Direktlänk till inlägg 1 juni 2008

Stugan.

Av Persilja - 1 juni 2008 10:23

Idag skulle båten sjösättas. Eller den ska sjösättas, men regnet öser ner så det bli inte lika mysigt som om det hade varit solsken. Första turen ut till ön och stugan ska gärna vara lite magisk med sol och fågelkvitter.

Det är sent i år eftersom vädret varit kallt och oinbjudande. Vi har heller inte haft tiden. Över huvud taget har stugan fått stå tillbaka kraftigt sen vi flyttade in i detta hus. Under kirunaåren bodde vi i många veckor i streck i stugan men i fjol blev det bara dagsutflykter dit. I år känns det som att jag orkar med den lite bättre.

Här sitter dottern (i förrfjol) och ser film i laptopen och som ni ser är det minst lika stökigt i stugan som hemma. Hrm...Det är vårt sätt att vara; att stöka till det.

Jag känner starkt att stugan borde rensas kraftigt så att det blev en lugn och fridfylld oas. Ett ställe med endast det nödvändigaste.Där man inte KAN stöka så lätt. Vi köpte den med inventarier för 12 år sen och sen har det fyllts på från en riven stuga och dessutom är det svårare att rensa därute på ön eftersom allt måste släpas i båten till fastlandet. Så det har blivit mycket prylar som vi egentligen inte vill ha därute.

Förrförra sommaren byggde vi ett sommarkök och satte upp pärlspont på väggarna. Längst bort i bild.) Jag började måla väggarna lindblomsgröna och det blir jättefint. Nu väntar väggarna på sitt andra varv. Jag målar med linoljefärg som måste strykas på tunt, runt och som har lång torktid...

Det måste jag ta tag i i sommar. Andra varvet. Det gäller att inte sätta ribban för högt.

Här ser man mina planteringar ett år.

 
 
Jenny alias only

Jenny alias only

1 juni 2008 10:47

Ååååååh så hääärligt. En stuga mitt ute i vattnet på en ö, kanske en aldelles egen ö oxå? Jag tror minsann att du lever det liv jag vill leva, hi, hi! Och så stor "stugan" verkar, ser mer ut som en gård :-) Hoppas att du orkar med det du vill göra med "gården" i år.

http://inredningpagar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

1 juni 2008 10:57

Nä, det är en liten ö med fem sex olika stugägare på. Stugan är inte så stor, kameran ljuger. Det är en liten veranda, en storstuga med kök och matplats och ett sovloft. Däruppe i sovloftet finns ingen golvyta kvar eftersom den huserar sex bäddar.

 
Liz

Liz

1 juni 2008 11:44

Gud vad härligt!

Vi var till vår stuga igår, och den är inte stor. (La upp bilder igår på bloggen.) Jag är lite sjuk så jag låg igår på en solstol och pekade och sa; "Jag vill ha en altan och en liten fin bro, och pappaaaaa, kan jag ha synliga takstolaaaaar?"
Stugor behöver inte vara stora, det är ju lite av charmen att dom är små...tycker jag. Ha det gott!

http://anglagardsdrom.blogspot.com

 
Jenny alias only

Jenny alias only

1 juni 2008 13:34

Låter jätte mysigt :-)

http://inredningpagar.bloggagratis.se

 
Helén

Helén

1 juni 2008 15:09

Låter urmysigt med en liten stuga, ser så fint ut!

http://vardagsliv.bloggagatis.se

 
trollpackan

trollpackan

1 juni 2008 15:51

Ser mysigt ut! Och på en ö, säkert härligt!
Men det måste vara svårt att hinna med både hus och stuga...sköt om dig!

http://trollpackan

 
kardemomme

kardemomme

1 juni 2008 18:33

Persilja du har alt jeg ønsker meg!!!!! Stort nydelig 1800 tallshus, verdens fineste vexthus og så har du sannelig et sommerhus på en øy også!!!!Og så nydelige tømmervegger da!!!!De nydelige vinduene!!! Og alle blomstene!!!! Det er jo rene Carl Larsson stil!!!!! For en idyll!!! Jeg tittet som snarest inn på siden din før jeg slo av pc'en for å reise ut i dag og har vært helt stresset etter å komme tilbake for å se og lese mer nøye hihi!!!Skulle gjerne sett på bilder av alle dine hus hele dagen ;)Men hvordan i all verden har du overskudd til alt ???? Du har 4 barn og har et verksted, og du blogger!!! Si meg, hvor mange timer består ditt døgn av??? For oss andre dødelige er det 24 timer og så vil vi jo gjerne sove litt også hahaha!!! Du er helt utrolig :))))

http://husetvedbekken

 
Maria

Maria

1 juni 2008 19:34

Säg inte att ni har en sån fantastisk stuga också!! Jag är såååå avis! Jag vill me ha! Den ser så mysig ut och strunt i att det är stökigt och rörigt...det är ju semester och inte någon prioritering! Visa gärna fler bilder.

http://galtoroad

 
Pippi

Pippi

1 juni 2008 19:53

Vilken härlig stuga! Kan förstå att den fått stå tillbaka sedan ni flyttade ner - det blir onekligen mycket att hålla reda på med både hus och stuga, men det ser urfint ut i ert tillhåll! Får ni åka båt länge innan ni är framme?

http://langstrump.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

1 juni 2008 20:31

Liz: Jag har kikat! Ser mysigt ut! Snäll pappa du har!

Helen: Ja, när man hinner vara där.

Trollpackan: Ja, onekligen är det mycket jobb...Det är väl egentligen för mycket...borde kanske bo i lägenhet? ;D

Kardemomme: Usch nej, jag är ingen mirakelmänninska. Jag är en trött fyrabarnsmorsa som inte hinner ta hand om mig själv! Hinner inte träna, inte fila fötterna, inte göra slingor osv osv osv...Det är sÅÅÅ mycket jag aldrig hinner! Och stugan är mycket eftersatt men eftersom vi bott i lägenhet i Kiruna i åtta år har vi verkligen haft tid med stugan om somrarna. Men nu med huset som ligger lantligt och känns som en stuga nästan minskar ju behovet av att vara i stugan. Men då tänkte jag att man kan göra den så vilsam som möjligt med endast fåtal prylar och minimalt med underhåll så blir det en viloplats. Där åker man båt och badar och vilar. Jag ska lägga ner trädgården där så att jag slipper trädgårdsarbete. Vad kul att du nämner Carl Larsson! Förra ägaren var mycket inspirerad av CL så stugan är mycket Carl Larssonsk! Hela byggnaden präglas av den stilen. I like!

Maria: Kommer nog mer sen i sommar.

Pippi: Det tar inte så lång tid, tio minuter kanske.

 
kardemomme

kardemomme

1 juni 2008 22:05

Huff, det der med trening har tatt litt overhånd for mange..Hva skal man med "trening" når man løper opp og ned og ut og inn hele dagen..Så sleper man poser ut av butikken og inn i bilen og opp trappa til kjøkkenet!!! DET er vel trening nok synes jeg!! Jeg LIKER uansett ikke hippe treningsstudioer hvor man trener i flokk og med rosa catsuit!!! grøss og grue!!! Alle mååå ikke gjøre det vet du..Da tar jeg heller en spasertur fred og ro for å sortere og klarne tankene..Treningskarusellen har jeg definitivt hoppet av!! Så fint at dere har insett at hytta brukes kun som hvileplass, slik at den ikke skaper stress..En gjengrodd viltvoksende hage er vel så vakker som en som er stylet..jeg fikk bøker om Carl Larson av min svenske tante som barn..Alle mine svenske tanter var opptatt av kunst og Elisabeth som min yndligstante het sendte meg fine bøker om Larsson..Har senere lest at han var manisk,depressiv noe som gjorde at jeg endret mitt syn på den tilsynelatende idyllen som familien levde i..men han malte fantastiske bilder med stooor detaljriksom!! Som jeg beundrer!! :)

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Gry

1 juni 2008 22:05

Så härligt det verkar va med stugan. Trots att ni nästan inte hunnit med, så går det verkligen att använda den ändå! Tycker som Kardemomme att det är lite CL´skt. Me like too ;-) Sen tycker jag att fritidshus ska va just det... Fri tid. Ok att man gärna vill dona och ordna lite, men i försök att inte lägg för stora krav. Svårt, jag förstår, men det är så himla skönt att bara vara... Glöm inte det ;-)

Hoppas helgen har bjudit på lite bättre väder såhär på tampen.

Kram Gry

 
Ingen bild

Persilja

1 juni 2008 22:21

Kardemomme: I mitt tjejgäng tränas det varje dag och alla är så vältränade. Jag är den enda som är otränad. Men också den enda som är kreativ så det kanske är ett val man måste göra. Man hinner inte allt och träning har jag aldrig idats hålla på med. Däremot rör jag på mig hela dagarna och går långa promendader så jag är nog ganska sund ändå...;D
Jo, Carl Larsson idyllen var nog en bluff men Karin Larsson var en duktig inredare och om du inte varit till Carl Larsson gården kan jag varmt rekommendera den. Helt fantastiskt besök!!!!

Gry: Jag har inte alls stora krav på vår stuga. Den är ett pörte och ska så vara. Det är ju det jag menar med att jag vill få den ännu enklare. Lätt att vara i. Just nu skulle den behöva rensas, samt målas färdig, eftersom vi körde igång ett sommar kökprojekt för två år sen. Men annars är det en vilostad...

 
maloppa

maloppa

1 juni 2008 22:21

Har sagt det förut och säger det igen, er stuga är sååå mysig. Precis som en stuga ska vara, liten och enkel. Skulle inte vilja ha en fullutrustad stor stuga då är det ju precis samma som vardagslivet. Nä lite primitivt liv och trängsel nära till vattnet.
Vatten saknar vi här, gräset börjar gulna och jag är lite rädd att vattna då vi har egen brunn. Med denna torkan är jag orolig att den ska sina om jag börjar vattna allt som slokar. Byter gärna en regnskur mot en strålande högsommardag där jag sprungit runt i bikini som idag - pust. I morron är jag ledig o ska åka till sjön med hunden för att få lite svalka. Aldrig är man nöjd....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Lucia

1 juni 2008 23:18

Stugan ser hur mysig ut som helst! Jag är alltid avundsjuk på alla som har ett "sommarställe" eller säger att de ska åka ut till "landet". Det betyder inga problem med vad man ska göra på semestern. Spooky att du drömde om mig inatt för jag drömde om dig med. Såg en film igårkväll med Gwyneth Paltrow och hon påminde mig så mycket om dig så det var nog därför. Drömmen var lite luddig, minns inte riktigt vad den handlade om. Visst var det lite scary!! Är det så att människan har ett hemligt liv i sina drömmar, att vi drar iväg någon annanstans. Jaaa så är det nog!
kram på dig!

 
Ingen bild

Persilja

2 juni 2008 06:52

Maloppa: Underligt är det med Sverige. Vi har inte fått den där sköna värmen ännu. Nej vi huttrar ännu...

Lucia: Barnen hatar att vara i stugan...de äldra ialalfall så jag är kluven till dess storhet. Men som äldre kommer det nog att vara en oas. När inga trislkande barn måste släpas med...
Sen kommer de nog ändå att ha värsta barndomsminnena därifrån och som vuxna se på den med tindrande ögon.
Vad lustigt att du också drömde om mig! Jag drömde om dig inatt igen! Vad har vi för nattliga möten? Det var så lustigt för vi var till dig på bloggträff, minns dock ingen annan, men vi var ditt hem irl. Du var däremot borta och hade lämnat en lapp "om bloggträffen tynar bort ring xxx (nån jag glömt nu) som skulle komma och rädda partyt.

 
Synne

Synne

2 juni 2008 07:15

Vilken härlig sommarstuga.....
Tänk vilken glädje att kunna bo på två så fina platser som du gör. Först huset och växthuset, så stugan....
Hoppas nu bara att du orkar mera i sommar....
Synd att låta den stå oanvänd.
Ha en fin måndag.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

2 juni 2008 08:36

næ men hvor herligt ! Du er bare fuld af overraskelser. SÅÅÅÅ skønt det ser ud, CL inspireret og Persilja indrettet. SÅDAN DU ;-)
Det må være et fantastisk sted at slappe fuldstændigt af.
Jeg ved godt du ikke er superwoman, men jeg tror du er ret så nært på at være det, hi hi. Du har i hvert fald et overskud der et til at se, forstår godt du nogen gange lige må sætte dig ned og få pusten igen.

he en god uge, og tak for din kommentar

Klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Annica

Annica

2 juni 2008 08:40

MEN va mysigt! Mina föräldrar har en stuga där vi brukar vara. De säger att vi får göra vad vi vill med inrednigen, men det känns inte riktigt bra om inte de får vara med och bestämma - det är ju ändå deras stuga! Känner för att "sätta tänderna" i köket som är från 60-talet och väldigt slitet. Förra sommaren målade sambon öppna spisen vit (den var så smutsig av rök) och det blev ett lyft för hela vardagsrummet! Lindblomsgrönt är ju otroligt fint! Ska nog höra efter om det är fler som gillar den färgen...

http://www.annicapannicka.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

2 juni 2008 09:36

Karin Larson var helt fantstisk! Hun var jo også kunstner, og miljøene hun skapte var hun nok alene om på den tiden..I en av bøkene om familien Larson er det oppskrift på en tomatsuppe (Karins tomatsoppa) som jeg har laget mange ganger. Enkel men utrolig god..Jeg har også venninner som trener mye men det er klart at det går på bekostning av noe. Hvis man har LYST til å trene er det jo viktig å sette av tid, men hvis man ikke er motivert er det viktig å ikke la seg presse..Jeg er grønn av misunnelse når jeg ser hvor veltrente noen er, men vet at jeg aldri hadde holdt ut å tene hardt og jevnt så lenge at jeg hadde fått samme kroppen huff!! Det er sannelig mange krav vi skal leve opp til i dagens samfunn :(

http://husetvedbekken

 
Mynta

Mynta

2 juni 2008 12:00

Känner igen det där med "stugtrilskande" barn. Vi har varit iväg ett par gånger till olika hyrda stugor. Barnen har längtat hem efter de första två timmarna, när sovloftet är utprovat och omgivningarna blivit "rekade". Blir stressad av det. Vill ju att stugvistelsen ska bli något kul för HELA familjen! Var på väg att boka en stuga förra veckan, men maken och jag ångrade oss. Egentligen är nog hela familjen ett gäng "hemmakatter" som trivs i vårt eget hus med omgivningar...jag vill kunna ta hand om hus & trädgård i lugn och ro, barnen vill kunna träffa sina kompisar, o s v . Sedan känns det också som om man bara "flyr" från en massa underhållsarbeten som måste göras på huset. Liksom inte kul att komma hem till mindre tid och lika mycket kvar att göra...
Måste då vara lugnare med en EGEN stuga. Den står ju liksom där för er när ni vill vara där. Tycker den ser helsöt ut - full av charm! Hur stor båt har ni förresten? Får ni plats med mycket grejor i den när ni ska frakta fram & tillbaka? Eller råder det kantringsrisk varje gång?
Nu blev ju jag lite sugen på att förkovra mig om herr & fru Larsson...
Ha det gott idag! Hoppas ni också får ta del av lite sol & värme!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
A

A

2 juni 2008 12:46

Wow! Du/ni har inte bara ett fantastiskt fint hus och växthus, utan även en vacker sommarstuga på en ö. Jag är mållös, och lite avundsjuk. ;D Vill också åka båt till en stuga, ha stor trädgård och växthus ju! :D
Persilja, jag har en utmaning till dig i min blogg (som jag fått av Mynta). Kolla in!
Kram!

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
winnerhorse

winnerhorse

2 juni 2008 13:49

Men persilja då, inte ska du känna rensastress! Du har ju sett bitar ur vårt hem, kalt och ganska omysigt tycker jag. Men stugan är en fridfull oas av kitsch och jag stormtrivs. den har ju innehafts av en farmor ( tll min man ) och även av min svärmor, allt som dom inte vill ha hemma av olika anledningar har hamnat i stackars stugan som dignar under mysko prylar som man förundras över. men på något underligt vis känner jag mig till freds där. hemma kan jag bara inte ha för mycket saker då blir jag stressad. Men jag skulle gärna vilja och jag tycker att det viktigaste är att ett hem förmedlar en känsla, en riktig känsla och inget försök att efterapa något i Elle eller så. Persilja- om du trivs, samla på dina saker och fortsätt skapa en trivsam atmosfär!

http://winnerhorse.bloggagratis.se

 
charlotte

charlotte

3 juni 2008 09:38

Vilken underbar blå färg det är i er stuga. Det ser så mysigt ut. Är du säker på att det skulle bli mysigare om du rensade bort en massa? Det är mysigt som det är. Jag har alltid, tro mig, önskat att jag var bättre på att stöka till det hemma men jag är en sådan som plockar och plockar, det tar aldrig slut. Lummiga trädgårdar är det bästa som finns, tänk "Den hemlighetsfulla trädgården" sådana trädgårdar är en lisa för själen. Hoppas ni fått lite värme där uppe i norr, ni får gärna den som är här. Ha det bäst.

http://charlottas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards