Usch då, då var det nog riktigt kletig oljefärg. Men vitt blir väl fint. Tur att jag är nöjd med färgen (inte min favvo men den duger) för jag hade inte idats skrapa dem.

 
Ingen bild

Gry

12 juni 2008 22:32

Nej, jag menar Roller Surfer, kolla här http://roller-surfer.com/

Kramis

 
Ingen bild

Lucia

12 juni 2008 22:54

Hahaha olivhy??? Jag är jätteljus och fräknig i hyn, inte ett dugg olivig. Måste vara skenet i bilderna som ljuger. Men önskar mig hett en olivhy. Brukar smörja mig med Dove summerglow nu. En hudlotion med svag brun-utan-sol-effekt som kan användas varje dag. Funkar rätt bra faktiskt. Man känner sig inte så där isigt vit utan lite mer mörkvit hahahaha!!!

 
Mynta

Mynta

12 juni 2008 23:26

Jo; håller med om att sonens hårfärg är jättevacker!!
Jag är själv rätt gråhårig (mest i främre delen; runt ansiktet) - och hade tänkt att så skulle det vara nu framöver...
Men så har man ju en tonårsdotter som är sugen på att laborera lite med färger och utseende, och så...
Saken är den, att jag hennat mitt hår från ca 16 års ålder framtill jag fyllde 35. Sen pallade jag inte längre - ett himla bök!! Plus att hennafärgade gråa hår blir KNALLoranga!! Jag lade av med färgningen, helt enkelt.
MEN - dottern och jag har alltså stått framför hårfärgningshyllan på ICA ett par gånger nu, och jag föll faktiskt för frestelsen för några veckor sedan! Köpte en TONING (slits bort efter ett par tvättar), som hette "koppar". Skitenkelt jämfört med henna - och samma härliga färg!!
Känns som om jag blivit fast i färgträsket igen. Nya hårfärgen gör under för resten av (icke)-färgerna i ansiktet - speciellt nu sommartid, när man kan få lite extra färg på kinderna...
Prova tjejen - det går ju bort efter någon vecka! (Och tar 10 minuter att genomföra...)

You´re worth it!

(Usch - vad det där lät oroväckande likt något man hört någonstans... ;) )

Men sedan - hårfärgen påverkar ju inte den du är inuti - eller?
Kan man bli "lyft" psykiskt av att förändras utseendemässigt? Långvarigt, alltså... Intressant...
Se - nu fick du igång min snurriga hjärna igen - som alltid!

Skitfräck klämspot!! A clamspot (!) with an attitude!! (Ääälskar att hitta på svengelska ord...)

Gillar du udda inredning (el utredning?), så ska du snart få se det SLUTLIGA resultatet av mina förbannade fågelholkar - om du orkar...känner mig rätt nöjd, nu. Har liksom jagat färdigt. Tror jag.

Puss på dig, rödhätta!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

12 juni 2008 23:44

Se på bilden ovan med väskan så ser du att mitt hår ser ut ungefär som sonens. Fast det är fejk. Det är ett slingset (hemmabruk) med slingor för rödlätta. Jag har precis slingat mig. Jag började med det nån gång för några år sen tre fyra kankse när jag såg så mörk och grå ut. Det var som att det röda pigmentet försvann. Men jag har aldrig hittat någon hårfärg som kan ge mig det ljusröda hår jag eftersträvar. Eller jo slingpaketet ger mig ju lite ljusrött, men det är ju så lite i det så det räcker ju bara till några highlights. Skulle någon gång vilja kunna prioritera att gå till frisör regelbundet och färga in det i ljusrött. Men idag är det en utopi. Too expensive for me.
Men nån gång! När alla barn inte ska gå före i kön vad det gäller kläder, sportprylar, avgifter osv...
Barnbidrag finns det, men trötta gråa mammorsbidrag då???

 
Andie

Andie

13 juni 2008 10:43

Insperation kan komma i många former... kanske en youtube film om joggare hjälper vem vet?!
Och som alltid blir jag inspererad av dig och dina idéer. Jag har nämligen massor av coola "mat" bilder som jag inte vet vad jag ska göra av. Tror jag hittade insperationen att pimpa mitt kök... men jag ska fundera ut hur först. :-D

http://www.andie.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

15 juni 2008 10:23

Ja det är ju bara att stämma in med föregående skrivare, sonen är onekligen vacker :-), säg det inte till honom bara (har fått för mig att killar inte gillar det ordet) och då kanske du inte får fota honom någe mer :-)
Snygg lampa!!! och så praktiskt att du kan använd sidan av hyllan till griffeltavla! Vilket billigt och enkelt sätt att piffa upp hemmet med bilder från gratismenyerna! Du är så filinurlig!!!

http://inredningpagar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards