Direktlänk till inlägg 4 juni 2008

En annorlunda veranda.

Av Persilja - 4 juni 2008 20:48

Vår veranda ser inte ut som någon annans tror jag. Eftersom vi flyttat till ett gammalt hus på landet vars garage är en ombyggd gammal lada finns det ingen asfalt. Endast grusväg, grusplan och gräs. Härligt tycker jag (inget går upp mot knastrande grus) men barnen som tycker om att skejta och spela basket, riktiga streetsporter, saknar asfalt.

Så vi har upplåtit verandan till basket och skejting. Inte en kruka får plats där, ingen blomma vill nog stå där frivilligt. Inte en möbel ryms där.

Däremot har den ett stort basketmål.

På sidan har vi byggt ett högt staket med hönsnät för att skydda rabatten nedanför. Den har de vackraste pioner bland annat. Riktigt stora fantastiska pioner som stått där i många år och buskat till sig. Gissa en som var glad i fjol när jag upptäckte det!

Och när de slog ut var jag nästan i himlen! Kolla bara!

Bilderna är från i fjol, i år har de alldeles nyss tittat upp ur jorden.  De har fått en och annan boll på sig och en viss svart hunds tassar har trampat ner dem. Det har svidit i hjärtat. Nu har jag vidtagit åtgärder.

Man tager vad man haver, av små pinnar och rivna tygband bidde det ett staket. Än så länge håller Pommac sig utanför.

Så vi har även ett staket som ingen annan har, tror jag. Vackert är det ju inte, men det kanske fyller sin funktion.

Kanske blir det pioner i år också!

Eftersom vi inte har någon veranda att sitta och fika och äta på har jag flyttat bord och stolar till ett annat ställe i trädgården. Minst lika fint tycker jag, om inte finare.

Det är bara ett plank som saknas. Med tiden kanske man till och med kunde bygga en slags veranda där...



 
 
Anki

Anki

4 juni 2008 21:48

Hi, hi ja små plantor och busiga vovvar är svårt att kombinera. Men han kommer nog över det. Ifjol lekte han och hans 8 syskon jordfräsar och förstörde allt som hade kommit upp. Jag gav upp och ogräset fick ta över. I år har vi inga valpar (tur de) Men massor av ogräs!!! Det är bara att börja om, håhå jaja.
Ha en skön sommar!
Kram Anki

http://hundgarden.zoomin.se

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

4 juni 2008 22:03

Uhh, pæoner er så smukke. Nærmest som en eventyrblomst synes jeg.

Tillykke med i endelig fik lidt sommer deroppe ved dig også, skønt når man er nødt til at åbne vinduerne.
Det ser så hyggeligt ud med møblerne på græsset, så gør det jo ikke noget at verandaen er blevet til sportsplads.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Gry

Gry

4 juni 2008 22:26

Å, jag blir så glad!!! Först och främst, så kul att ni fått lite värme. Äntligen!!! Jippyeae!!! Sen blir jag glad för att se någon som vågar släppa fram barnen, jippiyeaey!!! Krukor, fint och pnuttinutt i all ära, men vem har glädje av det om inte barnen har någonting vettigt att göra??? Heja Persilja!

Sen fick ni en underbart härlig uteplats på vischan i stället, fniss. Allt tack vare att du tänkte på barnen! Tjoho!

Kramisar från en varm och glad Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
winnerhorse

winnerhorse

4 juni 2008 22:37

Ljuvligt med tillåtande ytor, det måste väl ungarna uppskatta? Jag fnissade när jag såg ditt/ert staket enligt man tager vad man haver principen. Jag har precis stagat upp klematis och klätterrosor. valde mellan rosa krusidullsnöre för presenter och multifärgat blåakrigt garn. Det blev garnet. Esteten vann över praktikern, för garnet kommer säkert att vittra sönder vad det lider!

http://www.winnerhorse.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

4 juni 2008 22:58

Anki: Jag har fortfarande på näthinnan när Bella dök i dammen i värmen. Hon fick nog värmeslag. Och valparna de skonade ju inget...ogräs kan förresten det också vara vackert.

Maria: Ja, äntligen! och vad skoj att Andrea "känner" tant Persille!

Gry: Oj, vad du var pigg och glad i kväll. Det smittar av sig! klart barnen ska ha sina grejer först och främst, tids nog kommer rabatter och annat att vara alldeles för orörda...

Winnerhorse: Hellre estetiskt och så får man göra om´et! Så tänker jag också.

 
Andie

Andie

5 juni 2008 00:12

Det var ett tag sen jag hälsade på hos dig och jag ser ju att våren har kommit även till din del av sverige!
Ha det soligt!

http://www.andie.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

5 juni 2008 00:18

For en stooor herlig hage dere har!!! Pioner er min yndlingsblomst her i verden!!! Dvs pioner og valmuer som jeg plantet i kveld..Pionene som minner om morsmors hage og små ballkjoler er utrolig vakre! jeg har også noen i hagen, men det er for tidlig for blomstring ennå..Det verste er at når de springer ut må jeg kjempe en kamp med meg selv forå bestemme om de skal ende opp i en vase inne, eller om de skal få stå og glitre i all sin prakt ute..Du har rett i at klesvask som har hengt ute til tørk er en luxus!!! Jeg er nødt til å si natta nå!!!Er så sinnsykt trøtt, men vi sees i morgen :)Du det "gjerdet" ditt av stoffremser var da vel så fint som alt annet man kan sette opp ;)

http://husetvedbekken

 
Synne

Synne

5 juni 2008 06:31

Påminner om mina blomstaket. Hushållssnöre och knutar av färglgada plastpåsar som håller hunden och barnen borta från rabatterna.
Funkar....
Din pion var så himmla fin i färgen.Har en liten en här med, men den blommar inte, står säkert på fel plats.
Ha en fin fredag och helg.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Victoria

Victoria

5 juni 2008 08:16

Vilket fantastiskt land vi lever i! Tänk att Sverige är så avlångt så att ni uppe i norr har vår nu medans vi i söder nästan har högsommar - mina första pioner har sedan länge blommat ut så nu väntar jag med spänning på de andra som är lite senare, men visst är det världens vackraste blomma!

http://vintage-victoria.blogspot.com

 
Gry

Gry

5 juni 2008 08:16

Din personliga slavdrivare kallar!! Vart tar grejerna vägen?? Alltså, jag menar verkstan- har den stängt??

Tihi....;-)

Kramis

http://www.baragry.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

5 juni 2008 14:44

Ni har en veranda för en aktiv skapande barnfamilj! Nu ska jag gå och posta ett paket...

http://mittlillahus.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

5 juni 2008 15:07

Jøss!!! Sååå mye klær du har vasket!!!! Så deilig med så god plass på tørkesnora..
Jeg har begynt å se meg om etter veksthus, og det er mange som har det, men det er INGEN som har så fint veksthus som deg..Arkitekten har tydeligvis visst hva han har holdt på med :)Inne i hodet mitt har jeg også ett veksthus!! I mine drømmer skal det stå helt nede ved bekken!!!! Men i virkeligheten er det en BRATT bakke ned til bekken og INGENTING kan bygges der :( Usj!!!

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Persilja

5 juni 2008 17:01

Lisa: Och plötsligt kom filmtiteln till mig som jag haft i huvudet: Veranda för en tenor. Har malt och malt men inte kommit på den. Tack! Din formulering fick mig att minnas! Tack också för att du slängde lasso om värmen och drog med den hit!

Kardemome: Det är så roligt för mannen som byggde växthuset var hit och drack kaffe strax efter att vi flyttat in. JAg visste inte att det var han som byggt det, bara att han bott här i vårt hus för 30 år sen och jag mejlade honom och bjöd hit honom (han jobbade som krönikör på vår lokaltidning) och han kom och berättade allt han visste om sitt gamla hus och bland annat hur han byggt växthuset. Det var skojigt och han blev mycket glad för att jag var så kär i det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards