Direktlänk till inlägg 11 juni 2008

Luft sökes...

Av Persilja - 11 juni 2008 09:44

Jag blev inspirerad av Only och Kardemomme och Jenny att fota mina köksskåpar. Det var intressant. Grejen är ju att jag tänker ta bort min övreskåp så småningom. De som är av nyare sort och av spånskiva. De åker ner. De äldre som är mera rejält byggda får vara kvar. Men då får jag luft på ena sidan. Nåt som mitt kök verkligen lider brist på.

Koppar har vi i mängd och ändå är hälften i diskmaskinen vid detta tillfälle. Vi dricker mycket kaffe, te och choklad i detta hus.

Här är det diverse salladsskålar. Det äter vi varje dag i någon form så då är det kul att ta en ny varje gång. Fast vad färglöst det ser ut här. Måste jag ändra på!

Allt i detta skåp används i princip aldrig. Intressant! Eller sugrören används. Det andra tas bara fram vid picknickar-och att jag har en tratt hade jag glömt!

Världens godaste kaffe skymtar här. Lavazza Rossa. Riktigt gott kaffe! Det vill jag aldrig bli utan!


Vardagsporslinet står i en öppen skåp nära matbordet. Jag har känt att det är dags att städa den. Hyllorna ovanför porslinet som används dagligen rörs inte lika ofta.

Så där samlas det damm. Och dammtorka är inget jag brukar ägna mig åt så jag VET att det just nu är ganska dammigt däruppe. Så jag har tänkt att jag ska dammsuga där...snart.


I nischen i väggen har vi en hylla som hyser pennor, sudd, linjaler och plåster och linsgrejor och tavelkritor och mera sugrör.

Och så en skåp till innan jag avslutar denna underliga husvisning.

Detta är en liten skåp som inte rymmer så mycket. Det är min ENDA vitrinskåp så här har jag satt lite snyggare saker. Fast jag gör nog om snart, för de där termosarna längst bak använder jag ofta, medan karafferna nästan aldrig används. Måste hitta annat ställe för dem.

Måste jag sprara allt kan man ju fråga sig...

Det finns många fler skåp. Fy vad man har grejor! Det är verkligen dags att krympa ner kostymen lite och få in mer luft i hela huset. Mindre prylar mera luft, det är lyx.


 
 
kardemomme

kardemomme

11 juni 2008 10:08

Oi,oi, så mye fint du har lagt ut!!!! Jeg er på jobb og må heller komme innom deg igjen i kveld!! Gleder meg!!!!! Ha en fin dag videre :) PS! Jeg elsker å titte inn i andres kjøkkenskap ;D

http://husetvedbekken

 
Andie

Andie

11 juni 2008 10:57

Du har så vackra saker... jag önskar att mitt kök hade så här mycket färglada och roliga saker. Jag blir så glad av att se dina kökshyllor även om du tycker att de är dammiga. Och den rosa termosen... helt gudomlig måste jag säga. Och när vi nästan är inne på kaffe vart kan man köpa Lavazza Rossa då? Jag är kaffe älskare och skulle gärna prova en ny sort!
Du är en insperation för mig!

http://www.andie.bloggagratis.se

 
only

only

11 juni 2008 10:59

Men oj så fint du har i dina skåp! Raka prydliga rader och staplar. Vart har du hitta de prickiga muggarna på första bilden? De liknar inget jag sett tidigare. Jätte fina. Och vilka burkar, dö snygga. Och termosarna, läcker smäcker !!! Tänk om jag ändå hade ett stort kök, då kunde jag få plats med ett gammalt vitrinskåp och fylla det med diverse godsaker=porslin, glas, burkar, you name it!!! I lägenheten vi bodde i innan vi blev med radhus, där var köket det största rummet vi hade. Alla älskade det rummet, vi satt mer i köket och umgicks än i vardagsrummet. Ja vad är det de säger: köket är hemmets hjärta!

http://inredningpagar.bloggagratis.se

 
LillaMy

LillaMy

11 juni 2008 11:21

Mindre prylar-mer luft.Det skriver jag under på.Kram

http://myslivochhem.blogspot.com

 
rosa

rosa

11 juni 2008 11:29

Mer luft og mindre ting ja...jeg h om dagen. Og jeg older å rydde og kaste ting, kaster ofte nå...skjønner ikke hvor alle greiene kommer fra : )

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

11 juni 2008 12:34

Jag ska också ta bort överskåpen då jag gör om köket, det ska bli jätteskönt med öppna hyllor. Jag har dock inte lika fina färglada saker, porslin och burkar som du har. Jag är ju vit och beige vetu :)

http://mittlillahus.blogspot.com

 
susanne

susanne

11 juni 2008 13:26

jag älskar ditt porslin.. det är så vackert.. sammansättningen är så fin--- då menade jag just det ;)
Jag har inga skåp har som bekant allt i lådor men det är så smart när man rullar ut en låda har man full översikt... det jag gillar hamnar på hyllor...var dag inser jag att jag älskar mina lådor... smart.. och det blir som du säger luftigt...och krympt ned massa har jag gjort!allt som långa jag med mina 168½ cm aldrik nådde i till I piteå har fått hamna till återbäringen och sant bara "dam"samlare...så ska härmas fota några lådor.......

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Kicki

Kicki

11 juni 2008 14:49

Älskar skåpbilder på porslin och andra vardagssaker! Så fint o inspirerande du har det(som vanligt m a o)!

Måste läsa ikapp på din blogg nu.Skönt att du hittat tillbaka till bloggsfären alla fall.

http://iverashus.blogspot.com

 
Karamella

Karamella

11 juni 2008 15:36

Hei! Jeg er datteren til kardemomme!
Nå har jeg også fått en blogg :)
Mamma synes du har en kjempefin blogg!
Og vimplene du sendte til mamma, henger i vinduet på kjøkkenet, og de er kjempefine!
Hilsen Karamella

http://lilleeple

 
Ingela

Ingela

11 juni 2008 15:49

Ja, mycket prylar finns det även hemma hos mig. Jag skulle verkligen behöva göra en utrensning på väl valda ställen!

http://renoveringochfamiljeliv.blogg.se

 
rosa

rosa

11 juni 2008 21:59

Oj...har visst ramlet ut noen bokstaver i innlegget mitt, he he...må begynne å lese gjennom før jeg sender : )

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

11 juni 2008 22:44

Kjøkkenskapene dine oser av personlighet, som resten av ditt hus og dine ting..Jeg kan jo sitte og studere detaljer av innholdet i all evighet..Prikker, blomster farger, gammelt og nytt!!!Presis som jeg gjerne vil ha det det selv..Den nisje du har i veggen er så fin!! jeg har så lyst på en sånn men aner ikke hvordan jeg skal få det til i dette huset!! Må nok slå meg til ro med at det ikke blir noe av, og heller nyte synet av din hylle..
Takk for kommentarene til min datter forresten!!!! Gjett om hun har vært superstolt i dag!!! Den tapeten i Rosas kjøkken (Livet enligt Rosa) er skikkelig fin!!Jeg har også tenkt på det og liker filmen bare fordi leiligheten er så stilig! Rommet til Rosa er også en inspirasjon..Vi har sett filmene om og om igjen!!!!

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Persilja

12 juni 2008 00:41

Till alla som undrade över kaffet:
Lavazza Rossa är ett espressokaffe, men det är milt och aromatiskt och inte starkt bara för att vara starkt, smakar inte ett smack bittert. Det finns att köpa p åde flesta matvaruaffärer, köper mitt på Willys. Finns svart förpackning också den är en krona dyrare. Har testat men känner ingen skillnad på dem så jag köper den röda för att den är snyggare...
Jag brygger det i kaffebryggare, tar fem mått till en stor kopp som kanske rymmer tre normala koppar. Säkert fem små espressokoppar. Sen blandar jag i lika mycket mjölk efter bryggningen och så värmer jag i mikron i två minuter och voilá har jag världens godaste kaffe latte. Inget svagt kaffeblask utan kaffe latte med mycket kaffesmak. Jätte jätte gott!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards